Netgear NTV550 (Sigma 8642)

@JL_?
Πολυ χρησιμα τα ποστ σου...
εμενα το 720p προβολικο δεν υποστηριζει εισερχομενο σημα 24fps..εχω επιλεξει εξοδο 720 και 60hz (για υλικο 23.976) στο netgear και το auto fps το εχω off....
ειμαι σωστος?

Δεν έχεις και πολλές επιλογές σε αυτή την περίπτωση. Μπορείς να κάνεις μια δοκιμή και με σήμα 1080i60 από το NetGear και να συγκρίνεις αν έχεις βελτίωση ή χειροτέρευση σε σχέση με τα 720p60. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτό ως βοήθημα...

εχοντας ntv550->onkyo 807->epson tw700 ,με τα διαφορα πατερνακια ,δεν εχω below black και above white πληροφορια,παρα μονο αν στα ρυθμιστικα του 807 ρυθμισω φωτειν./αντιθεση -16 και 16 αντιστοιχα....
Πόσο σημαντικο ειναι να περναει αυτη η πληροφορια και μηπως επεμβαινοντας τοσο πολυ στα ρυθμιστικα εικονας του 807 (ωστε να εχω bb και aw) εχω "αλλοιωση" και υποβαθμιση της τελικης εικονας?

Την below black πληροφορία δεν πρέπει να την βλέπεις. Αν έχεις ρυθμίσει το ρυθμιστικό της φωτεινότητας κατά τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει ορατή, τότε θα βλέπεις με χειρότερο μαύρο και πέπλο...

Όσον αφορά την above white, έχει διαμορφωθεί μία τάση τα τελευταία χρόνια να προσπαθούμε να τη διατηρούμε, αν αυτό δεν είναι εις βάρος άλλων παραμέτρων της εικόνας. Αν είναι να σκοτεινιάσεις την εικόνα σου για να φανεί η above white, άσε την καλύτερα κρυμμένη...

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Και κάτι άλλο όσον αφορά τους SRT υπότιτλους: με ορισμένες ταινίες (όχι όλες και εδώ είναι το παράξενο τυς υπόθεσης) δεν εμφανίζεται το επιλεγμένο outline στη γραμματοσειρά!

Είναι έτσι αδύνατο η παρακολούθηση. Το ενδιαφέρον είναι όπως είπα σε αλλες ταινίες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

Τα SRT μου είναι όλα σε μορφή ANSI και το firmware είναι το ευρωπαϊκό 3.2.27 EU, cross flashed απο το αμερικανικό 3.2.16 NA.

Αυτο ειναι που με εκνευριζει αφανταστα και προσπαθησα πριν σταματησει η υποστηριξη να διορθωθει αλλα ματαια.
Σε βιντεο με χαμηλη αναλυση, χαμηλοτερη απο 368 pixels (υψος) λεει καποιος, δεν εμφανιζει border.

Η παρακολουθηση σε τετοια αναλυση με υποτιτλους ειναι πραγματικο μαρτυριο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Αυτο ειναι που με εκνευριζει αφανταστα και προσπαθησα πριν σταματησει η υποστηριξη να διορθωθει αλλα ματαια.
Σε βιντεο με χαμηλη αναλυση, χαμηλοτερη απο 368 pixels (υψος) λεει καποιος, δεν εμφανιζει border.

Η παρακολουθηση σε τετοια αναλυση με υποτιτλους ειναι πραγματικο μαρτυριο.

Epic fail... Μου κάνει εντύπωση ότι δε βρήκα κάτι σχετικό στα forum της netgear... Σε συνδυασμό με το ότι πολυκαναλικό decoding από AAC κτλ το κάνει μόνο πάνω από HDMI και όχι πάνω από S/PDIF, με κάνει να νοιώθω λίγο χαζός για την αγορά :/

Κρίμα.

Την below black πληροφορία δεν πρέπει να την βλέπεις. Αν έχεις ρυθμίσει το ρυθμιστικό της φωτεινότητας κατά τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει ορατή, τότε θα βλέπεις με χειρότερο μαύρο και πέπλο...

Όσον αφορά την above white, έχει διαμορφωθεί μία τάση τα τελευταία χρόνια να προσπαθούμε να τη διατηρούμε, αν αυτό δεν είναι εις βάρος άλλων παραμέτρων της εικόνας. Αν είναι να σκοτεινιάσεις την εικόνα σου για να φανεί η above white, άσε την καλύτερα κρυμμένη...

σωστο αλλα εγω εννοω οτι κ τερμα να βαλω το ρυθμιστικο του brightness δεν την βλεπω την BB πληροφορια....καπου στην αλυσιδα των συσκευων ,"κοβεται"...μονο αν κανω τις αλλαγες στον onkyo που προαναφερω καταφερνω να βλεπω στα πατερνακια bb/aw...

σωστο αλλα εγω εννοω οτι κ τερμα να βαλω το ρυθμιστικο του brightness δεν την βλεπω την BB πληροφορια....καπου στην αλυσιδα των συσκευων ,"κοβεται"...μονο αν κανω τις αλλαγες στον onkyo που προαναφερω καταφερνω να βλεπω στα πατερνακια bb/aw...

Αν ο Onkyo στη δείχνει μετά από επέμβαση στο δικό του brightness, τότε μάλλον ο προβολέας την κόβει. Αλλά δεν πρέπει να σε απασχολεί, εσύ θέλεις να βλέπεις από το digital 17 και πάνω. Επίσης, ίσως θα ήταν προτιμότερο να έχεις το κύκλωμα βίντεο του ενισχυτή σε λειτουργία passthrough όταν παίζεις με HD σήματα... ;)

Πήρα και εγώ ένα μτχ για φίλο και κάθησα να παίξω λίγο... περασμένο fw του Φεβρουαρίου του 2011 (αν παίζει κάποιο ρόλο... μου λέτε)

Παιδιά απορώ με τα καλά λόγια που λέτε σχετικά με την εικόνα του... και σε ταχύτητα είναι ότι πιο αργό έχει πέσει στα χέρια μου... και είχα και ένα κόλλημα σε ταινία μετά απο ffw x32... που ξεκόλλησε αφού το έβγαλα απο τη πρίζα!
τεσπα... για τις αναγκες του φίλου μια χαρά θα είναι πιστεύω αφού είναι πρωτάρης.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι γιατί οι υπότιτλοι παίζουν ασυγχρόνιστα σε ορισμένες ταινίες...
Τσέκαρα τις 5-6 που ο συγχρονισμός ήταν αλλού για αλλού και στο oppo93 και το med600 και σε αυτά έπαιζαν μια χαρά!!!
Ξέρει κανένας τι παίζει, πριν αγγαρέψω τον Οnline για φροντιστήριο? ;)

Πήρα και εγώ ένα μτχ για φίλο και κάθησα να παίξω λίγο... περασμένο fw του Φεβρουαρίου του 2011 (αν παίζει κάποιο ρόλο... μου λέτε)

Παιδιά απορώ με τα καλά λόγια που λέτε σχετικά με την εικόνα του... και σε ταχύτητα είναι ότι πιο αργό έχει πέσει στα χέρια μου... και είχα και ένα κόλλημα σε ταινία μετά απο ffw x32... που ξεκόλλησε αφού το έβγαλα απο τη πρίζα!
τεσπα... για τις αναγκες του φίλου μια χαρά θα είναι πιστεύω αφού είναι πρωτάρης.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι γιατί οι υπότιτλοι παίζουν ασυγχρόνιστα σε ορισμένες ταινίες...
Τσέκαρα τις 5-6 που ο συγχρονισμός ήταν αλλού για αλλού και στο oppo93 και το med600 και σε αυτά έπαιζαν μια χαρά!!!
Ξέρει κανένας τι παίζει, πριν αγγαρέψω τον Οnline για φροντιστήριο? ;)
Νίκο καλησπέρα, ελπίζω όλα καλά από υγεία. Λοιπόν εμένα αυτό μου το κάνει μόνο σε αρχεία M2TS, σε mkv δεν μου το χει κάνει ποτέ, για τσέκαρε το. Επίσης για γράψε ποια συγκεκριμένη αναβάθμιση έχεις, εγώ έχω μείνει στην 3.2.16, σταθερότατη σα βράχος εδώ κι ένα χρόνο.

Αν θυμάμαι καλά όλα ήταν m2ts.
firmware no δεν συγκράτησα (θα δω όταν πάω σπίτι) αλλά πήρε το μάτι μου ημερομηνία (Feb2011)

thanx for the info Kωστή (να σαι καλά και εσύ αδερφέ!)

αν μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος το θέμα με τον συγχρονισμό των υποτίτλων (please ref to fw no!!!) ή κάποιο κολπάκι με standard sync ρύθμιση στο μηχανάκι, ώστε να παίζει σωστά... θα ήταν τέλεια (είναι καίριος ο συνγχρονισμός υποτίτλων και θα παίξουν αρκετές σε bdmv... για να μη φάω ντομάτες και απο το φιλαράκι που του το πήρα...λολ)

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Αν θυμάμαι καλά όλα ήταν m2ts.
firmware no δεν συγκράτησα (θα δω όταν πάω σπίτι) αλλά πήρε το μάτι μου ημερομηνία (Feb2011)

thanx for the info Kωστή (να σαι καλά και εσύ αδερφέ!)

αν μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος το θέμα με τον συγχρονισμό των υποτίτλων (please ref to fw no!!!) ή κάποιο κολπάκι με standard sync ρύθμιση στο μηχανάκι, ώστε να παίζει σωστά... θα ήταν τέλεια (είναι καίριος ο συνγχρονισμός υποτίτλων και θα παίξουν αρκετές σε bdmv... για να μη φάω ντομάτες και απο το φιλαράκι που του το πήρα...λολ)

:ernaehrung004:
Νίκο δυστυχώς δεν θυμάμαι να έχει βγει αναβάθμιση που να διορθώνει αυτό το πρόβλημα μόνο στα αρχεία M2TS χωρίς να είμαι και απόλυτος. Ο,τι αρχεία είχα τέτοια βασικά τα μετέτρεψα όλα κι έτσι γλύτωσα αυτό το πρόβλημα.

Ωχ! Epic Fail...

Kανα κόλπο για να εμφανίζονται τα jpg στο gui?

(sorry αν τα έχετε ήδη συζητήσει :7SFGSFG: αλλά είναι αδύνατον να διαβάσω τόσες σελίδες... ότι προαιρείσθε λοιπόν!)

Εννοείς τα εξώφυλλα στη βιβλιοθήκη; Βάζεις στο φάκελο τη φωτό με ονομασία ίδια όπως το αρχείο της ταινίας, όπως κι οι υπότιτλοι. Βασικά χρησιμοποιώ το tag tool, είναι πολύ καλό γιατί σου δείχνει όταν πατάς το κουμπί info ό,τι έχει και το imdb.

3.2.16 και δώ.
Οπότε ξεχνάμε τα bdmv/m2ts/ts? Έχει περάσει κάποιος επόμενο fw? Διορθώνει τίποτα?Αξίζει το κόπο?

+++
thanx και για τα jpg Kώστα. Το δοκίμασα ήδη σε κάποια μουσικά folders και όλα καλά (αν και θα ήταν ευκολότερο να διάβαζε όποιο jpg υπήρχε μέσα στο folder)

+++
Απο τις λίγες δοκιμές που έχω κάνει δεν τα πάει αρκετά καλά στα χρώματα όμως είναι καλό στη κίνηση και μια χαρά στο overscan&sharpness.
Χωρίς να έχω τη δυνατότητα μετρήσεως (οπότε απλή ακτίμηση με το μάτι) το gamma του μοιάζει πειραγμένο προς τα πάνω.
Σε ταχύτητα απόκρισης είναι εμφανώς μέτριο (παρ'ότι το rc του είναι πολύ καλό). Και στο bitrate με το ζόρι έπαιξε 50mbps (τις τσούχτρες και τα πουλιά)

Αύριο το παραδίνω. Ανάμικτα συναισθήματα. Για 60 (με εγγύηση περίπου ένα χρόνο που το πέτυχα), φυσικά δεν υπάρχει καν συζήτηση!
Πάντως γενικά μιλώντας, προσωπικά το περίμενα καλύτερο.

εχει αναφερθει εδω το προβλημα με συγχρονισμο υποτιτλων σε m2ts?δεν το'χω παρει χαμπαρι...
Παντως ημουν αρκετο καιρο με 3.2.16....δεν ειχα παρατηρησει το προβλημα με τους υποτιτλους εχοντας παιξει μεταξυ αλλων και m2ts/bdmv....εβαλα 3.2.27(απλα για να εχω το πιο προσφατο..)...συνεχιζω να μην εχω καποιο προβλημα...αν κ με βλεπω να ξαναγυριζω στο 3.2.16...(αληθεια γινεται?)

@JL_?
ηδη απενεργοπιησα το κυκλωμα επεξεργασιας video toy 807:ernaehrung004:

Δοκίμασα καμια δεκαριά bdmv... δε παίζει κανένα σωστά τους υπότιτλους...
Αν μπορεί να δοκιμάσει και κανένας άλλος κάτοχος, να ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται θα το εκτιμούσα.
Ελπίζω να είναι καμιά χαζή ρύθμιση που δεν έχω λάβει υπόψιν μου, αλλιώς μιλάμε για μια κατάσταση παίζω mkv με λάθος χρώματα (δεν διαβάζει flag) ή bdmv με λάθος υπότιτλους...
Πιο fail δεν γίνεται (imo)

το οτι δοκιμασες καμια 10αρια αρχεια ,αποκλειει την περιπτωση να ειναι θεμα αρχειου...ελπιζω κ πιστευω οτι ειναι καποια ρυθμιση....το θεωρω αδυνατο αν υπηρχε τετοιο προβλημα να μην ειχε αναφερθει εδω στα 2,5 χρονια υπαρξης του thread...
ενδιαφερον αυτο που αναφερεις για το λαθος color decoding στα .mkv...πως κατεληξες στο παραπανω?

Είναι γνωστό το θέμα flag.
To έχουμε δοκιμάσει με τον Οnline και το έχω αναφέρει.
Το τεστάραμε με το πατερνάκι της spears and munsil για flag αλλά και το no flag από το AVS. Είναι δεδομένο αυτό.
Θα έλεγα ότι και με γυμνό μάτι φαίνεται σε ματρόσκες η θαμπάδα/ατονία στα χρώματα. Τεσπα, αυτό είναι και θέμα tv και απαιτήσεων
Εν γνώση μου το πήρα γιατί δε θα χαλάσει το φίλο μου.

Αλλά και για τα m2ts το επιβεβαιώνει ο Κωστής παραπάνω...

Είναι σοβαρό πρόβλημα οι υπότιτλοι, γιατί πολλές απο τις ταινίες που θα του δώσω είναι bdmv...

Δοκίμασα όλες τις επιλογές απο το subtitle menu και δεν υπήρξε διαφορά. Τσέκαρα και το sync απο τα settings
Δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω,,,:violent-smiley-030:
Ίσως να είναι θέμα κωδικοποίησης? Να τους γύρναγα σε utf8?

Last edited:
τι καλα :violent-smiley-030:
αντε να φτιαξω τωρα αλλο σετ ρυθμισεων για .mkv....καμια προταση για πατερνακια σε .mkv?

Δεν θα σου κάνουν τίποτα τα pattern σε mkv, unflagged patterns χρειάζεσαι, αν σκοπεύεις να το παιδέψεις.

Τελικα παιδια αξιζει ακομα η αγορα του ή να αγορασω καλυτερα το wd tv live gen3?

Ψαχνω ενα media player που να μπορει να κανει τα εξεις:

01. Να αναπαραγει χωρις κανενα απολυτως προβλημα 1080p mkv / 1080 3d mkv / 1080 bluray files.
02. Να μπορει να μετατρεπει τους απλους srt ελληνικους υποτιτλους σε 3d υποτιτλους ωστε να τους βλεπω κανονικα στην τηλεοραση μου.
03. Ενννοειτε να μπορει να αναπαραγει το οτιδηποτε και μεσω εξωτερικου δισκου αλλα και μεσω δικτυου(ασυρματο ή ενσυρματου)
04. Θα μπορω να δω τα μενου των bluray iso files ή οχι?
05. Τωρα που πλεον σταματησε η υποστηριξη του απο την netgear παιζει να βρουμε κανενα custom firmware που να συνεχιζουν να αναπτυσουν?
06. Ποιος media player θα λεγατε οτι ειναι ισαξιος αντικαταστατης του και γιατι?
07. Υπαρχει περιπτωση να το βρω καπου μεχρι 80 ευρω?

Σας ευχαριστω πολυ προκαταβολικά παιδια για το χρονο και τις απαντησεις σας.

Δοκίμασα καμια δεκαριά bdmv... δε παίζει κανένα σωστά τους υπότιτλους...
Αν μπορεί να δοκιμάσει και κανένας άλλος κάτοχος, να ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται θα το εκτιμούσα.
Ελπίζω να είναι καμιά χαζή ρύθμιση που δεν έχω λάβει υπόψιν μου, αλλιώς μιλάμε για μια κατάσταση παίζω mkv με λάθος χρώματα (δεν διαβάζει flag) ή bdmv με λάθος υπότιτλους...
Πιο fail δεν γίνεται (imo)

Νίκο, έχω κάποιες μέρες που έχω λείψει και δεν έχω ενημερωθεί ....πήρες το NTV550? Τι εννοείς δεν παίζει καλά τους υποτίτλους ?

Υ.Γ. Πάρε τηλέφωνο.!!