Καταρχήν να διευκρινίσω ότι δεν μιλάω για Kodi και streaming. Ποτέ δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Είναι αναξιόπιστο αλλά κυρίως έχουν χάλια ποιότητα.
Το Kodi παίζει BD_FOLDER, ποιος είπε ότι δεν παίζει. Τουλάχιστον η εκδοσή για Windows που έχω δοκιμάζει παίζει μία χαρά (χωρίς μενού αν θυμάμαι καλά αλλά παίζει). ISO δεν έχω δοκιμάσει. Αν τύχει θα δοκιμάσω και στο Shield. Δεν θέλει κανένα μαγικό φίλτρο το Kodi. Δεν μίλησα για madVR. Μιλάμε για Kodi στο Shield. Υπάρχουν οδηγίες οπού πανεύκολα επιλεγείς αλγόριθμο. Επίσης παίζει, φυσικά, κανονικά τα remux.
Ναι έχω δει Zidoo από κοντά και το απέρριψα. Πάει καιρός βεβαία αλλά είδα κ δοκίμασα διάφορα αρχεία. Δεν μου έκανε εντύπωση. Για την εικόνα μιλάω πάντα. Η μόνη καλή λύση ήταν Zidoo -> 1080p κ μετά η TV -> 2160p. Το Shield βγάζει ωραία εικόνα απ ευθείας στα 2160p. Και οι 2 player έχουν μέτρια εικόνα όταν η πηγή είναι 720p και πάνε σε 2160p απ ευθείας.
Σε άλλα forums θα έχεις διαβάσει φαντάζομαι για τα προβλήματα του 1295 εν γενεί (που κληρονομεί και το Dune). Banding το οποίο δεν έχει διορθωθεί πάρα αν βάλεις καρφωτά ανάλυσή κλπ, clipping, μη σωστό 23,976 παίξιμό (23,98 λένε που οδηγεί σε σπάσιμο κίνησης που κ πού σε άλλους αντιληπτό σε άλλους όχι) ενώ κάτι και για τους υπότιτλους λένε;
Θα το πω άλλη μία φορά: μία ταινία με η χωρίς μενού παραμένει το ίδιο καλή ή το ίδιο κακή όπως ήταν. Δεν αλλάζει.
Edit: auteur ακόμη δεν βρήκες τον ιδανικό player;

Και ούτε θα τον βρεις φοβάμαι. Ολο κ κάτι θα λείπει που θα το έχει κάποιος άλλος.