Nexbox A95X Review (4K,HDR,s905x, 2gb/16gb)

Μια samsung 64GB που έβαλα δεν την είδε και κολλούσε...

Εγώ 64 έχω και δουλεύει μια χαρά.

Να πω και εγώ για το μηχανάκι σε τι έχω καταλήξει μήπως και βοηθήσω κόσμο.

1) Το έχω ρυθμίσει από το χειριστήριο του να κάνει suspend. Επειδή με αυτό τον τρόπο α) Δεν χρειάζεται να ξαναρυθμίσω ώρα που ξαφνικά άρχισε να την χάνει και σε 'μένα β) δεν χάνεται η φωτεινότητα της οθόνης ώστε να χρειάζεται να τρέξω το αρχείο test για να την ρυθμίσω αυτόματα. γ) ξεκινάει αμέσως και επίσης όταν έχω το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης με το που αλλάζω πηγή για το tvbox ξυπνάει αμέσως και μετά για τα βασικά μπορώ να το χειριστώ από το χειριστήριο της τηλεόρασης.

2) Το χειριστήριο του έχει προγραμματιζόμενα πλήκτρα. Είναι τα πάνω-πάνω με το σήμα της τηλεόρασης. Οπότε μπορεί να εκτελεί τις βασικές λειτουργίες από το δικό του και για την τηλεόραση.

Κάποιοι που ανέφεραν προβλήματα με κολλήματα κλπ να δοκιμάσουν έναν άλλο μετασχηματιστή. Γενικά νομίζω για τα 29 που το πήρα είναι τίμιο.

Για στήσιμο σε 2ο που έχω πάρει για φίλο χρησιμοποίησα το backup option από Areswizard. Πολύ βολικό ώστε να μην στήνεται από την αρχή το kodi.

Ας κάνω και εγώ την ερώτησή μου. Τι καλώδιο να πάρω ώστε να συνδέσω τον ενισχυτή με οπτική; Επειδή δεν έχει οπτική έξοδο θα υπάρχει διαφορά στην απόδοση του ήχου;

Καλημέρα σας.
Έχω από το πρώτο media player της WD που κυκλοφόρησε στη χώρα μας
και θέλω να προμηθευτώ ένα φτηνό για το δωμάτιο των παιδιών.
Είδα το θέμα σας και έπεσα πάνω στην προσφορά του gearbest
για το συγκεκριμένο player.
Να κάνω μερικές ερωτήσεις;
Καταρχήν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους .srt; έτσι δεν είναι; με το ίδιο όνομα αρχείου και υπότιτλου...
Ένα αρκετά καλό χαρακτηριστικό για μένα των WD players είναι πως κλείνοντας
τη συσκευή κρατάει στη μνήμη το σημείο θέασης οπότε στο άνοιγμά της
να μπορείς να δεις το αρχείο από εκεί που την άφησες. Ισχύει για το συγκεκριμένο player;
Έχει δηλαδή menu με τα τελευταία αρχεία που έχουμε δει;
Αυτά προς το παρόν.
Α! να επιλέξω το 2GB+16GB; Τι ακριβώς είναι;
Επίσης από το gearbest τις παραγγελίες σας τις κάνετε από το κινέζικο μαγαζί;
Είδα πως διαφέρει η τιμή από το ευρωπαϊκό.
Σας ευχαριστώ!

Last edited:
Καλησπέρα,

Παρέλαβα χτες το συγκεκριμένο media player και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Όταν αναπαράγω μέσω kodi ένα αρχείο με ήχο dts, τον οποίο ήχο στέλνω στον ενισχυτή μου passthrough, μου κάνει ο ήχος στιγμιαίες διακοπές ανά 10 δευτερόλεπτα. Απεγκατέστησα την προεγκατεστημένη έκδοση του kodi και κατέβασα και πέρασα την τελευταία από google play και αντιμετωπίζω πάλι το ίδιο, όπως και από spmc που δοκίμασα. Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό?

Επίσης δεν μπορώ να δω τους shared φακέλους από το pc μου με τα υπόλοιπα προγράμματα του tv box. Ούτε με τον ενσωματωμένο media player, ούτε με τον file browser που έχει, ούτε με τον mx player που κατέβασα. Και το pc και το nexbox είναι συνδεδεμένα στο router μου μέσω ethernet. Μέσω kodi βλέπω τους shared φακέλους μου κανονικά. Είναι κάποια ρύθμιση που δεν την έχω κάνει?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

Προσπάθησα να κάνω αναβάθμιση από το tv box αλλά δεν μου βρίσκει νέο update. Πρέπει να περάσω αλλιώς νέο firmware? Αν ναι είναι εύκολο να μου δώσει κάποιος link και να μου εξηγήσει την διαδικασία που θα το περάσω?

Δυστυχώς δεν βλέπω κάποια αναφορά στο πως γίνεται το update στο παρόν νήμα. Μέσα από το tv box μου λέει ότι χρησιμοποιώ την τελευταία έκδοση. Από ότι καταλαβαίνω έχει βγει πιο καινούρια και πρέπει να περαστεί με άλλον τρόπο. Πρέπει να περαστεί σε usb stick και να φορτωθεί από κει στο μηχανάκι? Συγνώμη που σας ζαλίζω, αλλά είναι το πρώτο μου android box κι έχω πελαγώσει λιγάκι.

Δυστυχώς δεν βλέπω κάποια αναφορά στο πως γίνεται το update στο παρόν νήμα. Μέσα από το tv box μου λέει ότι χρησιμοποιώ την τελευταία έκδοση. Από ότι καταλαβαίνω έχει βγει πιο καινούρια και πρέπει να περαστεί με άλλον τρόπο. Πρέπει να περαστεί σε usb stick και να φορτωθεί από κει στο μηχανάκι? Συγνώμη που σας ζαλίζω, αλλά είναι το πρώτο μου android box κι έχω πελαγώσει λιγάκι.

Εδώ είσαι: http://www.tvboxforum.com/showthread.php?tid=763
Πρόσεξε να κατεβάσεις την σωστή έκδοση για το δικό σου μοντέλο...

Ευχαριστώ πολύ. Το πέρασα και το πρόβλημα με τον ήχο λύθηκε. Γνωρίζει κάποιος την απάντηση στο άλλο ερώτημά μου σχετικά με τους hsared φακέλους από το pc μου? Συνεχίζει να μην τους βλέπει κανένα application από το nexbox εκτός από το kodi. Επίσης υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που θα μου περάσει στον ενισχυτή dts-hd και dolby hd γιατί με το kodi δεν τα κατάφερα?

Hd audio μάλλον το ξεχνάς.
Πρέπει να υποστηρίζει και ο file manager δίκτυο.
Δοκίμασε με τον es file manager όπως και με τον astro

Κατι σημαντικο που διαπιστωσα .
Οσοι εχετε σεταρει kodi και θελετε να κανετε update στο firmware καντε ενα backup η ακομα καλυτερα αντγραψτε καπου τον φακελο ".kodi" ( απαιτειται η εγκατασταση καποιας εφαρμογης σαν την "ΕS Διαχειριστής αρχείων" και η ενεργοποιηση εμφανισης κρυφων αρχειων .
Ο φακελος ".kodi" ειναι στην διαδρομη : Εσωτερική μνήμη > Android >data > org.xbmc.kodi > files

Μετά και την εγκατάσταση και του νέου firmware, στην αναπαραγωγή hd αρχείων μέσω kodi παρατηρώ κάποια σπασίματα στην κίνηση. Όχι συνεχώς, αλλά κάθε 15 με 30 δευτερόλεπτα το κάνει. Η σύνδεση με το pc είναι ενσύρματη μέσω του router. Είναι κάποια ρύθμιση του kodi που το διορθώνει ή κάποια ρύθμιση στο router? Ή είναι τελικά χαμηλών δυνατοτήτων το μηχανάκι, οπότε κάποιες τέτοιες ατέλειες θα τις αντιμετωπίζω?

Και μενα το εκανε (wired Και εγω ) και εβγαλα τους επιταχυντες του kodi και εστρωσε .
Επισης επειδη το kodi το εχουν στημενο με τα δικα τους addon πηγα με την εφαρμογη "ΕS Διαχειριστής αρχείων" και εσβησα το φακελο .kodi στην διαδρομη : Εσωτερική μνήμη > Android >data > org.xbmc.kodi > files .
Μετα ξανατρεχεις το kodi και στηνετε "παρθενο" και βαζεις αυτα που θες εσυ .
Πας και ξετικαρεις τους επιταχυντες

B0ZbYNd.png

Φίλε μου ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έκανα όλα όσα είπες και το πρόβλημα λύθηκε εν μέρει αλλά ακόμα η κίνηση δεν είναι όσο smooth θα ήθελα. Υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση που θα μπορούσα να δοκιμάσω? Ότι έχω πειράξει από μόνος μου δεν μπορώ να πω ότι μου το έχει λύσει.

Επίσης να σε ρωτήσω κάτι. Στο post σου γράφεις να ξετικάρω τους επιταχυντές αλλά στην φωτογραφία δείχνε τικαρισμένο τον δεύτερο. Ποια είναι η σωστή ρύθμιση?

Δεν εχει κατι αλλο δυστηχως .
Η φωτο ειναι απο το net για reference απλα , μην της δινεις σημασια δεν δειχνει νομιζω καν τους σωστους hardware decoders .
Απλα εσυ να μην εχει τιποτα επιλεγμενο ( δεν ειμαι σπιτι να σου πω τι γραφει ακριβως )

Οκ ευχαριστώ πολύ. Θα το ξανατσεκάρω όταν πάω σπίτι κι εγώ. Υπάρχει ακόμα μια επιλογή στις ρυθμίσεις στην σελίδα playback που γράφει "adjust display refresh rate" και είναι επιλεγμένο το "off". Μήπως πρέπει να αλλάξουμε κάτι εκεί?

Οκ ευχαριστώ πολύ. Θα το ξανατσεκάρω όταν πάω σπίτι κι εγώ. Υπάρχει ακόμα μια επιλογή στις ρυθμίσεις στην σελίδα playback που γράφει "adjust display refresh rate" και είναι επιλεγμένο το "off". Μήπως πρέπει να αλλάξουμε κάτι εκεί?

ναι, on start/stop

Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να λύσω το θέμα μου. Όποιες ρυθμίσεις και να έχω πειράξει, όποιο βίντεο και να έχω παίξει συνεχίζει να έχει σπασίματα στην κίνηση, άλλοτε πολύ έντονα, άλλοτε λιγότερο. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι έχω κάνει κακή αγορά και δεν πρόκειται να διορθωθεί ότι και να δοκιμάσω. Για απλή χρήση του kodi και streaming είναι πολύ καλό το μηχανάκι. Για media player που το ήθελα εγώ μάλλον δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μου. Μάλλον πάει για αγγελία και πούλημα μου φαίνεται.

Να γράψω κι εγώ την γνώμη μου μιας και πρόσφατα απέκτησα κι εγώ το ίδιο. Μήπως, λέω μήπως, φταίει ο εξωτερικός δίσκος; Δοκίμασες άλλον;