Night photography στη Θεσσαλονίκη;

Δυστυχώς τα νεοκλασικά (μάλλον δεν χαρακτηρίζεται έτσι ακριβώς ο ρυθμός τους) αξίζει να τα φωτογραφίσεις από τη μέσα μεριά της περίφραξης που τα περιβάλλει.

Δυστυχώς τα νεοκλασικά (μάλλον δεν χαρακτηρίζεται έτσι ακριβώς ο ρυθμός τους) αξίζει να τα φωτογραφίσεις από τη μέσα μεριά της περίφραξης που τα περιβάλλει.

Σωστά, τα "νεοκλασικά" της ανατολικής Θεσσαλονίκης ευτυχώς είναι σε πολλούς και διάφορους ρυθμούς και συχνά το κάθε ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι φωτογραφικό θέμα από μόνο του!
Αναρωτιέμαι γιατί σήμερα πια δεν κατασκευάζεται κάτι αντίστοιχα όμορφο, ή αν απλά δεν το βλέπω εγώ έτσι...

Όσο για την περίφραξη, θέλουμε κάποιο διώροφο λεωφορείο κατά προτίμηση με ανοιχτή σκεπή, ή και μεγάλες σκάλες! ;)
Συχνά μέσα από τα κάγκελα μπορούν να βγουν αρκετά πράγματα, αλλά συνήθως χρειάζεται να ενώσουμε αρκετές εικόνες σε πανοραμική μορφή για να έχουμε πιο ολοκληρωμένες εικόνες του κτηρίου.

Έκανα μια μικρή tour στην πόλη και βλέπω ότι τα παρακάτω σημεία παρουσιάζουν ενδιαφέρον για νυχτερινή φωτογράφηση.

Κέντρο-Παλιά παραλία
1. Λευκός Πύργος από παλιά παραλία από μεσαία απόσταση με συμμετρία τα φώτα
2. Λευκός Πύργος από παλιά παραλία από μεσαία απόσταση χωρίς συμμετρία
3. Λευκός Πύργος από κοντά με άγαλμα Βότση ως σκιά
4. Λευκός Πύργος από ψηλά από το κτήριο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
5. Λευκός Πύργος από άγαλμα Φιλίππου
6. Λευκός Πύργος από μπροστά Βασιλικού Θεάτρου
7. Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου κανονικές από μακριά και περίεργες με ευρυγώνιο από χαμηλά
8. Την κοπέλα στο σιντριβάνι δίπλα στο Βασιλικό Θέατρο
9. Όψεις της Δημητρίου Γούναρη με φόντο τα ανάκτορα
10. Όψεις της Δημητρίου Γούναρη με φόντο τη Ροτόντα
11. Αψίδα Γαλερίου από Ροτόντα (2/3)
12. Αψίδα Γαλερίου από απέναντι πεζοδρόμιο
13. Αψίδα Γαλερίου από Παναγία Δεξιά
14. Αγία Σοφία από μπροστά (μετωπική)
15. Όψεις της Αριστοτέλους
16. Όψεις των αποθηκών στο παλιό λιμάνι
17. Όψεις της παλιάς παραλίας από παλιό λιμάνι με δέστρα μπροστά δεξιά
18. Τράπεζα της Ελλάδος
19. Χαλάσματα τείχους δίπλα στον ΟΥΘ
20. Άγαλμα τρελό στην πύλη συντριβανίου της Έκθεσης από χαμηλά (λόγω φωτισμού)
21. Πύργος ΟΤΕ από πλατεία ΧΑΝΘ

Κάστρα
1. Ανεβαίνοντας από νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος γενική
2. Στη μέση της ανηφόρας λήψη προς τον πύργο Τριγωνίου
3. Στη μέση της ανηφόρας λήψη τα δόρατα
4. Στη μέση της ανηφόρας λήψη τα δόρατα με τις σκιές πάνω στα τείχη
5. Από τις καφετέριες στα Χίλια Δένδρα λήψη τα κάστρα και την πόλη
6. Από τις καφετέριες στα Χίλια Δένδρα λήψη προς τα κάστρα
7. Οδός Επταπυργίου πηγαίνοντας για Πορτάρα
8. Πηγαίνοντας προς Πύργο Τριγωνίου λήψη την εξωτερική σκάλα
9. Πύργος Τριγωνίου από κοντά
10. Πύργος Τριγωνίου με τις πολεμίστρες
11. Φωτο Θεσσαλονίκης με τις πολεμίστρες
12. Φωτο λήψη στη πόρτα της Άννας Κομνηνής
13. Επταπύργιο λήψη από το πλάι δεξιά από το τείχος
14. Επταπύργιο λήψη από μπροστά
15. Επταπύργιο λήψη την πόρτα

Βασιλίσσης Όλγας
1. Αρχοντικά κάζα Μπιάνκα
2. Νομαρχία
3. Δημοτική Πινακοθήκη
4. Κτήριο ΜΙΕΤ (και από πίσω)
5. Κτήριο Ερυθρού Σταυρού (και λεπτομέρειες στέγης και αρχιτεκτονικές φέτες)
6. Λαογραφικό Μουσείο
7. Σχολή Τυφλών
8. Κτήριο Μέλισσα από το πλάι

Τα νεοκλασικά μπορούμε να τα φωτογραφίσουμε από το απέναντι πεζοδρόμιο με τρικ τα φώτα των αυτοκινήτων σε συνεχόμενη γραμμή, αλλά και μέσα από το φράχτη με 17-18 φακό.

O Φώτης λογικά θα ανέβει Θεσσαλονίκη.

Λέω να το φιξάρουμε.

Λοιπόν προτείνω ραντεβού Κυριακή 22.00. Πρόταση να κάνουμε τις 2 από τις 3 τουρ. Να ξεκινήσουμε από κάστρα και μετά να συνεχίσουμε στο κέντρο. Εγώ θα πάρω μαζί μου αυτοκίνητο και μπορώ να πάρω 5 ακόμη άτομα με φωτογραφικό εξοπλισμό.

Αντε γράψτε, αν θέλετε.... να συμμετάσχετε.

Αργούτσικα δεν είναι? Θα μπορούσαμε να πιάσουμε από αρκετές ώρες πιο νωρίς, από τη δύση. Εκτός εάν θέλουμε τη Θεσσαλονίκη άδεια (ή δεν μπορείτε νωρίτερα).
Μέσα φυσικά, αν και ο καιρός προβλέπεται υγρός. Θα αρχίσω από εβδομάδα να παίρνω τη μηχανή στην πρωϊνή "βόλτα" μου από την παλαιά παραλία προς το γραφείο, έχει όμορφες ομίχλες.

Αν πρόσεξα καλά, παίζει φωτογράφηση και από το κτήριο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών? Έχουμε πρόσβαση?

Πολλούς φακούς με βλέπω να κουβαλάω πάλι....

Σας βολεύει καλύτερα να το κάνουμε στις 21.00; Αν ναι, κανένα πρόβλημα.

send στο κτήριο της ΕΜΣ στεγάζεται η ΤΒ100 επομένως είναι ανοιχτό και το βράδυ. Εχει μπαλκόνι ανοιχτό σοτν 5ο όροφο μπροστά, από εκεί κάνουν τις λήψεις στους πανηγυρισμούς. Θα πάω αύριο το βράδυ να τσεκάρω...

Ναι, ας πουμε συγκεκριμενη ωρα και μερος συναντησης, αν μετραει προτεινω 9.00 γιατί απο ότι εμαθα απο τον Φώτη την τελευταια φορα που βρεθηκε με τον Βλασση για φωτογραφηση τελειωσαν καλες 3.00 τα ξημερωματα :music-smiley-005:

Ωραία, κλείνουμε 21.00 και λέω να ξεκινήσουμε από την Πορτάρα, αυτή που είναι δίπλα στον πύργο Τριγωνίου. Έχει και πάρκινγκ εκεί μπροστά, όσο και πίσω έξω από την πόρτα. Εκεί μπορούμε να τραβήξουμε τον πύργο πανοραμική την πόλη, να πάμε στο Επταπύργιο κοντινές και μακρινές. Μετά κατεβαίνουμε από τα Χίλα Δένδρα.

Δηλώσανε συμμετοχή ο Φώτης από την Αθήνα
Πανούσης,
send (τάσος)
Βλάσης
Μάριος Δασκαλάκης
lias
Γιαρίμης Ηλίας
και περιμένουμε check in και από άλλους,
εγώ θα πάρω τον Κακαλιό που είχε δηλώσει ενδιαφέρον.

Θα στείλω το κινητό μου με ΠΜ.

Θα έχω αυτοκίνητο και μπορώ να πάρω +5.

Τελικά θα έχω μαζί μου 3 τριπόδια και το μικρό το Vanguard. Πιστεύω να μην έχουμε πρόβλημα.

Δείτε λιγάκι πώς δουλεύουν οι μηχανές σας (πώς αλλάζει το wb, πώς δουλεύει ο αυτοχρονομετρητής, κλπ.). Θα περάοσυμε καλά μου φαίνεται....

Πάντως εχτές στις 2 το βράδυ έφαγα μια τρελή βροχή, και έτσι σήμερα πρέπει να είναι αρκετά καθαρή η ατμόσφαιρα. Αν δεν βρέξει και απόψε θα έλεγε ότι ο καιρός είναι 110% με το μέρος μας...

Από την άλλη και η ταβέρνα μια χαρά μου κάθεται...:D

Να πω λίγα πράγματα σαν ο πιο νεος στο σπορ...

Μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά, ασχετα αν το αεράκι στα Κάστρα μας κρύωσε λίγο, ευτυχώς οι περισσότεροι -ως διαβασμένοι- είχαμε ...σκουφιά...

η παρέα άριστη, αν και όλα τα παιδιά τα έβλεπα πρωτη φορά απο κοντά...

ο Βλάσης διαβασμένος μας πήγαινε από το ενα μερος στο άλλο χωρίς χρονοτριβές... (αυτό σημαίνει οτι εγώ μέχρι να δω πως δουλεύει το τρίποδο έπρεπε να παμε σε αλλο μερος).

Έφυγα νωρίς, στα μισά της βραδιάς και μαλλον έχασα τα καλύτερα μια και μετα τα Καστρα (βραχια, φυλακές, σκυλιά κτλ) θα πηγαιναν Λευκό Πύργο (πολιτισμός, περατζάδα κτλ).

Ελπίζω να το ξανακάνουμε σύντομα...