Nikon D500

μου αρεσει που μερικοι επιμενουν και θελουν ακομα να την συγκρινουν με την βιντεοκαμερα nx1 :flipout::flipout::flipout:

Aυτό μου φαίνεται κατι σαν αντι-ΝΧ1 bulling .. χρειάζεται ενας δικηγόρος (του διαβόλου ?)

Για την σύγκριση με την ΝΧ1 κυρίως φταίει η Νικον που ασχολήθηκε με video 4Κ + σπαστή οθόνη .. είναι προκλητικό ;) .. ας καθόταν στα αυγά της με απλά επικουρική υλοποίηση video (π.χ. σαν την 7DII).
Tώρα θα λουστεί την σύγκριση και την ήττα. ;)

Προσόν λέει το Automatic AF Fine Tune ... οι mirrorless δεν το χρειάζονται καν με τα on sensor AF συστήματα που έχουν.

Το τεράστιο σκόπευτρο .. είναι μικρότερο απο της ΧΤ1 και της ΝΧ1 ;)

Απάντηση: Re: Nikon D500

Aυτό μου φαίνεται κατι σαν αντι-ΝΧ1 bulling .. χρειάζεται ενας δικηγόρος (του διαβόλου ?)

Για την σύγκριση με την ΝΧ1 κυρίως φταίει η Νικον που ασχολήθηκε με video 4Κ + σπαστή οθόνη .. είναι προκλητικό ;) .. ας καθόταν στα αυγά της με απλά επικουρική υλοποίηση video (π.χ. σαν την 7DII).
Tώρα θα λουστεί την σύγκριση και την ήττα. ;)

Προσόν λέει το Automatic AF Fine Tune ... οι mirrorless δεν το χρειάζονται καν με τα on sensor AF συστήματα που έχουν.

Το τεράστιο σκόπευτρο .. είναι μικρότερο απο της ΧΤ1 και της ΝΧ1 ;)
Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιαννη τόνε βγάλαμε

τώρα μιλάμε σοβαρά; μπορεί να συγκριθεί η Nikon με τους 500ακοσιους φακους με την Samsun.....gg?

Φιλικά Γιώργης

Re: Απάντηση: Re: Nikon D500

Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιαννη τόνε βγάλαμε

τώρα μιλάμε σοβαρά; μπορεί να συγκριθεί η Nikon με τους 500ακοσιους φακους με την Samsun.....gg?

Φιλικά Γιώργης

Ουτε ενας απο τους 500σιους βολικός για video .. οχι ψεματα .. αρχισε να βάζει βηματικά μοτερ με πρώτο δείγμα τον νεο κιτ 18-55 ;)

Φίλε Γιώργη τα "δικηγόρος του διαβόλου" και τα ;) ;) ;) δεν σου λένε κάτι ? !!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και μια τηλεόραση 32" είναι μεγαλύτερη από το σκοπευτρο των XT1/NX1 ... ;)

Eκει που (νομίζω οτι) το πας και εσυ το πάω και εγώ .. αλλά πολύ παραβολικά μιλάμε προς το παρόν

Re: Απάντηση: Nikon D500

Τη στήριξη που θα θέλει το σύστημα, τη φαντάζεστε και αυτή;

συμφωνώ, οι περισσότεροι που μιλούν δεν έχουν κρατήσει με το χέρι πάνω σε μηχανή ούτε 400άρη όχι 500άρη Χ1,5. Αλλά ας δούμε και πόσοι κοιτάζουν τους panasonic 100-400X2. Εκεί μάλιστα δεν θα υπάρχει καν ανησυχία αλλά όλα θα τους φαίνονται rock steady.

Πάντως και με 400 f4 μια χαρά θα είναι η μηχανή... Και με 300αρη...και με πολλούς άλλους. Λίγο ακριβή βέβαια αλλά όταν κάτι ονομάζεται επαγγελματικό έχει και το δικό του τίμημα.
Πάντως δεν καταλαβαίνω το θέμα που έχουν πολλοί να μην μιλάμε για βίντεο τη στιγμή που οι ίδιοι οι κατασκευαστες βάζουν βίντεο και το διαφημιζουν. Είμαστε στο 2016 και με ελάχιστες εξαιρέσεις, υπάρχουν μόνο υβριδικά μηχανήματα και όχι αμιγώς φωτογραφικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως εγώ που πιο πριν έλεγα ότι ήθελα σύγκριση δεν εννοούσα με την nx1 αλλά με άλλες Νίκον. D7200, d750, d610 κτλ στον τομέα του φοκους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon D500

συμφωνώ, οι περισσότεροι που μιλούν δεν έχουν κρατήσει με το χέρι πάνω σε μηχανή ούτε 400άρη όχι 500άρη Χ1,5. Αλλά ας δούμε και πόσοι κοιτάζουν τους panasonic 100-400X2. Εκεί μάλιστα δεν θα υπάρχει καν ανησυχία αλλά όλα θα τους φαίνονται rock steady.

Προσωπικώς ο 500ρης (Ταμρον 200-500) με δυσκολεύει ακόμη και στη στόχευση στο χέρι, που είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχει κάποια έστω κατά προσέγγιση ακρίβεια. Σκέψου τώρα Βλάση τι θα πει 500ρης, x 1,5 που είναι το κροπ του φορμά, x 2,0 που είναι το κροπ του βίντεο.... 1500ρης. Όχι απλά δεν κρατιέται αυτό το πράγμα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες (εκτός αν είσαι ο American sniper), αλλά και θέλει υπερ-βαρβάτη κεφαλή (και αντίστοιχο τρίποδο) με gimbal. Όταν η οριζόντια γωνία του 1500ρη είναι μικρότερη από ....1,5 μοίρα (!!!!), αρκεί και μια ελαχιστότατη ταλάντωση με επίπτωση δέκατο της μοίρας (που υπό άλλες προϋποθέσεις είναι απολύτως ανεκτή) για να σου χαλάσει το κάδρο.

Ακριβώς, ο προηγούμενος του νυν 150-600 VC. Ακόμη και με σταθεροποίηση όμως, τουλάχιστον η στόχευση είναι προβληματική σε τέτοια εστιακά μήκη, στο χέρι. Και αυτό σε ΦΦ. Αν το βάλουμε επί 3.... δεν θέλω καν να το φαντάζομαι.

Πάντως δεν καταλαβαίνω το θέμα που έχουν πολλοί να μην μιλάμε για βίντεο τη στιγμή που οι ίδιοι οι κατασκευαστες βάζουν βίντεο και το διαφημιζουν. Είμαστε στο 2016 και με ελάχιστες εξαιρέσεις, υπάρχουν μόνο υβριδικά μηχανήματα και όχι αμιγώς φωτογραφικά.

για βιδεο εχει ξεχωριστο νημα.....και η βιδεοκαμερες τραβανε φωτο ,αλλα δεν το εκανε κανεις θεμα..

Οι κατασκευαστές βάζουν πολλά μπλιμπλίκια, για να προσελκύσουν τους καταναλωτές.
Προσωπικώς κοιτάζω να επιλέγω τον εξοπλισμό μου βάσει των αναγκών που θεωρώ πως έχω, όχι αυτών που μου δημιουργεί το μάρκετιγκ.
Και από τη στιγμή που το βίντεο αποτελεί μια εντελώς άλλη μορφή δημιουργίας, δεν βρίσκω λόγο να ρυπαίνουμε την κατηγορία της φωτογραφίας με όλως ενοχλητικές -κατ' εμέ ασφαλώς- παρεμβολές. Όπως σωστά λέει ο Παρτιζάνος, ολόκληρη υποκατηγορία υπάρχει για αυτό.... Μην μπερδεύεστε από τον διαχωρισμό Φωτογραφία-Εξοπλισμός-Βίντεο... το δεύτερο αφορά σε εξοπλισμό φωτογραφίας, διαχωρίστηκε από το πρώτο ώστε εκεί να μείνουν μόνο οι φωτογραφίες... ή μήπως στην κατηγορία Βίντεο βάζουμε μόνο τα βίντεο που τραβούν τα μέλη; Όχι ασφαλώς.... εκεί είναι ό,τι έχει να κάνει με το βίντεο.... αυτή είναι και η έννοια ενός φόρουμ διαρθρωμένου σε κατηγορίες και υποκατηγορίες, ότι δεν μπαίνουν όλα αχταρμάς υπό την ίδια σκεπή.

Re: Απάντηση: Nikon D500

Οπότε κατ' εσέ θα πρέπει για κάθε μηχανή να έχουμε και δεύτερο ξεχωριστό νήμα για τις βίντεο δυνατότητες της μηχανής στην κατηγορία του βίντεο;

Θα απαριθμούμε τα καλά και τα άσχημα μιας μηχανής και όταν φτάνουμε στο βίντεο, θα λέμε στοπ, το X χαρακτηριστικό θα το γράψουμε στο δίδυμο νήμα της ίδιας μηχανής στην κατηγορία του βίντεο;

Δεκτό αν έτσι κρίνουν οι υπεύθυνοι, αλλά είναι πρακτικό και υλοποιήσιμο αυτό;

Eάν υπάρξει συμμετοχή των μελών με προσωπικές δημιουργίες βίντεο θα είναι ευχής έργον.
Υπάρχει ένα μοναδικό νήμα γι αυτό,με εξαιρετικές παρουσιάσεις απο την παρέα μας, σύν του Γιάννη Κοτσίδη με τα εκπληκτικά βίντεο γάμων.
Δυστυχώς όμως η συμμετοχή είναι μικρή, προς το παρόν.
Αναλωνόμαστε συνήθως σε τεχνικά χαρακτηριστικά, software και παραμερίζουμε τη δυσκολία και την τέχνη που χρειάζεται για να καταγραφεί η κινούμενη εικόνα.
Να έχει ουσία, αισθητική και να μην γίνεται βαρετή.
Μακάρι να δούμε ξεχωριστά νήματα με γυρίσματα τοπίων, νυχτερινά, magic light, street, sports, people....

Παρτιζάνε ετοιμάσου, πάρε βιντεοκάμερα ώμου :p , θα σου βάλω διαγώνισμα!!:grandpa:

Last edited:
Σαν τους πολιτικούς έχουμε καταλήξει τελευταία.
Όλο λόγια(εξοπλισμός)αλλά έργα ελάχιστα (φωτογραφίες και βίντεο).:smash: