Nikon D500

Re: Απάντηση: Nikon D500

Παρτιζάνε ετοιμάσου, πάρε βιντεοκάμερα ώμου :p , θα σου βάλω διαγώνισμα!!:grandpa:

κατι ξερεις εσυ:chinscratch:

η αληθεια ειναι οτι απο καιρο σκεφτoμαι σοβαρα για ενα short road movie -μουσικη, ποιηση, μοτοσυκλετα
η οπως λενε στο holegoud... sex shit blood:ADFADF1:

Leon βαλε μια παυλα, εκ-λογικευτουν:flipout:

Re: Απάντηση: Nikon D500

Μην μπερδεύεστε από τον διαχωρισμό Φωτογραφία-Εξοπλισμός-Βίντεο... το δεύτερο αφορά σε εξοπλισμό φωτογραφίας, διαχωρίστηκε από το πρώτο ώστε εκεί να μείνουν μόνο οι φωτογραφίες... ή μήπως στην κατηγορία Βίντεο βάζουμε μόνο τα βίντεο που τραβούν τα μέλη; Όχι ασφαλώς.... εκεί είναι ό,τι έχει να κάνει με το βίντεο.... αυτή είναι και η έννοια ενός φόρουμ διαρθρωμένου σε κατηγορίες και υποκατηγορίες, ότι δεν μπαίνουν όλα αχταρμάς υπό την ίδια σκεπή.

Με συγχωρείς αλλά δεν είναι καθόλου καθαρό αυτό.
Τα διάφορα μέλη του φόρουμ δεν είναι δυνατόν να ξέρουν την προϊστορία αυτή ούτε είναι κάπου τρανταχτά εμφανές κάτι τέτοιο για να το προσέξουν όλοι.
Εγώ προσωπικά θεωρούσα ότι εδώ θα μιλήσουμε και για βιντεοκάμερες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon D500

send said:
Μην μπερδεύεστε από τον διαχωρισμό Φωτογραφία-Εξοπλισμός-Βίντεο... το δεύτερο αφορά σε εξοπλισμό φωτογραφίας, διαχωρίστηκε από το πρώτο ώστε εκεί να μείνουν μόνο οι φωτογραφίες... ή μήπως στην κατηγορία Βίντεο βάζουμε μόνο τα βίντεο που τραβούν τα μέλη; Όχι ασφαλώς.... εκεί είναι ό,τι έχει να κάνει με το βίντεο.... αυτή είναι και η έννοια ενός φόρουμ διαρθρωμένου σε κατηγορίες και υποκατηγορίες, ότι δεν μπαίνουν όλα αχταρμάς υπό την ίδια σκεπή.

Για να κάνω και το δικηγόρο του διαβόλου λίγο, τότε θα έπρεπε στη κατηγορία με τις τηλεοράσεις να υπήρχαν υποκατηγορίες για τις επιδόσεις τους ανάλογα τη χρήση:
άλλο για θέαση αθλητικών,άλλο για θέαση ταινιών, άλλο για για gaming/χρήση υπολογιστή και άλλο για τηλεοπτικό...
Κάτι που φυσικά δέ γίνεται διοτι οι χρήστες κάνουν λίγο πολύ χρήση απο όλες τις κατηγορίες αυτές.

αλλο φωτογραφια, αλλο βιντεο... οποιος θελει το καταλαβαινει, αν οχι... δεν χαθηκε και ο κοσμος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon D500

Για να κάνω και το δικηγόρο του διαβόλου λίγο, τότε θα έπρεπε στη κατηγορία με τις τηλεοράσεις να υπήρχαν υποκατηγορίες για τις επιδόσεις τους ανάλογα τη χρήση:
άλλο για θέαση αθλητικών,άλλο για θέαση ταινιών, άλλο για για gaming/χρήση υπολογιστή και άλλο για τηλεοπτικό...
Κάτι που φυσικά δέ γίνεται διοτι οι χρήστες κάνουν λίγο πολύ χρήση απο όλες τις κατηγορίες αυτές.

Όποιος θέλει να κάνει τον δικηγόρο, καλό είναι να διαβάσει πρώτα λίγη δικονομία.....

άλλο μέσο αναπαραγωγής, άλλο δημιουργίας. Η τιβί αναπαράγει εικόνα, η φωτογραφική δημιουργεί εικόνα. Και ενώ εικόνα με εικόνα στην τιβί έχουν ουσιαστικώς μια τρίχα διαφορά, η εικόνα με την κινούμενη εικόνα είναι εντελώς άλλες μορφές δημιουργίας. Πιο κοντά είναι στο θέατρο η κινούμενη εικόνα παρά στη φωτογραφία... εκτός αν αρχίσουμε να μιλάμε για καλύψεις γεγονότων.... οι οποίες όμως ex vi termini, κύριε Advocatus Diaboli, είναι εκτός θεματολογίας ενός φόρουμ χομπιστών-ερασιτεχνών. -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon D500

To 4K έχει φέρει το βίντεο τόσο κοντά στη φωτογραφία όσο ποτέ.
Τα καρέ 8MP είναι πλέον τόσο καλής ποιότητας και πρακτικά στη σύλληψη που εξυπηρετούν τις ανάγκες πολλών ερασιτεχνών, αλλά και επαγγελματιών.
Δεν είναι τυχαίο που ακόμη και η Nikon, αμιγώς φωτογραφική εταιρία, προσφέρει 4Κ στα δύο κορυφαία της μοντέλα, D5 και D500, που απευθύνονται σε επαγγελματίες.

Ο κόσμος το'χει τούμπανο, αλλά κάποιοι εδώ στο φόρουμ δεν θέλουν να το καταλάβουν εμμένοντας στις παραδοσιακές εμμονές και προκαταλήψεις τους.

κάπου πήρε το μάτι μου ότι η D500 δεν έχει περιορισμό χρόνου στο 4Κ, όπως η D5. τραβάει μισή ώρα συνεχόμενα

Μισή ώρα συνεχόμενη λήψη επιτρέπει η D500, αλλά η μηχανή δημιουργεί νέο αρχείο ανά τρίλεπτο.
Δηλαδή αν τραβήξεις συνεχόμενα μισή ώρα, στην κάρτα σου θα έχεις θες δε θες δέκα τρίλεπτα αρχεία βίντεο.

Στην D5 η εγγραφή διακόπτεται στο πρώτο τρίλεπτο.
Υποψιάζομαι ότι οι υπερβολικές στεγανοποιήσεις στην D5 δεν επιτρέπουν επαρκή απαγωγή της θερμότητας, γι' αυτό και ο περιορισμός.

Από κει και πέρα, το AF είναι contrast detection στο βίντεο.

ναι, απλα εχει crop στο 4Κ 2.2Χ νομιζω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

επισης μη περιμενεις AFC στο βιντεο τοσο ομαλο, οι φακοι της nikon δεν ειναι optimized για βιντεο, και ειναι και θορυβωδης γενικα.
Eπισης, μεχρι τωρα δεν επετρεπαν την αλλαγη διαφραγματος κατα τη διαρκεια της ληψης, δεν ξερω αν αλλαξε αυτο τωρα.

Eπισης, μεχρι τωρα δεν επετρεπαν την αλλαγη διαφραγματος κατα τη διαρκεια της ληψης, δεν ξερω αν αλλαξε αυτο τωρα.

φυσικα και επιτρεπει αλλαγη διαφραγματος, ειναι δυνατον να μη γινοταν κατι τετοιο?
δεν ειναι φυσικα θεμα φακου, αλλα μηχανης, σωματος.

Μονο στα μικρα μοντελα υπαρχουν καποιοι περιορισμοι.

Στα καλα , μεγαλα μοντελα εννοειται δεν υπαρχουν περιορισμοι. κανεις οτι θελεις και σε Μ και σε Α

στα μοντελα D300s, D7000, D7100, D600 kai arketa ακομα, δεν μπορεις να το κανεις αυτο , ν αλλαξεις δηλ. διαφραγμα σε live view mode ... προφανως σε καποια αλλα μπορεις (D750-D810)

Στην D500 μπορεις ?

....και μερικοι δεν θα καταλαβουν ποτε,στην ριμαδα την ζωη τους, οτι αλλο ειναι βιντεο και αλλο φωτογραφια
και οτι οι εταιριες αυτο που θελουν ειναι, φυσικα οσο γινετε περισσοτερο κερδος, και ας καει και το παλιαμπελο...

ποιο ακριβως ειναι το προβλημα σου ?

Καποιος ρωτησε κατι για το βιντεο και τις δυνατοτητες της μηχανης. Σ αυτο απανταμε .... που ειναι το κακο ?

Απάντηση: Re: Nikon D500

ναι, απλα εχει crop στο 4Κ 2.2Χ νομιζω.

επισης μη περιμενεις AFC στο βιντεο τοσο ομαλο, οι φακοι της nikon δεν ειναι optimized για βιντεο, και ειναι και θορυβωδης γενικα.
Γιαννη οι καινουριοι φακοι της Nikon ειναι αθορυβοι, και ειναι πολλοι αλλα ακριβοι,

τοσο το βιντεο , οσο και η φωτογραφια , ειναι μορφες τεχνης.

Καποιοι θελουν μ αυτες να τραβανε φωτο, καποιοι αλλοι βιντεο , καποιοι και τα 2.
Εφοσον η Νικον απυθευνεται πια και στα 2 κοινα, και ειναι προφανες αυτο απο το ποσο δημοσιοτητα δινει η ιδια στο 4Κ και στις δυνατοτητες της μηχανες για βιντεο, εχουμε καθε δικαιωμα να τη κρινουμε , να τη δοκιμαζουμε και να τη συγκρινουμε.

Προσωπικα, εχω καιρο ν ασχοληθω με τα φωτογραφικα.... γιατι οι μηχανες που εχω τα τελευταια χρονια με καλυπτουν απολυτα και νομιζω οτι αν καποιος τραβαει RAW , οι περισσοτερες μηχανες της τελευταιας τριετιας τον καλυπτουν απολυτα , ανεξαρτητως φορματ και κατηγοριας (μιλαω κυριως για m4/3 - APSC kai FF).
Θα μπορουσα ΑΝΕΤΑ να ζησω (φωτογραφικα) ακομα και με τη Canon 7D που ειχα , πριν μεταβω στις mirrorles.

Η μεταβαση εγινε κυριως για το βαρος-ογκο και φυσικα το βιντεο και τις ευκολιες που εχω μ αυτες και τη ποιοτητα φυσικα του βιντεο.

Στο βιντεο ομως , τα πραγματα εξελισσονται περισσοτερο, γιατι ειχε παντα αρκετα προβληματα μεχρι τωρα, και γι αυτο επικεντρονομαι κυριως εκει.

Δε σημαινει οτι τραβαω μονο βιντεο, απλα ΓΙΑ ΜΕΝΑ , ο τομεας του βιντεο εχει πιο πολυ ενδιαφερον , κυριως απο τεχνικης αποψης.

Αν για παραδειγμα εβγαινε αυριο μια μηχανη με τον αισθητηρα της A7s - A7Sii στα 16-24 Μpixels , me 4K recording 30 λεπτων, σταθεροποιηση το σωμα , καλο AF σε φωτο και βιντεο και τελος RAW recording στο βιντεο , απλα θα σταματουσα να ψαχνω για πολλα χρονια.

Γιαννη οι καινουριοι φακοι της Nikon ειναι αθορυβοι, και ειναι πολλοι αλλα ακριβοι,

Αθουβοι για τη φωτο, για το βιντεο οχι και τοσο ... οι φακοι των Mirroless (οι περισσοτεροι) ειναι ειδικα φτιαγμενοι γι αυτο.
Τουλαχιστον αυτοι που εχω δοκιμασει απο canon ακομα και οι USM παραγουν αισθητο θορυβο στο βιντεο .

Απο νικον δεν εχω δοκιμασει τετοιους φακους , οποτε δεν εχω αποψη....

YG... απ αυτα που εχω δει παντως , ακομα και "συγχρονοι" φακοι οπως ο 24-120 VR ειναι αργος και θορυβωδης για βιντεο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
δεν διαφωνω σε τιποτα, εκτος απο το αν το βιντεο ειναι μορφη τεχνεις... ισως και να ειναι, δεν τρεχει και τιποτα
αλλα...
ενα καλο βιντεο, κρυβει απο πισω εναν καλο φωτογραφο
μια καλη φωτογραφια, δεν κρυβει τιποτα

στα μοντελα D300s, D7000, D7100, D600 kai arketa ακομα, δεν μπορεις να το κανεις αυτο , ν αλλαξεις δηλ. διαφραγμα σε live view mode ... προφανως σε καποια αλλα μπορεις (D750-D810)

Στην D500 μπορεις ?

στην D500 , εννοειται χωρις να την εχω πιασει στα χερια μου, εχω δει στα specs πως γινεται.
Power Aperture το ονομαζει.

Δεν ειχα ποτε (για σοβαρη - επαγγελματικη δουλεια εννοω) μικρα μοντελα , οποτε δεν ξερω