Nikon D500

Πάντως εγώ που τη ζαχαρώνω τη μηχανή και την ερωτέυτηκα από τα specs και μόνο όσο αφορά το φωτογραφικό κομμάτι (καθώς μου αρέσει να αποθανατίζω κίνηση), έχω δικαίωμα να σκέφτομαι και το κομμάτι βίντεο ή όχι;
Διότι από ότι κατάλαβα αυτοί που ασχολούνται μόνο με τα αρνητικά του βίντεο δεν έχουν δικαίωμα και τους εξορίζουμε.
Να μας πείτε ποια είναι η φόρμουλα που υπολογίζει σε τι ποσοστό πρέπει να ασχολείται κάποιος με τα προτερήματα μιας μηχανής για να εκφέρει άποψη.
Εγώ που ασχολούμαι και με φωτογραφία και με βίντεο (προσπαθώ), έχω δικαίωμα;
Επιτρέπεται καταρχήν να ασχολούμαι και με τα δύο;
Αν δεν έχω δικαίωμα, θα αποκτήσω αν οι φωτογραφίες μου περάσουν κάποιο κριτήριο ώστε να θεωρηθούν μορφή τέχνης;
Αυτοί που κάνουν τέχνη, όταν έπιασαν μηχανή πρώτη φορά, δεν βγήκαν στο μπαλκόνι τους να φωτογραφίσουν;
Δημιούργησαν τέχνη αμέσως;

Δίνεις την αίσθηση πως είσαι απόλυτος partisan. Χρειάζεται να το συνεχίζουμε; Βλέπεις τι θέλω να πω ξεκάθαρα :argue:

Δεν έχει κανένα νόημα σε μία συζήτηση να φιμώνουμε τον άλλο όταν η κουβέντα δεν πάει εκεί που θέλουμε. Τότε δεν είναι συζήτηση. Και τα φόρουμ βγήκαν για συζητήσεις. Διαφορετικά υπάρχουν και οι πίνακες ανακοινώσεων, τα blogs, κτλ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και όσο για τα παιδιά που έρχονται...ενήλικες είναι που κάνουν έρευνα αγοράς, ας ρωτήσουν φανερά τι θέλουν να μάθουν και θα πάρουν απάντηση.
Τότε η κουβέντα θα πάει πίσω στο θέμα που πρέπει.
Αλλά αυτό δεν αφαιρεί το δικαίωμα των άλλων να μιλούνε μέχρι τότε για το 1% των δυνατοτήτων της μηχανής.

ok , ασ το παρουμε αλλιος..
1ον δεν ειπα ποτε οτι πρεπει καποιος να εχει καποιο ποσοστο με προτερηματα για να εκφερει αποψη, αυτο εσυ λες
2ον δεν ειμαι καθολου απολυτος, οταν διαβαζω οτι η d500 δεν αξιξει γιατι δεν εχει το βιδεο της xn1 ..... ε, ενταξει και ο παπας διαολιζετε
3ον δεν ειμαι εγω που θα φιμωσω καποιον , υπαρχουν κανονες στο φορουμ και εχουν ειπωθει αρκετες φορες

δεν ειμαι αντιθετος στο βιντεο, υπαρχει νημα γιαυτον το χωρο
και ρωτω?
γιατι εκει οι κατα τα αλλα λαλιστατοι βιντεαδες δεν βγαζουν κιχ??
εχω 2 χρονια στο φορουμ,κ ακομα κανεις κατοχος μηχανης δεν με εχει πεισει οτι η ταδε μηχανη εχει καλο βιντεο
ομως εχω δει 100νταδες καλες εως πολυ καλες φωτογραφιες με απλες εως και ακριβες μηχανες απο μελη του φορουμ, και μπραβο τους!

Οκ. Everyone has made his point.
Άς μείνουμε στα της D500 για να μη μας βάζετε να σβηνουμε/μετακινούμε/κλειδωνουμε κτλ.
Δεν έχει νόημα να @@@αμε αλλο το νήμα !
Υπάρχει και το chat ( ή μπορεί ΟΠΟΙΟΣ θέλει να ανοίξει ένα νέο νήμα) να μπούμε όλοι να "ρίξουμε μπουκάλια, αναπτήρες, κροτίδες, μπινελίκια" * να ξεχαρμανιασουμε .

*: τρόπος του λέγειν, έτσι. ... ;

Μία συνέντευξη του Dirk Jesper product manager της Nikon Europe που δίνει πολλές απαντήσεις σε απορίες που μπορεί να έχουν οι φίλοι για τις D500 και D5 τι καινούργιο φέρνουν και για τούς περιορισμούς αναφορικά με τον χρόνο (3λεπτα) στο βίντεο στην D5 κάτι που δεν ισχύει στη D500(29λεπτα)τώρα βέβαια κρατάει και τα επτασφραγιστα μυστικά για την ικανότητα του αισθητήρα στα τόσο ψηλά iso πού είναι της ΝΙΚΟΝ απάντηση για τον φίλο Γιώργο πού ρώτησε πριν σε προηγούμενο ποστ, http://www.amateurphotographer.co.u...a-quiet-year-for-us-67586#JSmCoRzUoqk3oJbZ.99.

Nikon D500. Ηands-on της καλύτερης DX Nikon όλων των εποχών!

http://www.photo.gr/reviewstest/dslr/nikon-d500-%CE%B7ands-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CE%B4%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4/

φώτο τέστ εντός Ελλάδας

και όπως τονίζει: Μια μάλλον άγνωστη λεπτομέρεια είναι η λειτουργία ηλεκτρονικής σταθεροποίησης 3 αξόνων που ισχύει με όλους τους φακούς αλλά όταν συνεργάζεται με φακούς σειράς Nikkor VR ενσωματώνεται σε σύστημα σταθεροποίησης πέντε αξόνων.

Last edited:
Re: Απάντηση: Nikon D500

Καλά τα promo βιντεάκια έχουν πολύ πλάκα καμιά φορά. Πχ στον γκρεμό ο άλλος έμεινε έκπληκτος από το touch zoom, προφανώς δεν είχε Canon 100D ποτέ. Επίσης επειδή τον τελευταίο καιρό ψάχνω μικρή και ελαφριά κάμερα για drone, μάλλον η αναζήτηση σταματά εδώ.

Πέρα από την πλάκα πάντως και επειδή υποθέτω πως αυτά που ειρωνεύομαι παραπάνω η Nikon δεν τα τόνισε τυχαία, βλέπουμε πως μικρές λεπτομέρειες που καμιά φορά παραλείπουμε στις συγκρίσεις θεωρώντας τα αμελητέα ή δεδομένα δεν είναι έτσι ακριβώς για όλους, είτε χρήστες είτε εταιρίες.

Re: Απάντηση: Nikon D500

Μια μάλλον άγνωστη λεπτομέρεια είναι η λειτουργία ηλεκτρονικής σταθεροποίησης 3 αξόνων που ισχύει με όλους τους φακούς αλλά όταν συνεργάζεται με φακούς σειράς Nikkor VR ενσωματώνεται σε σύστημα σταθεροποίησης πέντε αξόνων

αν κατάλαβα καλά αφορά μόνο στο βίντεο, και πρόκειται για σταθεροποίηση μέσω λογισμικού, κάτι σαν το DIS της NX1 και το active steadyshot της Sony. Όμως για να λειτουργήσει η ηλεκτρονική σταθεροποίηση κροπάρει κι άλλο την εικόνα, οπότε αν στο 4Κ έχει ήδη 2,2Χ crop, θα πηγαίνει κοντά στα 2.5Χ με την ηλεκτρονική σταθεροποίηση.

Ναι αλλά δεν είναι κακό αν υπάρχει, εξάλλου ακόμα και στην Panasonic GX8 νομίζω κάπως έτσι δουλεύει στο βίντεο, ενώ ακόμα και στην E-M1 στο 2ο mode που προσωπικά το βρίσκω αποδοτικότερο χρησιμοποιεί αισθητήρα + λογισμικό κροπάροντας ελαφρά.

Πάντως δεν διευκρινίζει αν αυτό θα λειτουργεί στο 4Κ, εκεί επιτρέψτε μου να υποψιαστώ πως θα λειτουργεί μόνο η οπτική οπότε δεν θα τίθεται και θέμα crop.

Απάντηση: Re: Nikon D500

Σωστά υποψιάστηκες. Δεν δουλεύει η ηλεκτρονική σταθεροποίηση στο 4Κ.
Πέφτει βαρύ στον επεξεργαστή. :bang:

http://www.nikon.com/news/2016/0106_dslr_02.htm
που το λεει γιατι πολλοι δεν γνωριζουν απταιστα αγγλικα, μη την πατησουμε κ την αγορασουμε

Re: Απάντηση: Re: Nikon D500

που το λεει γιατι πολλοι δεν γνωριζουν απταιστα αγγλικα, μη την πατησουμε κ την αγορασουμε

Βασικα δεν γραφει οτι δεν ειναι διαθεσιμη στο 4Κ απλα γραφει οτι δουλευει στο FullHD κ HD, αρα δια της ατοπου...

Μάλιστα. Οπότε κατά τη γνώμη μου σαν καλό και μή αναμενόμενο ίσως χαρακτηριστικό μένει να κριθεί η σταθεροποίηση σε 1080. Καλό είναι που υπάρχει και το 4Κ βέβαια, για τριποδάτες λήψεις έστω και με κροπ, επιλογές υπάρχουν σε φακούς ultrawide πχ οι οικονομικοί tokina.

Αρχισαν οι παραδοσεις της D500.
Aντε να την δουμε στην πραξη τι θα κανει..
Προσωπικα -και περα απο τους διθυραμβους που εχουν γραφει και τον αρχικο ενθουσιασμο- την βλεπω να ειναι 1/2στοπ πραγματικα καλυτερη σε iso/DR σε σχεση με την d7200 κατι βεβαια παρα πολυ καλο!
Το δυνατο της σημειο βεβαια για τους περισσοτερους ειναι το νεο συστημα εστιασης...

Να δουμε, εχει λογο η canon με την 7dmk2 να ανησυχει πραγματικα? Και ποσο 'συμφερωτερη' τελικα αγορα παραμενει η d7200?

το βίντεο της D500 λέει τίποτα? διάβασα κάπου ότι έχει 2,175Χ κροπ στο 4Κ, αλλά το ερώτημα είναι πόσο κοντά ή μακριά είναι με το 4Κ της panasonic (πχ. G7/GX80/GX8) και της Sony(πχ. Α7rII). έψαξα λίγο αλλά δεν είδα κάποια σύγκριση
γνωρίζω ότι δεν είναι μηχανή προορισμένη για βίντεο, αλλά καμιά φορά βλέπουμε εκπλήξεις και από μηχανές που προορίζονταν για άλλο σκοπό βασικά

καλο θα ειναι φυσικα, αλλα δεν εχεις τα καλουδια των mirrorless ... EVF , focus peaking και magnify , οχι CAF της προκοπης (στο βιντεο), ουτε slog-vlog profile κλπ .

Και το γεγονός οτι σε 4Κ οι φακοί αλλάζουν μήκος σε σχέση με τις φωτογραφίες αρκετά μάλιστα λόγο του κροπαρίσματος χάνοντας σε ευρωγώνιο πεδίο και αναπόφευκτα κερδίζοντας σε τέλε.