NIKON D60 + 18-55 VR ετοιμοπαράδοτη

δες καλύτερα και μετά τα ξαναλέμε

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=11531

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση σου, και με συγχωρείς που άργησα να επανέλθω στο θέμα ...

Λοιπόν πιστεύω ότι έψαξα αρκετά για αρχάριος, και ότι έχω μια καλύτερη άποψη των πραγμάτων πλέον σε σχέση με την προηγούμενη ερώτηση μου.

Μετά από αρκετή σκέψη κατέληξα στην CANON 450D (kit) όπου μαζί υπήρχε και ο φακός 18-55 με σταθεροποιητή (IS). Αρκετά καλή τιμή για ξεκίνημα με λογικές επιδόσεις. Έχω ενθουσιαστεί με την ιδέα και κοιτάω στο ebay για φακούς ... διότι δεν σου κρύβω ότι δύσκολα θα μπορούσα να δώσω πάνω από 1000-1200 ευρω για τηλεφακό ... άλλωστε δεν είμαι και επαγγελματίας.

Όπως και να έχει το θέμα, ευχαριστώ για το χρόνο,
ελπίζω να επιστρέψω με κάποιες φωτογραφίες ..

g

Κοίταξε και τα εδώ καταστήματα. Και δεν νομίζω ότι είναι απολύτως απαραίτητο να δώσεις 1100-1200 ευρώ για τηλεφακό. Ο 70-200/L4is είναι εξαιρετικά οξύς από ανοικτό διάφραγμα και με αποτελεσματική σταθεροποίηση και βγαίνει κάπου στα 1000 ευρώ, οι Sigma - Tamron 70-200/2.8 παίζουν περίπου στα 700. Ο σταθερός EF 200/2.8 L έχει πέσει κάτω από 700 ευρώ. Καινούργιος.

Κοίταξε και τα εδώ καταστήματα. Και δεν νομίζω ότι είναι απολύτως απαραίτητο να δώσεις 1100-1200 ευρώ για τηλεφακό. Ο 70-200/L4is είναι εξαιρετικά οξύς από ανοικτό διάφραγμα και με αποτελεσματική σταθεροποίηση και βγαίνει κάπου στα 1000 ευρώ, οι Sigma - Tamron 70-200/2.8 παίζουν περίπου στα 700. Ο σταθερός EF 200/2.8 L έχει πέσει κάτω από 700 ευρώ. Καινούργιος.

Προς το παρόν προσπαθώ να μάθω να χειρίζομαι αυτό το φακό που είχε η μηχανή επάνω (διαφράγματα, ISO, ταχύτητα κλπ) και ταυτόχρονα ψάχνω και για τον "φωτεινό" ...!

Πιστεύω πως η λύση του 70-200/L4is είναι αρκετά καλή.... και πιστέυω ότι ο φακός θα μείνει for ever! θα πάω σε γνωστή αλυσίδα Ηλεκτρικών (με μεγάλο stock σε φωτογραφικά) που τον έχει διαθέσιμο, μήπως και τον δοκιμάσω στην 450D...

ευχαριστώ πάντως ...

Kalispera sas!

Neo melos sto club k akoma neotero ston...kosmo tis fwtografias!
Tha agorasw tin Nikon D60 18-55 VR. Exw vrei 2 prosfores:

-me flash SB400 kai ena xrono eggyisi sta 500e
-me tsanta nikon, karta mnimis 4Gb kai 2 xronia eggyisi sta 500e

Fantazomai oti to flash tha to xrisimopoiousa se kapoio skoteino estiatorio...alla isws ekei to enswmatwmeno tha itan arketo. kai tha agoraza kapoia tsanta metaforas etsi ki alliws, mallon oxi tis nikon vevaia..., dioti sto mellon pithanon na agorasw akoma enan fako...
Syn oti ta 2 xronia eggyisi einai simantiko!

An exete ligo eleuthero xrono peite mou parakalw tin apopsi sas.

Στα τέσσερα μέγάλα φωτογραφικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας (Σταυρινάκη, Γεραμάς, Φωτοαγορά, κλπ.) θα βρεις τη μηχανή με το φακό χωρίς αξεσουάρ στα 360-400 ευρώ.

Ένας χρόνος εγγύηση, σημαίνει παραεισαγωγή.

Έχε το κεφάλι σου ήσυχο καλύτερα με τα δύο χρονάκια!-bye-

Όλα τα άλλα (φλασάκια, μνήμες κλπ) θα τα βρεις στη πορεία.

Ευχαριστώ!
Θα το έπαιρνα αυτοπροσόπως από μαγαζί στο εξωτερικό, όπου η Νikon δίνει 1 χρονο για τα προιόντα της.

Χωρις VR oi τιμές κυμαίνονται στα 360-400e.
Αναρωτιέμαι πόσο χρήσιμο θα μου ήταν ενα εξωτερικό flash...

Το έλεγξα τόσο στο skroutz όσο και στις ιστοσελιδες και οι τιμές που βρήκα ήταν τουλάχιστον 470e.

Το skroutz προωθεί μόνο τις τιμές των καταστημάτων που πληρώνουν τις υπηρεσίες του, όχι όλων των καταστημάτων. ΟΙ τιμές έχουν πέσει αρκετά, ανεξάρτητα από αυτό που φαίνεται στο δίκτυο. Ήμουν 2 ώρες το Σάββατο και έχω προσωπική άποψη. Αν σας φαίνομαι περίεργος, δείτε και στο http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=33678.0 μιλά για 325 ευρώ, σώμα μόνο καινούριο αντιπροσωπείας.

Οπότε θα προτείνατε να επισκευθώ ο ίδιος τα προαναφερθέντα μαγαζιά...?κ όχι να το παραγγείλω μέσω internet?

Καλύτερα να έχεις επί τόπου εμπειρία.Κάνε ένα πέρασμα, αφού έχεις καταλήξει στο τι θα αγοράσεις.

Το φλάς είναι χρήσιμο με πολλούς τρόπους.Εσωτερικοί χώροι με ελάχιστο φωτισμό,"γέμισμα" του καρέ σε συνθήκες (φωτισμός) δύσκολες, εφφέ, ποιοτικότερες φωτογραφίες με φλας κλπ

Αν οι σκοποί σου είναι παραπάνω από το "βγάζω την παρέα και τους φίλους μου" θα σου φανεί πολύ χρήσιμο, μπορεί να γίνει και "το δεξί σου χέρι".

Υ.Γ. μνήμες και τσάντες έπονται, και πολλές φορές έρχονται σαν δώρα με την αγορά μηχανής και φλας...

Το skroutz προωθεί μόνο τις τιμές των καταστημάτων που πληρώνουν τις υπηρεσίες του, όχι όλων των καταστημάτων. ΟΙ τιμές έχουν πέσει αρκετά, ανεξάρτητα από αυτό που φαίνεται στο δίκτυο. Ήμουν 2 ώρες το Σάββατο και έχω προσωπική άποψη. Αν σας φαίνομαι περίεργος, δείτε και στο http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=33678.0 μιλά για 325 ευρώ, σώμα μόνο καινούριο αντιπροσωπείας.

Προσυπογράφω μιας και επισκευθήκαμε το εν λογω κατάστημα (Ειναι στην Εμμ. Μπενάκη χαμηλά) με ενα φίλο το Σάββατο που μας περασε και ο ιδιος αγόρασε το σώμα προς 320 Ευρώ. Σκετα σώματα δεν παιζουν, εκεινο που κανουν οι καταστηματάρχες ειναι οτι ανοιγουν ενα κιτ εν παρουσια σου και βγάζουν το φακό

Εννοειται με 2 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας...

Ασχετο αλλα για οσους ενδιαφερονται : με βάση τα λεγομενα του καταστηματάρχη ο καινουργιος Sigma 24-70 2.8 HSM δεν θα ερθει πριν τις 15-18 Δεκεμβριου (στην καλύτερη περιπτωση), αλλιως παμε από το νεο ετος..

Οπότε θα προτείνατε να επισκευθώ ο ίδιος τα προαναφερθέντα μαγαζιά...?κ όχι να το παραγγείλω μέσω internet?

Εννοείται.. και με λιγο παζάρι θα πετυχεις τιμές που δεν φαντάζεσαι..

Για το φλας και εγώ σου συνιστώ να το παρεις. Εγώ εχω την D60 και αγορασα το SB-400. Ειναι το πιο απλο από την Speedlight σειρα της Nikon αλλα την δουλειά του την κανει καλά (εαν δεν εχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις) και ειναι πολύ καλύτερο από το ενσωματωμένο της μηχανής.

Τιμή 80 Ευρώ στην Αθηνα (στα μαγαζια που λεμε εδώ) παντα με 2 χρονια εγγύηση αντιπροσωπείας..

Pira tilefwno na rwtisw gia times tis Nikon D60 18-55VR sta fwtografika katastimata Stavrinakis kai Fwtoagora. Autes itan 430e (+nikon thiki) kai 489e antistoixa.