Nikon D600

Οδοντιατρική στο Ιάσιο. Τέτοια λέγε μου.. :)

Κάνε μια αναζήτηση στο google photos με moldova monasteries και θα πάθεις πλάκα. Πρόκειται για ζωγραφιστά μοναστήρια. κατ´εμέ είαι εξίσου όμορφα και φωτογραφικά στα μέσα της άνοιξης με εκείνα του Αγίου Όρους.

Για να γυρίσουμε στα των τιμών και επειδή σιγά σιγά πρέπει να προσαρμόζομαι σε τιμές Ρουμανίας, με την τωρινή ισοτιμία εκεί βγαίνει 2089 , 2639 με τον 24-85 και η D800 στα 2586. Βέβαια η D800 στην Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στα 2450 .. Go figure.

Εκει, οπως και δω, ενα 5% το'χεις αμα το ζητησεις και πληρωσεις μετρητοις. Επισης εκει το ΦΠΑ ειναι 24%.
Διαλεξες μια θαυμασια και ασφαλη χωρα με μελλον, για σπουδες και οχι μονο, ασε που σε βλεπω να μενεις, να δουλευεις και να παντρευσαι εκει..:)

Εγω ψωνιζα απο http://www.cel.ro/obiective-/ με δωρεαν παραδοση στο σπιτι/γραφειο.

)... κατεβασα 3 nef απο το imaging resource στα 1600 και 3200 ισο και τα εκανα τιφ με το irfan view... δεν τρελλαθηκα κιολας... κραταει λεπτομερεια καλη στις χοντρες λεπτομερειες (σωληνες κτλ) αλλα λασπωνει -ειδικα στα 3200- στις ψιλες (τριχες κτλ)... θα μου πεις τριχες ψαχνεις στα 3200...? και θα χεις δικιο, αλλα..... παντως τον κοκο της στα 1600 τον εχει... στα 3200 θελει αποθορυβοποιηση...

... καλη μου φανηκε, στα 1500Ε θα την αγοραζα...!!!!

Α... ωραιο χρωμα ειχε (για νυχτερινο πλανο) και ανεβασα για δοκιμη (αν και δεν χρειαζοταν) περιπου στο +80 το shadows και το πηρε μια χαρα...!!!!!!
Bεβαια κρασαρε δυο φορες το nik software κατα την προσπαθεια για σαρπεν (μαλλον φταιει το google :idea:)...

Με το Irfanview αυτο που είδες ήταν το ενσωματωμένο jpeg.

οταν ανοιξα τα raw με viewnx(γτ πραγματικο RAW θα δειτε ΜΟΝΟ με viewnx) δεν ειχε αυτη τη λασπη που λες.
οταν τα εκανα μετατροπη σε Tif 16bit παλι μεσω viewnx , η ποιοτητα που πηρα ηταν απαραδεκτη.
Πρωτη φορα μου συμβαινει αυτο το πραγμα.σε d700 / d800 / d90 δεν το εχω παρατηρησει γτ το workflow μου ειναι αυτο

Ουτε το ViewNX σου δείχνει το πραγματικό raw, κάνει διάφορα στα κρυφά. Το ίδιο και σχεδόν όλοι οι consumer raw-converters.

Θα χρειαστείς RawTherapee για το πραγματικά απειραχτο Raw. Kαι επειδή δεν την υποστηρίζει επίσημα χρειάζεται και ενα color profile (tab color.color management.custom profile)

https://rapidshare.com/files/4170315154/NIKON_d600_VFA00100_crop2_GM_WP10.icm

Οδοντιατρική στο Ιάσιο. Τέτοια λέγε μου.. :)

Πω πω... το 1985 ειχα παει εκει... ενα βημα απο Ρωσσια θα εισαι... δεν θυμαμαι και πολλα, αλλα μου ειχε αρεσει (τοτε, βεβαια αλλες εποχες και επι τσαουσεσκου :HTEHEH56:)

Δεν ερχοσουν κατα δω μερια να χω και παρεα... 1500 φοιτητες για οδοντιατρικες και φαρμακευτικες εχει...

Ο ntinnton εχει δικιο.... :idea: ετσι θα καταντησεις !!!!( παντως, ειναι καλο να αναγνωριζεται το... στιγμα σου, το φωτογραφικο.... :flipout::flipout:)

Την μέτρησε η DXO ...

http://www.dxomark.com/index.php/Pu...high-bar-for-sensor-image-quality/Measurement

xmmm καλά τα πήγα οσον αφορά την διαφορά σε DR D600 vs D800 (αυτή η διαφορά ήταν ο σκοπός της μέτρησης, τα απόλυτα νουμερα ήταν εν γνώσει μου ανεβασμένα).

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99159-Nikon-D600?p=1056568508&viewfull=1#post1056568508

Κοινως .....εί και δερνει η 600ρα.... και αν -κατα λαθος- εχει και καμμια τιμη κοντα στα 1800Ε προς τα χριστουγεννα, μην τον ειδατε τον παναη...

Δεν ερχοσουν κατα δω μερια να χω και παρεα... 1500 φοιτητες για οδοντιατρικες και φαρμακευτικες εχει...

Είναι 2 φίλοι εκεί.. Έπαιζε το ενδεχόμενο αλλά ήταν πιο ακριβά :p. Ο Παναής.. εσύ είσαι; :ADFADF1:

Ποτε δεν ξερεις ποτε ειναι ωρα να την... κανεις.... :idea: (αλλα μαλλον θα μεινω εδω που ειμαι)...

It's always greener on the other side.. ;-)

Χιώτη εσύ το πήγες πολύ μακριά..!! Θα το τσεκάρω το κατάστημα που είπες, θα παραγγείλω μια μπαταρία για D700 για δοκιμή.

It's always greener on the other side.. ;-)

Χιώτη εσύ το πήγες πολύ μακριά..!! Θα το τσεκάρω το κατάστημα που είπες, θα παραγγείλω μια μπαταρία για D700 για δοκιμή.

Το πηγα μακρυα? Καλα, αμα θα πας και ζησεις εκει, σε λιγους μηνες θα με θυμηθεις :) Η δε γλωσσα, πανευκολη, σε κανα χρονο θα τη μιλας καλυτερα και απο αγγλικα.

Στο Cel.ro, η Adriana μιλαει καλα αγγλικα (004) 0733 949 506. Εταιρικο τηλεφωνο, ελπιζω να λειτουργει, εχω πανω απο ενα χρονο να παρω.

κάποια κοματια θα είναι εδω την αλλη βδομάδα....η τιμή θα είναι περιπου 1800.. (λενε)..

Χιώτη.....παντου χωμένος είσαι ρε άρχοντα!!χεχε :ernaehrung004:

το U1/U2 τι ειναι ?

Αποτι καταλαβα μονο σε αυτο ειναι καλυτερη Δ600 απο την 800αρα... + το FPS (5,5 με 4)

κάποια κοματια θα είναι εδω την αλλη βδομάδα....η τιμή θα είναι περιπου 1800.. (λενε)..

Update: DxOLabs shows the D600 to be second only to the D800 and D800e over all cameras in terms of overall image quality.

Αν ισχυει το παραπανω statement, και μου κανουν 48, αντε και 36, ατοκες δοσεις, την αγοραζω αυριο!

χαχαχα, ναι, χωμενος παντου ειμαι, μη βλεπεις που κρατω χαμηλο προφιλ :ernaehrung004:

το U1/U2 τι ειναι ?

Αποτι καταλαβα μονο σε αυτο ειναι καλυτερη Δ600 απο την 800αρα... + το FPS (5,5 με 4)

Στα προγραμματα U1 & U2 μπορεις να αποθηκευσεις τις δικες σου ρυθμισεις της μηχανης. Δεν ειναι κατι ιδιαιτερο αλλα ειναι μεγαλη ευκολια.

Αν η Δ600 ηταν καλυτερη σε περισσοτερα πραγματα, θα ηταν ακριβοτερη απο την 800αρα..:)

oι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξει δυνατότητα πωλήσεων στην Ελλάδα και σε πιο χαμηλή τιμή. Ίσως και 150 ευρώ.