Nikon D600

Ανανέωσε κ το DPReview με δείγματα κ συγκριτικό.
Έβαλα RAW iso 1600 & 3200, εστίασα στο πρόσωπο πάνω δεξια κ τα γκρίζα διπλα με τα γράμματα, k μου φαίνεται να έχει λιγότερο χρωματικό θόρυβο απο την 800 κ την ΜΚΙΙΙ...
http://www.dpreview.com/previews/nikon-d600/7

Όντως ισχύει αυτό που λές . Αλλά ισχύει και ότι είναι πολύ ξεθωριασμένο το αποτέλεσμα και μειωμένο κοντράστ. Γιαυτό μάλλον έχει ελάχιστα καλύτερο θόρυβο. Πάνε και δες στην κορυφή του μπουκαλιού μαρτίνι το σηματάκι το ασπρόμαυρο.
Σε jpeg δεν το συζητώ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σούπερ επεξεργαστή έχουν βάλει στην κανον για τα jpeg.

To "ξεθωριασμένο" που λές δέν με απασχολεί στο RAW. To φέρνεις ή το ρυθμίζεις απο πρίν.
Εξάλου σε κάθε είδους grading ιδίως στο video είναι πολύ προτιμώτερο να είναι flat η αρχική εικόνα για να παίρνει αλλαγές.
Τα γράμματα στο μπουκάλι μάλλον ανεστίαστα μου φάινονται κι επειδή έχει κ λιγότερο κοντραστ φαίνεται χειρότερο. Γενικά όλη η πάνω αριστερή πλευρά είναι σχετικά πιο "μαλακή" απο την υπόλοιπη εικόνα. Δές τα γράμματα στις μπαταρίες κάτω και στο ρολόι δεξια και μετα πήγαινε πάνω αριστερα στα πίσω γράμματα της καρτέλλας της kodak στο copyright κοντα στο martini, βαλε κ ISO 100 για να μήν λέμε οτι είναι θόρυβος...out of focus.

To "ξεθωριασμένο" που λές δέν με απασχολεί στο RAW. To φέρνεις ή το ρυθμίζεις απο πρίν.
Εξάλου σε κάθε είδους grading ιδίως στο video είναι πολύ προτιμώτερο να είναι flat η αρχική εικόνα για να παίρνει αλλαγές.
Τα γράμματα στο μπουκάλι μάλλον ανεστίαστα μου φάινονται κι επειδή έχει κ λιγότερο κοντραστ φαίνεται χειρότερο. Γενικά όλη η πάνω αριστερή πλευρά είναι σχετικά πιο "μαλακή" απο την υπόλοιπη εικόνα. Δές τα γράμματα στις μπαταρίες κάτω και στο ρολόι δεξια και μετα πήγαινε πάνω αριστερα στα πίσω γράμματα της καρτέλλας της kodak στο copyright κοντα στο martini, βαλε κ ISO 100 για να μήν λέμε οτι είναι θόρυβος...out of focus.

Ψύλοι στα άχυρα , όλα έρχονται και ο θόρυβος φεύγει για πλάκα στην επεξεργασία. Δεν υπάρχει ουσιώδης διαφορά μεταξύ των 3 μηχανών σε θόρυβο .

Επισημως και εγγραφως μου ηρθε τιμη απο πολυ γνωστο μαγαζι στα 1895 ευρω.

Καλη ειναι ?

εμενα η τιμη που μου καναν ειναι 1750Ε απο ελληνικο καταστημα αλλα δυστηχως δε μπορω να αποκαλυψω ακομα ποιο.

διαφωνω...η τιμη της δ800 δεν εχει πεσει ουτε 1 σεντ
αυτο για τα προβληματα ειανι ενα ρισκο για το καθε νεο προιον που βγαινει αλλα οπως υπαρχει για τις δ800 που βγηκαν ελλατωματικες και το διορθωνουν ετσι θα γινει και στις δ600 πιστευω
επισης δε νομιζω η νικον μετα το προβλημα με τις δ800 να μην εδωσε μεγαλυτερη βαρυτητα για τις δ600!

αν δε την παρω σημερα , απο βδομαδα σιγουρα

H Nικον συνηθίζει να έχει προβλήματα στις πρώτες παρτίδες.
Η F5 πχ άδειαζε την μπαταρία σε χρόνο dt, μετά το διόρθωσαν.
Στην F90X ξεφλούδιζε(!!) η πλάτη λές και δεν έβαξε αντηλιακό
Η D70 και κανα-δυο μοντέλα ακόμη έπασχαν απο το σύνδρομο του green light flashing-format card και έμενες άγαλμα!
Η D4 και η 800 παγώνουν όταν εμφανίζεται το ιστόγραμμα στην οθόνη, συν του ότι εχουν αναφερθεί κάποια προβλήματα εστίασης στην 800
Τέλος πάντων πολιτική της φαίνεται να είναι τα προβλήματα να τα ανακαλύπτουν οι πελάτες και να τα διορθώνει μετά
Κρατάει πολλά χρόνια αυτό, πάντοτε απεύφευγα να είμαι early adopter.... άν και ισχύει γενικότερα αυτό!

Last edited:
οπως και με την δ7000 αντιθετως με την d90 που δεν εχει ακουστει ουτε ενα προβλημα.
αλλα οπως και να εχει , η τιμη δε θα πεσει απο οτι εχει δειξει στο παρελθον η νικον και βασει ανταγωνισμου οποτε τι τωρα τι μετα τα χριστουγεννα.

Υ.Γ οσον αφορα την D800 , τα προβληματα δεν ηταν τοσο στο ιστογραμμα (την ειχα 2 μηνες) αλλα στην εστιαση (fine tuning) και οι προβηλματικες μπαταριες που εβγαλαν αρχη και φοβοντουσαν για υπερταση

Last edited:
Ολες οι εταιρειες ειδικα αυτες που ανταγωνιζονται στην πρωτη γραμμη και βιαζονται να βγαλουν τα τανκ στην μαχη παρουσιαζουν πλεον προβληματα.

Μια η Φουκουσιμα, μια οι πλημμυρες σε Ινδονησιες, ,μια οι προστριβες με την Κινα και την Ιαπωνια.....εχουν κλονισει τις γραμμες παραγωγης και την αξιοπιστια τους.

Πλεον θεωρω απερισκεψια να παρεις μηχανη αν δεν εχει κυκλοφορησει πρωτα για 3 μηνες.

να φανταστειτε απο το καταστημα παιρνω ταξι και σκαω δουλεια με τα πραγματα δ600 - 24-70 νικον 2.8 (ναι πηρα οχι για μενα αλλα για φιλο) και μια βιντεοκαμερα.χαχαχα
οποτε τωρα ηρεμησα και θα ασχοληθω!
ευχαριστω να σαι καλα:D
Με 2-3 κλικς παντως φαινεται πολυ δυνατη μηχανη.

Y.Γ 3 μηχανες ειχε το καταστημα και οι 3 κρατημενες (2 για μενα - φιλο μου) και η 3η για εναν ξενο.

δε ξερει ποτε θα ξαναφερει.

1999Ε

ξεχασα...
ευχαριστωωω!!
καλα η μηχανη ειναι αρρωστη.
ενταξει ειχα 2 μηνες την δ800
αλλα η μεταβαση απο δ90 ειναι χαοτικη

θελει grip!λιγο μικροτερη απο δ800 ειναι
και το βασικο μειονεκτημα ειναι τα focusing points..ειανι απλωμενα αλλα στο κεντρο του καδρου..

μου φαινεται ιδιο..δε μπορω να συγκρινω ομως γτ την d800 την ειχα οταν πρωτοβγηκε και δεν θυμαμαι.μετα εμεινα με την δ90 μεχρι και προχθες.
το βασικο της μειονεκτημα το ξαναλεω ειναι τα focusing points.μπορει να ειναι 39 αλλα ειναι στο κεντρο , ωστε θες κλειδωμα και μετακινηση

χαχαχα thnx racer:D

Πολυς λογος γινεται για τη διασπορα των σημειων εστιασης, αλλα δεν εχω βρει πουθενα φωτογραφια που να δειχνει την ολη κατασταση. Εχετε δει εσεις πουθενα?

Kαλες ληψεις!!! :SFGSFGSF:
Ποσο την πηρες και απο που?
(την d800 τι την εκανες?)