Nikon D600

Της νυχτας τα καμωματα τα βλεπει η μερα και γελα.

Μπηκα σπιτι πριν καμια ωρα, και αντι να παω για υπνο ειπα λιγο να παιξω...

Σε συνθηκες κανονικου φωτισμου δωματιου

Επισης ολες στο χερι.

Να σημειωσω πως δεν γνωριζω την μηχανη, τιποτε ακομη περι διαφορων (ισως ευεργετικων για τον θορυβο) ρυθμισεων.

Σχολιαστε ελευθερα τι βλεπετε, και επισης δωστε καμια συμβουλη, προκεινεμου να μην ανεβαζω ανουσια / επιπολαια τεστακια

3200

DSC_0119 by ntinos5, on Flickr

6400

DSC_0120 by ntinos5, on Flickr

12800

DSC_0123 by ntinos5, on Flickr

25600

DSC_0124 by ntinos5, on Flickr

Εχεις το VC ενεργοποιημένο πάνω στο τρίποδο;

:a0210: Μια χαρά μου φαίνεται ο Ταμρον...

Δεν δοκιμασα να δω διαφορές με vc στο on & off στο τριποδο. Μηπως πρεπει να εναι απενεργοποιημενο οταν ειναι στο τριποδο...

Ολες οι παραπανω ειναι στο χερι (με vc στο οn)

Δεν δοκιμασα να δω διαφορές με vc στο on & off στο τριποδο. Μηπως πρεπει να εναι απενεργοποιημενο οταν ειναι στο τριποδο...

Ολες οι παραπανω ειναι στο χερι (με vc στο οn)

Ναι βέβαια στο off! Απλά, το είδα στημένο δίπλα και νόμιζα ότι χρησιμοποιήθηκε για τις παραπάνω.

Ακόμα καλύτερα λοιπόν! ([pixel nazi]η πρώτη από το 2ο σετ, με 1/13, κουνήθηκε λίγο[/pixel nazi]) :ADFADF1:

Το 25600 είναι σαν το 800 μου:dead: ίσως και καλύτερο.
Ρε ασε μας να βαλουμε πετρελαιο

Συννεφιασμενη;

Γύρω μου λάμπει ο ήλιος :D

Και εσυ την έχεις πάρει και δεν το ξέρεις ακόμα :-)

Θα βγαλω

Εγω βλεπω συμπεριφορα σε ψηλα ISO τετοια, που πριν μερικα χρονια εμοιαζε ανεκδοτο, με τιμη λιγοτερο απο οσο κοστιζε η 10D, η D200 οταν πρωτοβγηκαν. Ετσι που το πανε θα καταργηθουν τα σοφτγουερικα NR.

Ντινο, με γεια, ελπιζω να την ξεζουμισεις. Στησε καπου ωραια τη γυναικα σου και κανε της μια μεγαλη εκτυπωση. Θα λεει οτι την εβγαλε ο αντρας της με την καινουρια μηχανη.

Τον 50αρη δοκιμασε τον και αποφασισε. Με δεδομενο οτι εχεις σετ που τραβαει, ο πολυ γρηγορος ευρυγωνιος (κατω απο 50) νομιζω οτι δεν θα σου χρειαστει. Δες μηπως τον αλλαξεις για τον 85αρη (αν τον αλλαξεις).

Ευχαριστω Βασιλη.

Μας πλακωσε ο καιρος σημερα και παρολο που ειχα ορεξη να βγω εξω σημερα να δω λιγο την μηχανη δεν μου εκατσε.

Τον 50αρη δεν το δοκιμασα καθολου, τον εχω ψιλοδει στου κουνιαδου μου, αλλα λιγο και μονο εντος σπιτιου. Μου αρεσει.
Κοστιζει λιγα χρηματα σε σχεση με τον 35αρη τον σιγμα, και δεν νομιζω πως αξιξει να τον δωσω.

Τον 35αρη τον βλεπουμε για το μελλον, ας μελετησω πρωτα την μηχανη, ειμαι σε αγνωστα νερα.

Ποιον 85αρη εννοεις? Μονο για πορταιτα ειναι ενας τετοιος?

Καλησπέρα Ντίνο. Μήπως θα μπορούσες να επαναλάβεις το τεστ με τις φωτο που σου εστειλα;

Δηλ. μηχανή σε τρίποδο μέσα σε σκοτεινό δωμάτιο με πόρτα ανοιχτή και φως αρκετό στον έξω χώρο. Φωτομέτρηση σημειακή (spot). Τραβάς τη φωτο στο raw. Επεξεργάζεσσαι τη φωτο σε lightroom ή σε captureone σε default ρυθμίσεις και στη συνέχεια δεύτερη φορά με shadow recovery στο τέρμα. Να δούμε πόσο καλά θα φωτίσει το δωμάτιο...