Nikon D600

Δεν την πήγα για καθάρισμα, για αλλαγή κλείστρου την πήγα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Nikon. Καθάρισμα όπως γράφω παραπάνω κάνω σχεδόν κάθε βδομάδα λόγω του προβλήματος..

Σου ειπαν στην αντιπροσωπια πως θα σου αλλαξουν κλειστρο ?

Ο συμφορουμιστης παραπανω εγραψε εχτες πως δεν ξερουν τιποτε στην αντιπροσωπια για αλλαγη κλειστρου.

Εμενα μου το αλλαξαν, οχι επειδη το ζητησα, αλλα επειδη τους ψιλοεπρηξα και οτι την ειχα παει 2 φορες για καθαρισμο...

Τι να ισχυει αραγε ?

Έχει βγεί επίσημη ανακοίνωση στο site του Δαμκαλίδη σχετικά με την αλλαγή κλείστρου:

https://nikoneurope-el.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/59703

Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι προηγείται έλεγχος και προχωρούν στην αλλαγή εφόσον διαπιστωθεί πρόβλημα. Στην περίπτωσή μου πιστεύω ότι θα αλλαχτεί γιατί είναι μεγάλο το πρόβλημα.

Πολυ καλα λοιπον.
Δεν ειχα δει την ανακοινωση αυτη.

Εμενα το αλλαξαν στις 13/2 (πριν βγει ανακοινωση επισημα)

Μόλις επικοινώνησα με το σερβις του Δαμκαλίδη, το μόνο που έκαναν ήταν να καθαρίσουν τον αισθητήρα, ότι κάνω κι εγώ κάθε βδομάδα δηλαδή...
Τα παθήματα ας γίνουν μαθήματα, στο μέλλον αγορές εξοπλισμού ΜΟΝΟ από εξωτερικό..

Εμενα στην δευτερη επισκεψη για καθαρισμο μου αλλαξαν κλειστρο

Παραθέτω αυτούσιο το κείμενο από το site της αντιπροσωπείας. Δε βλέπω πουθενά να αναφέρεται ως προαιρετική, κατά την κρίση του αντιπροσώπου, η αλλαγή του κλείστρου:

Προς τους χρήστες της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής SLR Nikon D600 (ενημέρωση της 26/02/2014)

Σας ευχαριστούμε που επιλέγετε τη Nikon για τις φωτογραφικές σας ανάγκες.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο "Προς τους χρήστες της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής SLR Nikon D600" που δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2013, η Nikon αναλαμβάνει τον έλεγχο και την επισκευή των φωτογραφικών μηχανών όταν οι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία περιγράφονται παρακάτω. Με αυτή την ανακοίνωση ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε αυτή την υπηρεσία δωρεάν ακόμη και μετά τη λήξη της εγγύησης του προϊόντος.

Πρόβλημα
Ορισμένοι χρήστες έχουν παρατηρήσει την εμφάνιση πολλών σημαδιών από κόκκους σκόνης στις εικόνες που τραβιούνται με την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR Nikon D600. Αυτά τα σημάδια από κόκκους σκόνης αποτελούν αντανάκλαση της εσωτερικής σκόνης που δημιουργείται από τη λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής, ή είναι τα σωματίδια εξωτερικής σκόνης που εισχωρούν στη φωτογραφική μηχανή, τα οποία, είτε συνδυαστικά είτε διαζευκτικά, προσκολλώνται στο χαμηλοπερατό φίλτρο.

Παρότι είναι αδύνατη η απόλυτη εξάλειψη αυτών των σημαδιών σκόνης εξαιτίας της δομής και της λειτουργίας της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής SLR, έχει παρατηρηθεί ότι, σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, ενδέχεται τα σωματίδια να αντανακλώνται αισθητά στις εικόνες. Γι' αυτό το λόγο, η Nikon ενημερώνει ξανά τους χρήστες σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Λύση
Ως πρώτο βήμα, ακολουθήστε τις οδηγίες του Εγχειριδίου οδηγιών χρήσης (σελίδες 301-305) σχετικά με τη λειτουργία "Καθαρισμού αισθητήρα εικόνας" και του χειροκίνητου καθαρισμού με ένα φυσητήρα. Εάν αυτά τα μέτρα δεν απομακρύνουν τα σωματίδια σκόνης και το πρόβλημα παραμένει άλυτο, τότε απευθυνθείτε στο πλησιέστερο Κέντρο Service της Nikon. Το Κέντρο Service της Nikon θα επισκευάσει τη φωτογραφική σας μηχανή, ελέγχοντας, καθαρίζοντας και αντικαθιστώντας το κλείστρο και τα σχετικά με αυτό εξαρτήματα. Για αυτήν την υπηρεσία δεν θα χρεωθείτε και όλα τα έξοδα αποστολής, από και προς το Κέντρο Service, θα βαρύνουν τη Nikon.

Κάτι άσχετο, την Κυριακή ήμουν με τη μηχανή επί 2 ώρες περίπου υπό βροχή (κυρίως καταρρακτώδη) στη Μάνδρα για έναν ποδηλατικό αγώνα που έγινε εκεί.
Την περισσότερη ώρα είχα φορεμένο τον Nikkor 24-70 και ένα SB800, και για λίγο και τον 70-200 VRII. Στην αρχή την είχα τυλίξει με μια σακούλα, την οποία όμως, επειδή δε με βόλευε, γρήγορα περιόρισα στο να καλύπτει μόνο το φλας. Το σύστημα λειτούργησε απρόσκοπτα και απροβλημάτιστα (και πλύθηκε και η μηχανή εξωτερικά που είχε μαζέψει σκόνη :ADFADF1:).

IMAG0170.jpg

Last edited:
Μονο σε αγγελίες στα γνωστά λημέρια.. και εδώ βέβαια.
Κανε και μια βόλτα προς Σταυρινάκη ή Γιαννάτο αν και νομίζω οτι πουλάνε σχετικά ακριβά τα μεταχειρισμένα

Υπόψιν οτι ο Nikon 24-70 έχει ήδη κλεισει 7 συναπτά έτη στην αγορά και είναι πολύ πιθανό να αντικατασταθεί μέχρι το 2015..

Αν ηταν να τον παρω θα επρεπε εξαρχης και οχι τραμπαροντας τον ταμρον....
Ασυμφορον πλεον...

Τελικά το πρόβλημα αναγνωρίστηκε στο σερβις του Δαμκαλίδη και θα προχωρήσουν σε αλλαγή κλείστρου.

Ναι ευχαριστω, μιλησαμε.

Βασικα, δεν εχω πειστει κατα ποσο καλυτερος ειναι ο nikon...

_DSC7132 by ntinos5, on Flickr

Στο χερι με 1/8, iso 100 & f4,8