Nikon D700.

Re: Νέα Nikon D700 iso 3200

iso 3200

attachment.php

attachment.php

Attachments

• ASC_0023_2.jpg
    ASC_0023_2.jpg
    167.8 KB · Views: 122
  • ASC_0023_1.jpg
    ASC_0023_1.jpg
    165.6 KB · Views: 122
Re: Νέα Nikon D700.

απο συμπεριφορα σε ευαισθησια μια χαρα ειναι οπως και η του αλλου στρατοπεδου.

Αντε να βελτιωσουν και την εικονα επι μερους τωρα.

Eξαιρετικές μου φαίνονται Βλάση ακόμα και με ISO 6400 ειναι πλήρως αξιοποιήσιμες (μονο στην τελευταία φωτο της καφετιέρας βλέπω απειροελάχιστο θόρυβο αν δεν κανουν κόλπα τα μάτια μου από την κούραση της ημέρας...)

Η μηχανή πρέπει να πετάει πραγματικά.. :grinning-smiley-043: ακομα και οut of the box. Iσως εχει δικιο ο συνφορουμίτης pixelfun που ειπε κάπου οτι ακομα και στο auto η μηχανή απλά ζωγραφίζει :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Αν και είμαι στο "κατεβαστήρι" και η οθόνη του δεν είναι και η καλύτερη, μου φαίνονται πάρα πολύ καλές.

Παιδία εγώ πιστέυω το ίδιο αρχείο ανεβάζει κάθε φορά και μας δουλεύει... :chinscratch::chinscratch::chinscratch:

Πραγματικά ακόμα και με 6400 ο θόρυβος είναι πολύ λίγος... Σκέψου τι μπορείς να κάνεις με έναν φωτεινό φακό και αυτήν την μηχανή.

μου ρθε στο μυαλο μια παλια διαφημιση που ελεγε...

"Νικησαμε τον θορυβο"...Αντε και εις ανωτερα!:award:

Πραγματικά ακόμα και με 6400 ο θόρυβος είναι πολύ λίγος... Σκέψου τι μπορείς να κάνεις με έναν φωτεινό φακό και αυτήν την μηχανή.

Δεν ειμαι σιγουρος οτι λειτουργει ετσι.....

Θελω να κανω μερικα πειραματα γιατι οι φωτεινοι φακοι στα ανοιχτα τους δεν ειναι οτι καλυτερο.....

Σηκωνει πολυ τεστ αυτο.

Δεν ειμαι σιγουρος οτι λειτουργει ετσι.....

Θελω να κανω μερικα πειραματα γιατι οι φωτεινοι φακοι στα ανοιχτα τους δεν ειναι οτι καλυτερο.....

Σηκωνει πολυ τεστ αυτο.

Αυτο που λες ισχυει αλλα δεν ειναι απολυτο συνηθως η πανακριβοι φακοι οπως με τον 200 αρη 2.0 που θα δεις παρακατω ειναι φαρμακι σε οξυτητα σε οτιδηποτε διαφραγμα.
Ο καινουργιος 50αρης της νικον ειναι καταπληκτικος και αλλα κοστιζει 3 φορες πιο πολυ απο τον φθηνο 50αρη 1.8

ιΙσο 3200 απο αρκετα μεγαλη αποσταση με συνθηκες φωτισμου που δυσκολα εβλεπες με το ματι , το πως βγηκε ετσι ρωτηστε την νικον .

Σε υψηλο ισο χρειαζετε πολυ πρακτικη και σωστη ρυθμιση διοτι αν εχεις την οξυτητα ανεβασμενη το κοντραστ και το χρωμα η κανενα D-Lighting τοτε θα δεις πολυ θορυβο . Εξαρτατε και τι διαστασει θελεις για εκτυπωση .

ΙΣΟ 3200 ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ Φ/2

Υπόψη ότι σε όλες τις φωτο που ανέβασα ως αρχάριος είχα το d lighting στο on, άρα σύμφωνα με τον pixelfun αυτό προκαλεί περισσότερο θόρυβο.

Υπόψη ότι σε όλες τις φωτο που ανέβασα ως αρχάριος είχα το d lighting στο on, άρα σύμφωνα με τον pixelfun αυτό προκαλεί περισσότερο θόρυβο.

Δηλαδής?

Έχω δει φωτογραφία μου στο on και off και δεν έχω δει διαφορά. Ίσως δε την πρόσεξα πολύ.

Aν εξαιρεσεις σκηνες υψηλου κοντραστ οπου το dlighting στο normal μπορει να σε βοηθησει δινοντας σου περισσοτερη πληροφορια στα σκοτεινα, στις υπολοιπες περιπτωσεις καλυτερα στο low or off τελειως.

Βεβαια νομιζω οτι η 700 εχει και επιλογη auto αλλα δεν γνωριζω αν αυτο συμπεριλαμβανει και το off ή επιλεγει μεταξυ low και high.

@ pixelfun : τρομερο color rendering o 200αρης (με την d700 ειναι?). Εκπληκτικο anyway!!!!

Last edited:

Σε υψηλο ΙΣΟ οταν εχεις το D - Lightting ενεργο ειναι οτι χειροτερο μπορεις να κανεις με αποτελεσμα να εχεις περισσοτερο θορυβο ρισκο για banding & distortion εκτος απο τον θορυβο .
Αυτο το γραφει και στο Manual της D3 και ειμαι σιγουρος μιας που ειναι ιδια μηχανη με την δικη σου ισχυει το ιδιο .

Γενικα οταν αφηνεις την καθε μηχανη να κανει κουμαντο το Contrast & Brightness σπαει ο διαολος καθε ποδι και κυριος ακομη περισσοτερο σε εξτρεμιστικες περιπτωσεις φωτισμου και ανεβασμενου ΙΣΟ . Αποφυγε το .

Επισης το D - Lightting οταν το εχεις ενεργο σε υψηλο ΙΣΟ σου κανει τα χρωματα μανταρα κατι πολυ σημαντικο που πρεπει να εχεις στο νου εκτος απο θορυβο.

Ενα ακομη εξτρα τιπ που θα σου δωσο ειναι ποτε τον ποτον μην ανοιγεις φωτογραφιες με υψηλο ισο στο Photoshop CS3/4 παρα μονο στο NX2 . Στο CS3/4 θα εχεις περισσοτερο θορυβο .

Κανε οτι βασικη ρυθμιση θες να κανεις στο NX2 και αν σε περιπτωση θες να κανεις επεξεργασια στο CS3/4 κανε την αλλα γυρνα το RGB στο Lab Color και κανε οτι ειναι να κανεις εκει για λιγοτερες σχεδον μηδαμινες απωλειες .

Για το Lab Color θα αναφερω σε αλλο κειμενο .

Αυτα και καλη τυχη με την μηχανη σου και νασε σιγουρος οτι θα σου αρεσει τοσο πολυ οσο ποτες με αλλη μηχανη αυτη η μηχανη ειναι φαινομενο .

Aν εξαιρεσεις σκηνες υψηλου κοντραστ οπου το dlighting στο normal μπορει να σε βοηθησει δινοντας σου περισσοτερη πληροφορια στα σκοτεινα, στις υπολοιπες περιπτωσεις καλυτερα στο low or off τελειως.

Βεβαια νομιζω οτι η 700 εχει και επιλογη auto αλλα δεν γνωριζω αν αυτο συμπεριλαμβανει και το off ή επιλεγει μεταξυ low και high.

@ pixelfun : τρομερο color rendering o 200αρης (με την d700 ειναι?). Εκπληκτικο anyway!!!!

Πιο καλα ειναι σε συνθηκες υψηλου κοντραστ να αφησεις το D - Lightting εκει που ειναι και να ρυθμισεις το κοντραστ εσυ στο χαμηλο μιας που το D - Lightting της ρυθμισεις που κανει ενας θεος ξερει τι κανει και δεν εχεις απολυτο κοντρολ .

Συνηθως με φλας σε χαμηλα ισο και το D - Lightting ενεργο στο χαμηλο εχει εξαιρετικα αποτελεσματα .
Μακαρι να ειχε ενα Manual η νικον της προκοπης να εξηγει ποτε που πως και γιατι πρεπει να γινονται χρηση ορισμενα πραγματα διοτι να κανεις τεστ τρως ολη την ζωη σου και τον χρονο σου .

Η φωτογραφια αυτη ειναι με τον 200 2.0 σε διαφραγμα φ/2 και εκτος του οτι ο φακος αυτος ειναι φαινομενο η D3 ειναι με την σειρα της αλλο τοσο φαινομενο να διατηρη τα χρωματα τοσο καλα σε τοσο υψηλο ισο και εδω ειναι που κρινετε μια καλη μηχανη .

Συμφωνώ με το Nilo, η πείρα μου από τη D300 λέει ακριβώς το ίδιο.
Το d-lighting βοηθάει μόνο σε σκηνές υψηλού κοντράστ με μπόλικο φως, αλλά αν έχεις χρόνο για επεξεργασία (και τραβάς σε raw φυσικά) μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο CNX μετά.
Πάντως το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα.

Last edited:

Σιγά σιγά θα αρχίσω να γράφω τις εντυπώσεις σου από την D700. Θα προσπάθήσω να είμαι πολύ αυστηρός, διότι τα καλά τα ακούσαμε. Ας δούμε και κάποια που δεν τα περιμέναμε έτσι.

Λοιπόν....

δεν μου άρεσαν μέχρι στιγμής

1. Η λαβή. Είναι πιο ρηχή από τις D200/D300. Το νιώθω ότι θα μπορούσε να ήταν καλύτερη.
2. Ρηχό πίσω μέρος. Επομένως η μύτη μου πιέζει την πλάτη της μηχανής και θολώνει το 1/4 της οθόνης. Και τα δυο οφείλονται στο πιο χοντρό σώμα, μάλλον λόγω του μεγάλου αισθητήρα και του αντίστοιχα μεγαλύτερου καθρέφτη.
3. Η μπροστινή ροδέλα που αλλάζει τις ρυθμίσεις, κυρίως το διάφραγμα. Επίσης ρηχή, θέλει μεγαλύτερη συγκέντρωση για να αλλάξει το διάφραγμα.