Nikon D700.

Re: Νέα Nikon D700.

....έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο εξέλιξης ώστε να μας προσφέρουν τεράστια πλέον περιθώρια δημιουργικής έκφρασης, και εμείς καθόμαστε και διυλίζουμε τον κώνωπα.

Ε μα....

Συνήθως επενδύονται πολλά χρήματα για εξοπλισμό, λίγος σχετικά χρόνος για τεχνική εκπαίδευση χρήσης του, και για την αισθητική προσέγγιση σχεδόν τίποτα. Ο εξοπλισμός παντρεύεται αναγκαστικά με ότι τύχει να έχει ο καθένας από ταλέντο.
Ευκολότερα ξοδεύονται 2000 για εξοπλισμό απ' ότι 100 για φωτογραφικά μαθήματα ή έστω για σχετικά βιβλία. Δυσκολευόμαστε να βρούμε ακόμα και τον χρόνο να δούμε προσεκτικότερα πως θα κάνουμε την κάθε λήψη μας, τραβώντας βιαστικά 5-6 με την ελπίδα να πετύχαμε την μία καλή...

Σε παράφραση γνωστής ρήσης, μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η μηχανή σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη μηχανή σου...

Α!

Και αν ήταν έτσι, όλοι οι επαγγελματίες θα είχαν μια E-420 (τυχαίο το παράδειγμα) και θα τραβούσαν γάμους, ρεπορταζ, οδοιπορικά κλπ.

Στον ερασιτέχνη που θα τραβάει σε auto ναι, όχι όμως στον επαγγελματία.

Anyway. Άποψη μου.

Απολύτως σεβαστή η άποψη σου. :grinning-smiley-043

Η άποψη μου βεβαίως (φαίνεται άλλωστε) είναι πολύ διαφορετική.

Ο...''επαγγελματίας'' θα τραβήξει φωτογραφία με point & shoot που θα τρίβεις τα μάτια σου.

Σημ. Επαγγελματίας= κάποιος που έχει σπουδάσει φωτογραφία ή τουλάχιστον καταλαβαίνει από σύνθεση και φόρμες.

Last edited:
Απάντηση: Re: Νέα Nikon D700.

Σημ. Επαγγελματίας= κάποιος που έχει σπουδάσει φωτογραφία ή τουλάχιστον καταλαβαίνει από σύνθεση και φόρμες.

Kαλά κάνεις και το επισημαίνεις αυτό γιατί υπάρχουν επαγγελματίες και 'επαγγελματίες':bang:

Aφού θυμίσω ότι έχουμε φύγει από το θέμα μας (που είναι η ΝΙΚΟΝ D700) ας πω και τη δική μου θέση. Προσωπικά η NIKON D200 υπερέχει σημαντικά σε σχέση με την CANON 350D που είχα σε ένα θέμα που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Το σκόπευτρο. Φορώ γυαλιά, έχω σημαντική μειωπία που δεν μπορώ να διορθώσω με εγχείρηση (κερατόκωνος) και όλοι ξέρουμε ότι το μικρό σκόπευτρο της 350D γίνεται ακόμη πιο δύσκολο στη σύνθεση για κάποιον που φορά γυαλιά. Της D200 είναι σημαντικά πιο μεγάλο και καθαρό, επομένως με βοηθά πολύ σημαντικά στη σύνθεση, δηλ. να βγάλω καλύτερες φωτογραφίες.

Το drive της μηχανής το χρησιμοποιώ ελάχιστα. Όταν όμως χρειάζεται, εκεί κάνει τη διαφορά. Σε παρελάσεις, όταν περνά το άγημα παρέλασης των παιδιών μου (και αφού με έχουν πιέσει όλοι ονείς για πορτρέτα ατομικά), συνήθως μπορώ να έχω 20-22 καθαρά πορτρέτα πριν μπω ανάμεσα στους μαθητές. Με την 350D και την NIKON D100 δεν είχα ποτέ πάνω από 6 (έξι) ατομικά πορτρέτα. Φυσικά στην περίπτωση αυτή δεν μιλούμε για καλές ή κακές φωτογραφίες, αλλά έχω φωτογραφία ή δεν έχω φωτογραφία.

Έχω δει επίσης σημαντική διαφορά στη σταθερότητα της φωτομέτρησης ή στο δυναμικό εύρος, αλλά αυτά τα θεωρώ δευτερεύοντα (για raw files) και άλλωστε και οι νέες μηχανές έχουν καλύτερα τέτοια υποσυστήματα.

Απάντηση: Νέα Nikon D700.

Στίς ψηφιακές μηχανές φυσικό και απολύτως λογικό είναι το κάθε νέο μοντέλο να είναι καλύτερο απο αυτό που αντικαθιστά. Εδώ μιλάμε για αμιγώς ολοκληρωμένα φωτογραφικά συστήματα - σώμα, αισθητήρας, φακοί - όπου μαζί με την κάμερα "αγοράζεις" και την ποιότητα του αισθητήρα.
Την εποχή των αναλογικών μηχανών την διαφορά την έκαναν οι φακοί και περισσότερο το φιλμ. Αγόραζες εκείνο που σου ταίριαζε και τσακωνόσουνα με τον άλλον που προτιμούσε άλλο.
Βέβαια στον επαγγελματικό χώρο αυτά ήταν κουκιά μετρημένα. Το Velvia κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια, άν δεν το ήξερες όμως ή μαλλον καλύτερα εάν δεν μπορούσες να το καταλάβεις τα αποτελέσματα ήταν συνήθως απογοητευτικά.

Σαν πρηροφορία να αναφέρω για καποιον που ισως παει προς Αγγλία μεριά (αυτος ή κάποιος γνωστός) οτι υπάρχει και αυτή η περιπτωση αγοράς της συγκεκριμένης μηχανής απο όλα σχεδόν τα αεροδρόμια.(1825 ευρώ με την ισοτιμία)

Φαίνεται να έχει πολύ καλές τιμές στις Nikon, πχ D300 στις 787 λίρες. Περιέργως την 40D την έχει μόλις λίγο παρακάτω, ακριβότερα από οποιοδήποτε σοβαρό ελληνικό κατάστημα.

Προσωπικά μπήκα στη διαδικασία της αναβάθμισης σε FF. Ήδη έβγαλα για πούλημα τη ΝΙΚΟΝ D200 και τον τηλεφακό μου. Ελπίζω να μην γκρεμοτσακιστεί και πάλι η παγκόσμια οικονομία και κάνω πάλι πίσω. :a0210:

Εμένα κάτι μου λέει ότι 1-2 μήνες μετά τα χριστούγεννα θα ναι πολύ φτηνότερη.
Θ ακολουθήσουν πολλοί στο χορό, το FF είναι καινούριο σε αυτή την κατηγορία τιμής και έχει μέλλον ακόμη. Αλλά κυρίως η μάχη Nikon Canon θα βγάλει και άλλες εκπλήξεις.
Όλα αυτά βέβαια είναι εικασίες μέχρι να αποδειχθούν στην πράξη...

Απάντηση: Νέα Nikon D700.

Τελικά η διαδικασία της αναβάθμισης είναι περίεργη. Και λέω περίεργη, διότι πριν αλλάξω σώμα, απέκτησα μερικούς φακούς. Τον NIKKOR AFS 28-70 2.8 ED και τον NIKKOR AFS 80-200 2.8 ED καινούριους. Σε εξαιρετική τιμή. Τώρα πλέον νιώθω πιο έτοιμος για το FF, δεν νομίζετε;

ΥΣΤ. Γνωστός διαχειριστής του φόρουμ αυτός με το σύστημα τραβεστί (όπως το ονομάζει) αύξησε κατά δυο ακόμη τη συλλογή των 60 και πλέον φακών του. Τώρα πλέον έχει έναν NIKKOR AFS 17-35 2.8 ED και έναν TAMRON 90 SP MACRO, επίσης καινούριους. Την προηγούμενη μέρα, είχε παραλάβει και 1-2 παλιούς Νikkor.

Re: Απάντηση: Νέα Nikon D700.

Τελικά η διαδικασία της αναβάθμισης είναι περίεργη. Και λέω περίεργη, διότι πριν αλλάξω σώμα, απέκτησα μερικούς φακούς. Τον NIKKOR AFS 28-70 2.8 ED και τον NIKKOR AFS 80-200 2.8 ED καινούριους. Σε εξαιρετική τιμή. Τώρα πλέον νιώθω πιο έτοιμος για το FF, δεν νομίζετε;

ΥΣΤ. Γνωστός διαχειριστής του φόρουμ αυτός με το σύστημα τραβεστί (όπως το ονομάζει) αύξησε κατά δυο ακόμη τη συλλογή των 60 και πλέον φακών του. Τώρα πλέον έχει έναν NIKKOR AFS 17-35 2.8 ED και έναν TAMRON 90 SP MACRO, επίσης καινούριους. Την προηγούμενη μέρα, είχε παραλάβει και 1-2 παλιούς Νikkor.

Πολύ Nikkor βλέπω να διαλέγει τώρα τελευταία Βλάση, και μάλλον έχει τάσεις να βαρήσει Can-όνι!:flipout:

Re: Απάντηση: Νέα Nikon D700.

Bλάση καλορίζικοι οι φακοί :grinning-smiley-043

Ξερω οτι είσαι πηγμένος αλλά οταν βρείς χρόνο φαντάζομαι οτι πολλοί από εμας θα αναμενουν τα σχόλιά σου γι αυτους τους φακούς :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέα Nikon D700.

Πολύ Nikkor βλέπω να διαλέγει τώρα τελευταία Βλάση, και μάλλον έχει τάσεις να βαρήσει Can-όνι!:flipout:

Μπα, δεν το βλέπω. Βλέπεις έχει τον MP65 που δεν υπάρχει αντίστοιχος σε άλλο σύστημα. Και πάνω στην ίδια μηχανή βάζει CANON, PENTAX, NIKON τα πάντα. Αλλά μάλλον θα πάρει κι ένα σώμα άλλης μάρκας.

Αλλά μεταξύ μας, ένας τέτοιος φακός είναι κόσμημα για όλα τα συστήματα, από τη στιγμή που δεν ενδιαφέρεται κάποιος για AF.

Περιμένει και ένα μπουρί για μοντούρα CANON EF.

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΙ παιδια μου οι φακοι.

Τελικα αν εισαι εραστης σουρχονται και οι ερωμενες και σε τιμη ευκαιριας....

θελω και δω και τα παιδια του ερωτα σας οσονουπω καλλιτεχνες μου

Βρε λύσσα κακιά να πάω σε σύστημα Nikon!

Ο σοβαρός χρήστης Canon πιστεύω πως πρέπει να έχει ανοικτό μυαλό. Δεν ξέρετε πως υπάρχουν αρκετοί που αφήνουν τις ευκολίες (αυτόματη εστίαση, αυτόματο διάφραγμα, φωτομέτρηση με ανοικτό φακό κλπ) και προτιμούν τον παραπάνω φακό έναντι του 16-35/2.8 L II?

Το αστείο είναι πως τελευταία, που τείνω να υποβαθμίζω τον ρόλο του φακού στην προσωπική μου κατάταξη των παραγόντων που συνθέτουν μία καλή φωτογραφία, καταλήγω να μαζεύω ολοένα και περισσότερους!

Πάντως με τον 17-35 έκανες καλή επένδυση.

Και βαθιά το χέρι στη τσέπη βεβαίως-βεβαίως! Και ο Βλάσης το ίδιο.:grinning-smiley-043

Περιμένω και εγώ φώτογραφίες με ενδιαφέρον!-bye-