Nikon D700.

Re: Νέα Nikon D700.

Μην παραπονιεσαι εσυ εχεις μια χαρα κανονικη μυτη εγω τι να πω που εχω μυτη σαν του πινοκιου :afro:

Η λαβη δεν παρατηρησα να ειναι και τοσο ασχημη αλλα οντως δεν εχει το πιασιμο της D3 το κακο ειναι αν βαλεις το Vertical Grip μετα σου γινεται τεραστια και πιο μεγαλη απο την D3 .

Για το θολωμα της οθονης ειναι λιγο δυσκολο απο οτι ειδα κανενας δεν το γλυτονει τελικα.

Η ροδελα και τα κουμπακια επειδης εμαθες στην D200 θα σου φανουν λιγακι δυσκολα αλλα θα στρωσουνε σε λιγο καιρο και θα γυρνανε πιο ευκολα απλα θελει στρωσιμο οπως το ιδιο επαθα και με την D3 .

Σαν κατασκευη παντως η μηχανη σου ειναι πολυ πιο ανωτερη απο D200/D300 ΚΑΙ πραγματικα το αισθανεσε κρατωντας την στα χερια.

Απάντηση: Νέα Nikon D700.

Χθες και σήμερα προσπαθώ να κατανοήσω το σύστημα εστίασης. Έχει πολλές δυνατότητες, πραγματικά πολλές. Δυστυχώς ο καιρός δεν βοηθά για να κάνω όσες δοκιμές θέλω.

Πάντως θα πρέπει να περάσει αρκετό καιρό κάποιος για να εξοικειωθεί κάποιος με το AF μιας κορυφαίας μηχανής.

Ας πούμε μερικά πράγματα από τη χρήση της.

Λοιπόν η μηχανή είναι πραγματικά αδιάβροχη. Τώρα με τα χιόνια γυρνούσα έξω με συνεχή χιονόπτωση ώρες πολλές και φωτογράφιζα. Έτσι όπως κρεμόταν η μηχανή από τον ώμο μου γέμιζε χιόνι, την καθάριζα, ξανά τα ίδια, κοκ. Άλλοτε πάλι τραβούσα συνεχώς και σκέπαζε το χιόνι την πάνω πλευρά του σώματος και των φακών. Κανένα πρόβλημα.

Αλλά υπήρξαν και χειρότερα. Όπως έγραψα σε διπλανό θέμα, έπεσα από δένδρο όπου είχα σκαρφαλώσει και η μηχανή πήγε βόλτα μόνη κάπου μέσα στο χιόνι (μισό μέτρο το χιόνι) και σχεδόν θάφτηκε. Τη βρήκα ψάχνοντας με το χέρι μετά από δέκα λεπτά, ευτυχώς πριν τη σκεπάσει εντελώς το χιόνι και φυσικά ήταν ένας όγκος από χιόνι. Την καθάρισα πρόχειρα και συνέχισε να δουλεύει. Το μόνο σημείο που πέρασε το χιόνι ήταν μεταξύ της οθόνης και του προστατευτικού πλαστικού καπακιού (που τελικά το έβγαλα και το σκούπισα). Κανένα πρόβλημα λειτουργίας.

Last edited:

Αυτονομία

Κάνοντας τα τεστ με τους φακούς και τραβώντας σε raw + jpgs fine, αλλά με ελάχιστη χρήση της οθόνης και μηδενική του φλας είδα 657 φωτογραφίες με είχα ακόμη 92% ενέργεια. Φυσικά δεν είναι τυπική χρήση, αλλά είναι εξαιρετικά καλύτερη επίδοση σε σχέση με την προηγούμενη μηχανή μου.

Τελικά ο pixelfun είχει δίκιο ότι η μηχανή βγάζει με άριστους φακούς εξαιρετικά jpgs. Το απόγευμα πέρασα από PS μια σειρά φωτογραφιών που τράβηξα με φλας στο σπίτι του πατέρα μου. Τέτοια ανάλυση κατευθείαν από τη μηχναή δεν έχω ξαναδεί. Θα βάλω αύριο δείγματα...

attachment.php

attachment.php

Πρωτοχρονιά, μηχανή η D700, ISO 320, με φλας και -0,3, φακός ο 80-200 2.8, με διάφραγμα 5,6. Εστιακή απόσταση 145 (πραγματική).

Attachments

• ASC_0889_1.jpg
    ASC_0889_1.jpg
    114.3 KB · Views: 114
  • ASC_0889_2.jpg
    ASC_0889_2.jpg
    117.2 KB · Views: 113

attachment.php

attachment.php

Ίδια όλα με την προηγούμενη φωτογραφία, εκτός από την εστιακή απόσταση. Εδώ είναι στα 200 (πραγματικά).

Attachments

• ASC_0891_1.jpg
    ASC_0891_1.jpg
    128.3 KB · Views: 112
  • ASC_0891_2.jpg
    ASC_0891_2.jpg
    153.7 KB · Views: 111

Και στις δυο περιπτώσεις πρόκειται για λήψεις πέρα από τα τέσσερα μέτρα, άρα ουσιαστικά μιλούμε για εστίαση στο άπειρο, που είναι και η πιο δύσκολη περίπτωση και εμφανίζει όλα τα μειονεκτήματα των φακών και των σωμάτων.

Βλάσση πες και με το φλάς τί έκανες για εμάς που μας ενδιαφέρει πολύ ο φωτισμός! Ρυθμίσεις (TTL ή manual) και κατεύθηνση (εμπρός η bounce).

Αν έπρεπε να μαντέψω θα έλεγα είναι σε TTL και στραμένο σε λευκό ταβάνι. Και πιθανόν να έχεις ανεβάσει την λευκή καρτα-ανακλαστήρα. Το βρήκα? Η καμία σχέση?

Απλή TTL στραμμένο στο ταβάνι (άλλοτε πλήρως όρθιο και άλλοτε με κάποια ελαφρά κλίση για να γλυτώσω το χτύπημα της φλασιάς στον πολυέλαιο) και μείωση έκθεσης στο σώμα -1/3. Τίποτε άλλο. Άλλωστε η εμπειρία μου και η σχέση μου με τα φλας είναι στοιχειώδης.

πολυ καλο τα αποτελεσμα παντως Βλασση. Αλλα και αφλασα να τραβαγες με το θηριο παλι αρχηγος θα ησουνα.

όντως.. αν δείς το avatar με την πολύ καλή φωτογραφία της κυρίας (αχ..βαχ.. Νικον) είστε ολόιδιοι ! :)

Ε!Αυτό έλειπε!

'Αριστη λεπτομέρεια και πολύ καλά πορτέτα με bounce.

Μειονέκτημα:Δεν πιάνει τόσο επιτυχημένα σε ψηλοτάβανο σπίτι!!

-bye-

Το μυστικό -για μένα- είναι η μείωση της έκθεσης.

http://www.graysofwestminster.co.uk/products/specials.php

Μιας και μιλάμε για D700.. Στο εν λογω site (exclusive Nikon) με την τρέχουσα ισοτιμια λιρας-ευρώ βλέπω τιμές πραγματικά εντυπωσιακές..

1550 Ευρώ η D700 (+60 ευρώ μεταφορικα με παράδοση express σε 3 ημέρες)

Επικοινώνησα μαζί τους και στέλνουν Ελλάδα κανονικά.. Με χαλάει λιγο ο τρόπος παραγγελιας αλλά διαβασα και στο dpgr.gr καλά σχόλια από παιδια που έχουν παραγγείλει από εκει..

Δειτε τιμες

http://www.graysofwestminster.co.uk/products/digital.php

Ε!Αυτό έλειπε!

'Αριστη λεπτομέρεια και πολύ καλά πορτέτα με bounce.

Μειονέκτημα:Δεν πιάνει τόσο επιτυχημένα σε ψηλοτάβανο σπίτι!!

Αν το ταβάνι δεν ειναι λευκο νομιζω οτι το bounce δεν αποδίδει τα αναμενόμενα ...

-bye-

Το μυστικό -για μένα- είναι η μείωση της έκθεσης
.

Εννοεις στο φλάς (flash exposure compensation) ;

ειναι απο τα καλυτερα μαγαζια με παγκοσμια φημη. Εχθες εδωσα την παραγγελια για την 700 (δεν κρατηθηκα). Η τιμη αν εχεις company taxid ερχεται στις 1335 λιρες δηλ περ 1380 ευρω. Χωμα. Λογικα τεταρτη με πεμπτη θα την εχω (UPS). Tην τριτη με τεταρτη θα ξερω και για τον 14-24 (out of stock).

ειναι απο τα καλυτερα μαγαζια με παγκοσμια φημη. Εχθες εδωσα την παραγγελια για την 700 (δεν κρατηθηκα). Η τιμη αν εχεις company taxid ερχεται στις 1335 λιρες δηλ περ 1380 ευρω. Χωμα. Λογικα τεταρτη με πεμπτη θα την εχω (UPS). Tην τριτη με τεταρτη θα ξερω και για τον 14-24 (out of stock).

Έλα βρε....
Με γειές!!! Έτσι το αποφάσισες ή το σκεφτόσουν?