Προσωπικα δε συνηθιζω να διαβαζω τι λενε τα sites γιατι πολλα απο αυτα μονο αντικειμενικα δεν ειναι..Μονο δοκιμαζοντας αλλους φακους στο συστημα σου θα καταλαβεις τι φταιει πραγματικα και ποιες οι διαφορες των φακων.Η αλήθεια είναι ότι κάτι με ενοχλεί στο σύστημα που έχω. Από την μία έχω ότι σε crop δεν θα έχω ποτέ καλή ποιότητα σε 100% που αναφέρεται συχνά, από την άλλη έχω το dxomark που λέει ότι είναι ο φακός με την μεγαλύτερη λεπτομέρεια που έχουν τεστάρει σε 7100, με 17 Mpx perceptual ανάλυση.
Αυτό που δεν μπορώ να εκτιμήσω είναι που βρίσκονται οι φωτογραφίες που τραβά ο συνδυασμός μου. Είναι κοντά στα 17 Mpx που λέει το dxomark (οπότε δεν μπορώ να ελπίζω σε οτιδήποτε καλύτερο με οποιοδήποτε άλλο φακό και γκρινιάζω τσάμπα), ή υπάρχει θέμα ασυμβατότητας π.χ. επειδή κάτι άλλαξε στην 7200 από την 7100 και έχω πέσει στα 13 Mpx που σκοράρει ο φακός στην 5300;
Υπάρχει η άποψη που διαβάζω συχνά ότι δεν φταίει το σύστημά μου και είμαι άσχετος, αλλά από την άλλη νομίζω ότι δεν έχω καταφέρει
να πάρω από το σύστημά μου μια φωτογραφία σαν αυτή:
http://avclub.gr/forum/showthread.p...graphy?p=1057399919&viewfull=1#post1057399919
![]()
Δεν ξέρω αν έχει υποστεί επεξεργασία, αλλά και αυτή στο αυτόματο έχει τραβηχθεί. (Μου φαίνεται πολύ πλατιά για να είναι μια φωτογραφία, αλλά μόνο αυτός που την δημοσίευσε ξέρει τι έχει κάνει...)
Η φωτογραφια που αναφερεσαι , σαφως και εχει υποστει επεξεργασια.