dtil δες εαν σου κανει αυτο μετατροπη με Lightroom 6 https://www.dropbox.com/s/9z7fcfqb95t4l3z/DSC_2411.dng?dl=0
Βασικά δεν πρέπει να συγκρίνεις τις δικές σου με αυτήν γιατι αυτή είναι πολύ κοντινή
Στις δικές σου συνεχίζω να βλέπω μια θολούρα στο ανεπεξέργαστο* raw που ξεπερνάει το φυσιολογικό αλλά δεν ξέρω πάλι πως ήταν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ..
Οπως ήδη έχει γραφτεί πρέπει να κάνει συγκριτική λήψη και με άλλο φακό (π.χ. nikon 35/1.8) για να δείς αν φταίει ο φακός σου ..
DSC_2411 by George Petasis, on Flickr
Βάζω μια ακόμα φωτογραφία (που πάλι δεν με ενθουσιάζει όταν την βλέπω σε 100%).
dtil δες εαν σου κανει αυτο μετατροπη με Lightroom 6 https://www.dropbox.com/s/9z7fcfqb95t4l3z/DSC_2411.dng?dl=0
Πάλι οι ατμοσφαιρικές συνθήκες; Μια χαρά ήταν, λιακάδα και έσκαγε ο τζίτζικας. Με τα καπέλα και τα αντηλιακά την βγάλαμε...
Εντάξει, δεν είναι και το ευκολότερο αυτό. Δεν έχω άλλο φακό. Και αυτή την στιγμή, δεν έχω καν την μηχανή, είναι στην σίγμα...![]()
πεπα τι φοκους στακινγκ να κανει σε τοπιο μου λες; εμαθες κάτι και το λες?
πιστεύεις οτι και με 2.8 να τράβαγε τα βράχια η θάλασσα θα ηταν φλου;
Το focus stacking ειναι μονοδρομος σε περιπτωσεις οπου εχεις πολυ θεμα στο foreground και χρειαζεσαι πληρη εστιαση απο ακρη σε ακρη.
Μια λυση ειναι ειναι το f16 αλλα το diffraction εκει καταστρεφει την αναλυση. Σε ενα σενσορα με αναλυση >24mp δεδομενου οτι απο το φακο εχεις ηδη χασει καμποσα mp, σε συνσυασμο με το diffraction σε τοσο κλειστα διαφραγματα κατακερματιζεις την οξυτητα.
Το focus stacking σε τετοιες περιπτωσεις ερχεται για να βοηθησει, χρησιμοποιωντας ενα μεσο διαφραγμα 5,6-8 θα εχεις καλη οξυτητα αα ακρη σ ακρη.
Στην περιπτωση του φιλου που εχει ανοιξει το θεμα, δεν χρειαζονται τετοια πραγματα. Αυτες ειναι τεχνικες που χρησιμοποιουμε σε πολυ λιγες περιπτωσεις και με την χρηση κυριως ultrawide φακων.
Αυτο που πρεπει να σου πω, ειναι οτι αν θελεις σοβαρο landscape δουλειεις με τριποδο και liveview μερα και νυκτα. Η μηχανη σου σε συνδυασμο με το φακο σου εχει καποιες συγκεκριμενες δυνατοτητες. Αν δεν σε ικανοποιηπει το αποτελεσμα που περνεις (sooc) θα πρεπει να δωσεις μερικες χιλιαδες ευρω παραπανω για κατι καλυτερο!
GoMar...δεν είναι δικό μου θέμα αλλά εκφράσεις με ύφος του στυλ "τελείως άκυρη" και "πιπιλάμε" θεωρούνται λίγο επιθετικές στο διαδικτυακό κόσμο.
Και δεν βλέπω το λόγο να είμαστε επιθετικοί ενώ συζητάμε για ένα τεχνικό θέμα.
.
Ανδρεα δε ξερω αν αναφερεσαι σε μενα , αλλα αυτα που λες ειναι τα ιδια που λεω και εγω σε αλλους.Συμφωνω σε ολα.
Η μεθοδος focus stacking που ανεφερε ο Βασιλης για την φωτογραφια που μιλαμε , ειναι τελειως ακυρη.
Καλο ειναι να γνωριζουμε μεθοδους , αλλα οχι να την πιπιλαμε με το παραμικρο και ποσο μαλλον σε περιπτωσεις που δε χρειαζονται![]()
Δεν φταίω εγω αν δεν καταλαβαίνεις την ειρωνία όταν του λέω ότι είναι κωλομηχανή.
Το contrast focus είναι μια χαρά για landscape αν το κάνεις σωστά.
Για το τι δεν κάνει καλά και τι φταίει έχει ειπωθεί τόσες φορές που γίνεται βαρετό.
Το focus stacking σε landscape είναι ΕΥΡΕΩΣ διαδεδομένο, οι top landscape photos σε 1x, 500px, κλπ νομίζεις ότι βγαίνουνε με f/16 & f/22 ή hyperfocal distance ?
Ψέμματα είναι... ξέρεις να μετράς τα f-stop λογικά![]()
Γίνεται να επικεντρωθούμε όμως στο θέμα μας που είναι πώς γίνεται το σωστό focus stacking σε πλεούμενο που ταξιδεύει; :smile:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.