Nikon D7200

Εννοείς όπως κάνει το photomatix το exposure fusion;

Για πες περισσότερα; Γίνεται στην μηχανή ή εννοείς με κάποιο λογισμικό;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το exposure fusion είναι κάτι που κάνω κάποιες φορές.

Τραβάς πολλές φωτογραφίες με τα ίδια settings το θέμα σου.
Έπειτα τις ανοίγεις στο photoshop ή άλλο πρόγραμμα που υποστηρίζει layers, και τις βάζεις την μια πάνω από την άλλη.
Μετά ρυθμίζεις το opacity των layers με την εξής formula:

opacity layer 0 ( background ) = 100%
opacity layer x = 100 * 1 / # layers below + 1

Δηλαδή το layer 1 π.χ. θα βάλεις opacity 100 / 2 = 50%
layer 3 π.χ. θα βάλεις opacity 100 / 3 = 33%
layer 4 opacity = 100 / 4 = 25%
layer 5 opacity = 100 / 5 = 20%
etc etc

Αφού τα ολοκληρώσεις, κάνεις ένα merge και είσαι έτοιμος.

Τραβάς πολλές φωτογραφίες με τα ίδια settings το θέμα σου.
Έπειτα τις ανοίγεις στο photoshop ή άλλο πρόγραμμα που υποστηρίζει layers, και τις βάζεις την μια πάνω από την άλλη.
Μετά ρυθμίζεις το opacity των layers με την εξής formula:

opacity layer 0 ( background ) = 100%
opacity layer x = 100 * 1 / # layers below + 1

Δηλαδή το layer 1 π.χ. θα βάλεις opacity 100 / 2 = 50%
layer 3 π.χ. θα βάλεις opacity 100 / 3 = 33%
layer 4 opacity = 100 / 4 = 25%
layer 5 opacity = 100 / 5 = 20%
etc etc

Αφού τα ολοκληρώσεις, κάνεις ένα merge και είσαι έτοιμος.

Thanks! Θα το δοκιμάσω.

Σήμερα κατέβασα και την εφαρμογή android για την ασύρματη σύνδεση μηχανής με smartphone. Μου άρεσε πάρα πολύ. Η μηχανή συνδέθηκε κατ' ευθείαν. Μπορώ να δω τις φωτογταφίες που είναι στην D7200 σε πραγματικό χρόνο και να τις μεταφέρω στο τηεφωνο σε jpeg με conversion on the fly. Επίσης είναι δυνατή και η λήψη φωτογραφιών από την D7200 με χειρισμό από το smartphone.

Για ποια εφαρμογή μιλάς;
Έχω βρει διάφορες για νικον, ποια συνεργάζεται αμέσως με την 7200 ?

Για ποια εφαρμογή μιλάς;
Έχω βρει διάφορες για νικον, ποια συνεργάζεται αμέσως με την 7200 ?

Την εφαρμογή της nikon 'wmu'.

Σήμερα βγήκα πρώτη φορά για φωτογράφιση με την D7200. Εντυπωσιασμένος! Θα επανέλθω με δείγματα.

Τράβηξα φωτόγραφίες 7.00 το πρωί με τον ήλιο κόντρα και χαμηλά σε iso100 και flat ρύθμιση εικόνας. Είμαι εντυπωσιασμένος από το συναμικό εύρος και την φωτομέτρηση. Δεν υποέκθεσε σε καμία περίπτωση με τον ήλιο μέσα στο κάδρο και αποτύπωσε τα χρώματα υποδειγματικά. Βέβαια δεν έχω προλάβει να τις δω ακόμα στο pc. Ότι εντυπώσεις έχω είναι αρχικές από την οθόνη της μηχανής. Μόλις σχολάσω θα τις εξετάσω και θα επανέλθω με δείγματα. Το flat μου φαίνεται μονόδρομος για εξαγωγή πλήρως διαχειρίσιμων και ελαστικών αρχείων για post processing.

Last edited:
Ότι προφίλ και να τραβήξεις, αν είναι raw δεν αλλάζει κάτι στην πληροφορία που έχεις στη διάθεσή σου για να παίξεις. Είτε flat είτε οτιδήποτε άλλο.

Ότι προφίλ και να τραβήξεις, αν είναι raw δεν αλλάζει κάτι στην πληροφορία που έχεις στη διάθεσή σου για να παίξεις. Είτε flat είτε οτιδήποτε άλλο.

Ναι. Σωστά. Άλλωστε για αυτό μπορείς να αλλάξεις αυτήν την ρύθμιση από το vienx, vienxi κλπ.

Όπως υποσχέθηκα.

Τραβηγμένη FLAT. Μετατροπή σε JPEG με το Camera RAW. Δεν έχω κάνει καμία απολύτως επεξεργασία.

Αυτή είναι μία HDR φωτογραφία την οποία έφτιαξε μετά από Bracketing 3 λήψεων με διαφορά 1 στοπ από -1 έως +1 EVs τραβηγμένα σε RAW 14bit με flat ρύθμιση και νορμάλ επεξεργασία σε photomatix και Adobe Camera Raw.

Απόλυτα ικανοποιημένος!!!

Να πω την αλήθεια, έφτιαξα και άλλη μία HDR ίδια με την παραπάνω που όμως έφτιαξα από 7 αντίγραφα μίας με την σωστή έκθεση. Αυτή σε οξύτητα και καθαρότητα είναι σαφώς καλύτερη μιας και οι Bracketed φωτογραφίες όσο και σταθερό χέρι να έχεις θέλουν τρίποδο.

Φαίνεται καλύτερα η δυνατότητα της μηχανής.

Re: Απάντηση: Nikon D7200

Χρειάζεται να μειώσεις λίγο τον κορεσμό.

Επίτηδες τον έχω ανεβάσει. Μ' αρέσει να είναι σουρεαλιστικές κάποιες φορές οι φωτογραφίες μου. Γεγονός που δεν βρίσκει πολύ κόσμο σύμφωνο. Το έχω αντιμετωπίσει και άλλες φορές με παρόμοια σχόλια.

Είναι υπερβολικό όντως το χρώμα.... Έγινε στο post processing.

Αυτές είναι οι ρυθμίσεις που έβαλαν από την αντιπροσωπεία της sigma για τον 18-35 και την δική μου μηχανή:

Το AF fine tune της μηχανής είναι απενεργοποιημένο.

Οπότε; Όλα οκ τώρα;

Ποιος ξέρει... Καμιά δεκαριά φωτογραφίες που τράβηξα καλές φαίνονται. Αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερες για συμπέρασμα.
Και να δοκιμάσω και το focal, να δω τι λέει και αυτό.

Παντως με fine tuning στο +8 θα ήσουν πολύ καλά.

Όχι, το δοκίμασα. Ήμουν καλά στα τοπία. Στα κοντινά ήταν δράμα. Δεν έχω ούτε μια φωτογραφία που τράβηξαν άλλοι εμένα και να είναι εστιασμένη... :frown:

Καλά αυτό είναι γενικό πρόβλημα με εμάς πιστεύω.. :p

Δεν εννοώ ότι δεν ήξεραν να τραβήξουν μια φωτογραφία (φυσικά και την γύρισα στο αυτόματο χωρίς φλας), αλλά ότι ο φακός εστίασε λάθος.
Δεν έχω απαιτήσεις για το πως θα είναι η φωτογραφία. Άλλωστε με εμένα μέσα, μόνο χάλια μπορεί να είναι, γιατί είμαι φωτοαγενής... :flipout:

Απάντηση: Re: Nikon D7200

Αυτές είναι οι ρυθμίσεις που έβαλαν από την αντιπροσωπεία της sigma για τον 18-35 και την δική μου μηχανή:

Το AF fine tune της μηχανής είναι απενεργοποιημένο.

Άλλανταλλων!!
Με απογοήτευσε αυτο που βλέπω...
Εγω προσωπικα (αφού έπερνα σε χαρτί ενα αντίγραφο να υπαρχει) θα έβαζα τα παντα στο μηδέν και θα έβαζα ενα +8 στη μηχανή και θα τελείωνα...
Η έμπειρια που εχω μου έμαθε οτι το af tuning ειναι αρκετά πιο περίπλοκο απο οτι το παρουσιάζουν και λαμβάνουν χωρα και πολλοί παράγοντες.
Η μηχανή εισαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι εστιάζει σωστά;

Να το πω άλλη μια φορά: από την κατάσταση όλα μηδέν στο φακό, και +8 στην μηχανή πέρασα. Δεν εστίαζε καλά το σύνολο. :flipout:

Γιατί σε απογοήτευσε; Δεν έχω και χρόνο να την τσεκάρω...