Nikon D750 - Ετοιμος να παραλάβω (?)

Παντως EF 24-70/2,8 II -ο οποιος ειναι Ο τοπ στανταρ ζουμ, by any standard- και ληψη σε auto ειναι πραγματα ασυμβατα μεταξυ τους. Χωρια η λαθος επιλογη για σωμα aps.

Αν δεν ασχολεισαι με τη φωτογραφια, εστω με μια απλη μετατροπη raw, καλυτερα μια highend compact... Πχ μια rx10 και εισαι αρχοντας.

Το ηξερα ότι στην RX10 θα καταλήγαμε κάποια στιγμη :p

Η λογική λέει αυτή, όντως.

Αλλά τη βρίσκω τοσο απίστευτα ξενέρωτη....(το μισος ξεκινησε από εποχης R 1 :p)

2 φακους χρειαζεσαι κυριως ... Ενα 24-70 κι εναν 70-200. Υπαρχουν και στα 2 συστηματα αν και στη σονυ ειναι f/4 .
Oτι και να παρεις η ποιοτητα εικονας ειναι δεδομενη.

Μαλιστα....

Η Sony όμως είναι γενικα πιο ελαφριά κλπ, ε;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παντως EF 24-70/2,8 II -ο οποιος ειναι Ο τοπ στανταρ ζουμ, by any standard- και ληψη σε auto ειναι πραγματα ασυμβατα μεταξυ τους. Χωρια η λαθος επιλογη για σωμα aps.

OK, το πρωτο κομμάτι, το καταλαβαινω.

Η λάθος επιλογή για σώμα APS, τι σημαίνει όμως;

Ποιο APS σώμα Canon δλδ θα ήταν το σωστό;

(αν καταλαβαινω καλα δλδ...)

Απάντηση: Re: Nikon D750 - Ετοιμος να παραλάβω (?)

Το ηξερα ότι στην RX10 θα καταλήγαμε κάποια στιγμη :p

Η λογική λέει αυτή, όντως.

Αλλά τη βρίσκω τοσο απίστευτα ξενέρωτη....(το μισος ξεκινησε από εποχης R 1 :p)

;

Οκ,μεινε τοτε σε Canon και παρε τη νεα Μ3 -καλα να τη δουμε και πρωτα, παντως δειχνει εκ πρωτης οψεως παρα πολυ σοβαρο μηχανακι, αν και θα ειναι μαλλον ακριβη. Αν κρινω απο το jpeg της Μ που εχω, μαλλον θα εχει user friendly εικονα, και αρκετααξιολογους και ιδιως λογικης τιμης φακους. Ενας highend στανταρ ζουμ της μενει, ουσιαστικως....

Re: Απάντηση: Re: Nikon D750 - Ετοιμος να παραλάβω (?)

Οκ,μεινε τοτε σε Canon και παρε τη νεα Μ3 -καλα να τη δουμε και πρωτα, παντως δειχνει εκ πρωτης οψεως παρα πολυ σοβαρο μηχανακι, αν και θα ειναι μαλλον ακριβη. Αν κρινω απο το jpeg της Μ που εχω, μαλλον θα εχει user friendly εικονα, και αρκετααξιολογους και ιδιως λογικης τιμης φακους. Ενας highend στανταρ ζουμ της μενει, ουσιαστικως....

Ποιος ο λόγος να μεινω στην Canon αν δεν μπορω να χρησιμοποιησω τους φακους που εχω;

(αν δεν κανω λάθος, δεν μπαινουν στην M)

ΥΓ Αυτό με την επιλογή σώματος APS για τον 24-70 θα μου το εξηγήσεις;

Στις Μ μπαίνουν, έχει μετατροπέα η Canon με φουλ λειτουργίες. Είπα να μείνεις σε Canon ως συνηθισμένος (φαντάζομαι) στα μενού και τη γενικότερη λειτουργία τους. Προσωπικώς δεν μπορώ πια να διαβάζω βιβλιαράκια. Αν δεν βρω κάτι με φυσικό τρόπο μόνος μου.... απλά δεν υπάρχει στη λειτουργία της μηχανής :p

Ο 24-70 είναι φακός full frame. Δεν τον χρειάζεσαι σε μια 70D. Από άριστος στάνταρ ζουμ καταλήγει άβολος ζουμ με εστιακό μήκος 38-112. Πολύ καλύτερα θα σε βόλευε ένας EF-S 17-55/2.8 (και σε όγκο/βάρος, και σε εύρος, και σε κόστος), με άριστη απόδοση (καλά αυτή παρέλκει όταν δηλώνεις ότι ούτως ή άλλως χρησιμοποιείς πρόγραμμα auto -ούτε καν P).

Τη M3 την πρότεινα επειδή είπες ότι η RX10 σου φαίνεται ξενέρωτη... ε όσο να 'ναι ένα μοντέλο με χαιεντ γραμμές όπως η Μ3, και εναλλάξιμους φακούς, φαίνεται πιο σέξι.... Αλλά όπως έγραψα, ας τη δούμε πρώτα.

OK, καταλαβα.

Παντως ο 24-70 ηταν πολύ καλύτερος από τον 17-50 Tamron που ειχα πριν (κυρίως βεβαια σε ταχυτητα εστίασης) - και ΟΚ, το P το χρησιμοποιώ :p

Μπα και η M μου φαινεται ''ακυρη'' :p

Για τα menu κλπ, σε καταλαβαινω

Δεν καταλαβα τον συσχετισμό....(τι σχεση εχει η Fuji με τη διαφορα Canon - Nikon) ;

αν πιστευεις οτι η d750 θα σου δωσει εστω και 10% καλυτερη φωτογραφια (jpg) η fuji , ακομα και η πιο φθηνει ,πχ xe1 θα σου δωσει 50% παραπανω καλυτερη φωτογραφια (jpg)

αλλα απο οτι καταλαβενω δεν σε ενδιαφερει και τοσο πολυ.......

Να μπω στην κουβέντα και να πω δυο λόγια, πάνω στην τοποθέτηση του Παναγιώτη που μου άρεσε περισσότερο. Σας πληροφορώ ότι και την καλύτερη FF να έχεις στα χέρια σου και φακουδάρες φωτεινούς να βάλεις επάνω, εαν δεν το έχεις το μεράκι μέσα σου φωτογραφία καλή δεν θα πάρεις.

Για να μην δίνω συμβουλές που έχουν και οι προηγούμενοι διατυπώσει παραπάνω, συμφωνώ με την άποψη ΝΑ ΜΗΝ πάρεις DSLR και να προτιμήσεις μια compact και το zoom που λες ότι χρειάζεσαι, θα το πετύχεις με λίγο crop παραπάνω ή με κάποιο μοντέλο με λίγο παραπάνω εύρος.

Οσο για την ποιότητα της φωτογραφίας, και με μια entry level DSLR μπορείς ένα χομπίστας να κάνει μια θαυμάσια φωτογραφική καριέρα.

Last edited:
Οπως το βλέπω μιας και θέλεις και μηχανή με εναλλάξιμους φακούς, άλλα από την άλλη τραβάς σε Αuto, jpeg και δεν επεξεργάζεσαι πολύ, έχεις 2 λύσεις ή πας σε κάποια fuji ή σε κάποια Olympus m4/3 μιας και οι 2 έχουν από τα καλύτερα jpeg στην αγορά....το ooc jpeg των Nikon είναι μετριότατο, άλλα αν τραβάς raw και το επεξεργαστείς σωστά τα αρχεία της μηχανής είναι ''μαγικά'' τρομερή ελλαστικότητα και εξαιρετικές δυνατότητες...άλλα μόνο αν τα επεξεργαστείς και τραβάς σε raw...ή να στο πω αλλιώς FF Nikon και να τραβάς jpeg στο Auto είναι σαν να έχεις Ferrari και να την χρησιμοποιείς να πηγαίνεις από το σπίτι σου στο περίπτερο 300 μέτρα ποιο κάτω για τσιγάρα....

Η αληθεια είναι ότι είμαι ειδική περίπτωση :p

Βασικά θελω κάτι να με τραβήξει στο PP.

Αλλά τελικά ποτέ δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ και όλο καταλήγω να βλεπω τα jpg (εξ ου και εχω ερωτευθεί τις Oly).

Βασικά και η σκέψη μίας Olympus E-M5 II δεν θα με χάλαγε....Είναι και πανέμορφες γενικά....

ΥΓ Εσυ δλδ Ντίνε, ''το τραβάς το PP;'' :p

Xαιρομαι που δεν ειμαι ο μονος που θελει καλυτερο jpeg απο την dSLR XΩΡΙΣ να τραβαω raw και με την μηχανη στο P....:)))

Ετσι και γω πριν απο 3-4 χρονια πηγα απο την Nikon D5000 στην D7000 και θα ανεβαινα σε FF, μεχρι που ενας φιλος μου επεξεργαστηκε αρχεια raw απο την D7000 και επαθα πλακα με το τι μπορει να κανει η μηχανη μου!!!

Απο κει και περα, σταματησα τις βλεψεις για FF, γνωριζοντας οτι αν θελω σχεδον τελειο jpeg, θα πρεπει να επεξεργαστω τα raw αρχεια.

Ετσι λοιπον, αναβαθμισα μονο την εξαιρετικη Panasonic LX3, με τα κρυσταλλινα jpeg, και περιμενω την Panasonic LX7 η οποια φανταζομαι να ειναι ακομα καλυτερη.

Oμως παραπανω ειδα να σχολιαζεται μια Fuji για εξαιρετικο jpeg. Μιλαμε για compact μοντελο? Αν ναι ποιο ακριβως?
(Η οlympus με το καλο jpeg ειδα οτι ειναι 3/4 οποτε δεν με ενδιαφερει μιας και εχω μια panasonic 3/4 απο την οποια δεν εχω κανενα παραπονο.)

Merci!

Όλα εξαρτώνται από το τι τραβάει κανείς και για ποιον λόγο.
Οι γνώσεις μου γύρω από την φωτογραφία είναι ελάχιστες και μηδενικές όσο αφορά την επεξεργασία αυτό όμως δεν με εμποδίζει να τραβάω πάντα σε raw+jpeg.
Ένα 90% των φωτογραφιών που τραβάω είναι τα παιδιά μου καθώς μεγαλώνουν και δεδομένου ότι θεωρώ ότι στο μέλλον θα είναι πιο εύκολη η επεξεργασία εικόνας θα συνεχίσω να τραβάω έτσι μέχρι την ημέρα που θα σταματήσω να βλέπω.
Φωτογραφίες καλές ίσως να μην έχουν, θα έχουν όμως ολόκληρη την ζωή τους σε φωτογραφίες από τον πατέρα τους.

Τελικα τη χτυπησα! :p

Δεν εχω προλαβει ουτε να της βάλω την μπαταρία ακόμα αλλά έχω μια απορία:

Το κουμπί του κλείστρου είναι τόσο ''ασαφές'';

Θέλω να πω, στις Canon που είχα μέχρι τώρα, το τέλος της διαδρομής ήταν σαφές, έκανε ''κλικ''.

Εδώ είναι λίγο σαν σφουγγάρι και τερματίζει μεν αλλά δεν έχεις την αίσθηση πότε γίνεται η επαφή.

(επαναλαμβάνω: ούτε μπαταρία δεν της έβαλα ακόμη)

Καλοκλικωτη !

Πως σου φαινεται ?

Δεν θυμαμαι κατι το αξιοπεριεργο στο κουμπι. Ισως να ειναι θεμα σηνηθειας

Τι φακο πηρες ?

Με τέτοιους φακους που πηρα δεν εχω πλεον καμία δικαιολογία....:p

Πηρα και τους 2 Nikon 24-70 + 70-200 σε 2,8....

καλοκλικοτη!
οταν βαλεις την μπαταρια μαλλον θα αλλαξη και η αισθηση (ισως στο μενου να υπαρχει και ρυθμηση)