Nikon D750 - Ετοιμος να παραλάβω (?)

Παντως Συριε, ΑΝ στην περιπτωση δεν σε βολεψει, ή σε κουρασει, ή διαπιστωσεις οτι καθετε, ενδιαφερομαι για τον 24-70 ;-)

Κατεβασε το lightroom, και μην τραβηξεις ΟΥΤΕ ΜΙΑ φωτο στο αυτο. Εχεις παρει τον αφρο, ειναι κριμα να μην τον δεις κιολας !

Ελα... αυτα που εννοω πραγματικα ηταν στην επομενη φραση ;-)

(Βαλε στο προγραμμα να παρεις καποια στιγμη αργοτερα και ενα battery grip. Ειναι πολυ "διευκολυντικο". Και οχι, εχω. Δεν το λεω για αυτο που νομισες :p)

Στο πρόγραμμα είναι ο 2Χ extender (τωρα που εχω 2,8 tele και θα είμαι και λιγότερο από τα 200 που είχα (καλό)συνηθίσει από την 70D, θα τον χρειαστω)

Φλυαρο, εκτος αν φωτογραφιζεις μπεκατσες στο Μαιναλο, σερφερς στην Αναβυσσο ή κwλους στην Μικρη Μπανανα.

Και παλι ομως, για τα παραπανω υπαρχει ο πολλα βαρυς 80-400 4.5-5.6 που μαλλον καλυτερα παιζει απο οτι ο συνδιασμος 70-200 2.8 + extender

Υγ. Τα πραγματικα mm του 70-200 2,8 ειναι περιπου στα 178mm.

Και παλι ομως, για τα παραπανω υπαρχει ο πολλα βαρυς 80-400 4.5-5.6 που μαλλον καλυτερα παιζει απο οτι ο συνδιασμος 70-200 2.8 + extender

Ναι αλλα με 5πλασιο κόστος....

Σωστο...

Στο μεταξυ, ΑΝ στην περιπτωση δεν σε βολεψει, ή σε κουρασει, ή διαπιστωσεις οτι καθεται, ενδιαφερομαι για το extender επισης :p

​Btw, ευκολα προσπερασες οτι ο 200αρης ποη πηρες δεν ειναι 200αρης αλλα 180αρης (περιπου), και δεν εννοω σε σχεση με crop, η μη crop...

[/I]​Btw, ευκολα προσπερασες οτι ο 200αρης ποη πηρες δεν ειναι 200αρης αλλα 180αρης (περιπου), και δεν εννοω σε σχεση με crop, η μη crop...

Ναι γιατί απαξ και δεν υπαρχει άλλη επιλογή εκεί κοντά σε 2,8, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνομαι...

Δεδομενου του ποσο καλη ειναι η 750 στα ψηλα iso, o 70-200 f4 (στα μισα λεφτα) παιζει να ειναι και καλυτερος ...

Δεδομενου του ποσο καλη ειναι η 750 στα ψηλα iso, o 70-200 f4 (στα μισα λεφτα) παιζει να ειναι και καλυτερος ...

τι να τα κανεις τα ψηλα iso ,οταν σου λειπει το 2.8.....

Καλορίζικα τα ψώνια! Δυναμική είσοδος στο κίτρινο στρατόπεδο!

Από Αθήνα την πήρες; τιμούλα; είναι η καινούργια φουρνιά με διορθωμένο το θέμα του flare;

συμφωνώ. είναι και πιο εύχρηστος. από την άλλη όμως και ο 2.8 είναι άλλο πράγμα, κάτι σαν 1.8 turbo vs. 3.2 ατμόσφαιρα

Καλορίζικα τα ψώνια! Δυναμική είσοδος στο κίτρινο στρατόπεδο!

Από Αθήνα την πήρες; τιμούλα; είναι η καινούργια φουρνιά με διορθωμένο το θέμα του flare;

Mη τον αγχώνεις , στο auto θα την δουλεύει :p

Τραβηξα τις πρωτες (λίγες - ~20) φωτο

Κυρίως σε εσωτερικό χώρο και με τον 24-70 2.8 (Nikon).

Την περιμένα καταρχήν πιο γρήγορη στην εστίαση (η πρωτη αίσθηση είναι ότι είναι πιο αργή από την 70D + Canon 17-55 2.8 - βεβαια μπορει να κανω και λαθος - η χρηση ηταν πολύ προχειρη).

Ποιότητα, από μια ματια που εριξα: Ότι περιμενα πανω - κατω. Ένα κλικ καλυτερη από την Canon.

Μια ερωτηση / προβληματισμός: Ο Nikon 24-70 2.8 που δεν εχει σταθεροποιηση, είναι τελικά οντως τοσο καλυτερος από τον αντίστοιχο Tamron που εχει σταθεροποιηση - για να αξίζει τα τόσα πολλά Ευρώ παραπάνω;

Κατα την ταπεινη μου αποψη, για το επιπεδο του ερασιτεχνη δεν αξιζει τα σχεδον διπλασια, και δεδομενου μαλιστα οτι ο ταμρον εχει και σταθεροποιηση.

Εχω τραβηξει απιθανες φωτος με τον ταμπρον , που μου ειναι αδυνατον να καταλαβω ποσο καλυτερες θα ηταν με τον nikon.

Κατα την ταπεινη μου αποψη, για το επιπεδο του ερασιτεχνη δεν αξιζει τα σχεδον διπλασια, και δεδομενου μαλιστα οτι ο ταμρον εχει και σταθεροποιηση.

Εχω τραβηξει απιθανες φωτος με τον ταμπρον , που μου ειναι αδυνατον να καταλαβω ποσο καλυτερες θα ηταν με τον nikon.

Το ερωτημα μου παει παρακατω:

Μηπως για τον ερασιτέχνη, ο Nikon είναι και χειρότερος λόγω μη σταθεροποίησης;

Και επισης: Εσενα γιατι σε τρώει να πας στον Nikon τελικά;