Nikon D750

Δεν θεωρώ τυχαίο γεγονός παντως να βγαίνουν για πούλημα 2 "ελαττωματικές" μια μέρα μετά την ανακοίνωση

Και πότε πρόλαβαν να επιστρέψουν οι κάτοχοι τις φρεσκοαγορασμένες τους μηχανές με "προβληματικό" serial number, και να τις ανεβάσει και η amazon στα warehouse deals, όλα αυτά σε μια μέρα μετά την ανακοίνωση;

Ή πιστεύεις ότι η ίδια η amazon έτρεξε έντρομη μετά την ανακοίνωση να ελέγξει τους σειριακούς αριθμούς των καινούριων μηχανών που είχε προς πώληση, και άρον-άρον έβγαλε στα warehouse deals τις δύο που βρήκε;

Άλλη δουλειά δεν είχε η amazon να ασχολείται με τέτοια.

Δεν ανεφερα το amazon!Αλλος ρωτησε για το warehouse!Για τις συγκεκριμενες που λεω υπαρχουν φωτο που βλεπεις το s/n και μπορεις να το ελεγξεις απο την ανακοινωση της Νικον

OK, στο net γίνεται η τρίχα, τριχιά...

Anyway, μίλησα με Δακμαλιδη και προς το παρόν κρατάνε τα στοιχεία σου και θα ειδοποιήσουν όταν έρθουν τα ανταλλακτικα και αρχίσουν οι προληπτικές αντίκαταστασεις κλειστρων...

Έχω ένα ερώτημα αν με την επέμβαση παίζει να δημιουργηθεί άλλο θέμα (γιατί άλλο το εργοστάσιο, άλλο ο τεχνικός στην Ελλαδα, φαντάζομαι / αν και δεν έχω γνώμη για την εν λόγω αντιπροσωπεία) / η μηχανή δεν μου έχει εμφανίσει κάτι αλλά θεωρώ ότι μέλλον είναι υπερβολικό να ανησυχώ...

Μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση των κατόχων μια και πρόκειται για ακριβή μηχανή κλπ αλλά να απαιτηθεί αντικατάσταση για ένα bug που σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνει την ίδια την φωτογραφία και που δεν ξέρω σε τι βαθμό επηρεάζει ακόμα και τις "προβληματικές" μηχανές μου φαίνεται ακραίο . Για αυτό είναι η εγγύηση , για να επισκευάζεται κάτι που θα έπρεπε κανονικά να δουλεύει . Ξενέρωμα δεν λέω , αλλά μέσα στο παιχνίδι. Αν γίνει αντικατάσταση για κάτι τέτοιο , θα έχουμε στο μέλλον πολλά τέτοια αιτήματα και φαντάζομαι το ξέρουν αυτό στην αντιπροσωπία . Και στο βίντεο που είδα μια φορά του το έβγαλε το πρόβλημα και μετά πάλευε να το ξαναβγάλει .Κρίμα όπως και να έχει .

Eγώ έχω τη μηχανή και δεν μπήκα στον κόπο να δω αν παρουσιάζει το πρόβλημα. Ειλικρινά μιλάω. Και ούτε θα μπω στον κόπο.

Eγώ έχω τη μηχανή και δεν μπήκα στον κόπο να δω αν παρουσιάζει το πρόβλημα. Ειλικρινά μιλάω. Και ούτε θα μπω στον κόπο.

ισως στην μεταπωληση να εχεις δυσκολιες...

ισως στην μεταπωληση να εχεις δυσκολιες...

Στην όποια πιθανή μεταπώληση , κατα την γνώμη μου πάντα , πιο πολύ ζημιά κάνει το σουσουρο στο fb, παρά το ίδιο το πρόβλημα . Αν κάποιος θέλει την συγκεκριμένη μηχανή και περιμένει να την πάρει μτχ πολύ λίγο θα τον νοιάξει αν μια στις 10 κολλάει στο 1/4000. Πάντα με την προϋπόθεση πως το πρόβλημα περιορίζεται εκεί . Άντε να γίνει αφορμή για λίγο παραπάνω παζάρι .

Μετά από 10-12 αναψε-τραβα-σβησε στο 1/4000 δεν είδα τίποτα.
Ίσως αν το κάνω ... επάγγελμα (!) κάποια στιγμή θα βαρεθεί η μηχανή, και θα μου το βγάλει , για να την αφήσω ήσυχη. .. :flipout:

Ύ. Γ: το κλείστρο έχει ηδη αλλαχτεί ( με την ευκαιρία της ανάκλησης για σκίαση )στο Δαμκαλιδη

Μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση των κατόχων μια και πρόκειται για ακριβή μηχανή κλπ αλλά να απαιτηθεί αντικατάσταση για ένα bug που σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνει την ίδια την φωτογραφία και που δεν ξέρω σε τι βαθμό επηρεάζει ακόμα και τις "προβληματικές" μηχανές μου φαίνεται ακραίο . Για αυτό είναι η εγγύηση , για να επισκευάζεται κάτι που θα έπρεπε κανονικά να δουλεύει .

Θα διαφωνήσω. Κατ' αρχήν δεν νομίζω να είναι απλό bug αφού απαιτείται αντικατάσταση κλείστρου. 2ον η εγγύηση υποτίθεται είναι για επισκευή βλάβης που γίνεται κατά τη δειάρκεια της χρήσης της μηχανής και όχι για επισκευή που γίνεται σε ελατωματικό προϊόν από το εργοστάσιο.

Βέβαια εδώ τίθεται το ερώτημα τι γίνεται σε προβληματικό προϊόν που όμως ο χρήστης πάρει "χαμπάρι" το πρόβλημα μετά από ένα Χ διάστημα και ίχι αμέσως μετά την αγορά...

Στην πράξη πάντως θέλω να πιστεύω πως οι τεχνικοί μιας εταιρίας σαν τη Nikon είτε είναι ελλάδα είτε αλλού θα έχουν γνώσεις και ικανότητες να ανταποκριθούν σε μια αντικατάσταση κλείστρου.

Μετά από 10-12 αναψε-τραβα-σβησε στο 1/4000 δεν είδα τίποτα.
Ίσως αν το κάνω ... επάγγελμα (!) κάποια στιγμή θα βαρεθεί η μηχανή, και θα μου το βγάλει , για να την αφήσω ήσυχη. .. :flipout:

Ύ. Γ: το κλείστρο έχει ηδη αλλαχτεί ( με την ευκαιρία της ανάκλησης για σκίαση )στο Δαμκαλιδη

Αν το εχεις ηδη αλλαξει, προφανως δεν θα εχεις θεμα

Αν εχω καταλαβει καλα, απλως τωρα πηραν χαμπαρι ότι το πρόβλημα (μιλαμε για το ιδιο, για το οποιο εκανες service κι εσυ) υπηρχε τελικα και σε άλλες παρτίδες.

Θα διαφωνήσω. Κατ' αρχήν δεν νομίζω να είναι απλό bug αφού απαιτείται αντικατάσταση κλείστρου. 2ον η εγγύηση υποτίθεται είναι για επισκευή βλάβης που γίνεται κατά τη δειάρκεια της χρήσης της μηχανής και όχι για επισκευή που γίνεται σε ελατωματικό προϊόν από το εργοστάσιο.

Βέβαια εδώ τίθεται το ερώτημα τι γίνεται σε προβληματικό προϊόν που όμως ο χρήστης πάρει "χαμπάρι" το πρόβλημα μετά από ένα Χ διάστημα και ίχι αμέσως μετά την αγορά...

Δεν εχει σημασία ποτε το πηρες χαμπαρι αλλα από ποτε υπηρχε το πρόβλημα (κατι το οποιο δεν αμφισβητειται εν προκειμενω)

Αυτό όμως δεν σημαινει ότι δικαιούσαι αντικατασταση, νομιζω.

Το ζουμι είναι εδώ:

Στην πράξη πάντως θέλω να πιστεύω πως οι τεχνικοί μιας εταιρίας σαν τη Nikon είτε είναι ελλάδα είτε αλλού θα έχουν γνώσεις και ικανότητες να ανταποκριθούν σε μια αντικατάσταση κλείστρου.

Επειδή Ελλαδα ειμαστε κι εγω ''θελω να πιστευω'' αλλα το φοβάμαι είναι η αληθεια (μη γινει δλδ καμια άλλη μικρη η μεγαλη ζημια (από βρωμα έως κατι χειρότερο) κατά την ''επισκευη'' - ειδικα όταν μιλαμε για τέτοιες επεμβάσεις που είναι λεπτοδουλειες)

Και το σκέφτομαι γιατι και η δικια μου δεν μου εχει εμφανίσει κατι....

Στο κατω κατω, το service αυτό το κανεις οποτε θες (και σε μερικα χρονια που λεει ο λόγος - πριν της πουλήσεις πχ)

Το σκέφτομαι...

Αλλαγές κλείστρου σε canon/nikon γίνονται συχνά . Επειδή υπάρχουν πολλές μηχανές στα χέρια επαγγελματιών γι αυτό πολλοί επαγγελματίες όταν φθάνουν κοντά στις 200.000 λήψεις τις στέλνουν για προληπτική αλλαγή κλείστρου. Δεν έτυχε να ακούσω προβληματική ή κακή αλλαγή σε καμιά από τις δυο εταιρείες, είτε για τα επαγγελματικα´μοντέλα είτε για τα ερασιτεχνικά.

Σημασία δυστυχώς δεν έχει τι λέμε εσύ και εγώ αλλά οι εταιρίες και οι κυρίως οι νόμοι , ή μάλλον πως ερμηνέυονται αυτοί στα δικαστήρια . Αν πχ έχεις δίκιο , τότε για κάθε αυτοκίνητο και μηχανή που γίνεται ανάκληση για προβληματικά συστήματα θα έπρεπε να δίνεται καινούριο-α . Αλλο κλασσικό σχετικά άσχετο παράδειγμα είναι τα VW τα TSi . Πλακώσανε όλοι στα τουρμπάτα και μόλις αρχίσανε να κλαίγονται στην VW για αλλαγή κινητήρα (καίγανε λάδια) τους είπε η VW ότι στο μάνιουαλ είναι γραμμένο ότι κατανάλωση 1 λτ /1000 xlm θεωρείται φυσιολογική (Νομίζω σε όλα τα VW αυτό ισχύει ) . Όπως και να έχει μια αλλαγή κλείστρου "κερασμένη" ειδικά σε μηχανές δουλεμένες ίσως είναι και καλοδεχούμενη