Nikon D800

Απο το link που έβαλε ο drek:
there is no lens that can do justice to this camera at f/1.4. The best primes can at f/2.0, but most primes will need to be at f/2.8. Even the best zooms will be better at f/4 than f/2.8. If you need to shoot at wide open aperture, save some money and rent a D700.

Λοιπόν....
Έχοντας δουλέψει είκοσι χρόνια με PENTAX 6X7 έχω να πώ τα εξής:
Ποτέ δεν είχα κουνημένες φωτό (σπάνια κι αυτό το ήξερα εκ των προτέρων)
Την δούλευα και στο χέρι και στο τρίποδο
Οι ποιό φωτεινοί φακοί ήταν f/2.4.
Η ανάλυση ήταν τρομερή
Οι εκτυπώσεις συνήθως τεράστιες.
Και οι αμοιβές εξαιρετικές (για την εποχή τους).

Με λίγα λόγια
Διυλίζουν τον κόνωπα και καταπίνουν την κάμηλον απλώς.

Re: Απάντηση: Nikon D800

Βασίλη μιλάς έχοντας την εμπειρία κάποιου που έχει δουλέψει με μεγάλο φορμά και μεσαίο φορμά. Για να κρίνεις το σημερινό επίπεδο αυτών που ανεβαίνουν στη νέα μηχανή, ίσως θα έπρεπε να έλθεις στη θέση αυτού που ξεκινούσε να δουλέψει με την 6Χ7.

Ένας καλός φωτογράφος ή ένας επαγγελματίας φωτογράφος όταν ξεκινά να δουλεύει με μια μηχανή και φακούς, θα αρχίσει να την ψάχνει και να πειραματίζεται. Κάπου θα καταλήξει και μετά θα χρησιμοποιεί αυτό τον τρόπο δουλειάς. Μέχρι τότε όμως θα ψάχνεται. Αυτό μάλλον κάνει η συγκεκριμένη μηχανή. Έχει δικό της workflow (για τους περισσότερους από εμάς) άρα χρειάζεται να προσαρμοστούμε στο νέο τρόπο εργασίας.

LARGE JPG BASIC, optimal quality, VIVID +3 Saturation, sharpness-robbing Auto Distortion Correction ON:

Red Table (28-300mm VR at 42mm, f/5.6 at 1/125, ISO 100).

Πάντα τα τέστ του είναι το κάτι αλλό....
Τρανή απόδειξη οτι ο φακός δε...
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω και που έχει κάνει εστίαση...

Καλά οι ρυθμίσεις και ο φακός είναι γελοίες.

Εγώ τράβηξα με την 5100 και τον βασικό φακό σε raw + jpg basic 300 φωτο από την πρόσφατη επίσκεψη στο Άγιο όρος. Επειδή δεν είχα το raw converter μαζί μου ξεκίνησα να επεξεργάζομαι απευθείας τα jpgs. Ήταν τόσο χάλια στα δικά μου μάτια (μια συνολική θολούρα και δόντι στα κρίσιμα περιγράμματα) που νόμιζα ότι η μηχανή έχει κάποιο πρόβλημα ή ο φακός. Μετά την επιστράτευση του captureone πήγε και πάλι η καρδιά στη θέση της.

Τώρα αν κάποιος χρησιμοποιεί μια τέτοια ρυθμιση και με ένα φακό άστα να πάνε... τί να πώ.

ναι ειχαμε αρκετες ανεστιαστες, ειδικα εγω, που δεν ειχα συνηθισει το συστιμα της νικον (εγω ακομα 3 σημεια εστιασης εχω στην δικια μου ε420) και λογο του μικροτερου πεδιου εστιασης. Στην δικια μου ολυμπους το φ2,8 ειναι αρκετα για πορτρετα σε αυτες τις αποστασεις, ενω στην δ800 ηθελε κανα φ4,5-φ5.
Επισης οσοι εχουν παλιους υπολογιστες θα θελουν και αναβαφμηση στο PC αν παρουν την μηχανη αυτη, ο δικος μου του 2004 , σερνεται με τα αρχεια τον 40-50MB

αφου αν δεις το focusing point , το ειχες αλλου για αλλου :D

@kosh την σβηνω για να μην εχουμε αλλα απο τριτα χερια.

η μηχανη στο χερι ηταν.
Τωρα αυτα που λενε για τριποδια και σταθερα σημεια τα θεωρω οτι ψαχνουμε ψιλους στα αχυρα γιατι πρεπει κατι να πουνε.
Αν ξερεις να βγαζεις net φωτογραφιες θα βγαλεις.
αλλα και λαθος να κανεις λογω πολλων μεγαπιξελ στο resize το λαθος εξαφανιζεται.

edit : δυστηχως λογω κωδικα δε με αφηνει να την σβησω.ΑΝ ενοχλε τοσο πολυ καποιο μελος απο Δ.Ο να την κατεβασει απο το μηνυμα μου :)

Ρε παιδιά έριξα μια ματιά στα DxO Marks και μου βγήκαν τα μάτια. Είναι δυνατόν η Νίκον να έβγαλε μια τόσο δυνατή μηχανή? Αν αληθεύουν όσα λένε τα test και τα previews μιλάμε για μια επανάσταση που αφήνει πολύ πίσω την Canon. Μήπως να αλλάξω σύστημα πριν αρχίσω να μαζεύω φακούς?? -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon D800

Ρε παιδιά έριξα μια ματιά στα DxO Marks και μου βγήκαν τα μάτια. Είναι δυνατόν η Νίκον να έβγαλε μια τόσο δυνατή μηχανή? Αν αληθεύουν όσα λένε τα test και τα previews μιλάμε για μια επανάσταση που αφήνει πολύ πίσω την Canon. Μήπως να αλλάξω σύστημα πριν αρχίσω να μαζεύω φακούς?? -bye-

χαμενος δεν θα βγεις...μακρυα απο τους 'losers' οσο ειναι καιρος..:idea:
(καλα μην βαρατε πλακα κανω)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon D800

προσωπικά βλέπω ότι και οι δυο εταιρείες έδωσαν στο πολύ απαιτητικό κοινό δυο εξαιρετικές φωτογραφικές μηχανές. και τα δυο στρατόπεδα πελατών θα πρέπει να είναι ευτυχισμένα. Μείνε εκεί που είσαι και αγόρασε καλούς φακούς και καλά προγράμματα επεξεργασίας .

Συμφωνώ με όσα λέτε. Απλά τόσο καιρό έβλεπα το θέμα πιο πολύ οπαδικά παρά με κριτικό μάτι. Έκανα αρχικά την επιλογή να πάω με την 550D αντί για την D90 χωρίς να το πολυσκεφτώ. Αλλά βλέπω ότι μετά την 7D η Canon δεν έχει φέρει τίποτα καινούριο στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί. Και όσον αφορά την καινούρια 5D αυτό που κάνουν δεν θεωρείται κάτι επαναστατικό. Αφού κρατάνε τον ίδιο αριθμό pixel λογικό είναι μετά από 3 χρόνια να έχει καλύτερη απόδοση στα ψηλά ISO. Η Nikon από την άλλη όχι μόνο αύξησε κατά πολύ τα pixel στον αισθητήρα αλλά κατάφερε να μειώσει σημαντικά και τον θόρυβο. Αυτό είναι που την φέρνει μπροστά.
Απο την άλλη εγώ για την πλάκα μου ασχολούμαι με την φωτογραφία. Απλά αν είναι να αλλάξω σύστημα στο μέλλον καλύτερα να το κάνω τώρα που είναι πιο εύκολο.
Αλλά πάνω από όλα φυσικά είναι τραβάμε φωτογραφίες και να αφήσουμε τα τεχνικά στην άκρη...

Οσο πιο γρήγορα μπορείς..
Welcome to the dark side :award:

(Μπορείτε να με ban-άρετε τώρα)

Και αν δηλαδή σε 3 χρόνια η Canon φτιάξει μια πολύ καλύτερη τεχνικά μηχανή απ'τη Nikon θα ξαναλάξεις σύστημα ;
Απ'τη στιγμή που δεν έχεις πολλές απαιτήσεις πιστεύω ότι οποιαδήποτε σύγχρονη ακόμα ίσως και entry level μηχανή θα σε καλύψει.
Το σημαντικότερο είναι αυτό που λένε τα παιδιά παραπάνω, βγες να φωτογραφίσεις.

H markIII φαίνεται -εκ πρώτης όψεως, τουλάχιστον- να τα πάει αρκετά καλύτερα από άποψη θορύβου στα πολύ υψηλά iso, αλλά αυτό σε επίπεδο πίξελ, σε εκτυπώσεις δεν νομίζω να φανεί. Από εκεί και πέρα, η διαφορά 12 και 36mp είναι αβυσσαλέα, αλλά 22 με 36 είναι αισθητή κυρίως στον σκληρό σου. Δλδ δεν σου φτάνουν για κροπ ή εκτυπώσεις τα 22 (ή τα 24 της D3x) και σου φτάνουν τα 36? Η διαφορά στην ονομαστική ανάλυση είναι 27%. Σε μεγέθη εκτύπωσης είναι σαν να λέμε διαφορά μεταξύ 40x60 και 50x70 (που φυσικά αμφότερες εκτυπώνουν και σε 70x100, εάν θέλει κανείς).

Αυτο που εγω εχω να πω ειναι οτι ΑΚΟΜΑ δεν εχουμε δει σοβαρες φωτογραφιες και απο τις δυο μηχανες.
Αν εχεις σοβαρη εγκατεστημενη βαση φακων κατσε στην canon αλλιως κρινε με τις αναγκες σου τους φακους που σε εξυπηρετουν και αναλογα με τις οικ δυνατοτητες αποφασιζεις

απο χθες ολο long exposures τραβαω..απο 1-2 λεπτα εως 5-6λεπτα με ISO 100

αν εχεις long exposure NR on , η φωτογραφια βγαινει πεντακαθαρη.

Απάντηση: Re: Nikon D800

απο χθες ολο long exposures τραβαω..απο 1-2 λεπτα εως 5-6λεπτα με ISO 100

αν εχεις long exposure NR on , η φωτογραφια βγαινει πεντακαθαρη.

κάνςι πιο γρήγορα απο πιο παλιες μηχανες?(νρ εννοω)