Nikon D800

Δεν έχω ασχοληθεί με τεστ αλλά δεν είναι unfair (ή και αδύνατο να μην εμφανίσει προβλήματα ποιόητας) η εξομοίωση στο ίδιο μεγεθος και για το ίδιο κάδρο ενός αρχείου 22 σε 36?

Στο μυαλο μου εισαι, αλλα μαλλον θα βγουμε λαθος αφου ολη η υφηλιος το βλεπει διαφορετικα... μεχρι να μας κραξουν λοιπον, ας πω οτι το ειχα σε υποληψη το fredmiranda... ομως...

Εδω εχουμε το κανονικο αρχειο 10mp σε σμικρυνση ομως 1024 λογω ανεβασματος (το βαζω για να εχουμε μια ιδεα του καδρου)...

normal by 1L1as, on Flickr

Εδω εχω ενα κροπ 800χ600 περιπου απο το κανονικο αρχειο των 10mp

CROPnormal by 1L1as, on Flickr

Εδω, ενα κροπ 800χ600 απο το παραπανω αρχειο αφου το μεγενθυνα κατα 60% (κατι αναλογο του να πας απο τα 22 στα 36mp)

FREDnormal by 1L1as, on Flickr

Και εδω παλι 800χ600 κροπ αφου μικρυνα το αρχειο κατα 30% (κατι τετοιο ειχε αναφερει ως ενδεικνυομενο ο Diol σε ενα μηνυμα του, δηλαδη μεγενθυνε το αρχειο της κανον και σμικρυνε της νικον)

ILIASnormal by 1L1as, on Flickr

Δοκιμαστε να δειτε τα αρχεια και σε full screen και σε 800x600 και πειτε μου εσεις τι βλεπετε... :7SFGSFG:

Ουτε δίκαιο ουτε άδικο είναι να συγκρίνεις σε 36Mp, εξαρτάται απο την χρήση. Είναι σαν να λες συγκρίνω εκτυπώσεις 300dpi σε μέγεθος Α2.

Κουιζ... σε απαιτητικά δείγματα όπως τα still life/resolution chart των Dpreview/Imaging Resource.

Aφήνουμε την 5D3 στα 22Μπ και κάνουμε lanczos downsampling την D800 στα 22 - 18 - 15Mp. Εχουμε και την Sigma SD1 στα 15Mp.

Ποιά θα είναι η σειρά απο άποψη ποιότητας ευκρίνειας στα πέντε δείγματα ???.

Φυσικα η sigma θαναι πρωτη τωρα τι ερωτηση ειναι αυτη ? :ernaehrung004:

Hλια καντε το ξεχωριστο νημα αυτο θαναι πολυ ενδιαφερουσα συζητηση.

Last edited:
Ναι ρε συ δεν εχω τεχνικο υποβαθρο ουτε εχω ψαχτει για το θεμα οτι αποψη εχω ειναι βγαλμενη απο την οποια εμπειρια μου δινουν τα ματια μου.

Αλλα θαναι ωραια κουβεντα . Αν υπαρξουν και δειγματα οπως του Ηλια πιο πανω θαναι ακομα πιο ενδιαφερουσα. Ισως αν υπαρχει κομματι στην Ελλαδα να δανειστω μια sd1 να υπαρχει και ενας τριτος παιχτης στα δειγματα.

Κουιζ... σε απαιτητικά δείγματα όπως τα still life/resolution chart των Dpreview/Imaging Resource.

Aφήνουμε την 5D3 στα 22Μπ και κάνουμε lanczos downsampling την D800 στα 22 - 18 - 15Mp. Εχουμε και την Sigma SD1 στα 15Mp.

Ποιά θα είναι η σειρά απο άποψη ποιότητας ευκρίνειας στα πέντε δείγματα ???.

Εγω που εχω τεχνικο υποβαθρο... :HTEHETH63: νομιζω καλυτερο θα ειναι το δειγμα της σιγμα λογω ελλειψης ΑΑ φιλτρου, μετα της νικον λογω σμικρυνσης και τελευταιο της κανον... αντε να ισοφαριζει την σιγμα η νικον οταν γινει σμικρυνση στα 15mp... (αυτο, επειδη δεν εχω δει δειγμα απο μηχανη χωρις ΑΑ φιλτρο, ποση διαφορα κανει τελικα η ελλειψή του, ότι εχω δει απο λαικα Μ9 παντως σε διάφορα φορα, ολα ειναι θολα, αλλα εκει μαλλον υπερισχυει η καλλιτεχνικη αποψη... :idea:)

Last edited:
Και τωρα τι γινεται...?

My D800 Review currently says Recommended. It should not. I've got enough data now to know the left sensor issue is not a problem with just a couple of cameras, but is reasonably widespread.

*Unfortunately, at the moment there are enough reports of left AF sensor problems with brand new cameras that I can't recommend the D800 until it is clear that the factory has completley solved that issue.

http://bythom.com/nikond800review.htm

Εχει κλονιστει το QC μου φαινεται σε ολες τις εταιρειες που μετεφεραν τις γραμμες παραγωγης τους εκτος Ιαπωνιας.....

Δε νομιζω να ειναι τοσο απλο, δηλαδη μονο θεμα QC... πχ. το θεμα της κανον (light leak) ηταν τεχνικο/κατασκευαστικο πρωτιστως.
Της νικον, επισης μου φαινεται ιδιο. Αν ειναι θεμα QC μονο, θα εμφανιζοταν διαφορες αστοχιες σε επι μερους συστηματα κατα καιρους και οχι μονο μια συγκεκριμενη.

Επισης καποιο προβλημα υπηρχε και με τις μπαταριες νομιζω...