Nikon D810

Είμαι λίγο ανακόλουθος αυτή την στιγμή... Δεν βρήκα λίγο χρόνο για το δείγμα ...

Είμαι λίγο ανακόλουθος αυτή την στιγμή... Δεν βρήκα λίγο χρόνο για το δείγμα ...

Όποτε μπορέσεις. Δεν βιάζομαι. Ακόμα δεν πούλησα την D7000 μηχανή μου. Είμαι διστακτικός ακόμα... καταλαβαίνεις :)))))))))

ΥΓ. Με https://www.wetransfer.com/ μπορείς εύκολα να στείλεις τεράστια αρχεία ;)

Τα Raw απο Dpreview/ImagingResource/Photographyblog/Focusnumerique δεν σου κάνουν ?? !!. Εκεί θα κάνεις και άμεσα σύγκειση σε ίδια κάδρα με τον ανταγωνισμό και με την 7000 που την ξέρεις ..

Έχει δίκιο ο φίλος. Δεν είχα ψαχτεί τόσο. Βρήκα και ήδη συγκρίνω. Ευχαριστώ το φίλο που προσφέρθηκε και τον Ηλία που βοήθησε άμεσα.

Καλημερα φιλε μου,

εχω την 810, ειχα την 800Ε, την 800, εχω την D4s, D4 , δουλεψα πολυ την 750 , ειχα D3 κλπ κ για να μη σας πολυκουραζω, πανω κατω η τις ειχα ολες η περασαν απ τα χερια μου κ τις δουλευω επαγγελματικα.

Η γνωμη μου ειναι φυσικα να παρεις αν μπορεις την 810 αντι της 750 εκτος κι αν δε μπορεις να την αποκτησεις η να την πληρωσεις.

Απλα πραγματα πιστευω, πολυ απλα.

Ειναι απλα καλυτερη, κ σε απολυτη ποιοτητα εικονας κ σε πολλα ακομα, πλην της σπαστης οθονης κ κανα 2-3 λεπτομερειες ακομα..

Γενικως παντα ειμαι υπερ των ακριβοτερων μοντελων, δεν ειναι τυχαια ακριβοτερα ετσι?!

Αν χρειαστεις κατι κ μπορω, στη διαθεση σου.

Θα ήθελα να μου περιγράψεις πολύ πολύ σύντομα, αφού σε ευχαριστήσω θερμά για την απάντησή σου, την εμπειρία χρήσης αρχείων της 810 στο Lightroom και στο Photoshop. Το μηχανημα που έχω είναι αρκετά δυνατό, αλλά όχι τελευταίας γενιάς. AMD 6πύρηνος 2,8Ghz, 8gb ram, καλή κάρτα γραφικών με 1Gb κι αυτή.
Με τα αρχεία της D7000 δεν είχα θέματα. Ομαλή ροή σε γενικές γραμμές. Αν μου πεις ότι γενικά θα χρειαστώ και αναβάθμιση γιατί θα μου παίρνει 1 ώρα να κάνω import και αργότερα θα μου βγαίνει η ψυχή στο editing.... καταλαβαίνεις :-)

ειπώθηκε κάτι για μουαρέ λόγο έλλειψης φίλτρου ΑΑ. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, η μηχανή έχει υποδειγματική συμπεριφορά σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα.Ακόμα και το βίντεο είναι πολύ βελτιωμένο σε σχέση με την 800.

Θα ήθελα να μου περιγράψεις πολύ πολύ σύντομα, αφού σε ευχαριστήσω θερμά για την απάντησή σου, την εμπειρία χρήσης αρχείων της 810 στο Lightroom και στο Photoshop. Το μηχανημα που έχω είναι αρκετά δυνατό, αλλά όχι τελευταίας γενιάς. AMD 6πύρηνος 2,8Ghz, 8gb ram, καλή κάρτα γραφικών με 1Gb κι αυτή.
Με τα αρχεία της D7000 δεν είχα θέματα. Ομαλή ροή σε γενικές γραμμές. Αν μου πεις ότι γενικά θα χρειαστώ και αναβάθμιση γιατί θα μου παίρνει 1 ώρα να κάνω import και αργότερα θα μου βγαίνει η ψυχή στο editing.... καταλαβαίνεις :-)

Κοιταξε, ειναι ελαφρως πιο βαρια απο της 800, οτι πιο ζορικο σε αρχειο DSLR , αλλα παραμενει πιο ελαφρυ απ την ψηφιακη πλατη.
Εχω μεγαλους Mac οποτε απλα καθυστερει παραπανω, δε γονατιζει...
Αργει περισσοτερο και στο export αλλα κ στη διαχειριση. Αυτο ομως δε θα πρεπε να σε προβληματιζει, εξαλλου το μελλον ερχεται πολυ γρηγορα. Αν θελεις να πηγαινει νερακι θελεις σιγουρα αναβαθμιση. Αλλιως, υπομονη.
LightRoom δε δουλευω, μονο CaptureOne αλλα πανω κατω η ιδια συμπεριφορα ειναι.

Και επισης δεν εχει καθολου moire, αυτο εχει να κανει ξεκαθαρα με την εμπειρια του χρηστη.

Last edited:
ειπώθηκε κάτι για μουαρέ λόγο έλλειψης φίλτρου ΑΑ. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, η μηχανή έχει υποδειγματική συμπεριφορά σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα.Ακόμα και το βίντεο είναι πολύ βελτιωμένο σε σχέση με την 800.

Καθόλου υποδειγματική στα δύσκολα (καλοεστιασμένα/ακούνητα/με f4.0-f5.6) .. εχω δει ενα σωρό δείγματα. Εδώ δεν είναι υποδειγματικές οι D610/750 σε αυτό το θέμα που έχουν και μισό φίλτρο,

O τρόπος να μειωθεί το moire είναι να βγάζεις με κλειστό διάφραγμα f11.0 και άνω ή να είσαι τέρμα ανοιχτός οπότε η ανάλυση του φακού πέφτει.

Κατέβασε το raw και δες τι γίνεται με φακό της σειράς, ακόμα και σε σχετικά κλειστό f/8 .. δες στο κόκκινο υφασμα και στην πράσινη ταμπέλα "Samuel Smith"
http://www.imaging-resource.com/PRODS/nikon-d810/D810hSLI00100NR0.NEF.HTM

στο ύφασμα δε βλέπω μουαρέ αλλά μόνο την ύφανση.Στη πράσινη ταμπέλα είναι ξεκάθαρο. Χρησιμοποιώντας την δικιά μου 810 έχω να πω ότι δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα ακόμα σε καμιά επιφάνεια.Με προβλημάτισε και εμένα θεωρητικά στην αρχή η έλλειψη φίλτρου αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά.

κώστας

Mε ποιο πρόγραμμα έκανες την μετατροπή ?.

Με το RawTherapee neutral εκτος απο λιγο sharpening (μετάνιωσα που δεν έβαλα και τονορμαλ κοντραστ αλλα τωρα βαριέμαι)
.. αυτα τα "κυματα" είναι aliasing - moire .. απλά δεν είναι πολύχρωμα ;)

D810hSLI00100NR0.jpg

Οπως θα έπρεπε να φαίνεται , ..σχεδόν διότι πάλι κατι υπάρχει απο τεχνουργήματα (σαν λοξές γραμμές) αλλά ειδικά δεξια είναι ΟΚ ..
απο Ε-Μ5ΙΙ με πολύ sharpening & contrast .. αρχείο HR

EM52hSLI00100_HR.jpg

Στο capture NX-D τσεκάροντας την επιλογή color moire reduction το σχέδιο στο μπουκάλι εξαφανίζεται εντελώς, στο ύφασμα δεν έχει διαφορά. Σε δοκιμές ειδικά σε υφάσματα (καναπέδες και πάνινες τσάντες μεταφοράς :afro:) δεν παρατήρησα τέτοια συμπεριφορά.
Ενοχλητικό μουαρέ είναι αλήθεια ότι έβλεπα στο βίντεο της 800. Στην 810 δεν έχω δει ακόμα.

Μπορείς να ανεβάσεις το ίδιο κροπ απο το NX-D στην καλύτερη ποιότητα που βγάζει (ευκρίνεια & artifact reduction) .. ή καλύτερα όλο το κάδρο σε dropbox και συναφή ?. Εχει ενδιαφέρον ..

όλες οι μηχανές και σε συγκεκριμένες συνθήκες κάποιο κουσούρι μπορεί να δείξουν.Πόσο μάλλον όταν φτάνουν σε τόσο υψηλές αναλύσεις.Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος, βλέπω βελτίωση σε σχέση με την 800 αλλά θα προτιμούσα να έβγαζε η nikon κατευθείαν την 810 όπως και την 610 αντί της 600 αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

κώστας

Δεν εννοώ την μηχανή οτι δεν τα κατάφερε, αυτο ήταν αναμενόμενο σε τέτοιο θέμα λόγω έλειψης αα φιλτρου.

Απλά φαντάστηκα οτι ισως το NX-D κάνει κάτι μαγικό με το moire .. καί όντως κάνει στην ταμπέλα .. αλλά στο ύφασμα δεν τα κατάφερε.

Φίλοι μου, είμαι έτοιμος πλέον για αγορά. Πούλησα την D7000 μηχανή μου και ότι φακούς είχα (πλην του 85άρη μου) και είμαι έτοιμος για το βήμα προς FX. Kατέληξα στην D750, μετά από τις πολλές συζητήσεις που είχαμε στο παρόν και σε άλλα νήματα και ελπίζω να μην το μετανιώσω. Γιατί ήμουν στο γνωστό δίλημμα.... D750 - D810. Βρήκα τη μηχανή στα 1650eur (σώμα) και νομίζω ότι θα προχωρήσω και στην αγορά του 24-70. Εννοείται ότι ευπρόσδεκτες οι γνώμες σας :)