Για μένα όταν πάω στο FF ο 24-70/2,8 θα είναι πρώτη επιλογή. Μαζί φυσικά με του Manual φακούς που έχω.
Χαλάλι τα λεφτά του, τα αξίζει. Είναι διαχρονικός φακός. Εκτός αν από το FF πάμε σε κάποιο άλλο φορμά στο μέλον...
Υπάρχει καμιά τιμή για τον 18-105VR μόνο του?
Κανένας?
Αληθεύει πως είναι στα 275 περίπου?
Δυστυχώς η ισοτιμία με το δολάριο όπως έχει διαμορφωθεί εξανεμίζει τα κίνητρα να αγοράσουμε από Αμερική. Μέχρι Ιούνιο-Ιούλιο συνέφερε πάρα πολύ.
Το γνωστό αναλυτικότατο τεστ του Tom Hogan στο http://www.bythom.com/nikond90review.htm
Eϊχα την ευκαιρία σήμερα το πρωί να παίξω για μια ώρα με μια D90 (με τους δικούς μου φακούς, όχι τον 18-105). Η ποιότητα της φωτογραφίας μέχρι iso 500 είναι εξαιρετική, κυριολεκτικά. Καταπληκτικές φωτογραφίες για straight jpgs. Για όποιον ενδιαφέρεται μόνο για το τελικό αποτέλεσμα, ναι είναι υποκατάστατο της D300. Ισως να μην έχουν καμιά διαφορά στην οπτική απόδοση. Όμως το σύστημα εστίασης (AF) και η φωτομέτρηση των επαγγελματικών σωμάτων της ΝΙΚΟΝ είναι αλλού. Η διαφορά είναι ακόμα σημαντική. Πάντως εντυπωσιάστηκα.
Και φυσικά η μηχανή κλαίει για καλύτερο φακό από τον 18-105 με τον οποίο προσφέρεται.
Βλάση επειδή οπως ειχαμε συζητήσει και παλαιοτερα ψήνομαι για ενα καλύτερο σώμα πιστεύεις οτι το σύστημα AF της D300 με τα 51 σημεία εστίασης θα κανει τη διαφορά σε δύσκολες καταστάσεις (σε σχέση με το ανάλογο 11 σημείων της D90) ;
Για φακους θα ανοιξω αλλο θέμα
Θα ήθελα να μου περιγράψεις τί εννοείς με τον όρο δύσκολες καταστάσεις. Το ζητώ, διότι και η D200 είχε σύστημα με 11 σημεία, αλλά το snap της ή η ευκολία ρύθμισης ήταν μεγαλύτερη. Και προσωπικά μάλλον θα λιγοστέψω τα σημεία εστίασης της νέας μου μηχανής, σε τόσα όσα με βολεύουν.
Βλέπεις δεν μετρά πόσα σημεία έχει το AF ή πόσες ζώνες αν μιλούμε για CANON αλλά πώς αυτές ή αυτά λειτουργούν σε σχέση με τις ανάγκες μας. Και φυσικά πόσο καλά γνωρίζουμε τη μηχανή μας.
Πές και το ξανασυζητούμε.
Πριν μία εβδομάδα βρέθηκα να φωτογραφίζω στη γιορτή του γιου μου στο δημοτικό. Ανέβηκα στο τέρμα του αμφιθεάτρου (του Παιδαγωγικού, καθώς ο γιος πηγαίνει στο Πειραματικό) και φωτογράφιζα με τον 70-200 στο 2.8 από τα περίπου 25 μέτρα, ίσως και κάτι παραπάνω. Τα 200mm μου έφταναν για ολόσωμο πορτρέτο σε όρθιο κάδρο. Ο φωτισμός κάκιστος, αλλά το 2.8 και τα 1600iso μου έδωσαν ταχύτητες γύρω στο 1/160 με 1/200. Πρόβλημα στην εστίαση, με την 40D, δεν αντιμετώπισα.
Προσωπικά πιστεύω ότι το πρώτο έξοδο που πρέπει να κάνεις είναι να δώσεις 50 ευρώ και να πάρεις ένα μονόποδο. Αυτό θα σου ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα κουνημένης φωτογραφίας. Κάνε μια πρώτη φωτογράφηση και μετά τα ξαναλέμε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.