Nikon D90.

Απάντηση: Νέα Nikon D90.

Καλές τιμές φαινονται στο graysofxxxxx
Μολις παραλάβεις θα ήθελα να μας πεις δυο λογια για αυτο το κατάστημα. Ποσο σε χρέωσαν για μεταφορικά?
H Πληρωμή πως έγινε? εστειλες τα στοιχεια της κάρτας γιατι δε βλεπω online τρόπο συναλλαγης.
thnx

Last edited:
Re: Νέα Nikon D90.

Καλοριζικη η μηχανη Γιωργο... νομιζω το ιδιο σαιτ εχει σε καλη τιμη τον 18-200, περιπου στα 400Ε.

Re: Απάντηση: Νέα Nikon D90.

Καλές τιμές φαινονται στο graysofxxxxx
Μολις παραλάβεις θα ήθελα να μας πεις δυο λογια για αυτο το κατάστημα. Ποσο σε χρέωσαν για μεταφορικά?
H Πληρωμή πως έγινε? εστειλες τα στοιχεια της κάρτας γιατι δε βλεπω online τρόπο συναλλαγης.
thnx

http://www.graysofwestminster.co.uk/products/ordering.php

H πληρωμή γινεται οπως περιγράφεται παραπάνω.. Εγω πήρα τηλέφωνο και μιλησα με εναν εξυπηρετικότατο κύριο (με απταιστη βαριά Αγγλική προφορά) ο οποίος μου περιέγραψε την διαδικασία. Να πώ την αμαρτία μου ειχα (και εχω) λίγο άγχος αλλά η ολη εικονα απο το site και τα πολύ καλά σχόλια που ειδα γιαυτους με καναν να παρακάμψω τις ανησυχίες μου και τους έδωσα τα στοιχεια της καρτας μου για να προχωρήσουμε στην παραγγελια. Η παραγγελια αποστέλλεται συστημένη (αν θυμάμαι καλά με UPS)

Με γειά σου. Αλήθεια έχεις τον 18-55 vr? και μόνο αυτόν;

Πρώτη προτεραιότητα θα είναι ο τηλεφακός;

Βλάση σε ευχαριστώ πολύ.

Εχω τον 18-55 VR που ήταν μαζι με την D60 οταν μου τη φέρανε (δώρο)

Επισης εχω δανεικό εναν sigma 18-200 3.5-6.3 DC OS που ειναι συπαθητικός αλλά δεν με εχει αφήσει ευχαριστημένο στο τελέ κομμάτι του που για την ώρα με ενδιαφέρει περισσότερο για τους λογους που εχουμε συζητήσει παλαιότερα

Αλλά ετσι και αλλιως αυτός θα επιστραφεί..

Εχω και τον κλασσικο 50άρη 1.8

Καλοριζικη η μηχανη Γιωργο... νομιζω το ιδιο σαιτ εχει σε καλη τιμη τον 18-200, περιπου στα 400Ε.

Ευχαριστώ Ηλία. Το είδα απλά αυτή τη στιγμη οι προτεραιότητες μου ειναι

α) Πορτραίτα
νομιζω οτι ο 50άρης 1.8 θα με καλύψει εδώ ή οχι ;

β) Εκδηλώσεις παιδιών σε εσωτερικους χώρους με μετριο φωτισμο.. Ενας αξιοπρεπής τηλεφακός σε συνδυασμο με την καλή απόδοση της D90 στα υψηλά ISO (και ενα μονοποδο) μαλλον θα δώσει τη λυση εδώ.
Σχολια ;

γ) All around xρήση. Εδώ δεν ξερω ειμαι μπερδεμένος. Μενω με τον 18-55 VR μεχρι να μαθω τη μηχανή και να δώ τις ανάγκες μου ή κοιτάζω κατι εκ των κατωθι (ή οτι αλλο προτεινετε)

-- Nikon 16-85 3.5- 5.6 VR
-- sigma 17-70 2.8 - 4.5
-- Τamron 17-50 2.8
-- Sigma 18-50 2.8

--

μεγειες, μεγειες!!! Ξεκινα το διαβασμα γιατι εχω ερωτησεις μολις παραλαβεις.

Για πες τι φακους εχεις (αλλη μια φορα).

μεγειες, μεγειες!!! Ξεκινα το διαβασμα γιατι εχω ερωτησεις μολις παραλαβεις.

Για πες τι φακους εχεις (αλλη μια φορα).

Νικο σε ευχαριστώ πολύ :grinning-smiley-043

Από φακους το μαγαζί διαθετει λίγα πράγματα

-- Ο φακος κιτ της D60 , 18-55 VR
-- ενας σταθερος 50άρης 1.8
-- ενας Sigma 18-200 DC OS που θα επιστραφει καποια στιγμη γιατι ειναι δανεικος (απλά ο κατοχός του δεν τον χρησιμοποιεί πλέον οπότε τον κρατάω) αλλά δεν με εχει εντυπωσιάσει..

Εχω μια υποψία οτι η D90 θελει καλό γυαλί για να δειξει τα προσόντα της οπότε αναμένω προτάσεις με βαση τις ανάγκες που περιέγραψα λιγο παραπάνω...

Εννοείται ότι μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα (πλην FF) για τις δυνατότητες των αισθητήρων με μοντούρα ΝΙΚΟΝ.

Το καλύτερο θα ήταν να μπορέσεις να δώσεις 700 ευρώ και να πάρεις τον ίδιο φακό με τον send.

Για πορτρέτα ο 50άρης είναι πολύ καλός φακός, ειδικά στο διάστημα 2.8-5.6. Αν δεν έχεις καλά πορτρέτα δεν θα οφείλεται στο φακό ή τη μηχανή.

Για πορτρέτα ο 50άρης είναι πολύ καλός φακός, ειδικά στο διάστημα 2.8-5.6. Αν δεν έχεις καλά πορτρέτα δεν θα οφείλεται στο φακό ή τη μηχανή.

Το ξέρω Βλάση, πλεον πρέπει να ριξω μεγάλο βάρος στην βελτιωση των γνωσεων και της τεχνικής μου...

Εννοείται ότι μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα (πλην FF) για τις δυνατότητες των αισθητήρων με μοντούρα ΝΙΚΟΝ.

Το καλύτερο θα ήταν να μπορέσεις να δώσεις 700 ευρώ και να πάρεις τον ίδιο φακό με τον send.

Τον Tamron 70-200 λες ;

Βασικά τον εχω στη shortlist μαζι με τον νεο Sigma 70-200 2.8 II EX HSM

Θα τον χαρείς πραγματικά έναν 70-200/2.8 (όποιον πάρεις) με τις δυνατότητες που σου δίνει. Και φυσικά για πορτραίτο. Το δίλημμα Sigma-Tamron είναι η επιλογή ανάμεσα σε ταχύτητα εστίασης και οπτική απόδοση (η τελευταία ειδικά εάν δουλεύεις τον φακό σε ανοικτά διαφράγματα).

Υπόψιν ότι ένας τέτοιος φακός (όποιον πάρεις, πάλι) είναι ογκώδης.

Αλλά μπορεί να κάνει ένα πολύ καλό δίδυμο σε μικρό φορμά πχ με έναν 17-50/2.8, μετά δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Απλώς θέλεις μία τσάντα με ευρύχωρο κεντρικό διαμέρισμα για να παίρνει τη μηχανή με φορεμένο τον 70-200.

το διδυμο sigma 18-50mm F2,8 (για μικρο φορμα αυτος ) και sigma 70-200mm F2.8 που εχω για την SD14 το θεωρω καταπληκτικο συνδυασμο οσον αφορα οπτικη αποδοση και τιμη.

Θα τον χαρείς πραγματικά έναν 70-200/2.8 (όποιον πάρεις) με τις δυνατότητες που σου δίνει. Και φυσικά για πορτραίτο. Το δίλημμα Sigma-Tamron είναι η επιλογή ανάμεσα σε ταχύτητα εστίασης και οπτική απόδοση (η τελευταία ειδικά εάν δουλεύεις τον φακό σε ανοικτά διαφράγματα).

Υπόψιν ότι ένας τέτοιος φακός (όποιον πάρεις, πάλι) είναι ογκώδης.

Αλλά μπορεί να κάνει ένα πολύ καλό δίδυμο σε μικρό φορμά πχ με έναν 17-50/2.8, μετά δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Απλώς θέλεις μία τσάντα με ευρύχωρο κεντρικό διαμέρισμα για να παίρνει τη μηχανή με φορεμένο τον 70-200.

Παιδια ευχαριστώ για τις συμβουλές.. Οταν έρθει η μηχανη θα την παρω να κατέβω κέντρο στα γνωστά μαγαζιά για να δοκιμασω τα σετάκια που μου λέτε.. Δεν ξερω βεβαια πόσο σημαντικές ειναι τελικά οι διαφορές τους , σχεδόν ολα τα reviews που έχω δει για τους συγκεκριμενους φακούς ειναι θετικά

Tamron 17-50 2.8 & 70-200 2.8
Sigma 18-50 2.8 & Sigma 70-200 2.8

Tσάντα και μονόποδο ειναι επίσης στο πρόγραμμα..

Παιδια η μηχανη θα ειναι στα χέρια μου την Τετάρτη , αλλά από φακους τι κανουμε ;

-- Εναν τηλεφακο 70-200 2.8 που θα ειναι ειτε ο sigma ειτε ο Tamron. Aυτό δεν βλέπω να το γλυτώνω οπότε ΟΚ

-- Στο κομματι 17/18/2Χ - 50/70
Εδώ σας θελω τι να παρω ; ; ;

α) ενα φωτεινο 18-50 / 17-50
β) εναν περισσότερο αll-around φακο εστω και λιγοτερο φωτεινό π.χ Sigma 17-70 2.8-4.5 ή nikon 16-85 VR
γ) Ενα Tamron 28-75 2.8

αντε με το καλο.

Εγω θα σου ελεγα να μεινεις στο α ή β γιατι τα 28mm του ταμρον τα θεωρω λιγα. Απο εκει και περα δεν νομιζω οτι θα δεις πραγματικες διαφορες στο image quality απο τους υπολοιπους που αναφερεις.
Για το β εχω ιδια αποψη μιας και τους εχω και τους δυο.
Ο sigma εχει πολυ ωραια χρωματα για τα δικα μου γουστα (ζεστα), ο nikon εκτος απο το μεγαλυτερο ευρος, εχει το VR που το θεωρω σημαντικο ατου (περισσοτερο απο το 2,8 του σιγκμα το οποιο το εχεις μονα στα 17 και πολυ λιγο παρακατω).

ταχυτητα ΑF και κλειδωμα ειναι πολυ καλα και στους δυο. Ο νικον ειναι ελαχιστα πιο οξυς αλλα πρεπει να το κοιταξεις στα κροπ για να το βρεις.

Ενα αξιοσημειωτο ειναι οτι με τον νικον η φωτομετρηση στην d300 ηταν πολυ σωστη ενω με τον σιγκμα ηθελε ενα -0,3 με -0,7. Αυτο βεβαια το παρατηρησα οταν τραβηξα το ιδιο θεμα και με τους δυο.

Θεωρω τον νικον νικητη στα σημεια αλλα τον σιγμα καλυτερο value for money.
Εγω παντως και τους 2 θα τους ξανααγοραζα.

Γιώργο, καλορίζικη και με το καλό να την παραλάβεις! Εάν μένεις Αθήνα, μπορούμε να βρεθούμε για να σου δώσω να δοκιμάσεις τον Tamron 28-75/2.8.

Ενα αξιοσημειωτο ειναι οτι με τον νικον η φωτομετρηση στην d300 ηταν πολυ σωστη ενω με τον σιγκμα ηθελε ενα -0,3 με -0,7.

Αυτό δεν είναι περίεργο, αφού η D300 αλλά και η D90, με Nikon φακούς κατηγορίας D, μπορεί να υπολογίζει και την απόσταση από το εστιαζόμενο αντικείμενο.

Ilia ποια ειναι η αποψη σου για τον tamron 28-75 μια και τον εχεις?