Nikon D90.

Re: Νέα Nikon D90.

Τι εννοώ..

Ενα κομματι που θεωρώ δυσκολο (τουλάχιστον για εμενα και τον τρέχοντα εξοπλισμο μου) ειναι οι λήψεις σε κλειστούς χώρους (γυμναστήρια, θέατρα αιθουσες) σε απόσταση από το χώρο δράσης μεταξύ 15-25 μέτρα (χωρις εξασφαλισμενη παντοτε δυνατότητα εγγύτερης προσέγγισης). Παιδικές παραστάσεις και γυμναστικές επιδείξεις. Κινηση απρόβλεπτη.

Στις συνθηκες αυτές λοιπόν τι θα θελαμε για να κανουμε σωστή δουλειά και πως θα μος βοηθούσε ενα καλύτερο σώμα

(με διορθωνετε οπου κανω λάθος)

-- Ενα σωμα με γρήγορη & ακριβή φωτομετρηση και εστιαση με σωστο tracking των παιδιων (ή αντικειμένων γενικά) που κινούνται
-- Ενα σώμα με καλή απόδοση στα αναπόφευκτα υψηλά ΙSO (1600+)
-- Τραβαμε σε RAW
-- Γρηγορο φωτεινό τηλεφακο τουλάχιστον μεχρι 200mm να και το κοβω για 300άρι. Αλλα ας τα δουμε μετά αυτά.

-- Χρήση φλάς (εδώ δεν ειμαι σιγουρος εαν βοηθάει πραγματικά)
-- Ισως λιγη υποέκθεση για να βοηθησουμε την κατάσταση και μετά δινουμε 1EV οταν επεξεργαζόμαστε τα RAW αρχεία..

Οπότε βαζοντας το πλαισιο ως ανω, αναρωτιέμαι εαν αξιζει να επενδύσω στην D90 ή την D300 για να πετύχω καλύτερο αποτέλεσμα σε σχεση με την D60

Εννοείται οτι τον παράγοντα διαβασμα εξασκηση και βελτίωση μου δεν τον παραβλεπω απλά κοιτάζω τι καλύτερο μπορώ να κανω για να βελτιώσω το τελικό αποτέλεσμα..

Γιώργο, αν θυμάμαι καλά, ο Τάσος πέρυσι στη συναυλία του αδελφού του είχε τραβήξει με μονόποδο και είδαμε καλές φωτογραφίες με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Το ίδιο μπορείς να πετύχεις και στις γιορτές, γενέθλια, κλπ. φθάνει να βελτιώσεις και την τεχνική σου, δηλ. πότε θα τραβήξεις το παιδί (είτε να είναι ακίνητο, είτε να είναι σε κατάσταση ηρεμίας, δηλ. μεταξύ δυο κινήσεων).

Κι εμένα μου αρέσει ο nikon AF-S 14-24 F2.8 G ED αλλά είναι πανάκριβος για τα τωρινά μου δεδομένα (αφήνω και μια πισινή):chinscratch:καθώς και η D700, καθώς και πολλά άλλα αντικείμενα

...Ένα ελαφάκι για τον Νικολάααακι...:grinning-smiley-043

Βλάση χωρίς μονόποδο ήταν, απλώς είχα σταθεροποιήσει κολλητά στο σώμα μου το αριστερό χέρι που κρατούσε τον φακό. Έτσι κατέβηκα μέχρι 1/60 ίσως και 1/50 με 200ρη φακό (αλλά ελαφρύ). Τραβούσα όμως το ίδιο πλάνο δύο και τρεις φορές, γιατί σε τέτοιες ταχύτητες περίπου 1 στις 2 βγαίνει καλή -αποδεκτή, για να είμαστε ακριβείς. Τις ίδιες ταχύτητες έπιασα με τον 70-200 στηρίζοντας τον αγκώνα μου σε ένα έδρανο, την προηγούμενη εβδομάδα.

...Ένα ελαφάκι για τον Νικολάααακι...:grinning-smiley-043

τι, ναβιγκάτορ δεν έχει φέτος για τον Νίκο? :flipout::antlers:

Εύχομαι του χρόνου θα πει ο Άγιος το ποθητό "μία Νίκον για τον Νίκο". Ελπίζω όχι για γλωσσοδέτη :flipout:

τι, ναβιγκάτορ δεν έχει φέτος για τον Νίκο? :flipout::antlers:

Εύχομαι του χρόνου θα πει ο Άγιος το ποθητό "μία Νίκον για τον Νίκο". Ελπίζω όχι για γλωσσοδέτη :flipout:
Ακόμα πιο πετυχημένο!!!:flipout::flipout::flipout:Έχω παραγγέιλει με α-μπού-σού!!!

Καλή χρονιά σε όλους παιδιά!!!

Και για να σοβαρευτούμε λίγο:Το πιο ωραίο δώρο έρχεται το Μάρτιο από την κα ncups!!! (5ο μέλος της οικογένειας)

Ένα παιδάκι για το Νικολάκη...

Βλάση χωρίς μονόποδο ήταν, απλώς είχα σταθεροποιήσει κολλητά στο σώμα μου το αριστερό χέρι που κρατούσε τον φακό. Έτσι κατέβηκα μέχρι 1/60 ίσως και 1/50 με 200ρη φακό (αλλά ελαφρύ). Τραβούσα όμως το ίδιο πλάνο δύο και τρεις φορές, γιατί σε τέτοιες ταχύτητες περίπου 1 στις 2 βγαίνει καλή -αποδεκτή, για να είμαστε ακριβείς. Τις ίδιες ταχύτητες έπιασα με τον 70-200 στηρίζοντας τον αγκώνα μου σε ένα έδρανο, την προηγούμενη εβδομάδα.
Έτσι ακριβώς έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι...

Και για να σοβαρευτούμε λίγο:Το πιο ωραίο δώρο έρχεται το Μάρτιο από την κα ncups!!! (5ο μέλος της οικογένειας)

Αυτά είναι τα καλύτερα!

Με το καλό!-bye-

Απάντηση: Re: Νέα Nikon D90.

Ακόμα πιο πετυχημένο!!!:flipout::flipout::flipout:Έχω παραγγέιλει με α-μπού-σού!!!

Καλή χρονιά σε όλους παιδιά!!!

Μπράβο Νίκο το καλύτερο απ όλα!!:firstprize:
Φακός για πολλάααα πορταίτα θα σου χρειαστεί!

Ευχαριστώ Βασίλη, και Χρόνια σου πολλά!!

Δημιουργικά και εμπνευσμένα...

Όσο για το φακό,μάλλον θα καταλήξω στο...

Ένα ελαφάκι για το Νικολάκη...:antlers:

Προσωπικά πιστεύω ότι το πρώτο έξοδο που πρέπει να κάνεις είναι να δώσεις 50 ευρώ και να πάρεις ένα μονόποδο. Αυτό θα σου ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα κουνημένης φωτογραφίας. Κάνε μια πρώτη φωτογράφηση και μετά τα ξαναλέμε.

Καμμιά μάρκα καλή να δώ ;

Παντως άυριο σε μια άλλη εκδήλωση θα δοκιμάσω ενα δανεικό Nikon 70-300 4.5 - 5.6 VR .. εχω μια διαισθηση οτι θα βελτιώσει την κατάσταση

Καμμιά μάρκα καλή να δώ ;

Παντως άυριο σε μια άλλη εκδήλωση θα δοκιμάσω ενα δανεικό Nikon 70-300 4.5 - 5.6 VR .. εχω μια διαισθηση οτι θα βελτιώσει την κατάσταση

Πρώτα θα πρέεπι να εξοικειωθείς με τον τρόπο λειτουργίας του VR. Κάνε λήψεις στο σπίτι και σίγουρα πριν φθάσεις στην εκδήλωση.

Για το μονόποδο θα σε συμβούλευα να πας με τη μηχανή σου σε ένα Πλαίσιο. Βάλε τη μηχανή πάνω στο Digipod (μονόποδο) και τράβα. Φυσικά θα έχεις κι ανοιχτά σταθερά τα πόδια έτσι ώστε να κάνεις ένα σταθερό τρίγωνο με το μονόποδο. Λογικά οι φωτογραφίες μέχρι 1/2 θα είναι άψογες. Περίπου 20-25 ευρώ.

Πρώτα θα πρέεπι να εξοικειωθείς με τον τρόπο λειτουργίας του VR. Κάνε λήψεις στο σπίτι και σίγουρα πριν φθάσεις στην εκδήλωση.

Για το μονόποδο θα σε συμβούλευα να πας με τη μηχανή σου σε ένα Πλαίσιο. Βάλε τη μηχανή πάνω στο Digipod (μονόποδο) και τράβα. Φυσικά θα έχεις κι ανοιχτά σταθερά τα πόδια έτσι ώστε να κάνεις ένα σταθερό τρίγωνο με το μονόποδο. Λογικά οι φωτογραφίες μέχρι 1/2 θα είναι άψογες. Περίπου 20-25 ευρώ.

Eννοείς 1/2 sec ταχύτητα κλείστρου ή δεν κατάλαβα καλά ;
Αν μπορούμε να φτάσουμε σε καλές σταθερές φωτογραφίες με τετοια ταχύτητα τότε ολα καλά !

Α, από οσο ξερω σε χρήση τριποδου πρέπει να απενεργοποιούμε το VR. Ισχύει και στο μονόποδο αυτό ;

Στις NIKON το VR ψάχνει να βρει κραδασμό για να τον μειώσει. Αν δεν βρει, τον δημιουργεί.

Τώρα για το μονόποδο θα πρέπει να το ψάξεις, διότι ούτε κι εκείνο θα είναι rock solid. Μπορεί ο συνδυασμός VR-μονόποδου να δώσει καλύτερα αποτελέσματα από ότι VR off-μονόποδο On.

Πριν μία εβδομάδα βρέθηκα να φωτογραφίζω στη γιορτή του γιου μου στο δημοτικό. Ανέβηκα στο τέρμα του αμφιθεάτρου (του Παιδαγωγικού, καθώς ο γιος πηγαίνει στο Πειραματικό) και φωτογράφιζα με τον 70-200 στο 2.8 από τα περίπου 25 μέτρα, ίσως και κάτι παραπάνω. Τα 200mm μου έφταναν για ολόσωμο πορτρέτο σε όρθιο κάδρο. Ο φωτισμός κάκιστος, αλλά το 2.8 και τα 1600iso μου έδωσαν ταχύτητες γύρω στο 1/160 με 1/200. Πρόβλημα στην εστίαση, με την 40D, δεν αντιμετώπισα.

Mέ φλάς ή άνευ ;

Τελικά δεν άντεξα στον πειρασμό :BDGBGDB55:

Παρήγγειλα από εδώ

http://www.graysofwestminster.co.uk/products/digital.php

την D90 (σώμα μόνο) στα 655 Eυρώ μαζι με τα μεταφορικά και παράδοση μεχρι την Παρασκευή (ελπίζω).. :grinning-smiley-043

Τώρα αρχίζει η αναζήτηση φακών.. Any ideas ?

Τελικά δεν άντεξα στον πειρασμό :BDGBGDB55:

Παρήγγειλα από εδώ

http://www.graysofwestminster.co.uk/products/digital.php

την D90 (σώμα μόνο) στα 655 Eυρώ μαζι με τα μεταφορικά και παράδοση μεχρι την Παρασκευή (ελπίζω).. :grinning-smiley-043

Τώρα αρχίζει η αναζήτηση φακών.. Any ideas ?

Με γειά σου. Αλήθεια έχεις τον 18-55 vr? και μόνο αυτόν;

Πρώτη προτεραιότητα θα είναι ο τηλεφακός;