Ο 35αρης της Nikon νομιζω οτι θα σε βολέψει μια χαρά και ειναι αρκετά καλός και προσιτός (~ 165 Ευρώ).
ο 35mm είναι πολυ καλός αλλά δεν ξερω αν θα με καλύψει για κλειστούς χώρους...
Ο 35αρης της Nikon νομιζω οτι θα σε βολέψει μια χαρά και ειναι αρκετά καλός και προσιτός (~ 165 Ευρώ).
Yπαρχουν 2-3 φακοι Sigma, πολυ καλοι επισης... 20-24-28-mm f/1.8 kai 30mm f/1.4
http://www.sigmaphoto.com/shop/wide-angle-prime-lenses
Εννοειται.. Καλό κουράγιο !! (που ειπε και μια ψυχή)
Παντως θα την ευχαριστηθεις τη μηχανη, αλλά ... ξεκινα να μαζεύεις λεφτά για καλύτερους φακους...
επειδη μαλλον θα την παρω συντομα και εγω αυτος ο φακος του κιτ δεν ειναι και τοσο καλος;(18-105)
Δε μπορείς να κρίνεις από τα jpeg πολλά πράγματα.βλεπω οτι οι εικονες της 90 σαν Jpeg υπερεκθετουν αν το λεω σωστα ενω οι εικονες απο τις αλλες μηχανες που τις συγκρινει ειναι πιο φυσιολογικες..υπαρχει καποιο θεμα υπερεκθεσης;τα χρωματα επισης δεν φαινονται τοσο ζωντανα οπως στις αλλες!
στα raw ομως οι φωτογραφιες ειναι πολυ καλες και τα αποτελεσματα ειναι ακριβως τα αντιθετα απο οτι σαν jpeg.
τα εχει προσεξει και καποιος αλλος αυτα;εγω μεχρι τωρα εχω βγαλει δυστυχως μονο ωρες με πολυ ηλιο και ειχα ενα θεμα αναλογο..βεβαια δεν ειχα πειραξει καθολου και τα στοπ που απο οτι καταλαβαινω σε τετοιες συνθηκες ειναι απαραιτητο...μηπως αν ρυθμισω να το εχω γενικα +1 στοπ "ερθει" καπως η εικονα;
ειμαι στην φαση που πειραματιζομαι και ψαχνομαι με την μηχανη και γιαυτο τα κοιταω και ολα αυτα αν και σε πρωτη φαση ισως να μην χρειαζονταν να με νοιαζουν..
και συγνωμη αν λεω οτι να ναι αλλα ειμαι αρχαριος στις dslr και η d90 ειναι η πρωτη μου...![]()
Αν νομίζεις ότι η καμερά σου υπερεκθέτει, δηλαδή αφήνει να περνάει περισσότερο φως για την φωτογραφία από όσο θα έπρεπε, τότε θα πρέπει να τη ρυθμίσεις να υποεκθέτει ώστε να "έρθει" κάπως η εικόνα ( -1/3 ή -2/3 EV είναι συνήθως αρκετό για μέρα). Γενικότερα είναι θεμιτό να υποεκθέτουμε σε κάποιες σκηνές με μεγάλο contrast για να μη χάνουμε τα λευκά (αυτή είναι άλλη συζήτηση).
τωρα για την φωτομετρηση χρησιμοποιω το spot αφου απο αυτα που διαβαζω αλλα και τα παιδια απο το μαγαζι που πηρα την μηχανη μου ειπαν οτι ολοι με αυτο δουλεουν...βεβαια δεν εχω καταλαβει 100% τη λειτουργια του και που ακριβως θα εχω μειονεκτηματα με το σποτ,αλλα οσο βγαζω φωτογραφιες ολο και κατι καταλαβαινω σιγα σιγα...
αυτο που θελω να πω δεν ειναι τοσο οτι εχω προβλημα με τις φωτογραφιες μου αλλα μου εκαναν εντυπωση τα τεστ του dpreview που σε ολες σχεδον τις συγκρισεις με τις 3 αλλες φωτογραφικες,οι φωτογραφιες ειναι καπως υπερφωτισμενες και με οχι πολυ ωραια χρωματα..(εν αντιθεση οταν ηταν τραβηγμενες σε raw)
και κατι ασχετο..εχω στο σαλονι μου κατι λαμπες εξοικονομησης ενεργειας απο τα ικεα και οι οποιες βγαζουν ενα ..καπως κιτρινο χρωμα,με αποτελεσμα να μου ψιλοχαλανε και τις φωτογραφιες...αν και ισως ειναι χαζη ερωτηση ισχυει κατι τετοιο;εχετε αλλαξει λαμπες σε ενα δωματιο του σπιτιου σας γιαυτο το λογο;
Για να βλέπεις τα RAW χρησιμοποίησε το ViewNX2![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.