NIKON Df Pure Photography

Κατα τη γνωμη μου απο αισθητικης αποψης η μηχανη ειναι ενα μικρο αριστουργημα,αλλωστε την προετοιμαζαν μια τετραετια για να δημιουργησουν κατι ξεχωριστο που να συνδυαζει την τεχνολογικη υπεροχη με την ρετρο εμφανιση την ευκολια χειρισμου για οσους εχουν ηδη εμπειρια με μηχανες ΝΙΚΟΝ και πιστευω για εναν επαγγελματια σαν τον Γιαννη ειναι ευκολο να γινει κατι σαν την τεχνη του τοξοβολου του ΖΕΝ (να την χειριζεται μα κλειστα ματια μιας και το καθε κουμπι βρισκεται στη θεση του..ειναι και θεμα PRESTIGE για εναν φωτογραφο του επιπεδου του.

Last edited:
Πρεστίζ για τον John η DF του ψωροδιχίλιαρου; :flipout:
Τον υποτιμάς μου φαίνεται!

Για αντίστοιχες του επιπέδου του έχει ψηφιακές μεσαίου φορμά πολλαπλάσιας αξίας από την DF, και όχι μόνο για πρεστίζ αλλά κυρίως για το αποτέλεσμα που δίνουν.

Αν η DF κάλυπτε έναν τομέα καλύτερα από τις D4/D4s, θα είχε νόημα να την αγοράσει.
Γιατί να πιάσει την DF για επαγγελματική δουλειά, αφού ξέρει ότι θα δουλέψει πιο αποδοτικά με τις D4s/D4; Θα προτιμήσει να χειριστεί εκείνες με κλειστά μάτια, παρά να ψαχουλεύει τα χειριστήρια της DF.

Last edited:
βρε john δεν μπορω να σε καταλαβω, η μαλλον να σε "πιασω"
δλδ τι παραπανω θα περιμενες να σου δωσει οταν λες "οτι ειναι ακριβη και ογκωδης γι αυτα που προσφερει"

Κοιταξε, κατανοεις πιστευω πως ο καθενας μας σκεφτεται διαφορετικα, οποτε εχει κ αλλες αναγκες, γουστα η προτεραιοτητες.

Θα ηθελα παρα πολυ να την ειχα , αλλα ειναι υπερβολη, κι αυτο επειδη ειχα τις υπολοιπες οταν κυκλοφορησε. Αλλωστε περιμενα καιρο την ανακοινωση.

Πρωτο φαουλ η ελλειψη βιντεο, το θελω πλεον, μου ειναι αναγκαιο.

Δευτερο ειναι η οχι τελεια εστιαση.

Οταν ανακοινωθηκε, ειχα ηδη D4, οποτε για ποιο λογο να την παρω για επαγγελματικη χρηση οταν ειναι πανω κατω μια η αλλη κ με καποιες ελλειψεις?

Θα την επαιρνα για προσωπικη χρηση αλλα μαλλον τα 2800 περ αν δεν κανω λαθος ειναι αρκετα για μενα, οποτε εμεινα στη Fuji X100.

Θα μου πεις ειναι το ιδιο?

Οχι φυσικα, αλλα προτιμω οταν κανω τη βολτα μου, το χαβαλε μου, το ταξιδι μου βρε αδερφε, να μη ξανα μανα κουβαλαω τσαντα κ φακους κ κολπα οπως στη δουλεια καθε μερα, αλλα να χω κατι αξιοπρεπες κ ελαφρυ στην τσεπη, αν γινεται.

Ξανα λέω, παραμενω να την θελω ακομα κ τωρα, αν μου περισσευε βαλαντιο...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιαννη, (tzo) χαθηκαμε ρε φιλε, αντε στην ιδια πολη ειμαστε κ ακομα να βρεθουμε!χαχα!!

(σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια, παντα αμοιβαια τα αισθηματα)

Πρεστίζ για τον John η DF του ψωροδιχίλιαρου; :flipout:
Τον υποτιμάς μου φαίνεται!

Για αντίστοιχες του επιπέδου του έχει ψηφιακές μεσαίου φορμά πολλαπλάσιας αξίας από την DF, και όχι μόνο για πρεστίζ αλλά κυρίως για το αποτέλεσμα που δίνουν.

Αν η DF κάλυπτε έναν τομέα καλύτερα από τις D4/D4s, θα είχε νόημα να την αγοράσει.
Γιατί να πιάσει την DF για επαγγελματική δουλειά, αφού ξέρει ότι θα δουλέψει πιο αποδοτικά με τις D4s/D4; Θα προτιμήσει να χειριστεί εκείνες με κλειστά μάτια, παρά να ψαχουλεύει τα χειριστήρια της DF.

ενταξει tzo , τα ψωροχιλιαρικα για αλλους ειναι ιδρωτας χρονων
και μαλλον και για τον john απο οτι καταλαβενω, αλλιως θα την ειχε αγοραση ....πριν βγει:flipout:

τωρα τι κανει και τι δεν κανει.... ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα

Εdit: john αν ειχε ολα αυτα που λες απλα θα ηταν μια ... d4
και οπως ειπα και στο νημα της fuji xt1, δεν θελουμε βιντεο
ας υπαρχει και τουλαχιστον και καμια μηχανη να κανει αυτο που πρεπει να κανει......

Μα δεν μιλώ για ερασιτέχνες.

Το διχίλιαρο δεν το δικαιολογεί ο επαγγελματίας για προσωπική χρήση, ούτε το βάρος/όγκο της μηχανής.
Είναι πολλά τα λεφτά για προσωπική χρήση (από τη σκοπιά του επαγγελματία).

Για επαγγελματική χρήση αντίστροφα, ούτε την πρακτική αξία έχει (αφού υπάρχουν διαθέσιμες αποδοτικότερες μηχανές), ούτε πρεστίζ προσδίδει στον επαγγελματία που χρησιμοποιεί ψηφιακές μεσαίου φορμά. Εκείνες και πρεστίζ προσδίδουν (για σοβαρές επαγγελματικές δουλειές) και φυσικά και απόδοση στον τομέα τους.

Μόνο για προσωπική χρήση θα μπορούσε να δικαιολογήσει την αγορά της ο John, αλλά ως γνωστόν οι επαγγελματίες δεν έχουν καμία όρεξη να κουβαλάνε βάρη στον προσωπικό τους χρόνο, και το διχίλιαρο επίσης ποτέ δεν περισσεύει, αφού δεν γίνεται απόσβεση.

Το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο στο "δεν θέλουμε βίντεο" το τονίζεις ως σύνθημα για να επιβάλλεις τις προτιμήσεις σου; Για πολλούς ερασιτέχνες, και όπως βλέπεις τώρα και για επαγγελματίες, το βίντεο είναι σημαντική παράμετρος.

Last edited:
δε νομιζω να υπαρχει κανενας μας που να υποτιμαει το χρημα, τουλαχιστον σιγουρα οχι εγω!
απλα ισως για καποιους ειναι εργαλεια να βγαλουν χρηματα, για αλλους χομπυ, δεν αντιλεγω..

αν μου περισσευαν προφανως θα την επαιρνα, οποτε.....

αν ειχε βιντεο θα την επαιρνα, εξαλλου δεν ειπα δε μ αρεσει, απλα δεν ειναι ολοκληρωμενη για τη χρηση που θελω να κανω!

Προσωπικά το σχέδιο αυτό της ΝΙΚΟΝ δεν με εκφράζει. Το βλέπω ωραίο και θελκτικό στο μάτι, στο χέρι ή από απόσταση, αλλά για να αγοράσω τη συγκεκριμένη μηχανή και να τη χρησιμοποιήσω, μάλλον δεν θα το έκανα. Είχα NIKON F3, FE και τελικά προτίμησα να κρατήσω και να δουλεύω όποτε θέλω μια F90X. Άρα μάλλον και στο ψηφιακό θα προτιμήσω μια από τις υπάρχουσες "μοντέρνες" παρά αυτή με το παλαιό interface.

Από την άλλη μπορώ να πω ότι εκτίμησα ιδιαίτερα την FUJI XE2 του Λεωνίδα, μου φάνηκε πολύ ωραία. Ίσως επειδή δεν είχα εξοικείωση με τέτοιου είδους μηχανές, άρα μπορώ να αποδεχθώ ως de facto το interface αυτής της μηχανής. Βέβαια δεν ξέρω αν είχα δουλέψει και με κάποια άλλη Fuji με διαφορετικό interface θα είχα άλλες εντυπώσεις.

νομιζω οτι εχουμε χασει την μπαλα...
ο τιτλος το λεει ξεκαθαρα NIKON Df Pure Photography
ο πρωτος πληθυντικος αναφερετε σε ολους οσους θελουνε μια φωτογραφικη μηχανη, που να ειναι οπως ειπα φωτογραφικη μηχανη
και δεν αφορα μονο εμενα προσωπικα
υπαρχουν αρκετες αλλες που εχουν και βιντεο και η καθε εταιρια το εχει για καμαρι (πανασονικ, σονυ)
η nikon οχι, εξαλλου και η παρουσιαση τις Df απο την nikon αυτο αντιπροσωπευει, Pure Photography

σε αλλο νημα πολυ ευχαριστως να αναπτυξουμε διεξοδικα το θεμα βιντεο/φωτογραφια ( αν και προσωπικα το βιντεο δεν με ενδιαφερει)

το 80% των χρηστων leica, hasselbland κ.α ειναι ερασιτεχνες φωτογραφοι
και δεν νομιζω οτι η Df απευθεινετε σε επαγγελματιες
το πρεστιζ ο επαγγελματιας φωτογραφος το κανει απο την δουλεια του και οχι απο της μηχανες του...

Συγγνώμη αν σου μολύναμε το pure thread.

Εσύ απόρησες τι θα μπορούσε να έχει η DF για να είναι πιο θελκτική στον Γιάννη που πήραμε ως παράδεγμα επαγγελματία, και σου απαντήσαμε (AF και βίντεο).
Καταλήγεις τώρα να συμφωνείς ότι δεν απευθύνεται η DF σε επαγγελματίες, οπότε συμφωνούμε.

"Πρεστίζ" ο timaios ισχυρίστηκε ότι προσδίδει η DF στον επαγγελματία, γι' αυτό και σχολιάστηκε. Σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς κρίνει τον επαγγελματία, αλλά αν υπάρχει μηχανή ικανή να προσδώσει πρεστίζ στην επαγγελματκή του παρουσία σίγουρα δεν είναι η ρετρό DF.

Συμφωνώ ότι τo target group της DF είναι οι ώριμοι ερασιτέχνες φωτογράφοι, χρήστες Leica κ.ά., ίσως και μερικοί νεότεροι που επιδιώκουν το hipster look και με γερό πορτοφόλι ώστε να μην αρκεστούν στη Fuji. Από κει και πέρα, σίγουρα θα υπάρχουν και αγοραστές της DF που την επέλεξαν καθαρά για τις αρετές του αισθητήρα της. Θα ήμουν ευχαρίστως κι εγώ ένας από τους τελευταίους, αλλά με αποθάρρυνε και μένα η έλλειψη του - συγγνώμη για τη σιχαμερή για σένα λέξη - βίντεο.

Συγγνώμη αν σου μολύναμε το pure thread.

αυτο στο επιστρεφω .... ατοφιο!

ενταξει τωρα tzo που θα χαρακτηρησεις και τους χρηστες τις df , hipster look ....
τι αλλο θα ακουσουμε!

- συγγνώμη για τη σιχαμερή για σένα λέξη - βίντεο.

ορε μπραβο οξυδερκεια... φτου μην σε ματιασω!

tzo νομίζω ότι κάλυψες όλες τις κατηγορίες υποψηφίων κατόχων της DF. Άρχισε να με λούζει κρύος ιδρώτας, γιατί δεν έβρισκα που υπάγομαι, αλλά με "βρήκες" στο τέλος. Προσωπικά την πήρα για το σένσορά της. Δε με ενδιαφέρει το look και ομολογώ ότι όταν την πρωτοείδα δε μου άρεσε καθόλου. Και σώμα d3300 να είχε πάλι θα την έπαιρνα. Ομολογώ πάντως ότι αυτό το ρετρό look σου φτιάχνει τη διάθεση και σου δίνει έναυσμα να φωτογραφίσεις σκεπτόμενος, όπως και οι fuji κατά κάποιο τρόπο, κι όχι απλά να πυροβολήσεις όπως πχ. μια Α6000. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ φοβόμουν ότι θα είναι δύσκολη για έναν ερασιτέχνη, τελικά με τα χειριστήριά της είναι πολύ πιο εύκολη στη χρήση από τις υπόλοιπες μηχανές που έχω/είχα. Πιο πολύ με παιδέυει η ΕΜ10 που έχω ξεχάσει το iso από την προηγούμενη μέρα στα 1.600 και βγαίνω μέρα να φωτογραφίσω.
Και το αρχείο που δίνει η DF είναι σα να κλέβεις, έτοιμο στο πιάτο!
το να μην την παίρνει κανείς επειδή δεν έχει βίντεο δε νομίζω ότι είναι σοβαρό επιχείρημα. Είναι σα να λες ότι δεν παίρνω την Α7ς γιατί είναι μόνο 12 megapixel και δεν κάνει για φωτογραφίες. Η df είναι φτιαγμένη για φωτογραφίες και είναι πλεονέκτημα που δεν έχει καθόλου βίντεο, γιατί δεν επιβαρύνεται ο σένσορας. είναι φτιαγμένη για πολλά κλικ!

αυτο στο επιστρεφω .... ατοφιο!
ενταξει τωρα tzo που θα χαρακτηρησεις και τους χρηστες τις df , hipster look ....
τι αλλο θα ακουσουμε!

ορε μπραβο οξυδερκεια... φτου μην σε ματιασω!

Τρεις κατηγορίες πιθανών χρηστών ανέφερα. 1) Ώριμοι-κατασταλγμένοι, με μνήμες από το παρελθόν 2) νεότεροι που επιδιώκουν τη διαφορετικότητα μέσω της ρετρό εμφάνισης και 3) εκείνοι που απλά αναζητούν τις αρετές του συγκεκριμένου αισθητήρα, που δεν υπάρχει σε άλλο μοντέλο πλην των D4/D4s.
Δεν έγραψα χρήστης DF = hipster.

Τους χαρακτηρισμούς και τα φτυσίματα τα προσπερνώ.

Βρε παιδια, δε μπορει να μην απευθυνεται στους παντες η καθε μηχανη?

γι αυτο εξαλου υπαρχουν κ πολλες, να διαλεξει ο καθενας αυτη που γουσταρει η που του καθεται

Εξαλλου πολυ πολυ κιολας καλα αναλυει τους πιθανους αγοραστες ο tzo, δε σκεφτομαι κατι που να ναι εκτος λιστας..

ασε που το hipster τεινει να γινει και.... αρεστο σε ολους πλεον!

:grinning-smiley-043

Ας ρίξουμε λίγο τους τόνους.
Πολλές μηχανές, πολλές επιλογές και πολλά γούστα δύσκολα λοιπον κάποιος θα μείνει παραπονεμένος.

Re: Απάντηση: NIKON Df Pure Photography

Καμία διάθεση αψιμαχίας. Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή το παράδειγμα ενός επαγγελματία και συνεχίστηκε με μια προσπάθεια οριοθέτησης του target group της μηχανής, αφού καταλήξαμε ότι δεν απευθύνεται άμεσα στον επαγγελματία.
Δεν νομίζω ότι προσβάλλονται οι κάτοχοι, είτε υπάγονται στις κατηγορίες που αναφέρθηκαν είτε όχι.

Η DF είναι εξαιρετική μηχανή και τη λιγουρευόμαστε αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από εμάς, γι' αυτό εξάλλου ασχολούμαστε μαζί της, είτε θαυμάζοντας το ρετρό design της είτε τα ωραία δείγματα που μας χαρίζει ο partisan.

Προσωπικά, ως λάτρης των LowMP-HighIso μηχανών, την εκτιμώ ιδιαίτερα την DF, μαζί με τα ιερά τέρατα D4/D4s.

Μιλάς μάλλον για την D7200 Βλάση υποθέτω.
Ούτε κρύο ουτε ζέστη.
Τι να κάνουμε μας έχουν πάρει τα μυαλά τα πιπίνια (mirrorless) και δεν μας συγκινούν όπως παλιά οι πιο ώριμες!