Nikon DF retro Full Frame: "Pure Photography"

Είμαι Nikonάκιας από τα 10 μου χρόνια που τις έβλεπα από τον θείο μου (Nikon FM2, F801S, F4S) και τις ονειρευόμουν! Κατάφερα τελικά να έχω κι εγώ μία FM2.

Αν όντως μοιάζει με την FM2 θα είναι όνειρο! Αλλά διαβάζω παραπάνω για την τιμή (μάλλον για 3χιλιάρικα) και ξενερώνω...Αν έχει όντως τόσα λεφτά θα πρέπει να κάνει να κάνει καλά την δουλειά της και με διαφορά αλλιώς μόνο για το γόητρο τόσα λεφτά, βλέπω να την χαίρονται μόνο τα στελέχη όπως προείπε ο φίλος.

Αν είναι pure, σημαίνει όχι video,όχι μοτερ (τουλάχιστον όχι πολλά fps ) όχι εξεζητημενος expeed, όχι προγράμματα έκθεσης πέρα από pasm, κτλ. Άρα μικρότερο κόστος, βάρος,όγκος,πολυπλοκότητα.
Αν την υπερτιμολογησουν μόνο και μόνο για την "μουρη " τότε θα πάει ακλαφτη, εκτός κι αν είναι κάτι σε limited edition για συλλέκτες.
Το χαρακιρι είναι γιαπωνεζικο έθιμο ειπαμε;

Αν είναι pure, σημαίνει όχι video,όχι μοτερ (τουλάχιστον όχι πολλά fps ) όχι εξεζητημενος expeed, όχι προγράμματα έκθεσης πέρα από pasm, κτλ. Άρα μικρότερο κόστος, βάρος,όγκος,πολυπλοκότητα.
Αν την υπερτιμολογησουν μόνο και μόνο για την "μουρη " τότε θα πάει ακλαφτη, εκτός κι αν είναι κάτι σε limited edition για συλλέκτες.
Το χαρακιρι είναι γιαπωνεζικο έθιμο ειπαμε;

+1

Μαζί σου!

Υπενθυμίζω ότι η υπόθεση μιας ρετρό ψηφιακής Νίκον είναι πολύ-πολύ παλιά, πολύ πριν αναφανεί η παρούσα μόδα με τις Φούτζι, Ολυμπους και Σόνυ (καλά, ρετρό και Σόνυ... μιλάμε για τον ορισμό του τραβεστί!). Εάν θυμάμαι, υπήρχαν πριν 6-7 χρόνια φήμες για ένα σώμα σπαρτιατικό α-λα FM2, το οποίο μάλιστα οι φήμες ήθελαν να βγάζει ...ασπρόμαυρες!

Από φήμες, άλλο πράγμα...

Έτσι έλεγαν και για τις ψηφιακές πλάτες που θα έμπαιναν στις παλιές film slr και θα γίνονται ψηφιακές, αλλά ακόμα περιμένουμε....

Κοίτα βρε όμως πώς τους το πάει.... πρέπει να έχει κάνει ζημιά σε κόσμο η Νίκον.

Εάν στο νοσοκομείο αρχίσουν και σου έρχονται ξαφνικά περιστατικά προστατίτιδας, να ξέρεις πως θα είναι Νικονάκηδες. Μην τους λυπηθείς.

This is the camera as we used to know..επιτελους να γινει η αρχη της επιστροφης στις ημερες της φωτογραφιας

Απάντηση: Re: Nikon DF retro Full Frame: "Pure Photography"

και η πρώτη που θα το καταργήσει. Αυτό δεν σημαίνει ηγέτης?

Καλά μην υπερβάλλουμε. Η πρώτη που έβγαλε και ποτέ δεν το κατάφερε σωστά.

Αυτά που λέτε μου θυμίζουν κάτι που είπε ο Όσκαρ Ουάιλντ (θαρρώ) για την Αμερική: η χώρα που πέρασε από την άνοδο στην παρακμή, χωρίς ενδιάμεσα να συναντήσει τον πολιτισμό.

Ολες οι τεχνολογιες ειναι καλες και χρησιμες αλλα εταιριες σαν τη Nikon δεν νομιζω οτι χρειαζεται ν αποδειξουν κατι. Ανεκαθεν ειχαν μηχανες που ηταν ονειρο η αποκτηση τους, F3 κλπ. Οψιμοι ανταγωνιστες σαν τη Sony παλευουν ν αποδειξουν οτι αξιζει καποιος να επενδυσει σε αυτες.

http://www.youtube.com/watch?v=7CfeddhQGHU

Δεν φαίνεται και πολύ μικρή... Όμορφούλα βέβαια.

Σιγα σιγα μας το παει ( λάου λάου που λεν και στο χωριο μου ) παντως απο ηχω πληκτρον και κλειστρου ειναι Perfect !!!
κριμα να μην εχει video !!!

Last edited:
Τους ήχους δεν τους παίρνουμε ακόμα σοβαρά. Αμφιβάλλω το κατα πόσο είναι οι ορίτζιναλ και δεν έχουν προστεθεί στο ποστ.

Τους ψήνει το ψάρι στα χίλια η Nikon, και μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ αν η μηχανή απογοητεύσει με τα χαρακτηριστικά της.
Η όλη καμπάνια πάντως και τα κλιπάκια είναι έτοιμα για παρωδία. Άντρας μόνος ψάχνεται... για να μην πούμε κάτι για τα self-discovery και manual pleasure...

μωρέ τη τιμή περιμένουμε αν και νομίζω ότι θα είναι σε τιμη..φετιχ.