Nikon DF retro Full Frame: "Pure Photography"

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Για να μην γκρινιάζει ο Ηλίας...

Ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα teaser για την επερχόμενη ρετρό FF μηχανή της Nikon. Ονομασία (προς το παρών) Nikon DF.

Τα κλιπ δείχνουν έναν φωτογράφο να ανακαλύπτει (ξανά?) την απλότητα της φωτογραφίας.

http://www.youtube.com/watch?v=2CDWV6o1o4A

http://www.youtube.com/watch?v=gc1GYoLhT5o

Συνολικά θα είναι 5 τα κλιπάκια.

Οι πρώτες φήμες μιλάνε για μια μηχανή με FF αισθητήρα, καθόλου Βίντεο, με ρετρό σχεδίαση στα πρότυπα της Nikon FE2.
DSC_5205-1200.jpg

Θα έχει AF ίδιο με της D610 και έναν υβριδικό VF/EVF. Θα παίρνει όλους τους φακούς της μοντούρας F και θα φωτομετρά κανονικά ακόμα και με τους AIS φακούς. Θα βγεί σε κιτ με μια ειδική ρετρό έκδοση του 50mm f/1.8 G.
Η τιμή γύρω στα 3000$

Αν προσφέρει ποιότητα D600 και FF σε ένα μικρότερο μέγεθος, και μοντούρα F μιλάμε για μια άκρως ενδιαφέρουσα μηχανή, με άμεσο ανταγωνισμό την Sony A7(R). Με άμεσα διαθέσιμους φακούς με αποδεδειγμένη αξία, απο όλη την κληρονομιά της Νικον. Ετοιμάζεται η Νικον να χαλάσει το πάρτυ της Sony???

Nikon-Pure-Photography-video-2.jpg

Nikon-DF-camera-screenshot-3.jpg

(nikonrummors)

Τα πρώτα screenshots δείχνουν μια μηχανή όχι και τόσο μικρότερη απο την D600/D610 βέβαια. Απο την άλλη πιστεύω οτι η Nikon δεν θα έβγαζε μια μηχανή τόσο κοντά σε μέγεθος με την D600 ρισκάροντας να χάσει πωλήσεις απο κεί. Για να λειτουργήσει μια τέτοια μηχανή θα πρέπει να έχει μια σημαντική διαφορά μεγέθους απο την D600 για να δελεάσει αυτούς που θελουν τον μικρότερο όγκο.
Δεδομένης και της διαφαινόμενης ιδιαιτερότητας της A7 με τους ευρυγώνιους φακούς, αναμένουμε την Nikon DF με αγωνία!

Καλά ναί... Αλλά ακόμα φήμες είναι. Στα 3Κ δεν έχει τύχη πάντως. Στα 2Κ πατώντας και στην λίστα φακών χωρίς ανάγκη αντάπτορα έχει λογική ίσως...

Για να μην γκρινιάζει ο Ηλίας...

Α... ολα κι ολα, εγω πηγα να γλιτωσω μερικους μερικους (ονοματα δε λεμε, υποληψεις δεν θιγουμε), που ηταν ετοιμοι με τα λεφτα στο χερι να τα χωσουν στην ξεδοντιαρα τη σονυ και θελουν να λεγονται και πιουριστες... μα καλα !!!! πιουριστας με σονυ...? Μπλιαχ... :twoguns:

Χωρια οτι οταν βοα το νετ, πρεπει και εμεις να ειμεθα ενημερωμενοι ως κοινοτης...

Εδω, κοτζαμ αμαζον εεεεε... dpreview και εκανε αναφορα, αρα η μηχανη προπαραγωγης εχει βγει ηδη, το preview ειναι ετοιμο, και τα μονα σιγουρα χαρακτηριστικα ειναι αυτα που αναφερει το ντιπι

- The name will be: "Nikon DF"
- No video
- Announcement in early November
- Expected price tag: $3,000 for body only, $3,300 with 50mm lens

Μεγαλο κακο μας εκανε η σονυ με τη μπαχατελα την Α7 που εβγαλε (και την RX1 την οποια ειμαι περιεργος αν πουλησε 4ψηφιο αριθμο παγκοσμιως και την κρατα στην παραγωγη), στην τιμη που την εβγαλε, γιατι δεν γινεται ολοκληρη νικον να ειναι φτηνοτερη απο τη σονυ... μη τρελλαθουμε κιολας... :smash:

Αν δεν πεσει η τιμη της ολυμπους ΕΜ-1 κατω απο χιλιαρικο συντομα ωστε να ακολουθησει και η σονυ και να ακολουθησει και η νικον, βλεπω παλι με ... κανον να μενουμε... :flipout:

Κατα τις 3-4 Νοεμβρίου λογικά και το τελικό βιντεάκι της παρουσίασης.

Δυο είναι τα σημεία που μας ενδιαφέρουν πιο πολύ. Το μέγεθος και η τιμή. Και τα δυο πρέπει να είναι μικρά και ανταγωνιστικά με την A7.

Αν κρίνω απο το flickr και τα διάφορα forum αρκετές! Η τιμή είναι τσουχτερή μεν, αλλά απο την άλλη προσφέρει την καλύτερη εικόνα στα 35mm ανεξαρτήτως χρημάτων σε όγκο τσέπης.

. Και τα δυο πρέπει να είναι μικρά και ανταγωνιστικά με την A7.

Ε... δε νομιζω να πρεπει να συγκρινουμε με τις Α7, με τη λογικη της σονυ, σε ενα 6μηνο, κατα το πασχα, θα εχει βγαλει τις Α8 (μαζι με τον 55ρη/1,8) και λιγο μετα το καλοκαιρι θα ειναι ετοιμη και η Α9 με τον 70-200... :smash:

Την A7T εννοείς με touch screen, την A7N και την Α7LOL... χεχε.

Πάντως με τιμή στα 2000, μικρό σώμα με Weather resistance, και full συμβατότητα με όλους τουs F φακούς και υβριδικό EVF, δεν θα είναι άσχημα...

Aντε να δουμε τι θα διαλεξουμε τελικα ΕΜ-1 Sony Α7/r η Nikon FF !!!

Πφφφφ.... Αυτά είναι για τους μποντυμπιλντεράδες...

(μιλάω και γώ που βγαίνω με μεσαίο φορμά βόλτα και τον 180mm Sonnar)

Καλυτερα να περιμενω του χρονου μετα !!
με τοσες αφιξης μοντέλων εχουμε χάσει τον μπούσουλα !
βεβαια η συγκεκριμένη ειναι διαμάντι αλλα βαρύ διαμαντι, κοτρόνα θα λεγα !

Όπως σωστά λέει και ο Τάσος, αν βγεί στα 3χιλιάρικα να την πάρουν τα στελέχη της Νικον να βγάζουν φωτογραφίες μεταξύ τους να χαίρονται...

Η 7D II απο την άλλη θα είναι εργαλείο σωστό για αυτούς που το χρειάζονται και μπορούν να ζήσουν με το βάρος. Για κάτι παπαράτσι που την περιμένουν εδώ και 3 χρόνια ότι πρέπει!

Αν δεν μας εκπλήξει η Nikon με ένα πρωτοποριακό σώμα σε τιμή αντίστοιχη της Sony εγώ την έχω πάρει την αποφασή μου.

5 Νοεμβρίου η τελική ημερομηνία ανακοίνωσης.

Πάντως ένα "Pure photography" concept δεν ξέρω πόσο μπορεί να περπατήσει τώρα.

Καλή η αναβίωση της FM2, πολύ ευπρόσδεκτη η αναμενόμενη πλήρης υποστήριξη παλαιών non-AI φακών, αλλά η τιμή που ακούγεται ειναι προβληματική. Ίσως λιγότερο για τους φανατικούς nikon-άκηδες με προίκα παλαιών φακών ...

Last edited:
Το αδιορατα διαφαινομενο σχήμα της, το ειδατε; Πουλαω και το scooter μου και την D7000. για να την πάρω, αν είναι αληθινό! Θα πηγαινω με τα πόδια στη δουλειά... Σιγά, 5 χλμ είναι μόνο... Θα έχω και την DF παρέα και θα σιγοτραγουδω... Την ψωνισα!

Παντως, αν την αλλη μεγαλη επιτυχια της, την Ν1 συνεχιζει να την κοστολογει 800 ευρω και η μαμα :7SFGSFG: σονυ χρεωνει τη δικη της 36αρα στα 2300, αυτην εδω την κοβω στα 2800, οσο ειχε ανοιξει και η D800...