Nikon DF retro Full Frame: "Pure Photography"

Re: Απάντηση: Nikon DF retro Full Frame: "Pure Photography"

όχι overpriced, στα ίδια κυμαινόταν η 700 όταν βγήκε. Οι διαφορές τους:
http://photographylife.com/nikon-df-vs-d700

Ξέχασα να αναφέρω πως το AF της είναι απ'την D600/D610 (4800FX), το οποίο είναι έχει ρίζες απ την D7000, με αποτέλεσμα τα AF points να είναι συγκεντρωμένα στη μέση. Θυμίζω, $3000.

Αναφέρεται κάπου οτι ο μηχανισμος 51 σημείων είανι αρκετά μεγαλύτερος κ οτι έτσι θα ανέβαινε κατηγοριά μεγέθους γιαυτο προτιμήθηκε αυτός των 32 σημείων.

Το αδιορατα διαφαινομενο σχήμα της, το ειδατε; Πουλαω και το scooter μου και την D7000. για να την πάρω, αν είναι αληθινό! Θα πηγαινω με τα πόδια στη δουλειά... Σιγά, 5 χλμ είναι μόνο... Θα έχω και την DF παρέα και θα σιγοτραγουδω... Την ψωνισα!

Που να τρεχεις μεσα στο κρυο τωρα ; Δεν ειμαι δα και κανενα παιδακι... Θα με φαει το κρυο... Καλο το scooter μου... Δεν το δινω... Την D7000 ισως... Αλλα ΟΧΙ για την Df !!!

Re: Απάντηση: Nikon DF retro Full Frame: "Pure Photography"

Αναφέρεται κάπου οτι ο μηχανισμος 51 σημείων είανι αρκετά μεγαλύτερος κ οτι έτσι θα ανέβαινε κατηγοριά μεγέθους γιαυτο προτιμήθηκε αυτός των 32 σημείων.

Επίσης πάει περίπατο και το all-metal design..

βιντεο γιατι δεν τραβαει τελικα ? το γνωριζουμε ? ειναι θεμα hardware η μιας αναβαθμισης στο μελλον ?

Απάντηση: Re: Nikon DF retro Full Frame: "Pure Photography"

nikon_df_hands_on_review_01.jpg

nikon_df_hands_on_review_02.jpg

Απο το Photographyblog
http://www.photographyblog.com/news/nikon_df_hands_on_review/

Ο τύπος πρέπει να είναι τοσοδούλης γιατί εδώ φαίνεται συγκρίσιμη με την Pentacon Six...

Kοίτα τα χέρια του σε σχέση με το κεφάλι του πόσο μεγάλα δείχνουν.
Πορτραίτο με ευρυγώνιο.....ντάξ...

Μια νέα βερσιόν της FE2 είναι, λίγο πιο παχιά λόγω ηλεκτρονικών.

Παιδιά έχετε υπ όψιν ότι όσο καλύτερο πιάσιμο και λογικό όγκο/εργονομία έχει μια μηχανή τόσο καλύτερα.
Όποιος έχει κρατήσει μια EOS 1 ή μια 5D με γκρίπ, δύσκολα θα βολευτεί με μια πιτσιρίκα, ειδικά αν είναι επαγγελματίας.
Καλό είναι να υπάρχει μια μικρή στην τσάντα βέβαια. αλλά μέχρι εκεί.
Ο σοβαρός εξοπλισμός είναι βαρύς (τέλοσπάντων...) μέν αλλά αναντικατάστατος.

Και κακά τα ψέματα οι τηλεμετρικού τύπου mirrorless δείχνουν μεν ελκυστικές, αλλά στην πράξη είναι δύσχρηστες, για street ίσως καλές.
Πέρασαν απ τα χέρια μου κάμποσες φιλμάτες Μ σειράς, καμμιά τους δεν με βόλεψε, αυτό βέβαια είναι η προσωπική μου άποψη..

Τώρα για την συγκεκριμένη, πιστεύω ότι απεθύνεται κυρίως σε εκείνους που είχαν κάποτε μια σειράς F, την αναπολούν και μπορούν να τα "χώσουν"
Αλλοιώς δεν συγκρίνεται σε επιδόσεις με μια 600/610.

Υ.Γ. Αναφέρομαι μόνο στο κύριο χαρακτηριστικό τους, την φωτογραφία, καθώς το video δεν με αφορά και δεν με ενδιαφέρει

Κάπως έτσι.
Απλά δεν είμαι νικονάκιας, έτυχε να ξεκινήσω με Nikon πριν 33 χρόνια.
Και λάϊκες και μινόλτες είχα και Canon έχω και Fujitsu :flipout:που λέει το 95% των Ελλήνων

Απλά ένα παιχνίδι γι αυτούς που τους περισσεύουν... μάλλον άκλαφτη τη βλέπω...

Επ... για μια στιγμη βρε παιδια... ας κανουμε υποθεση εργασιας για να δουμε πρωτα αν ειναι καλη η μηχανη και μετα παμε και στα αλλα... λοιπον, εγω το σκεφτομαι ως εξης... η D800 ειναι αυτη που ειναι και εχει οσο εχει, η D610 ομοιως, η Df ας πουμε οτι εχει 1600 ευρω, οσα και η 610.... ποια αγοραζουμε?

Εάν είχα να επιλέξω μεταξύ των δύο στην ίδια τιμή, προσωπικώς θα έπαιρνα τη Df.

Καλύτερος αισθητήρας σε ψηλά, επαρκέστατη ανάλυση, καλύτερη υποστήριξη παλιών Νικκορ (που έχω, και πριν το Ai), αισθητικά πιο όμορφη στα μάτια μου. Αλλά στην πραγματικότητα μιλάμε για σχεδόν διπλή τιμή .... Το βίντεο μου είναι παντελώς αδιάφορο, έχει δεν έχει. Δεν θέλω να ασχοληθώ με κάτι το οποίο αποτελεί μια άλλη μορφή τέχνης και δημιουργίας (και στην οποία μπορεί να είμαι φρικτός!), το δε απολύτως χρηστικό σκέλος (πχ να βγάλω τα παιδάκια μου) το καλύπτει και το κινητό μου πλέον. Το πολύ να ασχοληθώ (δεν το έκανα ακόμη, αλλά το φέρνω στο μυαλό μου άρα κάποτε θα το κάνω) με το timelapse, αλλά αυτό το εντάσσω στη φωτογραφία.

Ένα μόνο θετικό βρίσκω στην ύπαρξη βίντεο, και αυτό στις Canon. Ήταν σίγουρα κίνητρο για ανάπτυξη λογισμικού τύπου magic lantern από την κοινότητα.

Και αν και δεν γραφει συχνα τελευταια, οταν γραφει, λεει πραγματα που δεν τα πολυσυζηταμε αν και θα πρεπε... (για τον Billy τον troll λεω :flipout::grinning-smiley-043)... πανω στην τουρλα του μικρου μεγεθους των πρωτων μιρορλες, η εργονομια πηγε περιπατο... σιγα σιγα ομως, επανερχονται τα γκριπ στις ολυμπους, επανερχονται καποιοι περιστροφικοι επιλογεις στις φουτζι, μπαινουν καποια οφθαλμοσκοπια στις πανασονικ εστω και ηλεκτρονικα και γενικα, καθε κατεργαρης παει στον παγκο του...

Α... τωρα για τον καταραμενο τον καθρεφτη, και την εστιαση, ας ειναι καλα η κανον και ολο και κατι θα γινει...

Εχω και μια οφ τοπικ ερωτηση, μια και ειπα για εστιαση... ποια εχει πιο γρηγορη σε σκοτεινα και χαμηλο κοντραστ? Η olympus E-M1 ή η nikon V1 ? Tι γνωμη εχετε σχηματισει απο τα διαφορα τεστς?

πανω στην τουρλα του μικρου μεγεθους των πρωτων μιρορλες, η εργονομια πηγε περιπατο...?

Και επειδη δεν μας εφταναν οι νικονακηδες, εχουμε και τους σονακηδες να βγαζουν γλωσσα... δηλαδη... να μας πει ο Billy, ή οποιος τελος παντων δουλευει/ε τετοια εργαλεια...

Η σονυ Α7 με εναν 70-200 /2,8... (δεν λεω ουτε κανα σταθερο 300ρη/2,8, ουτε καν για 400ρη/5,6) πως την κραταμε? πως κανουμε αλλαγες στα μενου ή στα κοντρολς ή στις ρυθμισεις? Τι? δεν ειναι για τετοια χρηση? Κι τοτε γιατι λεμε crippled, downspeced, κουτσουρεμενη ή δεν ξερω γω τι αλλο την Df?

Κι αυτη με τη σειρα της, δεν ειναι για τα παντα ολα, αλλοιως θα ηταν... 1Dx :idea:

Αυτή τη στιγμή η Canon φαίνεται να διαθέτει την πιο υποσχόμενη τεχνολογία εστίασης για το μέλλον. Το σύστημα που χρησιμοποίησε το πρώτον στην 70D.

Μάλλον βιάστηκε να βγάλει τη Μ, και ίσως δεσμεύτηκε και με τη μοντούρα, δεν ξέρω... κανονικά σε mirrorless θα έπρεπε να βγει αυτό το σύστημα.