Nikon mirrorless system 1"

Re: Nikon mirrorless system

D3S_4708-1200.jpg

Κατι τετοιο ειχε φορεμενο... δεν ξερω αν ειναι και αυτοι τοσο ακριβοι ή η τιμη δεν τον περιλαμβανε...

Αυτός είναι ο Leica Summaron 35mm f/3.5 που παίζει στα 400Ε περίπου. Μέτριος φακός, ειδικά όταν στα ίδια λεφτά βρίσκεις τον 35αρη Νοκτον, και τους γιαπωνέζικους 35αρηδες της Nikon & Canon... Και καμία σχέση με τον 35αρη Summicron, τον κορυφαίο ίσως 35αρη...

Σήμερα πήγα σε έναν εσπερινό το βράδυ και είχα μαζί και την j1 και τράβηξα εκτός εκκλησίας και κάποιες λήψεις.
Το βασικό μειονέκτημα της j1 έναντι μία compact και ίσως να είναι και μειονέκτημα όλων των mirroless απέναντι στις compact είναι η δυνατότητα ενεργοποίησης της μηχανής στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.
Συγκεκριμένα έχω και την f30 και ο χρόνος αντίδρασης για να την βγάλω από την τσέπη μου και να πατήσω το on είναι ελάχιστος και γίνεται και με το ένα χέρι.
Στην nikon μεσολαβούν τρία στάδια από όταν βγει η μηχανή από την τσέπη α) πάτημα του on β) πάτημα του κουμπιού και ξεκλείδωμα του φακού και γ) αφαίρεση του καπακιού από τον φακό και όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο με την χρήση 2 χεριών.

Για αυτό κι εγώ όταν ψωνίζω compact αποφεύγω όσες έχουν καπάκι φακού. Βέβαια για κάποιες υπάρχουν "αυτόματα" καπάκια τρίτων προμηθευτών με 5-15$ αλλά είναι κάπως ογκώδη.

Σκέφτομαι να πάρω την nikon 1 να τραβήξω μια εκδήλωση το απόγευμα σε εσωτερικό χώρο με φώτα φθορισμού.
Τι λέτε?

Για auto με κόβω να ανεβαίνουν τα iso στο ταβάνι.
Πάντως ακόμα ψάχνομαι και δεν μπορώ να πω ότι έχω ξετρελαθεί αν και κάνω σύγκριση με nikon d3100.

Τι δεν σου αρέσει ; Οι φωτογραφίες που μας έβαλες από την εκδήλωση στο γήπεδο , μια χαρά ήταν.
Μην μπαίνεις στην λογική σύγκρισης με DSLR, δεν έχει νόημα.

Έτσι είναι, μη μπλέκουμε μήλα με πορτοκάλια. Οι "συγκρίσεις" που κάνουμε είναι λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες, αν υπήρχε σε απόλυτα φωτογραφικό επίπεδο, όλοι (?) μικρές και φθηνές θα είχαμε...

Η μηχανή δεν είναι κακή και στα λεφτά της δεν παίρνεις τίποτα καλύτερο αλλά προτιμώ να τραβάω με την nikon d3100.
Οπότε θα την δώσω τη μηχανή μαζί με τις 2 κάρτες των 16gb και θήκη που μόλις αγόρασα.

Αγίου Πνεύματος σε χωρίο της Τήνου.
Αναγνωρίζεται ποιο?
9232269087_6d94e30b55_c.jpg

Απάντηση: Nikon mirrorless system

Καλημέρα, μα κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το ''τρυκ'' του 4κ βίντεο?

Απάντηση: Nikon mirrorless system

http://www.eoshd.com/content/9806/nikon-v1-shooting-4k-60fps-raw-for-200

μπορείς να τραβήξεις 30 φωτογραφίες, τις οποίες τις κάνεις καρέ βίντεο. Είναι για ένα δευτερόλεπτο στην v1 και στην v2 για 1,5.
Με επεξεργασία αργής κίνησης επεκτείνεις τον χρόνο.

Last edited:

Μολις γυρισε η V1 απο 10ημερο στη θαλασσα... ηταν μονιμως πανω σε ενα τραπεζακι, λιγα μετρα απο το κυμα, 6-7 ωρες καθημερινα και δεν εδειξε σημαδια φθορας, διαβρωσης, υγρασιας κτλ κτλ ουτε το σωμα ουτε ο... 30-110 ( ο 10-30 δεν χρησιμοποιηθηκε καθολου :afro:)...

Εκεινο που προβληματιζει ειναι η...νικον και η τιμολογιακη της πολιτικη... αν και ο φακος που θελω ειναι ο 32/1,2 θα περιμενω να πεσει στα 150 ευρω... δευτερος που μπορει να σκεφτομουν ειναι ο 18,5/1,8 στα 170 αλλα δεν εχει σταθεροποιηση... εκεινος που δεν χρειαζομαι ειναι ο 10/2,8 γιατι ειναι κοντος, δεν εχει σταθεροποιηση και ειναι και ακριβος στα 230 ευρω...

... και ερχεται η νικον και δινει την V1 σωμα με τον 10/2,8 στα 250 ευρω...

Και σκεφτομαι... να την αγορασω, να κρατησω τον 10ρη και να πουλησω το ενα σωμα με τον 10-30 (που δεν τον χρησιμοποιω αλλα και αφου θα εχω τον 10 με f 2,8 και οχι 3,6 και τον 30-110 που στα 30 εχει f 3,6 και οχι 5,6 οπως ο 10-30), στα 150 ευρω ή να κατσω στα αυγα μου?

Χαχα, να δείς που θα γίνεις φανατικός mirrolessάκιας στο τέλος. Η 40D έχει δεί καθόλου δράση απο τότε που ήρθε η μικρή? Και εγώ έτσι την έπαθα ξέρεις... σιγά σιγά...

Στο θέμα σου τώρα, αν δεν τα θες τα 10mm (πόσο είναι το crop factor δεν θυμάμαι) και δεν τα χρησιμοποιείς, δεν ξέρω τι σε εξυπηρετεί να αλλάξεις τον έναν φακό με τον άλλον και να δώσεις και 100Ε. Κράτα τα και πάρε τον άλλον τον φακό που τον θες κιόλας.