Re: Nikon mirrorless system
Μερικα πραγματα που μου αρεσουν στην V1...
Μικρος ογκος και βαρος, αλλα σωστο μεγεθος. Χαιρεσαι να την κουβαλας και λογω αισθησης (μαγνησιο κτλ).
Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Η εστιαση (για τα κυβικα της και οχι μονο). Ακομα και στα σκοταδια, αν βρεις σημειο που το χτυπαει εστω και λιγο φως, εστιαζει με phase detection...!!!!
Εχεις εναν φακο 80-300 σε μεγεθος... pancake... ναι, αυτον τον κιτ 30-110 λεω, δεν πρεπει να υπαρχει μικροτερος και ελαφρυτερος 300ρης...
Μερικα πραγματα που δεν μου αρεσουν (περα απο τα bugs που ηδη εχω αναφερει)...
Ο
αισθητηρας... ακομα τον παρατηρω/μαθαινω, αλλα τον κοβω για πλατφορμα δοκιμων που βγηκε στην παραγωγη για λογους beta testing... πως εξηγειται ακομα και στα 100iso να υπερφωτιζει τα σκοτεινα (πανω απο μισο στοπ υπολογιζω) και να εχει και θορυβο....?????
Επισης, δεν σηκωνει τα...
πειραγματα... οτι περιθωρια εχεις σε ενα jpg απο APS-C, τα ιδια (και χειροτερα) εχεις και στο RAW της, εκτος και αν εχεις πετυχει καλο φως και σωστη εκθεση (αλλα τοτε τι να το κανεις το πειραγμα?)...
Ισως φταιει και το λαιτρουμ 4 που τωρα το μαθαινω και εχει διαφορετικη μηχανη απο το 3... θα δουμε...
Ας μεινουμε στα αριστα, δηλαδη στην εστιαση... !!!!!
_DSC1561_LR.jpg by
1L1as, on Flickr
100 iso διαλεξε ενω ειχα επιλογη 100-400 auto, και πηρα ταχυτητα 1/125 μολις... γνωστο παραπονο των κατοχων η επιλογη χαμηλου iso εναντι της ταχυτητας... παρ'αυτα, η εστιαση... jet και... deceicive (οπως θα ξερουν οσοι παρακολουθουν ολα τα... νηματα

):SFGSFGSF: