Nikon mirrorless system 1"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon mirrorless system

παντως για 1" δεν τα παει καθόλου ασχημα ακομα και σε σχετικα μεγάλα iso (1600).

Δεν θα το έλεγα.... τουλάχιστον 1 στοπ (και βάλε....) πίσω τον βρίσκω σε διατήρηση λεπτομέρειας σε σχέση με τις mirrorless sony, panasonic (άντε να βάλω και την περιθωριακή Canon M).
Οι δε φακοί του συστήματος είναι αργοί, παρά το μικρό μέγεθος του αισθητήρα (3.5-5.6 ο στάνταρ ζουμ σε αισθητήρα 1 ίντσας!!!??? 3.8-5.6 ο τελε ζουμ???????). Ακόμη και σε κόμπακτ έχεις πλέον περισσότερα περιθώρια δημιουργικής χρήσης του διαφράγματος για κάποιο έλεγχο του βάθους πεδίου.

Όσο για την τιμή.... μην μπερδεύεσαι, αυτή είναι η τιμή ξεπουλήματος. Να θυμίσω σε τι τιμή πήγαν οι ανεκδιήγητοι στη Νίκον να πλασάρουν το σύστημα? To απλό κιτ της 1V1 είχε βγει στα 900$/ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon mirrorless system

Δεν θα το έλεγα.... τουλάχιστον 1 στοπ (και βάλε....) πίσω τον βρίσκω σε διατήρηση λεπτομέρειας σε σχέση με τις mirrorless sony, panasonic (άντε να βάλω και την περιθωριακή Canon M).
Οι δε φακοί του συστήματος είναι αργοί, παρά το μικρό μέγεθος του αισθητήρα (3.5-5.6 ο στάνταρ ζουμ σε αισθητήρα 1 ίντσας!!!??? 3.8-5.6 ο τελε ζουμ???????). Ακόμη και σε κόμπακτ έχεις πλέον περισσότερα περιθώρια δημιουργικής χρήσης του διαφράγματος για κάποιο έλεγχο του βάθους πεδίου.

Όσο για την τιμή.... μην μπερδεύεσαι, αυτή είναι η τιμή ξεπουλήματος. Να θυμίσω σε τι τιμή πήγαν οι ανεκδιήγητοι στη Νίκον να πλασάρουν το σύστημα? To απλό κιτ της 1V1 είχε βγει στα 900$/ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!

για την διατήρηση λεπτομέρειας δεν το βλέπω αυτό που λες παντως. Μια χαρά την βλέπω την λεπτομέρεια, ισάξια με την panasonic με την sony,olympus σε χειρότερη μοίρα! λιγο παραπάνω θόρυβος υπάρχει ου ειναι φυσικά αναμενομενος.

ep8oTEM.png

Φακοι φωτεινοί υπάρχουν prime πχ ο 18.5/1.8 (και οικονομικος!), o 32/1.2 κτλ . Oi zoom ειναι αργοί, αλλα δεν νομίζω οτι και στα αλλα μικρά φορματ ειναι γρηγορότεροι, διαφορετικά θα μιλάμε για αλλες διαστάσεις οπου δεν εχει νοημα η φορητότητα.

οσον αφορά την τιμή, δεν μπερδευομαι ! η τιμες πλεον δεν ειναι αυτές που ειχε εισαγει η nikon στο λανσάρισμα. Στην τελική το value for money το κρίνω με την τιμή που εχει αυτη τη στιγμή αγορά η J3 και οχι για το launch price, ουτε με ενδιαφέρει κιολας!

Παντως η τιμλογικακή πολιτική ναι ηταν το μεγάλο λάθος της nikon... έπρεπε να πλασαρει την σειρά στα μισα λεφτα, συμφωνω απολύτως.

Last edited:
Re: Nikon mirrorless system

Καλά είπαμε ... οχι και σε μέγεθος web η σύγκριση .. σε print 8Mp θα ήταν καλά όμως ..

σωστος! εχω ομως πιο πανω και το λινκ για να το δεις σε οτι αναλυση θες ;)

εδω και 1:1. ο cx λόγω απουσίας του antialias filter τα παει αρκετα καλα και σε sharpness.

xRJHMlb.png

Last edited:

Διορθώστε με αν κανω λάθος μα τα μεγαλυτερα πιξελ στον αισθητήρα όπου δέχεται περισσοτερο φως δεν παιζουν ρολο για το iso;

Παίζει ρόλλο το μέγεθος των πίξελ μόνο αν κάνεις επισκόπιση σε 100% δηλ. διαφορετικό μέγεθος (= άδικο)

Σε επισκόπηση σε ίδιο μέγεθος παίζει μικρό ρόλλο και κυρίως στα μικρά μεγέθη που είναι στα όρια της χρησιμοποιούμενης τεχνολογίας. Είναι γενικό τρίτο σε σειρά σπουδαιότητας

1. Μέγεθος αισθητήρα (ανεξαρτήτως πίξελ) διαφορές της τάξεως του 1 στοπ απο φορματ σε φορματ (1/2,33 - 1/1,7 (+0.6 stop) - 1" (+1.4 ) - 4"/3 (+0.95 )- APS-C (+0.70) - FF (+1.25 )

2. Tεχνολογία αισθητήρα με διαφορές της τάξεως 1/3 στοπ απο γενια σε γενια + κατι επιπλέον για τυχόν βελτιστοποιήσεις για ψηλά ISO σαν της A7s (χανει όμως DR στα χαμηλά ...)

3. Μεγεθος πίξελ με διαφορές μικρότερες απο 1/3 στοπ ακόμα και με την χαώδη διαφορά μεγέθους π.χ. της RX100 vs A7s. Eννοώ η Α7s έχει 8Χ μεγαλύτερα πίξελ (3 στοπ ..) αλλά μόνο 20% καλύτερη επίδοση σε απολαβή φωτός ανα μονάδα επιφανείας (1/4 στοπ).

Ενα απο τα δυνατά χαρτιά του συστηματος της nikon είναι η ταχύτητα της που συγκρίνεται με dslr (χρησιμοποιεί κοινούς επεξεργαστές). Εδώ είναι ενα παράδειγμα απο την ταχύτητα εστίασης σε φως δωματίου με αντικειμενα σε απόσταση 30εκ έως 3μ.

Nikon 1 j3 / AF speed / 30cm to 3m:
http://youtu.be/Q-Ngtlr1PwA

Ενα απο τα αδυνατα χαρτια του συστηματος της νικον ειναι οτι τελειωσε η διαρκεια ζωης της γνησιας μπαταριας σε λιγοτερο απο 16 μηνες και σημερα λεω να παω να δω τι θα μου πουν... :furious3:

Είχα κι εγώ τη J3 με τον 10-30, τον 30-110 κι ένα γκριπ. Ενώ αρχικά ενθουσιάστηκα με την ταχύτητά της, το βίντεο της, την ποιότητα των στάνταρ φακών της, τελικά αφού έψαξα πολύ στο δίκτυο, την έσπρωξα για ένα κομμάτι ψωμί, προκειμένου να πάρω την E-pl5.
O λόγος είναι αυτός:

http://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=nikon_j3&attr13_1=sony_nex3n&attr13_2=oly_epl5&attr13_3=sony_a3000&attr15_0=jpeg&attr15_1=jpeg&attr15_2=jpeg&attr15_3=jpeg&attr16_0=1600&attr16_1=1600&attr16_2=1600&attr16_3=1600&normalization=full&widget=1&x=-0.01031793166424089&y=0.32324236147839874

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α, ξέχασα:
Μπαταρία δεύτερη πήρα από τον Δήσιο με 15 ευρώ , αλλά πολύ μεγαλύτερη από τη γνήσια. 1550 ΑΗ αν θυμάμαι καλά. Μόνο που δεν πρόλαβα να δοκιμάσω την αντοχή της.

για πεσμας hector τι σε χαλασε στην nikon -περα απο το τι λενε τα διαφορα site- και προτιμισες την epl-5???
γιατι η δικια μου v1 φυσαει, γρηγορο af, πολυ καλο raw αρχειο, οπτικα πολυ καλα αν και πλαστικα, κ.α

Kαι εγω πολύ ευχαριστημένος με την J3,α αομα δεν μπορώ να πιστέψω οτι με 199 πήρα τέτοια μηχανη! (με τον 10-30 kit). Μετα απο λιγο καιρό πηρα και τον 18.5/1.8 και πλέον εχει σχεδόν μείνει πανω μονιμα.
Καταπληκτικός συνδιασμός φορητότητας / ποιότητας.
IMHO η μηχανή εχει πέσει θύμα των noise benchmarks του sensor, τα οποία δεν είναι καθόλου άσχημα, αλλα απλά δεν τα συγκρίνεις με aps-c. Χανουμε το δάσος με λίγα λόγια...

για πεσμας hector τι σε χαλασε στην nikon -περα απο το τι λενε τα διαφορα site- και προτιμισες την epl-5???
γιατι η δικια μου v1 φυσαει, γρηγορο af, πολυ καλο raw αρχειο, οπτικα πολυ καλα αν και πλαστικα, κ.α

Είναι βέβαιο ότι η ταχύτητά της δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Ήδη μου λείπει, όπως μου λείπει και το υπέρκομψο και minimal σύνολο μηχανής-φακών.
Το raw δεν με ενδιαφέρει, γιατί όσο κι αν την πάλεψα με τα προγράμματα που ήδη έχω δεν μπορώ να διαβάσω Nikon και το capture NX είναι πανάκριβο.
Αυτό που με χάλασε, τουλάχιστον στα jpg που χρησιμοποιώ, είναι το ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω πάνω από 1000 ISO. To αποτέλεσμα που έπαιρνα ήταν το ίδιο με της PEN 1 (2009).
Αντίθετα, με την E-pl5 το όριό μου φτάνει στα 3200 ISO. (Έχει και κανα-δυο ευκολίες αναφορικά με την οθόνη, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου)

hector .. για την υποστήριξη raw των Nikon .. μάλλον σκαλώνεις σε κατι πολύ απλό .. τι προγραμματα χρησιμοποιείς ?. Δοκίμασε RawTherapee απο τα δωρεάν ..

Έχω κάτι raw converters της sony, olympus, canon και ένα παλιό photoshop cs5. Εκνευρίστηκα και τα παράτησα. Τώρα τραβάω jpg και τα "ψιλομαζεύω" με picassa. Σε τρία λεπτά έχω ξεμπερδέψει.
Αλλά επειδή σκέφτομαι μεσοπρόθεσμα να ξανακοιτάξω προς τη Nikon, θα το ψάξω αυτό που προτείνεις.

Ευχαριστώ!!!

Τραβηχτική μηχανή, αλλά αν εξαιρέσουμε το αστραπιαίο AF και τα χειριστήρια δεν βλέπω γιατί να την προτιμήσει κάποιος σε σχέση με μια μικρή m4/3. Φωτογραφικά απέχουν πολύ...

Τραβηχτική μηχανή, αλλά αν εξαιρέσουμε το αστραπιαίο AF και τα χειριστήρια δεν βλέπω γιατί να την προτιμήσει κάποιος σε σχέση με μια μικρή m4/3. Φωτογραφικά απέχουν πολύ...

H σειρά 1 είναι καλή για συμπλήρωμα όσων έχουν Nikon συστημα .. καλή συνεργασία με τους φακούς της Nikon και έτσι αντι για TC παίρνουν μια 1 και έχουν 2Χ TC .. το οτι την χρησιμοποιεί η Marianne κατι λέει ..
http://www.dpreview.com/forums/post/55574516

Αυτό που δεν καταλαβαίνω με το σύστημα της Nikon είναι το γιατί δεν είναι το φτηνότερο. Έψαχνα για μηχανή στα 200-250 για τον αδερφό μου στο skroutz και βλέπω τη Sony a3000 με APS-C και EVF παρακαλώ στα 250.. και την E-PM2 στα 260. Η πιο φτηνή της σειράς 1 είναι στα 300. Μια μικρή 1 στα 180-220 θα έκλεβε αρκετές πωλήσεις πιστεύω και θα έβαζε πολλούς στο σύστημα της Nikon.

μην κρινεις μονο απο το μεγεθος του sensor ...δεν μετράει μονο αυτό σε μια μηχανή.

σε συνδυασμό με ενα καλό φακό, η σειρά 1 μπορει να δωσει εξαιρετικά αποτελέσματα σε δύσκολες συνθήκες σε μεγεθος τσέπης.

πχ ο 70-300

https://photographylife.com/reviews/nikon-1-70-300mm-f4-5-5-6-vr

CX-70-300-review-Image-2-960x639.jpg