Wowμην κρινεις μονο απο το μεγεθος του sensor ...δεν μετράει μονο αυτό σε μια μηχανή.
σε συνδυασμό με ενα καλό φακό, η σειρά 1 μπορει να δωσει εξαιρετικά αποτελέσματα σε δύσκολες συνθήκες σε μεγεθος τσέπης.
πχ ο 70-300
https://photographylife.com/reviews/nikon-1-70-300mm-f4-5-5-6-vr
![]()
Με τον 18.5/f1.8 που δεν έχει σταθεροποίηση το βίντεο πως είναι; κάνει σπασίματα λόγω μη σταθερότητας;
Για ταξιδιωτική φωτογραφία την θέλω την μηχανή κατά κύριο λόγο, οπότε καθόλου τρίποδο.
Το θέμα είναι ότι ο 10-30 της J3 είναι μεγαλύτερος από τον νεότερο, τόσο που βγαίνει εκτός ορίων μεγέθους που θα ήθελα...
Θα περάσω από κατάστημα να δω και στην πράξη τις διαφορές τους σε μέγεθος πάντως. Τα 199 είναι σούπερ τιμή όπως και να το κάνεις.
Με τον 18.5/f1.8 που δεν έχει σταθεροποίηση το βίντεο πως είναι; κάνει σπασίματα λόγω μη σταθερότητας;
![]()
![]()

κοιτα, αναλογα το χερι που εχεις! Kαι χωρις σταθεροποιηση, στα 18.5mm (~50eq) δεν θα εχεις προβλημα. Η μηχανή ακόμα και με τον παλιο 10-30 παραμενει αρκετά μικρή και χωράει ανετα σε μια τσεπη μπουφάν / σακακιου.
εδω ειναι ο 18.5 και ο 10-30.
View attachment 114491
Προσωπικά και με τους δυο φακούς δεν δυσκολεύτηκα ποτέ σε λήψεις ακομα και με αρκετά χαμηλό φωτισμό. Επειδή και εγώ σιχαίνομαι να κουβαλάω τρίποδα και τριποδάκια, πάντα την εχω σεταρισμένη στα 5fps οποτε αφού τραβήξω 5-10 photos, κρατάω αυτή που ειναι η πιο sharp και συνήθως πάντα θα μου κάτσει κάποια![]()
πχ η παρακάτω αφού τόσο ο φωτισμός ηταν πολύ χαμηλός (εσωτερικό καταστήματος χωρις φως) όσο και το θέμα ατίθασοΜε τον 18.5 παιζει μεγάλος έρωτας και σπάνια βγαίνει απο την μηχανή!
![]()
Εντάξει δεν εχεις αλλες επιλογές...μετα κινητό!θα διαφωνήσω για τη δυνατότητα μεταφοράς σε τσέπη,
έχοντας την λίγο μεγαλύτερη ΧΜ της fuji μαζί μου σε πρόσφατο επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό,
(και η οποία είναι λίγο μεγαλύτερη, αλλά ο "pancake" φακός αρκετά μικρότερος),
η μεταφορά αλλά κυρίως το βάλε βγάλε σε τσέπη χειμωνιάτικου μπουφάν,ήταν μπελάς ,με αποτέλεσμα μετά την 1η μέρα να μην την κουβαλάω μαζί μου,
και το κυρίως πρόβλημα δεν ήταν το μέγεθος αλλά ο φακός που προεξέχει (αν και pancake στην περίπτωσή μου)
όσο για τη φωτογραφία με το γατί, φοβερή, διαφήμιση για τη μηχανή
θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη για την GM1 αφου όπως έδειξε και στην συγκριςη μεγεθών που έβαλε η Panasonic έχει πανω κάτω τις ίδιες διαστάσεις με το σύστημα της Νικοn, μεγαλυτερο αισθητηρα με πολυ καλυτερο IQ και πολυ καλο βιντεο, σωμα μαγνησίου κλπ. όμως ειναι ακριβή λύση απο τα φθηνά εισαγωγικα m43 μοντέλα (epm2, epl5) κυριως λογω μεγεθους και ποιότητας κατασκευής, η τιμή της ειναι στα 520 και κατι σημερα μετα απο 1.5 χρόνο που κυκλοφορεί (εγω την πηρα 650 πέρυσι),
παντως το συστημα m43 εχει λύσεις, προτάσεις και επιλογές που στην ουσία καπελώνει το μικρό συστημα της Νικον και για έναν που ξεκινάει σημερα και δεν τον ενδιαφέρει η συμβατότητα με φακους Νικον αλλα θέλει πολυ μικρό μέγεθος και εναλλαξιμότητα φακών θα βρεί την ιδανική λύση σε αυτό εφόσον τον ενδιαφέρει και η καλύτερη ποιοτητα.
Σαφως και ειναι καλύτερη μηχανή (την χαλβαδιάζω οφείλω να ομολογήσω, ομως το σύστημα AF ειναι πολύ μέτριο, χωρις phase detection οπως η Nikon και αυτό με μπλόκαρε). Μιλάμε για τα διπλάσια λεφτά απότι ενα mid-range σύστημα της Nikon οπως η J4 και ο Γιώργος εχει θέσει ενα budget!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.