Nikon mirrorless system 1"

Re: Nikon mirrorless system

ειναι παραξενο που το αλεξηλιο φαινεται στο βιντεο…. δεν το εχω ξαναδει!
Ειναι εργοστασιακο ή τριτου κατασκευαστη ?

Και στις φωτογραφιες φαινεται... ειναι το αλεξηλιο του 30-110 το οποίο ειναι πιο ψηλο, περιπου διπλασιο σε μηκος, απο αυτο του 10-30, το οποίο ομως πρεπει να το αγορασω εξτρα και το σκεφτομαι. Οταν το φοραω λοιπον στον 10-30, απο τα 10 μεχρι τα 13-14 ή καπου εκει, βινιεταρει τον φακο...

• Like
Reactions: HexDec

Υπάρχει και το ebay, όπου συνήθως το original πουλιέται στο 20-30% της τιμής με άλλο branding, όλα κινέζικα είναι. Έχω το "olympus" του 14-150 και ένα "κινέζικο" των 8$ και είναι ακριβώς ίδια.

Εννοειται οτι αν παρω παρασολειγ θα το παρω απο κινεζο... αυτο δεν με απασχολει γιατι ειναι φτηνιαρικα... εκεινο που σκεφτομαι και δεν μπορω να αποφασισω αν θελω ή οχι, ειναι το γκριπ... μαιμου φυσικα, αν παρω αυτα που ειναι παρομοια με τα οριτζιναλ και πιανουν και κατω απο τη μηχανη, αλλα παλι θελει κανενα 30ρι ευρω... ή το αυτοκολλητο του Φρανιετς που αν και ενα κομματι λαστιχο, το χρεωνει κι αυτο κανενα 30ρι...

Και αντε τα 30 δεν τα σκεφτομαι λες, δεν ξερω αν θελω να προσθεσω ογκο ή μου κανει ετσι... ενα γκριπ θα ηταν πιο ευχρηστο μεν, αλλα εδω θελουμε να μειωσουμε ογκο και βαρος... δεν ξερω, αν μπορουσα να το δοκιμασω πρωτα, θα αποφασιζα πιο ευκολα, αλλα δεν υπαρχει εδω κατι να δω...

Προς το παρον εκανα πατεντα με το λουρι της και το πιανω στην υποδοχη για το τριποδο και την εχω κρεμασμενη αναποδα οπως με τα λουρια τυπου black rapid. Θελει λιγη βελτιωση η ολη πατεντα, αλλα αρχιζω να τη συνηθιζω.

Και παμε στα πιο σημαντικα τωρα... εκανα κατι δοκιμες με το φοκους στο βιντεο, εντελως ερασιτεχνικες βεβαια, εν ωρα καφε, αλλα μου φανηκε οτι ειναι ικανοποιητικη η εστιαση.... προς στιγμην νομισα οτι δεν δουλευει το phase detection στο βιντεο, αλλα με τετοια αποδοση σε εσωτερικο χωρο, μαλλον λειτουργει κανονικα...

Για δειτε οι ειδικοι του βιντεο και πειτε μου καμμια γνωμη...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το ασχημο ειναι οτι πολλες απο τις ρυθμισεις για φωτο, μενουν ιδιες και για το βιντεο, οπως πχ τα χρωματικα προφιλ... στις φωτογραφιες χρησιμοποιω προφιλ με ολες τις ρυθμισεις στο 0 ή στο τερμα μειον, για να εχω περιθωρια στην επεξεργασια (οταν τραβαω jpg που τα χρησιμοποιω συχνα λογω του προβληματος της προεπισκοπισης στο EVF).

Απο βιντεο ομως και ρυθμισεις post processing δεν ξερω τιποτε, οποτε θα πρεπει να θυμαμαι να αλλαζω προφιλ, πραγμα δυσκολο εως αδυνατον, οποτε μαλλον θα συμβιβαστω με ατονες εικονες στο βιντεο προς το παρον τουλαχιστον.

Ηρθαν και οι κινεζικες μπαταριες και ελπιζω να μην ανατιναχτουμε... Σε mAh ειναι 2200 εναντι 1900 της γνησιας και σε WH ειναι 15,4 εναντι 14, θετικο οτι τα cells ειναι made in Japan (τι ειναι αυτα δεν ξερω)... σε βαρος μου φαινεται η κινεζικη κομματακι πιο ελαφρια...

Τωρα που την φορτιζω, βλεπω οτι το λαμπακι αναβοσβυνει με ρυθμο πολυβολου, ενω εχω την εντυπωση οτι με τη γνησια, αναβοσβυνει πιο αργα στη διαρκεια της φορτισης... αν εχει κανεις ιδια μηχανη (D800, D7100, D7100) και θυμαται πως αναβοσβυνει ο φορτιστης του, ας μου πει να ησυχασω...

Απάντηση: Re: Nikon mirrorless system

Ηρθαν και οι κινεζικες μπαταριες και ελπιζω να μην ανατιναχτουμε... Σε mAh ειναι 2200 εναντι 1900 της γνησιας και σε WH ειναι 15,4 εναντι 14, θετικο οτι τα cells ειναι made in Japan (τι ειναι αυτα δεν ξερω)... σε βαρος μου φαινεται η κινεζικη κομματακι πιο ελαφρια...

Τωρα που την φορτιζω, βλεπω οτι το λαμπακι αναβοσβυνει με ρυθμο πολυβολου, ενω εχω την εντυπωση οτι με τη γνησια, αναβοσβυνει πιο αργα στη διαρκεια της φορτισης... αν εχει κανεις ιδια μηχανη (D800, D7100, D7100) και θυμαται πως αναβοσβυνει ο φορτιστης του, ας μου πει να ησυχασω...

Ειναι τα στοιχεια που εχει μεσα η μπαταρια δηλαδη οι μπαταριες η η μπαταρια αν εχει ενα στοιχειο.

Παραδειγμα οι μπαταριες στα laptop εχουν πολλα στοιχεια μεσα του 1.2 volt και ετσι στο συνολο φτανουν στα 11 volt πχ.

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες Λευτερη.

Η μια δεν φορτιζει πανω απο 66% παντως και κραταει πολυ λιγο. Την αλλη που φορτιζει κανονικα, τη δοκιμασα σημερα και εχω την εντυπωση οτι η μηχανη δεν ανταποκρινεται οπως πρεπει, καθυστερει και στην εστιαση και στη φωτομετρηση. Δεν ξερω ομως αν μπορει κατι τετοιο να οφειλεται στην μπαταρια ή σε αλλους λογους. Αν καποιος ξερει ας μου πει, αλλοιως θα το παρακολουθησω λιγο να δω τι γινεται.

Κατα τα αλλα η νικον δεν μας αφηνει να αγιασουμε... σημερα σε καταστημα της πολης ειχε την D3100 με τον 18-55 στα 300 ευρω... ενας μπροστα μου πηρε δυο...!!!! Με το χερι στην τσεπη ημουν κι εγω, αλλα ας οψεται η V1... σε μεγεθος δεν εχουν -ως σωματα- και την τρομερη διαφορα, ο φακος δινει τον ογκο, αλλα και απο δυνατοτητες, ειναι μερα με τη νυχτα...

Επισης, επειδη ειδα οτι καποιους τους ενδιαφερει, σε αλλο καταστημα, η πανασονικ G5 με τον mega 14-42 ηταν στα 399 ευρω και ελεγαν οτι ειναι ευκαιρια...

Σκεφτομουν να βαλω καποιο γκριπ, αλλα μετα απο λιγη χρηση, τη συνηθισα και νομιζω οτι δεν χρειαζεται... με ενα λουρακι στον καρπο σε σωστο μεγεθος την κρατας ανετα και ετοιμοπολεμη ακομα και με τον 30-110. Γλιτωνεις και το εξτρα βαρος και ογκο, μια και αυτος ειναι και ο σκοπος αγορας της.

Η φωτομετρηση, μπερδεμα... κυριως λογω του EVF που καποιες φορες αργει να μεταβαλλει την φωτεινοτητα του και δεν ξερω αν δειχνει αυτο που θα παρω τελικα ή αν απλως φωτιζει τη σκηνη... αλλο βλεπω οταν καδραρω, αλλο οταν αυτορυθμιζεται, αλλο στην επισκοπιση μετα τη ληψη και αλλο στον υπολογιστη... με αποτελεσμα να μην καταλαβαινω ευκολα τι χρειαζεται, ποτε, πως κτλ κτλ. Θα παρει χρονο...
Θα παρει χρονο γιατι τα μενου ειναι δυσχρηστα, οπως και τα εξωτερικα κουμπια (μικρα και αβολα) και βαριεμαι να τα χρησιμοποιω ή δεν προλαβαινω, ή αλλαξαν οι συνθηκες και γενικα ψαχνω να βρω τις ιδανικες.... AUTO ρυθμισεις.

Στο 100% θεαση και στα 100 iso εχει... θορυβο...!!!! Προσπαθω να τον συνηθισω.

Σε καποιες περιπτωσεις, ενω το φως ηταν καλο, δεν εβρισκε κοντραστ η εστιαση, επεφτε δηλαδη σε μονοχρωμη επιφανεια και ειχε το γνωστο μπρος πισω... πολυ ενοχλητικο, το ειχα ξεσυνηθισει...

Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις ομως ηταν αστραπη...

Εδω μερικα παραδειγματα με εστιαση μονου σημειου και AF-S (οχι συνεχομενη ουτε τρακινγκ). Βλεπω, σηκωνω τη μηχανη και κανω κλικ... το πολυ καλο ειναι οτι το κλικ γινεται πριν καν αναψει το EVF...!!!! Μπορει να μην εχεις τη δυνατοτητα για δευτερη ληψη, αλλα την πρωτη, αν τη δεις, την τσακωσες...

_DSC0885_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Εδω, επιασα ακριβως το γκολ...

_DSC0891_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Η εστιαση ειναι παραπανω απο καλη... μεγαλο προβλημα το βαθος πεδιου... μιλαμε για πολυ βαθος και δνε βλεπω τροπο να το διορθωσουμε παρα μονο πεισσοτερη προσοχη στο φοντο κατα το καδραρισμα... αυτα ειναι δυσκολα πραγματα αλλα ηδη αρχισα να μην κανω οσα κλικ θα εκανα σε αλλη περιπτωση... πρεπει ομως να αποφασιζεις αν τη θελεις τη φωτο με χάλια φοντο ή να μην την εχεις καθολου (αν περιμενεις να καθαρισει το καδρο, μπορει ν αχαθει και η στιγμη)...

Εδω βεβαια... δεν αντισταθηκα (ποιο φοντο τετοια ωρα... :flipout::flipout:)

_DSC0896_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Ενα αλλο κακο της μηχανης ειναι οτι καποιες φορες, σε κοιτανε με... λυπη... εμεις ομως, σθεναρα υποστηριζουμε οτι "τα εργαλεια δεν κανουν τον μαστορα"... :fahne90: και συνεχιζουμε...

_DSC0883_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Παντως, μια και βλεπω οτι κανεις αλλος δεν ενεδωσε στη γοητεια της μιρορλες νικον και ουτε προκειται στο κοντινο μελλον μια και εχει καταργηθει ηδη εδω και καποιους μηνες (τουλαχιστον η V1) και η V2 εχει τιμη "λαικα", ας αποχαιρετησω το κιτρινο νημα με κατι... "all time personal classic" :music-smiley-005:

_DSC0892_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

_DSC0894_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

... τα κοκκινα σειρητια σε συνδυασμο με το ασπρο, δεν υπονοουν καμμια φωτογραφικη προτιμηση...:Banane0:

Αντε, καλο καλοκαιρι και προσοχη στον ηλιο, ολες οι νοσοκομες δεν ειναι ιδιες... :music-smiley-005:

Last edited:
Απάντηση: Nikon mirrorless system

Ωχ παλι ζημια μας εκανες ρε μπαγασα πρωι-πρωι.......:worshippy:

Στα της V1 τωρα...
Dof λογικο και αναμενωμενο..Με τοσο μικρο αισθητηρα περνεις βαθος πεδιου ιδιο με αυτο μια κομπακτ, δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραματα περα απο το να προσεχεις λιγο περισοτερο το καδρο-οπως πολυ σωστα γραφεις.
Η μονη 'γιατρεια' ειναι το ff.
Η εστιαση ειναι κατι παραπανω απο καλη και γρηγορη και παντως ΠΟΛΥ πιο γρηγορη απο αυτη της OMD και σχεδον ανταξια μια entry level dslr.
Mε την φωτομετρηση απο οσο θυμαμαι δεν ειχα κανενα ιδιαιτερο θεμα αν και λογο διαφορετικου στυλ&θεματολογιας φωτογραφισης σχεδον παντα ειχα/εχω καντροβαρη.
Θορυβο σκ@τα μπορω να σου βγαλω και με τις D4/D800 στα iso100. Απο οσο θυμαμαι στα 100-200 δεν ειχα προβλημα αν και την δουλευα μεχρι τα 400 ΤΟ ΠΟΛΥ (συνηθως στα 100).
Η αυτονομια ηταν ικονοποιητικη, οχι τελεια αλλα ουτε και με προβληματισε ποτε. Βεβαια η μηχανη οδηγουσε τους 70-200/300 με συνεχωμενη χρηση της οθονης.
Το evf ειναι 'καλο' αλλα το αντιστοιχο της omd καλυτερο, παντως ειναι θεμα συνηθειας.
Διακριτικη μηχανη οποτε και δεν τρομαζεις τον κοσμο και μπορεις να εχεις και τα 'τυχερα' σου πιο ευκολα...
Ειπαμε το 'μεγεθος' δεν μετραει παντα αλλα το.....'πως' :2thumb22sup:

Γενικα παντως απο την V1 ειχα μεινει ευχαριστημενος, το μονο που μου την εδινε καπως ηταν το πιασημο αλλα εγω εχοντας σαν μετρο συγκρισεις τα σωματα pro μαλλον δεν ειμαι και το αντικειμενικο δειγμα γραφης...:afro:

Keep going!
(Ποτε θα μας δωθει η ευκαιρια να κανουμε παρεα φωτογραφια..δρομου?)
:Banane0: