Ναι ρε συ Βασιλη, ο Ντινος πηρε σοβαρη μηχανη γιατι φωτογραφιζει και σοβαρα θεματα... :ernaehrung004: λουλουδια, σκυλακια κτλ.

Εγω, οπως ειπε και ο Δημητρης παραπανω ειμαι.. του δρομου, τι να την κανω τη σοβαρη μηχανη...? (με βλεπω φθινωπορο με καμμια μεταχειρισμενη 5ρα, θελω το joystick για τα σημεια εστιασης γι αυτο φοβαμαι την 6D)...
Λεωνιδα, ηταν να ερθεις προς τα εδω... για συννενοηθειτε με τον Beavis και φερτε τους 35ρηδες να σας τους κανω σκονη με τον οριτζιναλ...
Κατα τα αλλα, για τη V1 ειναι οπως τα λες κι εσυ... κακως της δινω τοση σημασια, ειναι μια κομπακτ που αλλαζει φακους και εχει γρηγορη εστιαση οπως θα επρεπε να εχουν ολες με την εξελιξη που υπαρχει...
Και μια και ξαναεγραψα, ας πω και τις σημερινες παρατηρησεις...
Τα 100 iso εχουν θορυβο στο 100% αλλα τουλαχιστον ειναι ιδιος μεχρι και τα 400 και ελαφρα χειροτερος στα 800. Οποτε, ολα ΟΚ, το ξερουμε, το αποδεχομαστε.
Οι δυο κινεζικες μπαταριες που πηρα, τελειωνουν πολυ γρηγορα, 50 φωτο η μια και 90 η αλλη (με αρκετη χρηση των μενου ομως και προεπισκοπιση). Πρεπει να τραβαει πολυ ρευμα η σταθεροποιηση που ειναι συνεχως !!! ενεργη. Αυριο λεω να δοκιμασω να την εχω στο off.
Η οθονη, αν και απενεργοποιημενη, ζεσταινεται... οχι υπερβολικα, αλλα το νοιωθεις και σε φοβιζει λιγακι, δεν ξερω αν ειναι προβλημα ή συμβαινει σε ολες τις μιρορλες.
Η εργονομια του κλειστρου ειναι προσανατολισμενη για χρηση με τα χερια τεντωμενα, πολυ καθετο και ενοχλει.
Η λοιπη εργονομια της μηχανης, λογω μεγεθους και αριθμου κουμπιων ειναι... για χρηση auto και μονο... σημερα ηθελα να αλλαξω σημειο εστιασης και αφου απεφυγα να στραμπουληξω το δαχτυλο και απεφυγα να βγαλω το ματι μου και αφου μπηκα πρωτα σε 2-3 αλλες ασχετες ρυθμισεις που ειναι στην πισω ροδελα, κατεληξα στο οτι βαριεμαι να το αλλαζω και εβγαλα 6 ληψεις ψαχνοντας με το ζουμ το καδρο που ηθελα... ευτυχως το θεμα ηταν... στατικο και με περιμενε...
Εχω την εντυπωση οτι το βιντεο ειναι καλυτερο απο τη φωτογραφια, αλλα συνεχως το... ξεχναω οτι εχω και απο αυτο...!!!!
Η χρηση του EVF με γυαλια ηλιου ειναι... σκοτεινη υποθεση !!!!
Κατεληξα οτι χρειαζομαι μια ψηφιακη rangefinder με αυτοματη εστιαση (εστω και contrast detection προγουμενης γενιας)... υπαρχει τετοια ρε παιδια? Εσεις που ασχολειστε με τις παλιατσαριες

(Alex, send κτλ) εχετε τιποτε υπ οψιν?
Θα αρχισω να κοιταω για Fuji Χ-PRO 1 μου φαινεται, αλλα παραειναι μεγαλη ρε γμτ... και οι X100 νομιζω εχουν οπτικο ματακι, αλλα δεν αλλαζουν φακο... κ@λοεταιρειες, ολα μισα τα κανουνε... :twoguns: