Nikon Z6 III

η αρχική τιμή της z6ii ήταν 2500, η αρχική τιμή της z6iii είναι 3000, άρα αύξηση 20%,

δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ των z5, zf, z6ii και z6iii,

αν είσαι επαγγελματίας και σου η z6iii σε βοηθάει στη δουλειά σου, την τσιμπάς, αν είσαι χομπίστας κάθεσαι όπως είσαι,

αν είσαι χομπίστας με γερή τσέπη ψωνίζεις ότι θες.

δεν έχει οικονομικό νόημα να αλλάζεις συστήματα, μόνο ζημιά θα έχεις,
Είναι και έτσι, αλλά δεν είναι και έτσι.
Επειδή δεν πάει σύμφωνα με το τι λεφτά έχει ο κάθε καταναλωτής (επαγγελματίας ή χομπίστας) αλλά με το τι υπάρχει εκεί έξω απο ανταγωνισμό.
Δεν είμαστε κλεισμένοι σε μια φούσκα που έχει μόνο Νίκον μέσα και είτε πληρώνεις ή μένεις με το κουτσό άλογο.

Το "παράπονο" μου έχει να κάνει πως αν κάποιος θέλει σύγχρονο και ανταγωνιστικό af στην Νικον θα πρέπει να το πληρώσει σε ανώτερη βαθμίδα, όπου θα πάρει σαφώς και άλλα features που μπορεί όμως να μην χρειάζεται.

Πχ για εμένα που έχω την Ζ5, μια μηχανή ίδια με την Ζ5 αλλά με το af της Zf και κάπου 8 -10 fps burst, είναι αρκετή για να κάνω σχεδόν τα πάντα. Ακόμη και βίντεο, μιας και το θέμα μου με το video στην Ζ5 έχει να κάνει με το af παρά με οτιδήποτε άλλο. Το θέμα του κρόπ 4Κ αλλά και των fps στο βιντεο δεν με απασχολούν.
Αυτή τη στιγμή όμως δεν έχω επιλογή σε μια κατηγορία τιμής Consumer ή και Prosumer. Πρέπει να ανέβω στα 3000 ευρώ και στην Ζ6iii για να πάρω τα παραπάνω χαρακτηριστικά +πολλά περισσότερα που όμως δεν τα χρειάζομαι (και είναι κυρίως για βίντεο)

Θα ήθελα να υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Πχ αυτή τη στιγμή και η Canon με R6ii και R8, αλλά και R6 πρώτης γενιάς καλύπτουν αυτό το tier.
Αντίστοιχα και η Sony έχει μοντέλα μεταξύ 1500-2000 ευρώ που καταφέρνουν και καλά fps αλλά και τρομερό autofocus.
Η Panasonic με την πολύ καλή S5ii επίσης είναι πολύ υπολογίσιμος παίχτης

Η Νικον για την ώρα δεν έχει...

Παραμένουμε στην αναμονή και βλέπουμε. Συμφωνώ πως δεν συμφέρει καθόλου η αλλαγή συστημάτων τρεις και λίγο. Ούτε και έχω σκοπό να το κάνω.
Αυτό όμως δεν με εμποδίζει απο το να γκρινιάζω για αυτά που βλέπω

Ειναι παντα λαθος κατα την ταπεινη μου αποψη να κρινουμε κοστος αγορας μηχανης ακομα δεν βγηκε.

Ολοι ξερουμε οτι αν εισαι early buyer θα την πληρωσεις την υπεραξια .

Αν εχεις υπομονη καποια στιγμη θα παρουσιαστει η ευκαιρια.

Σημερα πχ η R5C της canon επεσε στα 3300 καποιος την χρειαζεται , καμερα που εκανε το λιγοτερο 3700 πριν λιγο καιρο .

Το θεμα ΠΑΝΤΑ ειναι να ξερεις τι χρειαζεσαι και να αποφασισεις ποσα εισαι διατεθειμενος να δωσεις.

Χωρια που εγω καμερα που ακομα δεν εχει βγει δεν θα την επαιρνα παρα μονο αν υπηρχε επειγον επαγγελματικο προτζεκτ για να αξιοποιηθει αμεσα.

Διαφορετικα περιμενω να δω ολα τα αναλυτικα τεστς και reviews να μαθω τα πραγματικα της κουσουρια και μετα να αποφασισω ποσα αξιζει η καμερα αυτη ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ.

Καλά τα λετε παιδιά, αλλά εγώ αυτό που ξέρω είναι πως άμεσα δεν υπάρχει εναλλακτική για αναβάθμιση μέσα στο σύστημα εκτός και αν χώσεις.
Δεν πρόκειται ούτε να βγει κάτι ενδιάμεσο μέσα στους επόμενους μήνες ή και χρόνια, ενώ και η τιμή της Ζ6iii στην καλύτερη περίπτωση για τα επόμενα 2 χρόνια θα παίζει 2500 χιλιάρικα στα cashback.

Οκ, θέμα υπομονής θα μου πείτε.
Ναι, σε έναν βαθμό.
Επειδή στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για GAS αλλά για μια λειτουργία πολύ βασική που διορθώθηκε μόλις στην Zf και μετά στην Z6iii
Το eye af.

Anyway, κακώς το αναλύω παραπάνω. Έκανα νομίζω σαφή την θέση μου. Περίμενα μια μηχανή με καλύτερο af αλλά όταν αυτή ήρθε είχε πάνω και καλύτερα features για video και είχε και άλλα μπλιμπλίκια, και η τιμή της εκτοξεύτηκε. Εκει είναι όλο το ζουμί (για εμένα).

Για την ώρα σίγουρα δεν κάνω κίνηση, επειδή δεν υπάρχει άμεση ανάγκη.
Ισως δώσουν σύντομα; το καλό eye af και σε μια Ζ5ii (θέλω να ελπίζω).

• Like
Reactions: guzzi and gkpapad
η πραγματική επένδυση είναι οι φακοί, επίσης στη φαρέτρα μας υπάρχει και το mf, όσο κι αν θεωρείται αναχρονισμός είναι κι αυτό ένας δρόμος (νέος για κάποιους, γνώριμος για άλλους), μαζί με το focus peaking μπορεί να δώσει πολλές λύσεις, πρακτικές και δημιουργικές.
Χωρια που εγω καμερα που ακομα δεν εχει βγει δεν θα την επαιρνα παρα μονο αν υπηρχε επειγον επαγγελματικο προτζεκτ για να αξιοποιηθει αμεσα.

Διαφορετικα περιμενω να δω ολα τα αναλυτικα τεστς και reviews να μαθω τα πραγματικα της κουσουρια και μετα να αποφασισω ποσα αξιζει η καμερα αυτη ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ.
έχω την εντύπωση ότι περισσότερη πληροφορία αντλεί κάποιος απ τις κοινότητες των χρηστών, παρά απ τα reviews.

η πραγματική επένδυση είναι οι φακοί, επίσης στη φαρέτρα μας υπάρχει και το mf, όσο κι αν θεωρείται αναχρονισμός είναι κι αυτό ένας δρόμος (νέος για κάποιους, γνώριμος για άλλους), μαζί με το focus peaking μπορεί να δώσει πολλές λύσεις, πρακτικές και δημιουργικές.

έχω την εντύπωση ότι περισσότερη πληροφορία αντλεί κάποιος απ τις κοινότητες των χρηστών, παρά απ τα reviews.
Ενταξει, δεν είναι τόσο χαλια το af της Ζ5 που να χρειαστεί να καταφύγει κάποιος σε manual focus, για την πλειοψηφία των λήψεων ώστε να το λύσει.
Εκτός και αν θέλει να το κάνει για δικούς του λόγους, ή αν έχει παλιότερους φακούς με αντάπτορα ,ή νέους φτηνούς κινέζικους manual.
Απ' 'ολα έχει ο μπαξές. Κι εγώ βγάζω μάνουαλ φόκους, αλλά για τελείως προσωπικές λήψεις με vintage φακους.

Απλά υπάρχουν περιπτώσεις χαμηλού φωτισμού (αλλά όχι τόσο χαμηλού που να πεις "δεν βαριέσαι") που το af δεν δουλεύει σωστά.

Ίσως τελικά η λύση να είναι μια Zf με γκριπ. Πιο ρεαλιστική τιμολόγηση και ευρύτερο φάσμα χρήσης, χωρίς να υπολείπεται κάπου της Z6iii σε πραγματικές (ακόμη και απαιτητικές) συνθήκες.

• Like
Reactions: gkpapad
Μα δεν το είπα επειδή το auto focus της z5 δεν είναι καλό, το είπα για να φύγουμε λίγο από την φρενίτιδα του cracking & subject recognition, εγώ τελευταία στην canon χρησιμοποιώ μόνο MF, αν το δοκιμάσει κάποιος θα εκπλαγεί από το αποτέλεσμα κατά τη γνωμη μου.

Επίσης η αναβάθμιση της εικόνας που παίρνεις με έναν καλό φακό δε συγκρίνεται...

Θεωρώ πάντως την Ζ6iii πολύ αξιόλογη μηχανή με βελτιώσεις σε σημαντικούς τομείς, αλλά όπως λέει και ο @Kosh ας περιμένουμε να δούμε.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nikon Z6 III Review & Sample Images by Ken Rockwell​

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nikon Z6 III Tutorial, Guide & Pro Secrets by Ken Rockwell​

Ken Rockwell