Highpriest
Senior Member
- 28 January 2023
- 530
Είναι και έτσι, αλλά δεν είναι και έτσι.η αρχική τιμή της z6ii ήταν 2500, η αρχική τιμή της z6iii είναι 3000, άρα αύξηση 20%,
δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ των z5, zf, z6ii και z6iii,
αν είσαι επαγγελματίας και σου η z6iii σε βοηθάει στη δουλειά σου, την τσιμπάς, αν είσαι χομπίστας κάθεσαι όπως είσαι,
αν είσαι χομπίστας με γερή τσέπη ψωνίζεις ότι θες.
δεν έχει οικονομικό νόημα να αλλάζεις συστήματα, μόνο ζημιά θα έχεις,
Επειδή δεν πάει σύμφωνα με το τι λεφτά έχει ο κάθε καταναλωτής (επαγγελματίας ή χομπίστας) αλλά με το τι υπάρχει εκεί έξω απο ανταγωνισμό.
Δεν είμαστε κλεισμένοι σε μια φούσκα που έχει μόνο Νίκον μέσα και είτε πληρώνεις ή μένεις με το κουτσό άλογο.
Το "παράπονο" μου έχει να κάνει πως αν κάποιος θέλει σύγχρονο και ανταγωνιστικό af στην Νικον θα πρέπει να το πληρώσει σε ανώτερη βαθμίδα, όπου θα πάρει σαφώς και άλλα features που μπορεί όμως να μην χρειάζεται.
Πχ για εμένα που έχω την Ζ5, μια μηχανή ίδια με την Ζ5 αλλά με το af της Zf και κάπου 8 -10 fps burst, είναι αρκετή για να κάνω σχεδόν τα πάντα. Ακόμη και βίντεο, μιας και το θέμα μου με το video στην Ζ5 έχει να κάνει με το af παρά με οτιδήποτε άλλο. Το θέμα του κρόπ 4Κ αλλά και των fps στο βιντεο δεν με απασχολούν.
Αυτή τη στιγμή όμως δεν έχω επιλογή σε μια κατηγορία τιμής Consumer ή και Prosumer. Πρέπει να ανέβω στα 3000 ευρώ και στην Ζ6iii για να πάρω τα παραπάνω χαρακτηριστικά +πολλά περισσότερα που όμως δεν τα χρειάζομαι (και είναι κυρίως για βίντεο)
Θα ήθελα να υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Πχ αυτή τη στιγμή και η Canon με R6ii και R8, αλλά και R6 πρώτης γενιάς καλύπτουν αυτό το tier.
Αντίστοιχα και η Sony έχει μοντέλα μεταξύ 1500-2000 ευρώ που καταφέρνουν και καλά fps αλλά και τρομερό autofocus.
Η Panasonic με την πολύ καλή S5ii επίσης είναι πολύ υπολογίσιμος παίχτης
Η Νικον για την ώρα δεν έχει...
Παραμένουμε στην αναμονή και βλέπουμε. Συμφωνώ πως δεν συμφέρει καθόλου η αλλαγή συστημάτων τρεις και λίγο. Ούτε και έχω σκοπό να το κάνω.
Αυτό όμως δεν με εμποδίζει απο το να γκρινιάζω για αυτά που βλέπω