Nikon Ζ6 - Z7

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Οτι ναναι , γρήγορη ριπή με AF και μπαταρία έξτρα εχεις μόνο με το γκριπ και δεν του βάζουν κλείστρο για portrait mode..?, βρε μην δεν θέλουν να πουλήσουν? :slapface:

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Δεν το λένε grip, το λένε "battery pack". Μαλλον για να βολέψουν το videoscoping οπου εχει και τις μεγαλύτερες απαιτήσεις σε μπαταρία.

Προφανώς θα βγει και grip αργότερα.

Digital Camera World:
There's a battery grip, is that right?

Tim Carter:
It's not a grip, it's a battery pack.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Νομίζω θέλουν ο υποψήφιος αγοραστής Z να παραμείνει χρήστης DSLR ως κύριας μηχανής, ώστε να συνεχίσει στην πορεία να αγοράζει μοντέλα και φακούς και από τις δυο σειρές.

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Α καλα.... σωστα ειπα στην αρχη οτι προκειται για τεχνολογια 2-3 χρονων, με καποιες συγχρονες πινελιες (μονιτορ-evf).
Τεσπα, ετσι κι αλλιως θα πουλησει στους χρηστες των Nikon, γι αυτο βγηκε αλλωστε.

Για περιμένετε λίγο να δούμε IQ σε κομμάτια παραγωγής, συνήθως η Nikon ξεζουμίζει καλύτερα τους αισθητήρες και οι φακοί στα χαρτιά δείχνουν πολλά υποσχόμενοι...

αυτο ειναι σιγουρο...αλλα το ζητημα ειναι στα υπολοιπα.

Επαρκη εικονα εχουμε απο τις Sony FF... στα υπολοιπα τα χαλαει η nikon.
Eνας νεος αγοραστης βλεπει τη μια καρτα, τη χαμηλη ριπη, τους ελαχιστους native φακους, μετρια μπαταρια...δεν εχει λογο να παει στη Nikon.

Φυσικα, οι κατοχοι νικον φακων θα το σκεφτουν αλλιως, ειδικα σαν δευτερο σωμα, γιατι δε νομιζω κανεις να αφησει μια D850 ή D500 γι αυτες !

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Α καλα.... σωστα ειπα στην αρχη οτι προκειται για τεχνολογια 2-3 χρονων, με καποιες συγχρονες πινελιες (μονιτορ-evf).
Τεσπα, ετσι κι αλλιως θα πουλησει στους χρηστες των Nikon, γι αυτο βγηκε αλλωστε.

Αυτή η απολυτοσύνη σου για τα πάντα και ο μηδενισμός σου με ξεπερνάει.

Χρησιμοποιώντας την οπτική σου γωνία μπορεί ο καθένας να πει ακριβώς το ίδιο για όλες τις μηχανές.

Η Α7ΙΙΙ πχ είναι άχρηστη. Οθόνη εφάμιλλη της α6000, κακό evf, απουσία 4Κ50p, απουσία 10bit στο βίντεο, κακή αδιαβροχοποίηση, κακό ibis κτλ κτλ.
Όλα τα υπόλοιπα δεν παίζουν ρόλο;

Δεν έχει νόημα αυτό που κάνεις. Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε, που λένε...

Για μένα το Α και το Ω είναι η ποιότητα φώτος που θα έχουν οι 2 νέες μηχανές, οι Nikon σχεδόν πάντα βγάζει καλύτερη ποιότητα από τους αισθητήρες της Sony, πιθανότατα θα ισχύει και εδώ, βάλε και ότι υπάρχει πολύς κόσμος εκει έξω με μεγάλη γκάμα φακών της Nikon, οπότε έδεσε το γλυκό, μια χαρά θα πάνε οι μηχανές.

Τώρα σε σύγκριση με την Α7ΙΙΙ νομίζω κάθε μια έχει τα καλά της και τα κακά της, αν επέλεγα ανάμεσα σε αυτές τις 2 (χωρίς να έχουμε ακόμα δει reviews) θα προτιμούσα την Nikon λόγω καλύτερης οθόνης touch, καλύτερου σκοπεύτρου, καλύτερης αδιαβροχοποίησης, τεράστια γκάμα φακών σε όλα τα κόστη από τις dslr και λογικά καλύτερη ποιότητα εικόνας τόσο σε raw όσο και σε Jpeg, αυτά είναι υπεραρκετά για μένα, άλλα σε κάθε περίπτωση ας περιμένουμε τα πρώρα Reviews.

κανενας μηδενισμος...απλη πραγματικοτητα ειναι.

Προφανως δε θυμασαι ποσο σαρκασμο και "πειραγμα" φαγανε ολοι οι χρηστες sony πριν απο 2-3 χρονια, οταν λεγανε τα ιδια για τις προηγουμενες γενιες A7.

Γιατι δεν παραδεχεσαι απλα αυτο που λενε σχεδον ολοι οι reviewers akoma και οι nikon fanboys !
Δες τι λεει πχ ο "καραφλας" σε ολα τα τελευταια βιντεο (οχι οτι τον συμπαθω και συμφωνω παντα ).
Δες τι λενε ολοι οσοι τη χρησιμοποιησαν

Και κυριως δες τα γεγονοτα....

Δεν ειπα οτι ειναι κακη μηχανη, ουτε μηδενιζω τιποτα.

Προσωπικα δε χρειαζομαι διπλη καρτα (δεν ειμαι επαγγελματιας) , δεν με νοιαζει και πολυ η μεγαλη αυτονομια, δεν με νοιζουν πολυ τα λιγα fps ...αλλα σε τετοια τιμη, και αυτη τη δεδομενη στιγμη, οι Z6-7 ειναι μηχανες προηγουμενης γενιας και ειναι λογικο αυτο μιας και ειναι η πρωτη προσπαθεια της nikon.

δεν αμφιβαλω για τη ποιοτητα της εικονας που θα εχουν και το ποσο καλά κατασκευασμενες θα ειναι.

ΥΓ... ηδη αρχισαν οι "συγνωμες" απο τη νικον για την επερχομενη καθυστερηση παραδοσης, θυμιζει D850 περιπτωση.

https://nikonrumors.com/2018/08/28/...and-500mm-f-5-6-pre-orders-in-september.aspx/

ΥΓ2... τι ακριβως να δεις στα τελικα reviews ? Για την εικονα τα ειπαμε, περιμενω πολυ καλη , εφαμιλλη των sony και καλυτερη. Τα δεδομενα ομως δεν αλλαζουν. Δεν μπορεις να βαλεις δευτερη καρτα, δεν εχεις eye Af, δεν εχεις καλη αυτονομια, δεν εχεις εσωτερικη εγγραφη nlog (ακομα και η fuji το εβαλε) , δεν εχεις καλη ριπη χωρις battery pack-grip.

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Αν η Canon, παρουσιάσει ακάθρεπτη FF, με τις ίδιες ελλείψεις, θα απογοητευτώ πολύ. Ειδικά η έλλειψη eye AF, μάλλον θα έκανε (για μενα) την αγορά ανούσια.

και κατι ακομα...η Nikon οπως και η canon, δε συνηθιζουν να βγαζουν γρηγορα μηχανες.

Αντιθετα ολοι γνωριζουμε οτι η sony θα βγαλει συντομα τα νεα της μοντελα και θα βγαλει πολλα ακομα μεχρι να βγαλει η Nikon το διαδοχο.
Οποιες ελλειψεις εχει, μπορει να τις καλυψει γρηγορα κι ευκολα (αν θελει). Η νικον δε νομιζω...ισως και να μη το εχει αναγκη βεβαια.

ΥΓ3... δεν εχω καμια sony μηχανη εδω και καιρο, πληροφοριακα το λεω.

YG4... πολυ θα ηθελα να εχω μια nikon Z6 , nikon αλλωστε ηταν η πρωτη μου μηχανη, αλλα με τετοιες τιμες , προσωπικα αδυνατω ν αποκτησω πια FF συστημα.

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

κανενας μηδενισμος...απλη πραγματικοτητα ειναι.

Προφανως δε θυμασαι ποσο σαρκασμο και "πειραγμα" φαγανε ολοι οι χρηστες sony πριν απο 2-3 χρονια, οταν λεγανε τα ιδια για τις προηγουμενες γενιες A7.

Γιατι δεν παραδεχεσαι απλα αυτο που λενε σχεδον ολοι οι reviewers akoma και οι nikon fanboys !
Δες τι λεει πχ ο "καραφλας" σε ολα τα τελευταια βιντεο (οχι οτι τον συμπαθω και συμφωνω παντα ).
Δες τι λενε ολοι οσοι τη χρησιμοποιησαν

Και κυριως δες τα γεγονοτα....

Δεν ειπα οτι ειναι κακη μηχανη, ουτε μηδενιζω τιποτα.

Προσωπικα δε χρειαζομαι διπλη καρτα (δεν ειμαι επαγγελματιας) , δεν με νοιαζει και πολυ η μεγαλη αυτονομια, δεν με νοιζουν πολυ τα λιγα fps ...αλλα σε τετοια τιμη, και αυτη τη δεδομενη στιγμη, οι Z6-7 ειναι μηχανες προηγουμενης γενιας και ειναι λογικο αυτο μιας και ειναι η πρωτη προσπαθεια της nikon.

δεν αμφιβαλω για τη ποιοτητα της εικονας που θα εχουν και το ποσο καλά κατασκευασμενες θα ειναι.

ΥΓ... ηδη αρχισαν οι "συγνωμες" απο τη νικον για την επερχομενη καθυστερηση παραδοσης, θυμιζει D850 περιπτωση.

https://nikonrumors.com/2018/08/28/...and-500mm-f-5-6-pre-orders-in-september.aspx/

ΥΓ2... τι ακριβως να δεις στα τελικα reviews ? Για την εικονα τα ειπαμε, περιμενω πολυ καλη , εφαμιλλη των sony και καλυτερη. Τα δεδομενα ομως δεν αλλαζουν. Δεν μπορεις να βαλεις δευτερη καρτα, δεν εχεις eye Af, δεν εχεις καλη αυτονομια, δεν εχεις εσωτερικη εγγραφη nlog (ακομα και η fuji το εβαλε) , δεν εχεις καλη ριπη χωρις battery pack-grip.

Προσωπικά δεν καίγομαι για καμία μάρκα ούτε χρειάζεται να παραδεχτώ κάτι.
Τα χαρακτηριστικά είναι τυπωμένα στο χαρτί και δεν αμφισβητούνται.
Όταν με το καλό βγουν οι μηχανές θα δούμε και τι ψάρια πιάνουν.
Τα αυθαίρετα συμπεράσματα με ενοχλούν.
Τον τζο πήγαν να τον φάνε επειδή τα συγκριτικά του δεν ήταν επιστημονικά και εσύ βγάζεις μία μηχανή άχρηστη και παρωχημένη πριν κυκλοφορήσει.
Μπορεί και να είναι έτσι αλλά κράτα μικρό καλάθι για καλό και για κακό.
Έχουμε καταντήσει ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι.

ΥΓ
Σε καμία περίπτωση δεν με ενδιαφέρει τι πείραγμα έφαγαν οι χρήστες sony πριν από 2-3 χρόνια. Τους το φύλαγες; :smile:
Ούτε οι καθυστερήσεις και οι συγνώμες... Δεν παει να κλείσει η εταιρεία, τι με νοιάζει μέτοχος είμαι;

ΥΓ2
"τι ακριβως να δεις ? Για την εικονα τα ειπαμε, περιμενω πολυ καλη , εφαμιλλη των sony και καλυτερη."
Για εμένα αυτό είναι το νούμερο ένα κριτήριο. Τα υπόλοιπα δεν μπορεί να είναι και τόσο χάλια πια...

ουτε εγω καιγομαι για τιποτα... αλλα δε μπορει να υπαρχουν 2 μετρα και 2 σταθμα.

Οταν λεμε οτι πχ δεν ειναι επαγγελματικη μια μηχανη με ενα card slot, ισχυει για ολες τις εταιρεις...

Οταν λεμε οτι δεν εχει καλη αυτονομια και αυτο ειναι απο μονο του αποτρεπτικο για επαγγελματια (και οχι μονο) , παλι το λεμε για ολες τις μηχανες.

Οταν λεμε οτι εχει μικρο buffer και ειναι αδικαιολογητο για μηχανη των 2-3500 ευρω, παλι τα ιδια ισχυουν.

Οταν λεμε οτι δε νοειται πια επαγγελματικο βιντεο χωρις Log (εσωτερικα δε γραφει σε log - πρεπει να παρεις εξωτερικο εγγραφεα, με οτι αυτο συνεπαγεται) , παλι το ιδιο ισχυει

Τι να δω οταν βγει... ? Οτι εχει καλη εικονα ? Προφανως και θα εχει , το εχω πει εξ αρχης.

Υπαρχει ενα οριο (threshold) που απο κει και περα δεν μ ενδιαφερει (προσωπικα) η πολυ μικρη διαφορα ποιοτητας εικονας, που θα την δω κυριως σε 100-200% και πανω στον υπολογιστη μου.
Οι νεες μηχανες εχουν φτασει πολυ ψηλα σε αποδοση και σχετικα κοντα επισης , η καθε εταιρεια.
Η sony πχ καλυπτει ποιοτικα οποιαδηποτε χρηση... η οποια διαφορα (αν υπαρχει) , ειναι πολυ μικρη για να μ εντυπωσιασει.

Αντιθετα, η καλη αυτονομια, η δευτερη καρτα (ειδικα για επαγγελματιες) , το μεγαλο buffer, το eye af, το εσωτερικο log profile στο βιντεο, to touchpad AF ,ειναι πολυ σημαντικα (για πολλους, οχι για ολους) .

Γι αυτο αλλωστε ειπα οτι θα πουλησει καλα στους nikonians , αφου θα μπορουν να βαλουν ολους τους φακους στις νεες μηχανες, και αυτο θα αποτρεψει σε μεγαλο βαθμο τη φυγη προς αλλα συστηματα.

Εχω τωρα μια olympus em1 II, που εχει ηδη ολα αυτα τα χαρακτηριστικα που ανεφερα, πολυ καλη αυτονομια, διπλη καρτα, τρομερο EVF, αδιαβροχοποιηση, πολυ καλη ριπη και buffer, αριστο grip, κλπ

Δεν διανοούμαι λοιπον μια Nikon να μην τα βαζει ολ αυτα σε μια premium μηχανη των 2000 εως 3500 ευρω !

Αυτο ειναι το θεμα μου.... και προφανως πολλων ακομα.

Αν εβαζα αποκλειστικα τη ποιοτητα εικονας, θα επρεπε να ειχα μια APSC ή ακομα και FF, παντα θα ειναι καλυτερες (τεχνικα σε RAW τουλαχιστον) .
Για μενα παιζουν πολλα ρολο.... για αλλους οχι, σεβαστο.

Αλλα τα γεγονοτα δεν αμφισβητουνται.