Nikon Ζ6 - Z7

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Ολίγον σπαμαρισμα.

Έπιασα σήμερα μια a7ii, δεν είχα ποτέ ξαναδεί καν live κάποιες από αυτές. Μου φάνηκε εντελώς πλαστικουρα. Έχω την εντύπωση σε αυτό θέμα (ποιότητα κατασκευής / αίσθησης) οι Z θα είναι πολύ ανώτερες. Προσωπικως τα όσα "στραβα" (ελλείψεις) για τα οποία την ψεγουν, δεν με πολύ απασχολούν, εφόσον(θα?) βγαζει ανάλογες η και καλύτερες φωτός από την D750 που έχω σαν προσωπικό reference.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Η μοντούρα της canon είναι 54mm εδώ και δεκαετίες. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί της Nikon για τα πλεονεκτήματα της μεγάλης μονντούρας όσον αφορά τις νέες προοπτικές στην σχεδίαση και την απόδοση των φακών γίνονται για λόγους μάρκετινγκ και μόνο (άσχετα αν οι mtf chart μετρήσεις των νέων φακών δείχνουν εξαιρετικές).

Πιθανότατα βέβαια η διαφαινόμενη βελτίωση να είναι αποτέλεσμα της χρήσης καλύτερων οπτικών, νέων σχεδιάσεων και της μικρής πλέον (ελέω mirrorless) απόστασης της φλάντζας από τον αισθητήρα και όχι τόσο λόγω της διαμέτρου της μοντούρας αυτής καθ' αυτής. Άλλωστε αυτή ήταν μια παράμετρος λόγω της οποίας οι φακοί που σχεδιάζονταν για χρήση σε rangefinder μηχανές είχα καλύτερη απόδοση.

Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Η μοντούρα της canon είναι 54mm εδώ και δεκαετίες. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί της Nikon για τα πλεονεκτήματα της μεγάλης μονντούρας όσον αφορά τις νέες προοπτικές στην σχεδίαση και την απόδοση των φακών γίνονται για λόγους μάρκετινγκ και μόνο (άσχετα αν οι mtf chart μετρήσεις των νέων φακών δείχνουν εξαιρετικές).

Το καλύτερο σχόλιο που διάβασα στο ίντερνετ ήταν το εξής: 'meanwhile Canon is working on a zzzzz mount'

Ωραία δείγματα jpeg πάντως από Frono στα ψηλά ISO της Ζ σειράς.

Από σχετικό άρθρο του Photographylife:

So what are the benefits of the new Nikon Z mount? The larger mount opens up more opportunities when compared to the Nikon F. First of all, it provides more space for the sensor to move around when manufacturers add in-body image stabilization (IBIS). Since most mirrorless systems feature IBIS, it is good that Nikon future-proofed its mirrorless mount by making it larger. If there is more space for the sensor to move to, Nikon can implement a very complex IBIS system that not only compensates for camera shake, but also allows to implement such features as pixel shift and star tracking (something Pentax has already done on the K1 / K1 II).

Second, a larger mount gives more flexibility to camera manufacturers when it comes to designing lenses, sometimes allowing simpler lenses to be designed at lower costs. At the same time, mount / throat diameter is not the only variable that impacts lens design – flange distance is also equally important. Shorter flange distance allows lenses to be placed closer to the sensor, which in itself allows lens manufacturers to start building simpler, smaller, lighter and less expensive short focus lenses instead of the retrofocus types. In addition, the throat diameter combined with flange distance determines the maximum possible angle of incidence of the marginal rays from the lens, which is important in designing lenses – generally, the larger the angle of incidence, the easier it is to make high-performance lenses. In the case of Nikon Z mount, that maximum angle of incidence is around 37.9°, which is a lot when compared to the Nikon F that is limited to 12.1°, or the Canon EF that is limited to 18.8°. Even Sony’s mirrorless E mount has a smaller angle of incidence at 31.6°. All this means that the Nikon Z mount, thanks to its large 52mm throat diameter, along with a very short flange distance of 16mm makes it the most versatile lens mount on the market today.

One downside of a larger lens mount throat diameter is lens size and weight issues. The larger the throat diameter, the larger the lens has to be at its mount point, which obviously does impact its overall thickness and weight as well. Also, the shorter flange distance can lead to increased vignetting or discoloration in the corners of an image (although this can be mitigated by making the lens design longer to simulate a longer flange distance). Either way, Nikon made the right choice by going with a large enough mount that is not too taxing on lenses, but also is not so large as to increase the size and weight of each lens by too much. Considering that Nikon is aiming its mirrorless cameras to be compact and lightweight, it would not make sense to go for a much larger lens mount.

Third, considering that the Nikon Z mount has the shortest flange distance, as well as a large 52mm throat diameter, it means that lenses from other DSLR and mirrorless systems (with the exception of Canon EF) could, in theory, be possible to mount on Nikon Z mirrorless cameras. If Nikon mirrorless takes off, we can expect to see third party lens options that will allow mounting lenses from Leica, Pentax and even Sony mirrorless to the Nikon Z mount. Interestingly, other manufacturers will not be able to adapt Nikon Z lenses to their systems!

Lastly, if Nikon ever decides to go with a slightly larger sensor than 35mm, it will be able to do it with the current mount diameter. It will not be able to accommodate a medium format sensor, but perhaps a slightly larger sensor that will provide better low-light performance or increased resolution could be an option.

Απόσπασμα από την προηγούμενη ανάρτηση: "generally, the larger the angle of incidence, the easier it is to make high-performance lenses.In the case of Nikon Z mount, that maximum angle of incidence is around 37.9°, which is a lot when compared to the Nikon F that is limited to 12.1°, or the Canon EF that is limited to 18.8°. Even Sony’s mirrorless E mount has a smaller angle of incidence at 31.6°. All this means that the Nikon Z mount, thanks to its large 52mm throat diameter, along with a very short flange distance of 16mm makes it the most versatile lens mount on the market today."

Συνεπώς: η βελτιωμένη οπτική απόδοση επιτυγχάνεται κυρίως (αλλά όχι μόνο) από την βελτίωση της μέγιστης γωνίας πρόσπτωσης φωτός η οποία αυξάνεται δραματικά στις mirrorless σχεδιάσεις και όχι τόσο από την μεγαλύτερη εσωτερική διάμετρο της μοντούρας των νέων σωμάτων της σειράς Z.

Re: Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Τα αυθαίρετα συμπεράσματα με ενοχλούν.
Τον τζο πήγαν να τον φάνε επειδή τα συγκριτικά του δεν ήταν επιστημονικά και εσύ βγάζεις μία μηχανή άχρηστη και παρωχημένη πριν κυκλοφορήσει.

Τα γραφόμενά σου προσβάλλουν τόσο τον kbouk, όσο κι εμένα. Δεν μπορείς έτσι εύκολα να προσδίδεις εμπάθεια σε γραφόμενα που στηρίχτηκαν σε επιχειρήματα. Και το σημαντικότερο όλων, ήταν ακριβώς αυτό που γράφεις εσύ, ότι εκφράσαμε την άποψη ότι κάποιες συγκρίσεις του Tzo θα μπορούσαν να δώσουν αυθέρετα συμπεράσματα και να μπερδέψουν (κάποιες, όχι όλες φυσικά, και τονίστηκε αυτό όπως και η μεγάλη συμβολή του Tzo στο forum), όχι ότι δεν ήταν "επιστημονικές" όπως με πομπώδη τρόπο γράφεις για να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Επίσης και ο Γιάννης αιτιολογεί θαρρώ απόλυτα αυτά που γράφει, ασχέτως αν συμφωνεί κάποιος μαζί του ή όχι. Κι εγώ δεν συμφωνώ μαζί του σε κάποια θέματα, ε και; Πρέπει να του επιτεθώ;

Μπορούμε όλοι εδώ να διαφωνούμε με επιχειρήματα, δίχως προσβολές και ειρωνίες. Καταλαβαίνω ότι είναι ανθρώπινο να ξεφεύγουμε λίγο κάποιες φορές, οπότε ας πάμε παρακάτω.

Τα γεγονότα δεν αμφισβητούνται....

1) Δεν έχει διπλή κάρτα .

Μπορείς να πεις ότι δεν σε νοιάζει, και πολύ καλα κανεις.
Πολλούς όμως, κυρίως τους επαγγελματίες , τους καίει!
Η τιμες τους τις κατατάσσουν σε επαγγελματικές μηχανές ...δε νομίζω να πιστεύουμε ότι 3400 ευρώ , ακόμα και 2000 ευρώ,τα δίνει κυρίως ένας ερασιτέχνης.
Έτσι τις προωθεί και η Νίκον άλλωστε, όταν λέει ότι η ζ7 είναι μια mirrorless d850.
Εγώ πχ τραβάω κάποια μυστήρια κι εκδηλώσεις , ερασιτεχνικά, και Παρ όλα αυτά θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο , γι'αυτό πήρα και μηχανή με διπλή κάρτα.

2) Έχει μικρό buffer.
Ισχύουν τα ίδια.

3) Δεν έχει eye af.

Αν δεις κάποια από τα jpg που μπήκαν παραπάνω , από τεστ που έγιναν στη παρουσίαση θα δεις ότι κάποιος φωτό πορτραίτου δεν είναι ακριβώς εστιασμένες στα μάτια. Αυτό λοιπόν ενδιαφέρει πολλούς και τις θέτει εκτός συναγωνισμού γι αυτούς.

4) Δεν έχει εσωτερικό log

Ισχύουν τα ίδια για επαγγελματίες του βίντεο και όχι μόνο. Για να εκμεταλλευτείς πια τον αισθητήρα στο βίντεο, θέλεις οπωσδήποτε log video.

5) Έχει μικρό fps χωρίς battery pack-grip

Αν κάνεις φωτογράφηση κινούμενων θεμάτων, δε γίνεται να μη σ' ενδιαφέρει αυτό, η μοναδική λήψη που μπορεί να κρατήσεις , μπορεί να είναι αυτή που έχασες λόγω λίγων fps...

6) έχει μέτρια αυτονομία.

Ισχύουν τα ίδια.

Πάμε τώρα στα θετικά γεγονότα.

Η z6 έχει πολύ καλό evf , καλύτερο από της Sony a7 III, η ζ7 ίδιο με της Sony a7r iii.

Έχουν καλύτερο monitor.

Έχουν αδιάβροχοποίηση, οι Sony μόνο μερική νομίζω, δεν κάνουν για ακραίες συνθήκες.

Μακάρι να τα υλοποιήσει κι αυτή στις επόμενες γενιές μηχανών της, ειδικά σε τέτοια κατηγορία τιμής.

Αυτά λοιπόν είναι γεγονότα...αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρουν , είναι άλλο θέμα.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Ξέχασες τα βασικά πλεονεκτήματα Γιάννη των νέων Nikon, Που είναι η τεράστια γκάμα φακών DSLR της Nikon (και πολύς κόσμος έχει ήδη πολλούς φακούς) και το πιο πιθανό η καλύτερη ποιότητα αρχείου τόσο σε Jpeg όσο και σε Raw, προσθέτουμε και το θετικό ότι έχει ένα καλύτερο και πιο οργανωμένο μενού. Για μένα σαν πρώτη εντύπωση μου φαίνεται καλύτερη πρόταση από μια Α7ΙΙΙ...προσωπική γνώμη πάντα....

Και εγώ που νόμιζα ότι το eye-af ήταν σύστημα που εστιάζει η κάμερα ανάλογα σε ποιο σημείο του EVF κοιτάς ...

Τώρα μου ήρθε αναλαμπή οτι είναι το eye priority AF

Απόσπασμα από την προηγούμενη ανάρτηση: "generally, the larger the angle of incidence, the easier it is to make high-performance lenses.In the case of Nikon Z mount, that maximum angle of incidence is around 37.9°, which is a lot when compared to the Nikon F that is limited to 12.1°, or the Canon EF that is limited to 18.8°. Even Sony’s mirrorless E mount has a smaller angle of incidence at 31.6°. All this means that the Nikon Z mount, thanks to its large 52mm throat diameter, along with a very short flange distance of 16mm makes it the most versatile lens mount on the market today."

Συνεπώς: η βελτιωμένη οπτική απόδοση επιτυγχάνεται κυρίως (αλλά όχι μόνο) από την βελτίωση της μέγιστης γωνίας πρόσπτωσης φωτός η οποία αυξάνεται δραματικά στις mirrorless σχεδιάσεις και όχι τόσο από την μεγαλύτερη εσωτερική διάμετρο της μοντούρας των νέων σωμάτων της σειράς Z.

Σωστά τα λένε νομίζω στη θεωρία και ήταν από το πρώτο σημείο που έθιξα (βαριέμαι να βρω το post στις προηγούμενες σελίδες) βλέποντας την μεγάλη μοντουρα των Ζ αλλά και έχοντας γνώση πως η Olympus ψεύτο-μετέφερε την τηλεκεντρικη σχεδίαση των 4/3 φακών στην μικρότερη ακαθρεπτη μοντουρα των m43 (οι οποίοι δεν έχουν τηλεκεντρικη σχεδίαση και η βελτίωση στα άκρα ενεπαφιεται στη σχεδίαση των φακών λόγω απουσίας καθρέπτη και στο software των σωμάτων).

Είμαι σίγουρος λοιπόν οτι η απόδοση των νέων φακών Ζ θα είναι κορυφαία και μπορεί να πλησιάζει σε απόδοση σύστημα MF αλλά όλα τα θετικά έχουν το κόστος τους και δεν εννοώ μόνο το οικονομικό : <Considering that Nikon is aiming its mirrorless cameras to be compact and lightweight, it would not make sense to go for a much larger lens mount>
Δηλαδή βλέπουμε ότι το μεγαλύτερο βάρος σχεδίασης του νέου συστήματος Z πέφτει κυρίως στην ποιότητα εικονας και όχι σε αλλα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ακαθρεπτη σχεδίαση, σε βαθμό μάλιστα τέτοιο που το νέο σύστημα να γίνεται δυσκίνητο λογω μεγέθους και βάρους φακών ακόμη και για FF. Είναι επιλογή τους και ελπίζω να τους βγει. Να πω την αλήθεια έτσι χαράζει και μια στρατηγική πιο επαγγελματική με αρχικό στόχο κυρίως .τον επαγγελματία του στούντιο, landscape και βίντεο.

ΥΣ1
Νικο δεν είμαι σίγουρος οτι οι παλιοί φακοί θα έχουν καλύτερη απόδοση στα νέα σωματα, δεν είναι σχεδιασμένοι για την μεγαλύτερη μοντουρα και πιθανόν να προκληθούν προβλήματα απο την αλλαγή κατεύθυνσης του φωτός (ο προβληματισμός μου είναι οτι κάνουν το ανάποδο από αυτό που έκανε η OLYMPUS στα 4/3 και έχοντας δουλεψε8 φακούς FF και σε σώμα 4/3 και σε m43 έχω απορία να δω την απόδοση ενός υπάρχοντος φακού στην 850 και στην Ζ7 δίπλα δίπλα). Πιστευω οτι θα το έχουν ελέγξει αλλά δεν νομίζω να έχουν καμια σχέση με την οπτική απόδοση των νέων φακών που θα εκμεταλλεύονται στο έπακρο την νέα μοντουρα.

ΥΣ2
Σε αυτά που έγραψε ο Γιάννης εννοείται οτι συμφωνώ 200%, περίμενα στα δυο μοντέλα Ζ να είχαν εξαλείψει τις παιδικές ασθένειες των ακάθρεπτων. Φοβαμαι οτι η υλοποίηση της σταθεροποίησης στο σώμα τους έβαλε δυσκολα στην αυτονομία.

Last edited:

Σχετικά με το μονό card slot, να επισημάνουμε ότι δεν είναι όλοι οι τύποι καρτών το ίδιο ευπαθείς. Και αν για τις SD, λόγω κατασκευής, είναι σχεδόν απαραίτητα τα δύο σλοτς "για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο" (μου έχουν σπάσει ήδη δύο Sandisk Extreme Pro, χωρίς απώλεια των περιεχομένων τους βέβαια), δεν ισχύει το ίδιο και για τις XQD που θεωρούνται "τανκς" κατασκευαστικά.
Δηλαδή άλλο είναι να έχει μια μηχανή ένα και μοναδικό SD slot και άλλο ένα και μοναδικό XQD (όπως, αν δεν κάνω λάθος, πρώτη φορά βλέπουμε στις Z6+Z7). Προσωπικά, περιμένω με το σπάσιμο του μονοπωλίου της Sony να πέσουν λίγο οι τιμές (<150 για τις "γρήγορες" εκδόσεις των 128gb) , για να κάνω τη μετάβαση σε XQD, μια και τόσο η D850 όσο και η D500, και όπως φαίνεται και όλες οι μελλοντικές Nikon, τις υποστηρίζουν.

Re: Nikon Z6 &amp;amp;amp;amp; Z7 full frame mirrorless

Ξέχασες τα βασικά πλεονεκτήματα Γιάννη των νέων Nikon, Που είναι η τεράστια γκάμα φακών DSLR της Nikon (και πολύς κόσμος έχει ήδη πολλούς φακούς) και το πιο πιθανό η καλύτερη ποιότητα αρχείου τόσο σε Jpeg όσο και σε Raw, προσθέτουμε και το θετικό ότι έχει ένα καλύτερο και πιο οργανωμένο μενού. Για μένα σαν πρώτη εντύπωση μου φαίνεται καλύτερη πρόταση από μια Α7ΙΙΙ...προσωπική γνώμη πάντα....
Όλα σχετικά είναι ....

Δεν ασχολούμαι πια με ανταπτορες, προσθέτουν κόστος, βάρος , όγκο, και χάνεις κάτι με αυτούς.
Επίσης οι παλιοί φακοί της Νίκον είναι πολύ θορυβωδης και δεν κάνουν για βίντεο.

Άλλωστε για αυτό είπα ότι είναι κυρίως για τους νικονιανς...κι εγώ αν είχα προίκα από φακούς, θα δυσκολεύουν ,λίγο, ν αλλάξω σύστημα.

Τα μενού της σονυ , επειδή τα έχω μάθει τόσα χρόνια, δεν μου φαίνονται δύσκολα πια.
Αντίθετα δυσκολεύομαι πολύ με άλλων εταιριών.

Τα jpg των νέων Σόνυ είναι πολύ καλά, δεν είχα κανένα θέμα τελευταία, και από τεχνικής άποψης και από χρώμα.
Η Α7 ιιι μάλιστα από πολλούς θεωρείται κορυφαία σε jpg, καλύτερη από πανασονικ κλπ.

Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Σωστά τα λένε νομίζω στη θεωρία και ήταν από το πρώτο σημείο που έθιξα (βαριέμαι να βρω το post στις προηγούμενες σελίδες) βλέποντας την μεγάλη μοντουρα των Ζ αλλά και έχοντας γνώση πως η Olympus ψεύτο-μετέφερε την τηλεκεντρικη σχεδίαση των 4/3 φακών στην μικρότερη ακαθρεπτη μοντουρα των m43 (οι οποίοι δεν έχουν τηλεκεντρικη σχεδίαση και η βελτίωση στα άκρα ενεπαφιεται στη σχεδίαση των φακών λόγω απουσίας καθρέπτη και στο software των σωμάτων).

Είμαι σίγουρος λοιπόν οτι η απόδοση των νέων φακών Ζ θα είναι κορυφαία και μπορεί να πλησιάζει σε απόδοση σύστημα MF αλλά όλα τα θετικά έχουν το κόστος τους και δεν εννοώ μόνο το οικονομικό : <Considering that Nikon is aiming its mirrorless cameras to be compact and lightweight, it would not make sense to go for a much larger lens mount>
Δηλαδή βλέπουμε ότι το μεγαλύτερο βάρος σχεδίασης του νέου συστήματος Z πέφτει κυρίως στην ποιότητα εικονας και όχι σε αλλα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ακαθρεπτη σχεδίαση, σε βαθμό μάλιστα τέτοιο που το νέο σύστημα να γίνεται δυσκίνητο λογω μεγέθους και βάρους φακών ακόμη και για FF. Είναι επιλογή τους και ελπίζω να τους βγει. Να πω την αλήθεια έτσι χαράζει και μια στρατηγική πιο επαγγελματική με αρχικό στόχο κυρίως .τον επαγγελματία του στούντιο, landscape και βίντεο.

ΥΣ1
Νικο δεν είμαι σίγουρος οτι οι παλιοί φακοί θα έχουν καλύτεροι απόδοση στα νέα σωματα, δεν είναι σχεδιασμένοι για την μεγαλύτερη μοντουρα και πιθανόν να προκληθούν προβλήματα απο την αλλαγή κατεύθυνσης του φωτός. Πιστευω οτι θα το έχουν ελέγξει αλλά δεν νομίζω να έχουν την απόδοση των νέων φακών.

ΥΣ2
Σε αυτά που έγραψε ο Γιάννης εννοείται οτι συμφωνώ 200%, περίμενα στα δυο μοντέλα Ζ να είχαν εξαλείψει τις παιδικές ασθένειες των ακάθρεπτων. Φοβαμαι οτι η υλοποίηση της σταθεροποίησης στο σώμα τους έβαλε δυσκολα στην αυτονομία.

Κώστα παραδοσιακά η Nikon πάντα έδινε βάση στο να παρέχει στον χρήστη την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας για το μέγεθος του αισθητήρα και ποιοτικά σώματα που αντέχουν σε βαριά χρήση, αυτό ίσχυε από τις αρχαίες Nikon D300/D700 ως και στα σύγχρονα σώματα, και αυτό τον δρόμο ακολουθεί τώρα και καλά κάνει κατά την γνώμη μου, η Sony αντίθετα δίνει κυρίως βάση στα specs Και βάζει συνήθως σε δεύτερη μοίρα ποιότητα εικόνας, αντοχή σώματος κλπ.
Πιάνεις μια π.χ. Nikon D850 Και είναι τανκ σκέτο, πιάνεις μετά μια Α7 και νιώθεις ότι αν πέσει κάτω θα γίνει θρύψαλα.....
Από εκει και πέρα σίγουρα όλα είναι θέμα αναγκών.

Δεν πρόσεξα - διάβασα, η εστίαση γίνεται σε όλο το κάδρο, τα σημεία εστίασης ακολουθούν το μοντέλο; Δεν είδα παρουσίαση σε δύσκολες συνθήκες πχ χορό σε βροχή, εστίαση σε αυτοκίνητα. Αν δεν εστιάζει γρήγορα με δέκα φακούς δώρο να τη δίνουν δεν.
Ενα παράδειγμα παρακάτω.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Δεν πρόλαβα να το γράψω όλο και το ξαναβαζω γιατί έχω ένα μικρό προβληματισμό , απορία ...περιμένω να δω κάποια τεστ, αν βγουν καλό είναι να βάλετε λινκ

ΥΣ1
Νικο δεν είμαι σίγουρος οτι οι παλιοί φακοί θα έχουν καλύτερη απόδοση στα νέα σωματα, δεν είναι σχεδιασμένοι για την μεγαλύτερη μοντουρα και πιθανόν να προκληθούν προβλήματα απο την αλλαγή κατεύθυνσης του φωτός (ο προβληματισμός μου είναι οτι κάνουν το ανάποδο από αυτό που έκανε η OLYMPUS στα 4/3 και έχοντας δουλεψει με ανταπτορα φακούς FF και σε σώμα 4/3 και σε m43 έχω απορία να δω την απόδοση ενός υπάρχοντος φακού στην 850 και στην Ζ7 δίπλα δίπλα). Πιστευω οτι θα το έχουν ελέγξει αλλά δεν νομίζω να έχουν καμια σχέση με την οπτική απόδοση των νέων φακών που θα εκμεταλλεύονται στο έπακρο την νέα μοντουρα.

Re: Nikon Z6 &amp;amp;amp;amp; Z7 full frame mirrorless

Όλα σχετικά είναι ....

Δεν ασχολούμαι πια με ανταπτορες, προσθέτουν κόστος, βάρος , όγκο, και χάνεις κάτι με αυτούς.
Επίσης οι παλιοί φακοί της Νίκον είναι πολύ θορυβωδης και δεν κάνουν για βίντεο.

Άλλωστε για αυτό είπα ότι είναι κυρίως για τους νικονιανς...κι εγώ αν είχα προίκα από φακούς, θα δυσκολεύουν ,λίγο, ν αλλάξω σύστημα.

Τα μενού της σονυ , επειδή τα έχω μάθει τόσα χρόνια, δεν μου φαίνονται δύσκολα πια.
Αντίθετα δυσκολεύομαι πολύ με άλλων εταιριών.

Τα jpg των νέων Σόνυ είναι πολύ καλά, δεν είχα κανένα θέμα τελευταία, και από τεχνικής άποψης και από χρώμα.
Η Α7 ιιι μάλιστα από πολλούς θεωρείται κορυφαία σε jpg, καλύτερη από πανασονικ κλπ.

Δεν είναι ότι δυσκολεύεσαι με τα μενού της Sony άλλα είναι ότι οι άνθρωποι δεν ξέρουν να φτιάχνουν σωστά μενού, δες π.χ. μενού από Nikon/Canon/Panasonic Να δεις πως είναι ένα σωστό και λειτουργικό μενού.
Για τα Jpeg διαφωνώ (δεν ξέρω αν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα έφτιαξε στην Α7ΙΙΙ) άλλα όσες sony έχω δοκιμάσει (και έχω δοκιμάσει πολλές) έχουν εύκολα τα χειρότερα Jpeg της αγοράς, συναγωνίζονται αυτά τις pentax για το πια είναι χειρότερα, βασικά με sony μηχανές απλά δεν τραβάω jpeg γιατί μετά τα βλέπω στον υπολογιστή και κλαίω....

Σε κάθε περίπτωση είναι όλα και θέμα γούστου, άλλα προσωπικά πολλά λεφτά σε σώμα Sony δεν θα έδινα σε καμία περίπτωση...

Υ.Γ. Και ας βάλουν επιτέλους μια φωτεινή οθόνη με πλήρεις touch λειτουργία, ήμαρτον πια!!!

Ενα παράδειγμα παρακάτω.

Τις τελικές φωτο από το παράδειγμα να δούμε! Τι να τα κάνουμε τα πράσινα τετραγωνάκια;

Το βίντεο τελειώνει με άλμα σε μήκος, όπου η πρόκληση δεν είναι να ακολουθεί το AF ολόκληρο το σώμα, αλλά το πρόσωπο του αθλητή. Με τέρμα ανοιχτό διάφραγμα και με τηλεφακό - όχι με νορμαλ ζουμ όπως αυτός που χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο κομμάτι. Και ιδανικά ακόμα και αφού προσγειωθεί ο αθλητής και μπει η άμμος ανάμεσα σε αυτόν και την φωτογραφική μηχανή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Τα γραφόμενά σου προσβάλλουν τόσο τον kbouk, όσο κι εμένα. Δεν μπορείς έτσι εύκολα να προσδίδεις εμπάθεια σε γραφόμενα που στηρίχτηκαν σε επιχειρήματα. Και το σημαντικότερο όλων, ήταν ακριβώς αυτό που γράφεις εσύ, ότι εκφράσαμε την άποψη ότι κάποιες συγκρίσεις του Tzo θα μπορούσαν να δώσουν αυθέρετα συμπεράσματα και να μπερδέψουν (κάποιες, όχι όλες φυσικά, και τονίστηκε αυτό όπως και η μεγάλη συμβολή του Tzo στο forum), όχι ότι δεν ήταν "επιστημονικές" όπως με πομπώδη τρόπο γράφεις για να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Επίσης και ο Γιάννης αιτιολογεί θαρρώ απόλυτα αυτά που γράφει, ασχέτως αν συμφωνεί κάποιος μαζί του ή όχι. Κι εγώ δεν συμφωνώ μαζί του σε κάποια θέματα, ε και; Πρέπει να του επιτεθώ;

Μπορούμε όλοι εδώ να διαφωνούμε με επιχειρήματα, δίχως προσβολές και ειρωνίες. Καταλαβαίνω ότι είναι ανθρώπινο να ξεφεύγουμε λίγο κάποιες φορές, οπότε ας πάμε παρακάτω.

Πιστεύω ότι υπερβάλλεις.
Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν. Τα γεγονότα ανέφερα.
Τι θα πει πομπώδης τρόπος και τι το κακό έχει η φράση "επιστημονικό πείραμα"; Αυτό δεν ήταν το πρόβλημα τότε;

Ούτε ειρωνεύτηκα, ούτε προσέβαλα κανέναν. Αν προσβλήθηκε κάποιος του ζητώ συγνώμη.
Η άποψή μου είναι ότι εξαντλείς την αυστηρότητά σου σε εμένα, χωρίς κανέναν λόγο.

Ούτε έχω κάτι με τον Γιάννη, ούτε πρόκειται να "τσακωθούμε", ούτε ξεπεράσαμε κάποιο όριο πιστεύω.
Συζήτηση κάνουμε, αν πιστεύει ότι του μίλησα άσχημα ας μου το πει ο ίδιος.