Nikon Ζ6 - Z7

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Στα θετικά ξέχασες να προσθέσεις 1) την νεα μεγαλύτερης διαμέτρου άρμοση σε σχέση με τις σονυ με τα πλεονεκτήματα που προαναφέρθηκαν, 2) το ISO 64 για την z7 , 3) την μεγαλύτερη αναλυση για την z7, 4) την απουσία χαμηλοπερατού φίλτρου απο την z6 σε σχέση με την α7iii, 5) το ´οτι σε σχέση με τις σονυ γράφουν στην συνεχόμενη λήψη σε 14-bit καιρό οχι σε 12 -bit πράγμα που σημάινει μετακίνηση πολυ μεγαλύτερου όγκου δεδομένων και με ότι αυτο συνεπάγεται για την ποιότητα της τελικής εικόνας, 6) τα πολυ περισσότερα phase detection af points στην z 7 σε σχέση με την α7rii και την πολυ μεγαλύτερη κάλυψη στο καδρο 90 σε σχέση με 68 τοις εκατό, 7) την μεγαλύτερη ευαισθησία σε f/2 -4ev αντί -3ev για τις Sony, 8) την αναμφισβήτητα καλλυτερη εργονομία και 9) όσον αφορα το video με εξωτερικό εγγραφέα δίνει 10 bit 4 k αντί 8 των σονυ.

Τώρα όσον αφορα την αυτονομία και τον χρόνο που αδειάζει το buffer ας περιμένουμε τεστ με το firmware που θα κυκλοφορήσουν οι νέες z.

Το eye af δεν μπορεί να προστεθεί αργότερα με κάποιο firmware;

Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Στα θετικά ξέχασες να προσθέσεις 1) την νεα μεγαλύτερης διαμέτρου άρμοση σε σχέση με τις σονυ με τα πλεονεκτήματα που προαναφέρθηκαν, 2) το ISO 64 για την z7 , 3) την μεγαλύτερη αναλυση για την z7, 4) την απουσία χαμηλοπερατού φίλτρου απο την z6 σε σχέση με την α7iii, 5) το ´οτι σε σχέση με τις σονυ γράφουν στην συνεχόμενη λήψη σε 14-bit καιρό οχι σε 12 -bit πράγμα που σημάινει μετακίνηση πολυ μεγαλύτερου όγκου δεδομένων και με ότι αυτο συνεπάγεται για την ποιότητα της τελικής εικόνας, 6) τα πολυ περισσότερα phase detection af points στην z 7 σε σχέση με την α7rii και την πολυ μεγαλύτερη κάλυψη στο καδρο 90 σε σχέση με 68 τοις εκατό, 7) την μεγαλύτερη ευαισθησία σε f/2 -4ev αντί -3ev για τις Sony, 8) την αναμφισβήτητα καλλυτερη εργονομία και 9) όσον αφορα το video με εξωτερικό εγγραφέα δίνει 10 bit 4 k αντί 8 των σονυ.

Τώρα όσον αφορα την αυτονομία και τον χρόνο που αδειάζει το buffer ας περιμένουμε τεστ με το firmware που θα κυκλοφορήσουν οι νέες z.

+ την έχτρα βοηθητική οθόνη πάνω στο σώμα στις Ζ της Nikon, πάρα πολύ χρήσιμη και σημαντική, αν την συνηθίσεις δεν μπορείς χωρίς αυτή.

Το eye af δεν μπορεί να προστεθεί αργότερα με κάποιο firmware;

Δεν ξέρω, άλλα μεταξύ μας η Nikon δεν φημίζεται για τα Firmware updates εκτός και αν αλλάξει τώρα που μπήκε στις Mirrorless.

Πιθανόν ναι αλλα η Nikon μέχρι τώρα τουλάχιστο δεν μας εχει συνηθίσει σε προσθήκες χαρακτηριστικών με firmware μετα την κυκλοφορία των μηχανών της.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

+ την έχτρα βοηθητική οθόνη πάνω στο σώμα στις Ζ της Nikon, πάρα πολύ χρήσιμη και σημαντική, αν την συνηθίσεις δεν μπορείς χωρίς αυτή.

Σωστά! Έχει περάσει στα ψιλά ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ βοηθητική.
Εκτός του ότι τσεκάρεις αμέσως τα βασικά, ξεφορτώνεις και την οθόνη-evf σου από έξτρα πληροφορίες.

Ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξει αυτό με τα updates στις mirrorless.

Υπάρχει και η λύση της SONY , να βγάζει πιο γρήγορα μοντέλα από firmware.:flipout: μπα αποκλείεται να χαλάσει η Nikon ...

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Προσωπικά ποτέ δε χρησιμοποίησα τη πανω οθόνη, όταν είχα dslr.
Δεν με βοηθούσε πουθενά
Αντίθετα περισσότεροι διακόπτες και ροδελες , με βοηθούν πολύ περισσότερο και αυτο ήθελα από τη Νίκον.
Να έχω γρήγορη πρόσβαση σε αλλαγή τρόπου εστίασης, φωτομέτρησης ,drive κλπ όπως έχω με την olympus.

Τα jpg της Α7 ιιι θεωρούνται κορυφαία και χρωματικά πια είναι άριστη.
Δεν λέω αρεστή, αλλά άριστη.

Δες εδώ
https://youtu.be/iDn4tumG6gA

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Προσωπικά ποτέ δε χρησιμοποίησα τη πανω οθόνη, όταν είχα dslr.
Δεν με βοηθούσε πουθενά
Αντίθετα περισσότεροι διακόπτες και ροδελες , με βοηθούν πολύ περισσότερο και αυτο ήθελα από τη Νίκον.
Να έχω γρήγορη πρόσβαση σε αλλαγή τρόπου εστίασης, φωτομέτρησης ,drive κλπ όπως έχω με την olympus.

Τα jpg της Α7 ιιι θεωρούνται κορυφαία και χρωματικά πια είναι άριστη.
Δεν λέω αρεστή, αλλά άριστη.

Δες εδώ
https://youtu.be/iDn4tumG6gA

Είπαμε είναι όλα θέμα γούστου, προσωπικά θα θυσίαζα ακόμα και το 4Κ βίντεο για να έχω πάνω οθόνη στην Olympus em1!!, και αυτό είναι κάτι που μου λείπει πολύ από τις Dslr, ευτυχώς άρχισαν σιγά σιγά να βάζουν πάνω οθόνες (fuji, Panasonic κλπ.)
Για τα jpeg πιθανότατα όπως λες να τα έφτιαξε στην Α7ΙΙΙ καιρός ήταν, άλλα αν δεν τα δοκιμάσω κρατάω μικρό καλάθι, και στην Sony A6300 όταν την είχα έλεγαν πόσο έχει βελτιωθεί στα Jpeg κλπ. άλλα πάλι δεν ήταν καλά και πάλι raw τράβαγα.

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Z7 : 9 FPS (only 12-bit RAW, no AE) – 8 FPS (14-bit RAW, no AE) – 5.5 FPS (14-bit RAW and AE)
A7riii:10 FPS with limitations (only 12-bit RAW available) – 8 FPS with minor limitations (14-bit RAW only available if you shoot uncompressed files, which is what most photographers will be doing anyway)

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Πέρα όμως απο τις όποιες διάφορες μεταξύ των κατασκευαστών καλο ειναι να σκύψουμε και να δούμε κάθε κάμερα τι μπορει να κάνει για μας και σε αυτο ειναι που πρέπει να βασίζεται η όποια απόφασή μας για την αποκτησή της.

Σχετικά με το μονό card slot, να επισημάνουμε ότι δεν είναι όλοι οι τύποι καρτών το ίδιο ευπαθείς. Και αν για τις SD, λόγω κατασκευής, είναι σχεδόν απαραίτητα τα δύο σλοτς "για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο" (μου έχουν σπάσει ήδη δύο Sandisk Extreme Pro, χωρίς απώλεια των περιεχομένων τους βέβαια), δεν ισχύει το ίδιο και για τις XQD που θεωρούνται "τανκς" κατασκευαστικά.
Δηλαδή άλλο είναι να έχει μια μηχανή ένα και μοναδικό SD slot και άλλο ένα και μοναδικό XQD (όπως, αν δεν κάνω λάθος, πρώτη φορά βλέπουμε στις Z6+Z7). Προσωπικά, περιμένω με το σπάσιμο του μονοπωλίου της Sony να πέσουν λίγο οι τιμές (<150 για τις "γρήγορες" εκδόσεις των 128gb) , για να κάνω τη μετάβαση σε XQD, μια και τόσο η D850 όσο και η D500, και όπως φαίνεται και όλες οι μελλοντικές Nikon, τις υποστηρίζουν.

Για την απώλεια δεδομένων από corrupted κάρτες είναι ο φόβος, όχι ότι θα σπάσει κάποιο πλαστικό μέρος από το κέλυφος της κάρτας.
Το κέλυφος μιας SD και να σπάσει, μπορείς να βγάλεις τον πυρήνα και να τον βάλεις σε άλλο κέλυφος στην ανάγκη.

Αναφορές για corrupted δεδομένα και σε XQD κάρτες θα βρει κανείς αρκετές αν κάνει μια αναζήτηση.

Δεν υπάρχει καλύτερη προστασία από εγγραφή σε δυο κάρτες, είτε ταυτόχρονη, είτε τουλάχιστον τα jpeg στη δεύτερη κάρτα για backup ανάγκης.

Re: Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Πέρα όμως απο τις όποιες διάφορες μεταξύ των κατασκευαστών καλο ειναι να σκύψουμε και να δούμε κάθε κάμερα τι μπορει να κάνει για μας και σε αυτο ειναι που πρέπει να βασίζεται η όποια απόφασή μας για την αποκτησή της.
Προφανώς...αγοράζουμε για εμάς , όχι για τους άλλους, ούτε βάσει των spec ή των reviews.

Αν ήταν άλλες εποχές, θα τη δοκίμαζα σίγουρα! Πολύ θα ήθελα να γυρίσω, έστω και για δοκιμή, στη πρώτη μου αγάπη...

Απλά να ξεκαθαρίσουμε, ότι η Νίκον έκανε λάθος που τη προμοταρε σαν d850 σε mirrorless, και έκανε πολύ ντόρο για επανάσταση στις mirrorless , έβγαλε ένα σωρό teaser κλπ.
Αν είχε κρατήσει ένα πιο low profile , ίσως και λίγο καλύτερη τιμή, δεν θα είχε τόσες αντιδράσεις.

Για την απώλεια δεδομένων από corrupted κάρτες είναι ο φόβος, όχι ότι θα σπάσει κάποιο πλαστικό μέρος από το κέλυφος της κάρτας.
Το κέλυφος μιας SD και να σπάσει, μπορείς να βγάλεις τον πυρήνα και να τον βάλεις σε άλλο κέλυφος στην ανάγκη.

Αναφορές για corrupted δεδομένα και σε XQD κάρτες θα βρει κανείς αρκετές αν κάνει μια αναζήτηση.

Δεν υπάρχει καλύτερη προστασία από εγγραφή σε δυο κάρτες, είτε ταυτόχρονη, είτε τουλάχιστον τα jpeg στη δεύτερη κάρτα για backup ανάγκης.
Δηλαδή η κατασκευαστική αντοχή των καρτών είναι ξαφνικά αδιάφορη; Δεν νομίζω, και σε αυτήν αναφέρομαι συγκεκριμένα.

Αδιάφορη σίγουρα όχι, αλλά δευτερεύουσας σημασίας μπροστά στην απώλεια δεδομένων από corrupted κάρτα.

Αντιστρέφοντας την ερώτησή σου με το «ξαφνικά€»:
Ξαφνικά η έλλειψη δεύτερου καρτοδέκτη είναι ασήμαντη και προέχει η κατασκευαστική αντοχή στο κέλυφος της μίας και μοναδικής κάρτας;

Μια ζημιά στο πλαστικό κέλυφος δεν οδηγεί αυτόματα σε απώλεια δεδομένων. Μια corrupted κάρτα όμως, ναι, όταν δεν υπάρχει backup.

Δεν είμαι κατά των XQD. Ίσα-ίσα, ποτέ δεν χώνεψα την κατασκευή των SD καρτών.
Απλά θα περίμενα οι Ζ να έχουν μια υποδοχή για XQD + μια SD.

Ότι διπλός καρτοδέκτης είναι επιθυμητός αδιαμφισβήτητο. Αλλά όχι πάντα αναγκαίο. Πρίν μερικά χρόνια με τις compact flash σχεδόν όλα τα επαγγελματικά μοντέλα είχαν μονό καρτοδέκτη. Χώρια τις επαγγελματικές βιντεοκάμερες και cinema των πολλών χιλιάδων ευρώ...

Σχετικά με την έλλειψη log εσωτερικά, με 8bit εγγραφή που κάνει, και να είχε, λίγο δώρο άδωρο θα ήταν.

Το τι γινόταν παλιά δεν είναι επιχείρημα.

Δε νομίζω πως κανείς θα παραπονιόταν αν οι Ζ είχαν δύο καρτοδέκτες SD αντί ενός XQD.