Nikon Ζ6 - Z7

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Στους παραπάνω λόγους πρέπει να προσθέσω ότι η Ζ7 μου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσω και τους LeicaM φακούς μου. Και η τελευταία, αν και δεν έχει τους μικροφακούς της Μ10, ίσως είναι καλύτερη από τις sony στο κομμάτι αυτό (κυρίως με τους ευρυγώνιους) διότι το γυαλί πάνω από τον αισθητήρα έxει πάχος μόλις 1,1 χιλιοστά https://kolarivision.com/nikon-z7-dissasembly-teardown/

Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Στους παραπάνω λόγους πρέπει να προσθέσω ότι η Ζ7 μου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσω και τους LeicaM φακούς μου. Και η τελευταία, αν και δεν έχει τους μικροφακούς της Μ10, ίσως είναι καλύτερη από τις sony στο κομμάτι αυτό (κυρίως με τους ευρυγώνιους) διότι το γυαλί πάνω από τον αισθητήρα έxει πάχος μόλις 1,1 χιλιοστά https://kolarivision.com/nikon-z7-dissasembly-teardown/

ενδιαφερον...να περιμενουμε φωτογραφιες με καποιον σουμι???:a0210:

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Είπαμε άλλο φρούτο οι ακάθρεπτες, χωρίς firmware update δεν πας πουθενά. Δεν είναι τεχνολογίες δουλεμένες χρόνια όπως των DSLR.

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Αν καταλαβουμε οτι η Σονυ μολις στην 3η τωρινη γενια καταφερε να σταθεροποιησει μια σοβαρη αποδοση και να ξεπερασει καποια προβληματα - οχι ολα- καταφερνοντας παραλληλα να παρει κεφαλι στην συγκεκριμενη αγορα καταλαβαινετε οτι η πρωτη γενια των υπολοιπων και περιθωρια μεγαλα βελτιωσης εχουν και τα πρωτα σωματα θα εχουν παιδικες ασθενειες.

Canon,Νikon πχ μετα απο 2-3 χρονια το βλεπω....

Η Nikon με το καλημέρα δείχνει τα δόντια της, ''αποσυναρμολόγηση'' της Z7 και όπως λένε έχει την καλύτερη κατασκευή και αδιαβροχοποίηση που έχουν δει σε FF mirrorless μηχανή, μοντέρνος εσωτερικός σχεδιασμός και στιβαρότητα που δεν πλησιάζει η Sony.
Τελικά μήπως αυτό είναι που μετράει περισσότερο σε τέτοια σώματα?? Μήπως αυτό ενδιαφέρει περισσότερο έναν επαγγελματία αντί για ξερά specs??

https://www.lensrentals.com/blog/2018/10/teardown-of-the-nikon-z7-mirrorless-camera/

Aυτος ειναι ο λογος που οι επαγγελματιες δεν αφηνουν τις δυο μεγαλες εταιρειες για τα ματια της Σονυ.

Οταν τα σωματα υπερθερμαινονται, βαζουν νερα και μπορει να σε αφησουν ισως δεν το σκεφτεσαι καν αν εχουν 2 φορες καλυτερα specs. Θα μεινουν με τα σκυλια του πολεμου που οτι και να τους κανεις θα συνεχισουν να λειτουργουν βρεξει χιονισει.

Υπαρχουν επαγγελματιες που μενουν σε προηγουμενα σωματα με λιγοτερα specs ακριβως για την αξιοπιστια τους.

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

ο καθενας τους πατά εκεί που μπορεί και έχει τεχνογνωσία και κοινό,

Canon Niikon πατουν στην αξιοπιστια που τοσα χρόνια έχουν μεταδώσει στον επαγγελματικό χώρο αλλά με λιγότερα specs αρχικά στις νέες ακάθρεπτες,
η Sony αντίθετα διαλεξε τον δρόμο της αρετής και της κακίας μαζί, κορυφαία specs αλλά με ερωτηματικά στην στιβαρότητα αξιοπιστία οπότε πρώτα χτυπά την πόρτα του ερασιτεχνη και απο εκεί ψαχνει την χαραμάδα για να ανοίξει κερκόπορτα στον επαγγελματία.

ΥΣ
Την αποσυναρμολόγηση του lensrental την εχουμε βάλει ως ποστ αρκετες σελίδες πριν, την ξαναεβαλα και εγω χωρίς να το ξέρω πριν καμια 10αριά ημέρες και το έσβησα μετά. Απλά δεν σχολιάστηκε ανάλογα και καλά έκανε και το ξαναέφερε ο karamela.

Re: Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

ο καθενας τους πατά εκεί που μπορεί και έχει τεχνογνωσία και κοινό,

Canon Niikon πατουν στην αξιοπιστια που τοσα χρόνια έχουν μεταδώσει στον επαγγελματικό χώρο αλλά με λιγότερα specs αρχικά στις νέες ακάθρεπτες,
η Sony αντίθετα διαλεξε τον δρόμο της αρετής και της κακίας μαζί, κορυφαία specs αλλά με ερωτηματικά στην στιβαρότητα αξιοπιστία οπότε πρώτα χτυπά την πόρτα του ερασιτεχνη και απο εκεί ψαχνει την χαραμάδα για να ανοίξει κερκόπορτα στον επαγγελματία.

ΥΣ
Την αποσυναρμολόγηση του lensrental την εχουμε βάλει ως ποστ αρκετες σελίδες πριν, την ξαναεβαλα και εγω χωρίς να το ξέρω πριν καμια 10αριά ημέρες και το έσβησα μετά. Απλά δεν σχολιάστηκε ανάλογα και καλά έκανε και το ξαναέφερε ο karamela.

Ετσι είναι Κώστα, το θέμα είναι ότι ένας σοβαρός επαγγελματίας πρώτα κοιτά την αξιοπιστία του σώματος, την στιβαρότητα και να του αντέχει σε δύσκολες συνθήκες και μετά τα Specs, ιδανικά θα τα θέλαμε όλα άλλα μάλλον δεν γίνεται. Η sony καλώς ή κακώς σχεδόν πάντα ακολουθούσε το δρόμο να δίνει τα καλύτερα δυνατά specs βάζοντας σε δεύτερη μοίρα πολλές φορές την ποιότητα κατασκευής, την εργονομία, την αξιοπιστία και την αδιαβροχοποίηση. Τώρα που μπήκαν στο παιχνίδι και οι Canon/Nikon θα αρχίσει και αυτή σιγά σιγά να είναι πιο προσεκτική, έχουμε να δούμε πολλά και κατά την γνώμη μου τώρα ξεκινάει το ''αληθινό'' παιχνίδι στην αγορά των Mirrorless.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Ντίνο προς το παρόν ειμαι στο στο στάδιο της προσαρμογής, της εξοικείωσης με τον χειρισμό της και των ρυθμίσεων. Εχω περάσει τις προσωπικές μου προτιμίσεις για φωτογράφηση τοπίου με την μηχανη σε τρίποδα στην θέση U1 και στην θέση U2 ρυθμισεις για φωτογραφηση πορτρέτου. Διαβάζω το manual και παρακολουθώ το forum του dpreview, τα τεστ του Jim kasson, και τον Tom Hogan και προσπαθώ να κατανόησω σε βάθος τις διάφορες λειτουργίες της μηχανης . Κάνω δοκιμαστικές ληψεις ώστε να εξοικειωθώ με την λειτουργία focus shift, το ιντερβαλομετρο και τoν έλεγχο της μηχανης μεσω της εφαρμογής qdslrdashboard απο κινητό τηλεφωνο. Γενικά δηλαδη ειμαι στο στάδιο εκμάθησης . Έκανα και μια απόπειρα φωτογράφησης σε πραγματικές συνθήκες όπου διαπίστωσα πως το πέρασμα απο dslr σε mirrorles χρειάζεται χρόνο. Απο τα πρώτα δείγματα μπορω να πω ότι ο nikkor s 24-70 4.0 δείχνει εξαιρετική περίπτωση και αν αποφασίσει κάποιος να μπει στο συστημα πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσει την μηχανη σε κιτ με τον φακο αυτο που της ταιριάζει γάντι απο θεμα μεγέθους και βάρους. ´Εχοντας τον φακο αυτό αργότερα μπορει να τον συνδυάσει με τον 14-30 4.0 (αν ειναι το ιδιο καλός), με έναν φωτεινό ευρυγωνιο για αστροφωτογραφηση και έναν κοντό (85 mm) φωτεινό τηλεφακό και εάν φωτογραφίζει τοπία, πορτραιτα, και δρόμο ειναι super.

Ευχαριστω Κωστα.

Μπορεις να εξηγησεις λιγο παραπανω, πανω σε τι το περασμα απο dlsr σε mirrorless χρειαζεται χρονο ?

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Ντίνο η παρατήρησή μου αυτή είναι αυστηρά προσωπική συνθήκη. Η μετάβαση από το οπτικό σκόπευτρο και τον τρόπο που είχα συνηθίσει να δουλεύω με αυτό στο EVF προσωπικά ακόμη με ξενίξει και με δυσκολεύει. Συγκεκριμένα και δεδομένου ότι τραβάω αποκλειστικά raw όσο χρησιμοποιούσα με την d810 αδιαφορούσα για τις "συστάσεις" της μηχανής όσον αφορά την φωτομέτρηση. Όταν χρησιμοποιούσα το οπτικό σκόπευτρο και εφόσον η διαφορά μεταξύ των φωτεινών και των σκοτεινών τόνων της σκηνής μου έδινε την δυνατότητα αυτή, εφόσον με άλλα λόγια δεν ξεπερνούσε το δυναμικό εύρος καταγραφής της μηχανής σε μια λήψη, έκανα μια υπερέκθεση (σε σχέση με τις ενδείξεις του φωτομέτρου) κατά δύο περίπου στοπ (ETTR) και στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων όταν ακολούθως ήλεγχα το ιστόγραμμα RGB στην οθόνη της μηχανής ήμουν ακριβής (Σημειωτέον ότι είχα παραμετροποιήσει την μηχανή ώστε το ιστόγραμμα των JPG που δημιουργούσε στο preview να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στο raw). Όταν χρησιμοποιούσα την λειτουργία live view είχα την δυνατότητα να ελέγχω το ιστόγραμμα και να αναφέρομαι σε αυτό για τον καθορισμό της έκθεσης. Τώρα με την mirrorles κοιτάζοντας το EVF και αναφερόμενος στο ιστόγραμμα που έχω την δυνατότητα να ελέγχω μου δημιουργείται (η εσφαλμένη) εντύπωση ότι η λήψη είναι στους μεσαίου τόνους της πιο φωτεινή από ότι πράγματι είναι και όταν το δυναμικό εύρος της σκηνής ξεπερνά το δυναμικό εύρος του EVF τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο. Όλα αυτά και άλλα όπως ο ακριβής τρόπος που η λειτουργία delay δουλεύει στην Ζ7 σε σχέση με την d810 και άλλα πολλά ακόμη που δεν είναι του παρόντος για να μην κουράζω είναι νέα πράγματα τα οποία πρέπει να συνηθήσω και για τα οποία χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής. Αυτά προς το παρόν και ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.