Nikon Ζ6 - Z7

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Το μόνο που καταφέρνουν όμως έτσι σαν εταιρίες είναι να συρρικνώνεται και άλλο το μερίδιο τους στην αγορά

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

αυτή δεν είναι και η συμπεριφορά των Apple boys? Το ίδιο συμβαίνει.

δεν κρινω την αποφαση κανενος...ειναι δικαιωμα του να κανει οτι θελει .

Εμεις απλα εδω λεμε τα θετικα και αρνητικα και προσπαθουμε να δουμε αν κατι αξιζει , τι μας προσφερει, αν ειναι καλυτερο ή οχι απο τον ανταγωνισμο κλπ

Ο καθενας αξιολογει με τα δικα του κριτηρια αυτα τα στοιχεια και αποφασιζει.

Δεν κρυβω ορι συμαπθω περισσοτερο τις νεες μηχανες της Nikon σε σχεση με την Canon.

Τουλαχιστον η nikon εδωσε και IBIS και πιο προσιτους φακους και ακομα και στο βιντεο (που δεν το ειχε) εδωσε πολλα παραπανω!

Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Τρεις σελίδες άσχετα.

οχι και τοσo ... τουλάχιστον καποιος που μας διαβαζει και θα ηθελε μια D850 σε mirrorless, ΜΑΛΛΟΝ ξερει οτι δεν ειναι προς το παρον εφικτο.
Ειναι μια πολυ καλη προταση η Ζ7 αλλα σε καμια περιπτωση (εκτος του βιντεο) δεν αντικαθιστα την D850 ...

Δεν ειναι και τοσο αυτονοητο αυτο, γιατι αν δεις τα reviews και τι ειπαν ολοι οσοι παρευρεθηκαν στη παρουσιαση, ανεφεραν ρητά , οτι η Nikon την προωθει σαν μια mirrorless D850

Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Τρεις σελίδες άσχετα.

Αφού ξεκινήσαμε από το τεστ του Matt Granger που συμπεραίνει ότι το AF της Ζ7 με αντάπτορα υπολείπεται αυτού της D850 το οποίο τυχαίνει να είναι το κορυφαίο AF σε DSLR (κληρονομιά της D5 που μετράει ήδη 2,5 χρόνια στην αγορά) και βαφτίσαμε αυτή τη συμπεριφορά "παιδική ασθένεια" :BDGBGDB55:

παιδικη ασθενεια σε 3500 ευρω σωμα ειναι, οχι σε 500 ευρω και κυριως παιδικη ασθενεια ειναι η μονή καρτα και και η μικρη αυτονομια,που μας επρηζαν καποιοι τοσα χρονια ...και τωρα κανουν τη παπια!
Δυο μετρα και δυο σταθμα....

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Thom Hogan

How Much of a D850 is the Z7?

I've written that the D850 is the best all-around interchangeable lens camera you can buy. Nothing in the recent mirrorless cameras, including the Z7, suggests to me that this is no longer true. The D850 is still the best all-around interchangeable lens camera you can buy. So that brings up the question: where does the Z7 fall short of a D850? And does the Z7 excel at anything?

So let's try tackling that question by type of photography:

Landscape — Both are excellent. The D850 particularly so via Live View, the Z7 better by viewfinder (has to do with things like manually focusing with focus peaking active). For front country work, I don't see the size/weight difference being meaningful. The lighter weight and on-sensor VR on the Z7 would be more useful to backcountry shooters. Where the Z7 is let down a bit at the moment is in lens selection: you're going to be using lenses on adapters in all likelihood.
Macro — Both are excellent. Virtually the same things apply as I just mentioned for Landscape. The Z7 does have a very slight advantage with focus stacking, as that feature has been improved slightly.
Portrait — Both are excellent. The Z7 has a small advantage in focus reliability for single servo use (AF-S), the D850 a slight advantage in focus reliability for continuous focus use (AF-C). Size/weight doesn't enter into the picture, and again the Z7 is likely to be used mostly with adapted lenses at the moment, negating some of its size/weight advantage.
Event — Here the Z7 may be the better choice, particularly if you like the 35mm f/1.8 lens and are shooting in AF-S mode. Plus the silent mode shooting and on-sensor VR helps. But it's still a close race, and I particularly like the ability to switch AF Area Modes fast on the D850 when doing this type of shooting via AF-ON+Area Mode, something you can't set with the Z7. That said, I think most event shooters would gravitate towards the Z7.
Sports — The D850 is the better choice. You're in AF-C for focus, and that's the Z7's Achilles Heel. The "slide show" viewfinder at 9 fps on the Z7 may put some people off, too. No blackout, but it's definitely not something that feels "live." And then there's the buffer difference, which is almost an order of magnitude better on the D850 side.
Wildlife — The D850 is the better choice. Virtually the same things apply as I just mentioned for Sports, and particularly for birds in flight.
I could go on with a much longer list—and may with my upcoming review—but here's the bottom line: both cameras can pretty much do any kind of shooting. Where the Z7 excels over the D850—primarily because of EVF tools, silent shooting, on-sensor VR, or the contrast detect step in AF-S focus—it's by a small margin. Where the D850 excels over the Z7—primarily when you need AF-C focus or large buffer—it's typically by a bigger margin. Couple that with an "always on" viewfinder, better battery life, additional controls, and dual card slots, and the D850 is still the more versatile camera, in my opinion.

The tough choice for me is that I also have a D5, which is still the best of the "fast shooter" cameras available (I'd put the current order: Nikon D5, Sony A9, Canon 1DxII based on my experiences with each). Thus, I'm more likely to shoot the things that the Z7 isn't great at with the D5 and not the D850.

Either way I don't think there's a terrible choice of camera pairs for a professional: Z7 and D5, or D850 and D5. I can keep battery (via the MB grip) and cable equivalence with the latter combination, though. For an amateur who only wants one camera, that's where the D850 sits in the sweet spot for the moment.

Thus, I'd write this: Nikon is beginning to open up a new world with the Z series. That world is not yet as versatile as the world we've been exposed to with the Nikon DSLRs. I suspect that new world will be more versatile in several years and a few iterations/additions. But not today. Today the D850 is still the all-around best ILC, and the D850/D5 combo is about as maximized to anything you might want to do as I can imagine.
http://sansmirror.com/cameras/camera-database/nikon-z-mirrorless-cameras/nikon-z6z7-blog/

τεσπα... ισως τη Πεμπτη την εχω για λιγο στα χερια μου για μια γρηγορη δοκιμη.

Αν τελικα γινει αυτο θα πω τις εντυπωσεις μου.

σκοπος μας ειναι , οπως εχουμε ξαναπει, η σωστη ενημερωση ....

Ας προσθέσουμε σε αυτά το καλύτερο βίντεο, το σύστημα σταθεροποίησης, το δραμματικα μικρότερο και ελαφρύτερο σώμα, την νεα μοντούρα και αυτά που υπόσχεται όσον αφορα τους μελλοντικούς φακους και τότε για κάποιον που δεν ειναι φωτογράφος σπορ η άγριας φύσης η ζυγαριά γέρνει σαφώς υπέρ της Ζ7.

Kαλυτερο βιντεο απο αυτο της 850 αλλα καλο .....ασε καλυτερα.

Για τα μαυρα δραγκαλα ειναι η Nikon δεν το εχει το θεμα.

Ομως για καποιον Nikonian φωτογραφο ειναι εξαιρετικη προταση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

@T.Kostas

Έκανες προπαραγγελία; Θερμό σε βλέπω γενικά στο νήμα, ψήνεσαι για αγορά.

Θα ακούσουμε εντυπώσεις από πρώτο χέρι λες σύντομα;

Από DSLR Nikon προέρχεσαι;

Έχω την μηχανή δύο εβδομάδες περίπου στα χέρια μου. Η προηγούμενη μηχανή μου ήταν η D810 και μοιραία η οποίες συγκρίσεις γίνονται με αυτήν. Δεδομένου ότι οι mirorless είναι νέος κόσμος για μένα και αυτή την εποχή ο εργασιακός μου φόρτος και οι οικογενειακές μου υποχρεώσεις δεν μου δίνουν την δυνατότητα να ασχοληθώ ιδιαίτερα μαζί της θα περιοριστώ στις πρώτες μου εντυπώσεις. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα σας διαφωτίσω για τις επιδόσεις της στην λειτουργία af-c και στην παρακολούθηση του θέματος διότι είναι κάτι έξω από τα φωτογραφικά μου ενδιαφέροντα και πλάνα και δεν αγόρασα την μηχανή αυτή για τέτοια χρήση (η φωτογραφική μου δραστηριότητα εξαντλείται στην φωτογράφηση τοπίου - έναστρου νυχτερινού ουρανού - λίγο macro - ταξιδιωτική φωτογραφία).

Λοιπόν: Πολύ μικρό και συμπαγές σώμα που δεν υπολείπεται σε τίποτα σε ποιότητα κατασκευής σε σχέση με την D810. Το grip είναι μεγάλο και βαθύ και προσφέρει πολύ καλό κράτημα για τα δικά μου τουλάχιστο χέρια (που δεν είναι και πολύ μεγάλα). Η εργονομία είναι απροβλημάτιστη καθώς τα διάφορα κουμπιά είναι στην σωστή θέση και έχουν το σωστό μέγεθος (ακόμη και με χρήση γαντιών το χειμώνα). Έχει λιγότερα εξωτερικά χειριστήρια σε σχέση με την D810, πλην όμως με το quick menu, την εκπληκτική παραμετροποίηση και την οθόνη αφής, η οποία σημειωτέον έχει άμεση απόκριση, φέρνεις την μηχανή στα μέτρα σου και δεν σου λείπει τίποτα.

Η μηχανή αποκρίνεται άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και το EVF (αν και με ξένισε λίγο στην αρχή) είναι τεράστιο, φωτεινό, ευκρινέστατο με όλες τις πληροφορίες μπροστά σου (Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο της αγοράς αυτή την στιγμή διότι είναι η πρώτη μου mirorless και δεν έχω δυνατότητα σύγκρισης - παλαιότερα είχα ένα σύντομο γάμο με μια olympus EM1 που γρήγορα κατέληξε σε διαζύγιο ύστερα από πρόβλημα που μου παρουσίασε λίγες ημέρες από την αγορά της και την αντιμετώπιση που είχα από την εδώ αντιπροσωπεία αλλά και το επίσημο service στην Πορτογαλία) και με πραγματικά ακριβές preview των λήψεων.

Η ευκολία χειροκίνητης εστίασης με την χρήση του EVF σε συνδυασμό με το focus peaking ανεκτίμητη. Η πίσω οθόνη πέραν του ότι είναι σπαστή (κάτι που μου έλειπε πολύ από την D810 είναι εκπληκτική. Μακράν καλύτερη αυτής της D810 και επιτέλους με αναλογίες 3:2 και με μεγέθυνση χωρίς line skiping. Η Live View εμπειρία απλά δεν συγκρίνεται με αυτή της D810. Η αυτόματη εστίαση (AF-S) με τον nikkor S 24-70 f/4.0 κλειδώνει αστραπιαία με καλό φωτισμό και δείχνει πολύ γρήγορη και απροβλημάτιστη σε πολύ χαμηλό φωτισμό χωρίς να ψάχνεται. Εκείνο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η παντελής έλλειψη κάθε θορύβου από τον φακό κατά την εστίαση.

Από τα πρώτα δείγματα η εστίαση (στην λειτουργία AF-S) δείχνει πιο αξιόπιστη και ακριβής σε σχέση με την D810 σε οποιοδήποτε σημείο του κάδρου και αν βρίσκεται το θέμα. Τα 493 σημεία εστίασης που εκτείνονται σε όλο το κάδρο απλά σου κάνουν την ζωή ευκολότερη. Η σταθεροποίηση φαίνεται πολύ αποτελεσματική. Το ιντερβαλόμετρο και η λειτουργία είναι πολύ σημαντικά εργαλεία για όσους ενδιαφέρονται για την φωτογραφία τοπίου. Σημαντική επίσης για μένα είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιώ τις μπαταρίες που χρησιμοποιούσα και στην D810. Ο nikkor S 24-70 f/4.0 ταιριάζει απόλυτα σε μέγεθος και εμφάνιση με την μηχανή και η ποιότητα κατασκευής του δείχνει εξαιρετική. Για την οπτική του απόδοση είναι πολύ νωρίς να μιλήσω αλλά οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές και φαίνεται να ανταπεξέρχεται και με το παραπάνω στις απαιτήσεις ανάλυσης του αισθητήρα. Άλλωστε παρά το ότι δίνεται ως κιτ φακός δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι φακός σειράς s (superior) και ότι το κόστος του δεν είναι ευκαταφρόνητο καθώς εγγίζει τα 1000 . Δυστυχώς δεν έχω τον αντίστοιχο της σειράς f για να κάνω συγκρίσεις. Τέλος το μέγεθος της νέας άρμοσης, που είναι εντυπωσιακό, σε συνδυασμό με την μικρή απόσταση φλάντζας - αισθητήρα υπόσχονται p;ara πολλά για το μέλλον. Αυτά προς το παρόν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Έχω την μηχανή δύο εβδομάδες περίπου στα χέρια μου. Η προηγούμενη μηχανή μου ήταν η D810 και μοιραία η οποίες συγκρίσεις γίνονται με αυτήν. Δεδομένου ότι οι mirorless είναι νέος κόσμος για μένα και αυτή την εποχή ο εργασιακός μου φόρτος και οι οικογενειακές μου υποχρεώσεις δεν μου δίνουν την δυνατότητα να ασχοληθώ ιδιαίτερα μαζί της θα περιοριστώ στις πρώτες μου εντυπώσεις. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα σας διαφωτίσω για τις επιδόσεις της στην λειτουργία af-c και στην παρακολούθηση του θέματος διότι είναι κάτι έξω από τα φωτογραφικά μου ενδιαφέροντα και πλάνα και δεν αγόρασα την μηχανή αυτή για τέτοια χρήση (η φωτογραφική μου δραστηριότητα εξαντλείται στην φωτογράφηση τοπίου - έναστρου νυχτερινού ουρανού - λίγο macro - ταξιδιωτική φωτογραφία).

Λοιπόν: Πολύ μικρό και συμπαγές σώμα που δεν υπολείπεται σε τίποτα σε ποιότητα κατασκευής σε σχέση με την D810. Το grip είναι μεγάλο και βαθύ και προσφέρει πολύ καλό κράτημα για τα δικά μου τουλάχιστο χέρια (που δεν είναι και πολύ μεγάλα). Η εργονομία είναι απροβλημάτιστη καθώς τα διάφορα κουμπιά είναι στην σωστή θέση και έχουν το σωστό μέγεθος (ακόμη και με χρήση γαντιών το χειμώνα). Έχει λιγότερα εξωτερικά χειριστήρια σε σχέση με την D810, πλην όμως με το quick menu, την εκπληκτική παραμετροποίηση και την οθόνη αφής, η οποία σημειωτέον έχει άμεση απόκριση, φέρνεις την μηχανή στα μέτρα σου και δεν σου λείπει τίποτα.

Η μηχανή αποκρίνεται άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και το EVF (αν και με ξένισε λίγο στην αρχή) είναι τεράστιο, φωτεινό, ευκρινέστατο με όλες τις πληροφορίες μπροστά σου (Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο της αγοράς αυτή την στιγμή διότι είναι η πρώτη μου mirorless και δεν έχω δυνατότητα σύγκρισης - παλαιότερα είχα ένα σύντομο γάμο με μια olympus EM1 που γρήγορα κατέληξε σε διαζύγιο ύστερα από πρόβλημα που μου παρουσίασε λίγες ημέρες από την αγορά της και την αντιμετώπιση που είχα από την εδώ αντιπροσωπεία αλλά και το επίσημο service στην Πορτογαλία) και με πραγματικά ακριβές preview των λήψεων.

Η ευκολία χειροκίνητης εστίασης με την χρήση του EVF σε συνδυασμό με το focus peaking ανεκτίμητη. Η πίσω οθόνη πέραν του ότι είναι σπαστή (κάτι που μου έλειπε πολύ από την D810 είναι εκπληκτική. Μακράν καλύτερη αυτής της D810 και επιτέλους με αναλογίες 3:2 και με μεγέθυνση χωρίς line skiping. Η Live View εμπειρία απλά δεν συγκρίνεται με αυτή της D810. Η αυτόματη εστίαση (AF-S) με τον nikkor S 24-70 f/4.0 κλειδώνει αστραπιαία με καλό φωτισμό και δείχνει πολύ γρήγορη και απροβλημάτιστη σε πολύ χαμηλό φωτισμό χωρίς να ψάχνεται. Εκείνο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η παντελής έλλειψη κάθε θορύβου από τον φακό κατά την εστίαση.

Από τα πρώτα δείγματα η εστίαση (στην λειτουργία AF-S) δείχνει πιο αξιόπιστη και ακριβής σε σχέση με την D810 σε οποιοδήποτε σημείο του κάδρου και αν βρίσκεται το θέμα. Τα 493 σημεία εστίασης που εκτείνονται σε όλο το κάδρο απλά σου κάνουν την ζωή ευκολότερη. Η σταθεροποίηση φαίνεται πολύ αποτελεσματική. Το ιντερβαλόμετρο και η λειτουργία είναι πολύ σημαντικά εργαλεία για όσους ενδιαφέρονται για την φωτογραφία τοπίου. Σημαντική επίσης για μένα είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιώ τις μπαταρίες που χρησιμοποιούσα και στην D810. Ο nikkor S 24-70 f/4.0 ταιριάζει απόλυτα σε μέγεθος και εμφάνιση με την μηχανή και η ποιότητα κατασκευής του δείχνει εξαιρετική. Για την οπτική του απόδοση είναι πολύ νωρίς να μιλήσω αλλά οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές και φαίνεται να ανταπεξέρχεται και με το παραπάνω στις απαιτήσεις ανάλυσης του αισθητήρα. Άλλωστε παρά το ότι δίνεται ως κιτ φακός δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι φακός σειράς s (superior) και ότι το κόστος του δεν είναι ευκαταφρόνητο καθώς εγγίζει τα 1000 . Δυστυχώς δεν έχω τον αντίστοιχο της σειράς f για να κάνω συγκρίσεις. Τέλος το μέγεθος της νέας άρμοσης, που είναι εντυπωσιακό, σε συνδυασμό με την μικρή απόσταση φλάντζας - αισθητήρα υπόσχονται p;ara πολλά για το μέλλον. Αυτά προς το παρόν.

πολύ ενδιαφέροντα (αν και εγκυκλοπαιδικά για μένα), ευχαριστούμε!

(μιλάς για την 6 ή την 7 ; )

Ε πέστο ντε τόσο καιρό να μοιραστείς μαζί μας τη χαρά σου! Κρυφό μας το κρατούσες και ανέβαζες μόνο reviews; :p

Καλοδούλευτη, να έχεις χρόνο να τη χαρείς!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

πολύ ενδιαφέροντα (αν και εγκυκλοπαιδικά για μένα), ευχαριστούμε!

(μιλάς για την 6 ή την 7 ; )

Για την z7 φυσικά. Η z6 δεν κυκλοφόρησε ακόμη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Για την z7 φυσικά. Η z6 δεν κυκλοφόρησε ακόμη.

ok,φαίνεται ο άσχετος (εγώ δηλ.)

μεγειά!!!

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Ε πέστο ντε τόσο καιρό να μοιραστείς μαζί μας τη χαρά σου! Κρυφό μας το κρατούσες και ανέβαζες μόνο reviews; :p

Καλοδούλευτη, να έχεις χρόνο να τη χαρείς!

Να εισαι καλά tzo. Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου.

Καλορίζικη Κώστα, αν θέλεις γράψε μας πώς κατέληξες σε αυτήν αντί για την D850. Έχει ενδιαφέρον πιστεύω αυτός ο προβληματισμός.

Μεγειά.
Από τα λεγόμενα σου δείχνει ενδιαφέρουσα, όπως σωστά είπε είχες την D810 οπότε η σύγκριση είναι αναπόφευκτη και δύσκολη.