Nikon Ζ6 - Z7

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

πρωτον δεν ειναι τοσο λογικο , οταν η νικον διαφημιζε οτι εχεις ακριβως την ιδια εμπειρια με την 850 (το ιδιο λεει και η canon ) kai η nikon δεν ειναι μια μικρη εταιρεια.
Προσωπικα θα ηθελα αυτο που λεει , να ισχυει, ειδικα οταν κοστιζει η μηχανη μια περιουσια!

Γι αυτο εμπιστευομαστε τις μεγαλες εταιρειες.

δευτερον, η νικον δεν φημιζεται για τα firmware updates της....

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Καλά και η Sony δεν φημίζονταν αλλά άρχισε να βγάζει ... στις Mirrorless δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από συνεχή firmware updates , είναι νέες τεχνολογίες ενσωματωμένες μέσα στα σωματα με αλληλοεπιδραση στα χαρακτηριστικά τους, αρχή είναι ακόμη, κανονικά με τα δεδομένα που έχουμε δει μέχρι τώρα από όλες τις εταιρίες (φυσικα και δεν το δικαιολογώ) πρέπει να κρίνουμε τις μηχανές μετά από ένα εξάμηνο στην παραγωγή που θα έχουν δοκιμαστεί και περάσει από 1-2 βασικά firmware updates.

Όταν έλεγα το ίδιο πριν χρόνια για τη σονυ με την a6000 είχατε πέσει να με φάτε. Διαφήμιζε φοκους σε επίπεδο dslr και δεν ήταν. Γρήγορο αλλά υποδεέστερο από απλές entry level canon και nikon ακόμα και με καλούς φακούς.
Το είπε σε βίντεο και ο Tony & Chelsea που δε συμπαθείς και με επιβεβαίωσε.
Το ίδιο και με τις αρχικές fuji. Απαράδεκτο επιεικώς φοκους αλλά το μάρκετινγκ και πολλά reviews το έλεγαν ότι είναι οκ.
Οπότε η νικον δεν κάνει κάτι διαφορετικό.

Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Ναι, αλλά δε πρόσεξες τι έγραψα....οι μεγάλες εταιρείες (Φωτογραφικα πάντα)!
Αυτές είναι η Nikon και η canon, ειδικά μέχρι πριν απο λίγο καιρό.
Από τη Sony, Fuji, κλπ το περιμένω ....όχι από τις 2 μεγάλες κύριες όμως!

Επίσης, άλλο μια μηχανή που κοστίζει 500 ευρώ, κι άλλο μια μηχανή που πολύ διαφημίστηκε και κοστίζει 4500.

Sorry, λάθος... αλλά το ερώτημα παραμένει.
Δεν το περίμενα από τη νικον.
Απομένει να το δούμε στην πράξη. Έχω μαζί μου μια Sony a7 s με metabones και τον Canon 24-70 2.8. Εμένα μου φαίνεται αργό καράβι, οι άλλοι που έχουν χρόνια να πιάσουν dslr λένε ότι δεν είναι σφαίρα, αλλά πολύ γρήγορη. Οι απόψεις διίστανται, διότι είναι διαφορετική η αφετηρία.

Απομένει να το δούμε στην πράξη. Έχω μαζί μου μια Sony a7 s με metabones και τον Canon 24-70 2.8. Εμένα μου φαίνεται αργό καράβι, οι άλλοι που έχουν χρόνια να πιάσουν dslr λένε ότι δεν είναι σφαίρα, αλλά πολύ γρήγορη. Οι απόψεις διίστανται, διότι είναι διαφορετική η αφετηρία.

Κι εσύ πώς και στηρίχτηκες στη γνώμη εκείνων;

Δεν νομίζω πως διίστανται οι απόψεις για την α7s.
«Πολύ γρήγορη» η α7s; Τότε μια α9 τι είναι;

Δεν στηριχτηκα στη γνώμη άλλων. Έχω τη μηχανή μαζί μου και βλέπω ότι γρήγορη δεν είναι. Και κάποιες φορές θέλει επανάληψη για να εστιασει.

Επειδή έγραψες ότι απογοητεύτηκες επικαλούμενος τι είπαν κάποιοι.
Άρα είχες αβάσιμες προσδοκίες από το συγκεκριμένο μοντέλο, στηριζόμενος σε λάθος εκτιμήσεις κάποιων.
Ούτε θεωρείται ούτε είναι γρήγορο μοντέλο η α7s.
Κι εγώ την είχα.

Επειδή έγραψες ότι απογοητεύτηκες επικαλούμενος τι είπαν κάποιοι.
Άρα είχες αβάσιμες προσδοκίες από το συγκεκριμένο μοντέλο, στηριζόμενος σε λάθος εκτιμήσεις κάποιων.
Ούτε θεωρείται ούτε είναι γρήγορο μοντέλο η α7s.
Κι εγώ την είχα.

ακούγοντας κατόχους (ένας είναι και επαγγελματίας) περίμενα περισσότερα. Όμως διαπίστωσα ούτε ούτε γρήγορη μηχανή είναι ούτε πάντα κλοκάρει την εστίαση. Η ΕΜ1 είναι σαφώς πιο γρήγορη με native φακούς.

Φυσικά και είναι πιο γρήγορη η Ε-M1 με native φακούς.

Μοντέλο για high-iso βίντεο είναι η α7s. Contrast-detection only είναι το AF.
Η συνέργειά της με τους αντάπτορες επίσης υποδεέστερη από τα τρέχοντα φωτογραφικά μοντέλα α9/α7ΙΙΙ.

Πώς περίμενες περισσότερα απορίας άξιο.
Τι κι αν ήταν επαγγελματίας αυτός που την έκρινε πολύ γρήγορη;

Ατυχής η αντιστοιχία με αυτό που έγραψε ο Γιάννης Σπύρου.

Φυσικά και είναι πιο γρήγορη η Ε-M1 με native φακούς.

Μοντέλο για high-iso βίντεο είναι η α7s. Contrast-detection only είναι το AF.
Η συνέργειά της με τους αντάπτορες επίσης υποδεέστερη από τα τρέχοντα φωτογραφικά μοντέλα α9/α7ΙΙΙ.

Πώς περίμενες περισσότερα απορίας άξιο.
Τι κι αν ήταν επαγγελματίας αυτός που την έκρινε πολύ γρήγορη;

Ατυχής η αντιστοιχία με αυτό που έγραψε ο Γιάννης Σπύρου.

Αυτό θα το κρίνω εγώ. Εσύ κράτα την άποψή σου κι άσε και όλους τους υπόλοιπους να έχουν άποψη.

Η Α7σ είναι αργή, και η σονυ ποτέ δεν είπε ότι είναι γρήγορη. Low Light King είναι κι έτσι καθιερώθηκε.
Αντίθετα η Νίκον, μετά από 5 χρόνια από τις πρώτες ff Sony, βγαζει μια μηχανή με φανφάρες και πολλές υποσχέσεις.

Αλλωστε το είπα, οι μεγάλες εταιρείες είναι οι Νίκον και Canon, έτσι λέτε άλλωστε... Κι έτσι πιστεύω κι εγώ. Αλλά μάλλον κάνω λάθος....

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Αυτό θα το κρίνω εγώ. Εσύ κράτα την άποψή σου κι άσε και όλους τους υπόλοιπους να έχουν άποψη.

Τη δική σου άποψη δεν κατάλαβα.
Αντιστοιχεί η α7s στην Z6;
Αντιστοιχούν και οι προσδοκίες σε ταχύτητα στη φωτογραφία;

πρωτον δεν ειναι τοσο λογικο , οταν η νικον διαφημιζε οτι εχεις ακριβως την ιδια εμπειρια με την 850 (το ιδιο λεει και η canon ) kai η nikon δεν ειναι μια μικρη εταιρεια.
Προσωπικα θα ηθελα αυτο που λεει , να ισχυει, ειδικα οταν κοστιζει η μηχανη μια περιουσια!

Γι αυτο εμπιστευομαστε τις μεγαλες εταιρειες.

δευτερον, η νικον δεν φημιζεται για τα firmware updates της....

Και πιστεύεις εσύ ότι σου διαφημίζουν?? Σε κάθε νέα μηχανή οποιοδήποτε κατασκευαστή μας την παρουσιάζουν σαν σφαίρα στην εστίαση και ένα σωρό άλλες φανφάρες, πάντα κρατάς μικρό καλάθι και περιμένεις μερικούς μήνες να βγει στην αγορά να βγουν διορθωτικά Firmwares και να διαβάσεις σωστά Reviews από σωστά άτομα και όχι πληρωμένους Reviewrs ή Haters.
Για τα Firmware άλλες εποχές με Dslr, τώρα πίστεψέ θα δεις μπόλικα τόσο από την Nikon όσο και από την Canon. Οι Dslr είναι ώριμη τεχνολογία, όλα δουλεύουν σωστά και η κάθε μηχανή κάνει Out Of the box αυτά που υπόσχεται, εδώ όμως είναι όλα φρέσκα, οπότε όλοι ψάχνονται. Επίσης και τι έγινε επειδή είναι μεγάλη εταιρία η Nikon ή Canon? Τέλος αυτό το ''Γι αυτο εμπιστευομαστε τις μεγαλες εταιρειες.'' μάλλον δεν ισχύει προσωπικά για σένα και γενικά εδώ στο site καθώς όλοι με Fuji, Olympus, Sony είναι!!!