Nikon Ζ6 - Z7

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Αναρωτιέμαι για κάποιυς πως έχουν κατηγορηματική άποψη για την μηχανή χωρις να την έχουν πιάσει στα χέρια τους

Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

@T.Kostas

Έκανες προπαραγγελία; Θερμό σε βλέπω γενικά στο νήμα, ψήνεσαι για αγορά.

Θα ακούσουμε εντυπώσεις από πρώτο χέρι λες σύντομα;

Από DSLR Nikon προέρχεσαι;

Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Και πιστεύεις εσύ ότι σου διαφημίζουν?? Σε κάθε νέα μηχανή οποιοδήποτε κατασκευαστή μας την παρουσιάζουν σαν σφαίρα στην εστίαση και ένα σωρό άλλες φανφάρες, πάντα κρατάς μικρό καλάθι και περιμένεις μερικούς μήνες να βγει στην αγορά να βγουν διορθωτικά Firmwares και να διαβάσεις σωστά Reviews από σωστά άτομα και όχι πληρωμένους Reviewrs ή Haters.
Για τα Firmware άλλες εποχές με Dslr, τώρα πίστεψέ θα δεις μπόλικα τόσο από την Nikon όσο και από την Canon. Οι Dslr είναι ώριμη τεχνολογία, όλα δουλεύουν σωστά και η κάθε μηχανή κάνει Out Of the box αυτά που υπόσχεται, εδώ όμως είναι όλα φρέσκα, οπότε όλοι ψάχνονται. Επίσης και τι έγινε επειδή είναι μεγάλη εταιρία η Nikon ή Canon? Τέλος αυτό το ''Γι αυτο εμπιστευομαστε τις μεγαλες εταιρειες.'' μάλλον δεν ισχύει προσωπικά για σένα και γενικά εδώ στο site καθώς όλοι με Fuji, Olympus, Sony είναι!!!

Δεν πιστεύω κανέναν!

Ειρωνικό ήταν το σχόλια προφανώς...

Είναι ωραίο να βλέπεις πως αντιδρούν κάποιοι τώρα, ειδικά όταν μας είχαν κατηγορήσει πριν μερικά χρόνια σαν sony fanboys .
Το ίδιο κάνουν τώρα, αλλά τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες...υποτίθεται.

Υποτίθεται ότι είναι μεγάλες εταιρείες Φωτογραφικα, ότι είχαν χρόνο να ετοιμάσουν κάτι πολύ καλό και αντίθετα, βλέπουμε μηχανές που απλά ακολουθούν τον ανταγωνισμό, ακριβές, με λιγότερα χαρακτηριατικα, μικρή αυτονομία, τίποτα το νεωτεριστικό, μόνη κάρτα, και πολλές υποσχέσεις.

Δεν προτρέχω , αλλά όλα τα τεστ μέχρι τώρα λένε τα ίδια.... και κάποια πράγματα έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζουν.

Και δεν έχω σονυ τώρα...εδώ και πολύ καιρό.

Αγοράζω ότι μου αρέσει, ότι μου δίνει περισσότερα, ότι με κάνει να Νοιώθω καλύτερα, ότι έχει κάτι να μου πει τέλος πάντων....άλλοι είναι κολλημένοι εδώ.

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Φωτογράφος κηδειων.
Μπρρρρρρρρρρρρ....

Μου εξήρες την περιέργεια και μπήκα χάζεψα.
Κρατάω αυτό,
The beauty in kindness
The impact of funeral photography on families was never foreseen by me when I started to photograph funerals in 2007. Back then, my motive was to show the beauty in the ordinary and how people are most beautiful when they are being kind. Funerals allowed me to focus on this as everyone is human for a day.
Και βγαίνω λίγο off topic για να μοιραστώ δύο σκέψεις.
Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή είναι η ζωή μας σε αυτό τον κόσμο η γέννηση και ο θάνατος , η αρχή και το "τέλος".
Δε θα κάνω κήρυγμα , δε θα το παίξω σωστός χριστιανός γιατί δεν είμαι αλλά θα σας μεταφέρω τη φράση
ενός άθρησκου φίλου που νομίζω ότι κρύβει μια μεγάλη αλήθεια: "Ξέρεις τι ζηλεύω από τους Χριστιανούς την πίστη ότι υπάρχει και μετά,
όσο μεγαλώνω και πλησιάζει το τέλος με πιάνει μια απαισιοδοξία ότι το τέλος θα είναι οριστικό".
Τρέμουμε στο θάνατο, ανατριχιάζουμε στην απώλεια, μας φοβίζει το τέλος γιατί κατά βάθος δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει μετά μια καινούργια αρχή.

Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Αναρωτιέμαι για κάποιυς πως έχουν κατηγορηματική άποψη για την μηχανή χωρις να την έχουν πιάσει στα χέρια τους

Δεν έχω καμία άποψη περί απόδοσης, τεστ παραθέτω, από ανθρώπους που έχουν τη μηχανή, κάνουν εκτενείς δοκιμές κι έχουν προϊστορία με νικον.

Αν κάνουν λάθος, θα φανεί.

Στο παρελθόν , όταν έβλεπα κι εγώ τεστ και διαφωνούσα, όταν έπαιρνα την αντίστοιχη μηχανή, έκανα τεστ και έβαζα παραδείγματα για να αποδείξω την αλήθεια των λεγόμενων μου....περιμένω και από άλλους το ίδιο.

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Όλοι διαφημίζουν,αλλά η Nikon είχε πρήξει το φωτογραφικό κοινό όλο τον Αύγουστο με διάφορα teasers 'i'm Nikon' κλπ κλπ με πολλές υποσχέσεις.Αντίθετα με την Canon πάνω κάτω την περίμεναν την απογοήτευση όλοι ,δεν έταξε και τίποτα,έβγαλε καλύτερους φακούς ,αλλά και καλύτερους αντάπτορες .Αυτή είναι για μένα η διαφορά ,διαφορά προσέγγισης.Γενικά ίσχυε από παλιά ενθουσιασμός Nikon> ενθουσιασμός Canon

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Βρε παιδιά δεν καταλαβαίνω τη λογική σας, περιμένατε στη γωνία για να την πείτε τώρα στις <μεγάλες> εταιρίες ? είπαμε οι ακαθρεπτες προτασεις τους ΣΥΝΟΛΙΚΑ είναι πίσω από τον ανταγωνισμό, διαβάζεις τα χαρακτηριστικά και το βλέπεις, δεν χρειάζεται να πάρεις τις μηχανές στα χέρια για περαιτέρω τεστ, έχουν όμως ενσωματώσει αρκετή τεχνολογία για να τα σπρώξει στην αγορά μαζί με τη τεράστια δύναμη της εγκατεστημένης βάσης χρηστών και επιπλέον έχουν παρουσιάσει και αρκετά νέα θετικά στοιχεία π.χ. με την αλλαγή της μοντουρας σε πιο μεγάλη, τη δημιουργία νέων υπέρ φωτεινών φακών κλπ.
Το σημαντικότερο για εμένα και το έγραψα είναι οτι παραδέχθηκαν επιτέλους δημόσια (όσο και αν δεν το δήλωσαν επίσημα) οτι το μέλλον είναι στις ακάθρεπτες και αυτό από μόνο του είναι κέρδος γιατί από εδώ και πέρα ο ανταγωνισμος μεγαλώνει και θα δούμε την τεχνολογία να τρέχει πολύ πιο γρήγορα.
Ειμαστε στην περίοδο της μετάβασης C/N που θα ολοκληρωθεί στα επόμενα 2-5 χρόνια, το θέμα είναι αν θα γίνει ήρεμα και ομαλά ή βίαια και με πανικό , οι εταιρίες προσδοκούν το πρώτο αλλά η αγορά είναι σκληρή και δεν ξέρω αν θα τους δώσει τον απαραίτητο χρόνο για αυτό.

Φυσικά και περίμεναμε αυτή τη μέρα Κώστα....

Πρώτον να παραδεχτούν ότι το μέλλον είναι οι ακαθρεπτες και δεύτερον ότι δεν είναι τόση απλή η μετάβαση...
Εχουν δρόμο αυτές οι 2 εταιρείες και πολλά ψωμιά να φάνε.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Re: Nikon Z6 &amp; Z7 full frame mirrorless

Δεν πιστεύω κανέναν!

Ειρωνικό ήταν το σχόλια προφανώς...

Είναι ωραίο να βλέπεις πως αντιδρούν κάποιοι τώρα, ειδικά όταν μας είχαν κατηγορήσει πριν μερικά χρόνια σαν sony fanboys .
Το ίδιο κάνουν τώρα, αλλά τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες...υποτίθεται.

Υποτίθεται ότι είναι μεγάλες εταιρείες Φωτογραφικα, ότι είχαν χρόνο να ετοιμάσουν κάτι πολύ καλό και αντίθετα, βλέπουμε μηχανές που απλά ακολουθούν τον ανταγωνισμό, ακριβές, με λιγότερα χαρακτηριατικα, μικρή αυτονομία, τίποτα το νεωτεριστικό, μόνη κάρτα, και πολλές υποσχέσεις.

Δεν προτρέχω , αλλά όλα τα τεστ μέχρι τώρα λένε τα ίδια.... και κάποια πράγματα έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζουν.

Και δεν έχω σονυ τώρα...εδώ και πολύ καιρό.

Αγοράζω ότι μου αρέσει, ότι μου δίνει περισσότερα, ότι με κάνει να Νοιώθω καλύτερα, ότι έχει κάτι να μου πει τέλος πάντων....άλλοι είναι κολλημένοι εδώ.

Γιάννη προσωπικά δεν σε κατηγόρησα για Fanμποισμό, ίσα ίσα εσύ προσωπικά δοκιμάζεις ένα σωρό συστήματα, μηχανές. Θα έλεγα το αντίθετο μάλιστα ότι είσαι ίσως ο τελευταίος που θα έλεγα Fanboy μέσα στο site.
Από εκει και πέρα στα τις μηχανής ας είμαστε τόσο αυστηροί, ναι μεν είναι και οι 2 (Nikon, Canon) Μεγάλες εταιρίες άλλα είναι η πρώτη προσπάθειά τους και πρέπει να είμαστε κάπως επιεικής. Ειδικά η Nikon δεν έχει και την εμπειρία της Canon που έχει έστω την σειρά m σε Mirrorless, και επιπροσθέτως τα τελευταία χρόνια δεν πάει και πολύ καλά, χάνει μερίδια και σαφώς βιάζεται και υπερβάλει στις δηλώσεις της.
Συνολικά πάντως μπορεί να είναι πίσω από τον ανταγωνισμό άλλα προσωπικά μια χαρά τις βρίσκω τις νέες μηχανές τους, ας αφήσουμε πάντως να κυκλοφορήσουν μερικούς μήνες, να δούμε και κανένα Update και ύστερα βγάζουμε πιο τελικό συμπέρασμα.

Re: Nikon Z6 &amp;amp; Z7 full frame mirrorless

Δεν είπα ότι δεν είναι αξιόλογες μηχανές... Απλά ότι για το χρονο που είχαν να τις ετοιμάσουν θα περίμενα κάτι καλύτερο.
Ειδικά όταν τόσα χρόνια κορόιδευαν το κόσμο που ασχολείται μ αυτές και έβρισκαν ένα σωρό δικαιολογίες... Πχ μικρή αυτονομία, μετριο AF, μονές κάρτες κλπ

ΥΓ... Ολ αυτά βέβαια με μια δόση χιούμορ, σιγά μην είναι αυτά τα σημαντικά ζητήματα που μας απασχολούν... Απλά έχω χρονο για χάσιμο δυστυχώς αυτή τη περίοδο και μ αρέσει να πειράζω τους αλλους.

Δεν είπα ότι δεν είναι αξιόλογες μηχανές... Απλά ότι για το χρονο που είχαν να τις ετοιμάσουν θα περίμενα κάτι καλύτερο.
Ειδικά όταν τόσα χρόνια κορόιδευαν το κόσμο που ασχολείται μ αυτές και έβρισκαν ένα σωρό δικαιολογίες... Πχ μικρή αυτονομία, μετριο AF, μονές κάρτες κλπ

ΥΓ... Ολ αυτά βέβαια με μια δόση χιούμορ, σιγά μην είναι αυτά τα σημαντικά ζητήματα που μας απασχολούν... Απλά έχω χρονο για χάσιμο δυστυχώς αυτή τη περίοδο και μ αρέσει να πειράζω τους αλλους.

Ε εντάξει όλοι τα ίδια κάνουν Γιάννη, όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!!
Ολοι τα λεφτά μας θέλουν και ψάχνουν κάθε τρόπο θεμιτό ή αθέμιτο για να τα καταφέρουν ρίχνοντας και την απαραίτητα λάσπη στους άλλους.
Τα ίδια κάνουν και οι 2 μεγάλοι, για αυτό απορώ γιατί σου φάνηκε περίεργο.
Επίσης μην ξεχνάς ότι οι 2 μεγάλοι θέλανε να βγάλουν κάτι σοβαρό σε Mirrorless άλλα ακόμα δεν θέλανε να κανιβαλήσουν τις Dslr τους που από εκει τρώνε ψωμί. Θέλουν η μετάβαση να γίνει ομαλά. Σκέψου με το καλημέρα να βγάζανε μια super μηχανή που να τα έκανε όλα, πάνε τότε οι Dslr τους και πάνε για μετωπική κόντρα με Sony κλπ. Γιατί να το κάνουν αυτό? Ενώ τώρα βγάλανε 2 αξιόλογες μηχανές (όχι Super) και κρατάνε χαρούμενους τους κατόχους Dslr τους, και μπαίνουν στο''μάτι'' των ανταγωνιστών και έχουν πλέον και λύση για όσους θέλουν καλή FF mirorless Canon/Nikon. Με λίγα λόγια όλοι ευχαριστημένοι είναι!!
Μην κοιτάς εσένα ή εμένα που πηδάμε σαν τα κατσίκια από εδώ και από εκει, εμείς δεν είμαστε το κοινό τους και ούτε νοιάζονται για εμάς.

Δε κατάλαβες μάλλον το ειρωνικό μου σχόλιο....

Προφανώς και δε περίμενα τίποτα καλύτερο από τις 2 (μεγαλες;) εταιρείες, ούτε μου κάνει εντύπωση.

Σπόντα ήτανε, για το αν πραγματικά είναι μεγάλες εταιρείες, ότι κάνουν κι αυτές το ίδιο και σπόντα σ αυτούς που κορόιδευαν εμάς και τις Mirrorless τόσα χρόνια τώρα....

Καταρχήν δε νομίζω ότι οι ίδιες οι εταιρίες ασχολούνται με το να κοροϊδέψουν τον οποιοδήποτε. Αυτό είναι ασχολία των πελατών τους που μακάρι να αφιέρωναν τον ίδιο χρόνο που αφιερώνουν για να γράφουν και να διαβάζουν με το να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό τους.

Επίσης, σχετικά με αυτό το "τόσα χρόνια τώρα", όπως και να το κάνουμε η τεχνολογία των μιρορλες δεν είναι ίδια σήμερα με αυτή που ενσωμάτωναν όταν πρωτοξεκίνησαν. Και σίγουρα υπήρχαν πολλά πράγματα για να κοροϊδέψει κανείς τότε και σίγουρα πολύ λιγότερα σήμερα.
Όπως έχει γραφτεί κατά κόρον, οι δύο μεγάλοι δεν είχαν κανέναν λόγο να κάνουν τους λαγούς κανιβαλίζοντας συστήματα που έχουν χτίσει για δεκαετίες επενδύοντας σε μια ανώριμη τεχνολογία. Αυτοί όμως που δεν είχαν τίποτα να χάσουν καλά έκαναν και άνοιξαν το χορό και λογικό είναι να έχουν ένα προβάδισμα. Αν θα το διατηρήσουν ή όχι, αυτό θα το διαπιστώσουμε σύντομα, πιστεύω το αργότερο σε μια τριετία.

Καταρχήν δε νομίζω ότι οι ίδιες οι εταιρίες ασχολούνται με το να κοροϊδέψουν τον οποιοδήποτε. Αυτό είναι ασχολία των πελατών τους που μακάρι να αφιέρωναν τον ίδιο χρόνο που αφιερώνουν για να γράφουν και να διαβάζουν με το να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό τους.

Επίσης, σχετικά με αυτό το "τόσα χρόνια τώρα", όπως και να το κάνουμε η τεχνολογία των μιρορλες δεν είναι ίδια σήμερα με αυτή που ενσωμάτωναν όταν πρωτοξεκίνησαν. Και σίγουρα υπήρχαν πολλά πράγματα για να κοροϊδέψει κανείς τότε και σίγουρα πολύ λιγότερα σήμερα.
Όπως έχει γραφτεί κατά κόρον, οι δύο μεγάλοι δεν είχαν κανέναν λόγο να κάνουν τους λαγούς κανιβαλίζοντας συστήματα που έχουν χτίσει για δεκαετίες επενδύοντας σε μια ανώριμη τεχνολογία. Αυτοί όμως που δεν είχαν τίποτα να χάσουν καλά έκαναν και άνοιξαν το χορό και λογικό είναι να έχουν ένα προβάδισμα. Αν θα το διατηρήσουν ή όχι, αυτό θα το διαπιστώσουμε σύντομα, πιστεύω το αργότερο σε μια τριετία.

Η τελευταία σου πρόταση:

''Όπως έχει γραφτεί κατά κόρον, οι δύο μεγάλοι δεν είχαν κανέναν λόγο να κάνουν τους λαγούς κανιβαλίζοντας συστήματα που έχουν χτίσει για δεκαετίες επενδύοντας σε μια ανώριμη τεχνολογία. Αυτοί όμως που δεν είχαν τίποτα να χάσουν καλά έκαναν και άνοιξαν το χορό και λογικό είναι να έχουν ένα προβάδισμα. Αν θα το διατηρήσουν ή όχι, αυτό θα το διαπιστώσουμε σύντομα, πιστεύω το αργότερο σε μια τριετία.''

Είναι όλο το ζουμί και περιγράφει την όλη κατάσταση!!!

Mα αυτο ειναι το θεμα, το ειπες και μονος σου....τοσα χρονια οι mirroless ειχαν παιδικες ασθενειες, και οι 2 μεγαλοι εξακολουθουν να εχουν , στις νεες τους μηχανες!

Δεν ειναι δυνατον να βγαζουν το 2018-19 μηχανες τοσο ακριβες , που απευθυνονατι σε υψηλα βαλαντια και μονο , και να εχουν ακομα μονη καρτα, μικρη αυτονομια , μετριο AF κλπ αυτα δηλ. που οι ιδιες κοροιδευαν!!!

Ουτε εμενα σαν χρηστη μ ενδιαφερει αν κανιβαλισουν ή οχι την την δικια τους αγορα...δικο τους προβλημα, οχι δικο μου.
Εγω αν σημερα καποιος μου δινει περισσοτερα, με λιγοτερα χρηματα, προφανως και θα τον προτιμησω...και αυτο κανω αλλωστε.

Απορω πως δεν το καταλαβενετε ..... :drool:

Mα αυτο ειναι το θεμα, το ειπες και μονος σου....τοσα χρονια οι mirroless ειχαν παιδικες ασθενειες, και οι 2 μεγαλοι εξακολουθουν να εχουν , στις νεες τους μηχανες!

Δεν ειναι δυνατον να βγαζουν το 2018-19 μηχανες τοσο ακριβες , που απευθυνονατι σε υψηλα βαλαντια και μονο , και να εχουν ακομα μονη καρτα, μικρη αυτονομια , μετριο AF κλπ αυτα δηλ. που οι ιδιες κοροιδευαν!!!

Ουτε εμενα σαν χρηστη μ ενδιαφερει αν κανιβαλισουν ή οχι την την δικια τους αγορα...δικο τους προβλημα, οχι δικο μου.
Εγω αν σημερα καποιος μου δινει περισσοτερα, με λιγοτερα χρηματα, προφανως και θα τον προτιμησω...και αυτο κανω αλλωστε.

Απορω πως δεν το καταλαβενετε ..... :drool:

Γιάννη χωρίς παρεξήγηση εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι αυτές οι μηχανές ΔΕΝ απευθύνονται σε εσένα, απευθύνονται καθαρά σε Fans της Canon και κατόχους Canon Dslr με μεγάλη και ακριβή συλλογή φακών. Είναι πάρα πολύ μεγάλο το συγκεκριμένο κοινό που δεν κοιτάει καν τον ανταγωνισμό, δεν τον ενδιαφέρει, δεν θέλει καν να ξέρει την ύπαρξή του, δεν θέλει να αλλάξει σύστημα, δεν θέλει να αλλάξει φακούς. Θέλει μόνο Canon και αυτό του προσφέρει η Canon. Τόσα απλά....

Π.Χ. Πρόσφατα σε φωτογράφο του εκθείαζα τις αρετές της Sony A7III, ξέρεις τι μου απάντησε?? ''καλά όλα αυτά αλλά δεν είναι Canon, δεν αγοράζω τίποτα που δεν λέει Canon πάνω'''... Οπότε έχεις την απάντηση σου για τι συμβαίνει εκει έξω.

Γιάννη χωρίς παρεξήγηση εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι αυτές οι μηχανές ΔΕΝ απευθύνονται σε εσένα, απευθύνονται καθαρά σε Fans της Canon και κατόχους Canon Dslr με μεγάλη και ακριβή συλλογή φακών. Είναι πάρα πολύ μεγάλο το συγκεκριμένο κοινό που δεν κοιτάει καν τον ανταγωνισμό, δεν τον ενδιαφέρει, δεν θέλει καν να ξέρει την ύπαρξή του, δεν θέλει να αλλάξει σύστημα, δεν θέλει να αλλάξει φακούς. Θέλει μόνο Canon και αυτό του προσφέρει η Canon. Τόσα απλά....

Π.Χ. Πρόσφατα σε φωτογράφο του εκθείαζα τις αρετές της Sony A7III, ξέρεις τι μου απάντησε?? ''καλά όλα αυτά αλλά δεν είναι Canon, δεν αγοράζω τίποτα που δεν λέει Canon πάνω'''... Οπότε έχεις την απάντηση σου για τι συμβαίνει εκει έξω.
Το μόνο που καταφέρνουν όμως έτσι σαν εταιρίες είναι να συρρικνώνεται και άλλο το μερίδιο τους στην αγορά

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

κι επειδη δεν απευθυνονται σε μας (που το γνωριζω βεβαιως, το εχω πει απο την αρχη) δεν εχω το δικαιωμα να κρινω τις μηχανες τους και τις πολιτικες των εταιρειων αυτων ?

Κι επαναλαμβανω...δεν μ ενδιαφερει τι γινεται εκει εξω, το εζησα κι εγω στην εταιρεια μου πριν χρονια .

Εμεις , επαναλαμβανω, ειμαστε τεχνικο φορουμ και θελουμε να βλεπουμε ποιος προσφερει τα περισσοτερα απαιτωντας τα λιγοτερα.

Το τι θ αποφασισει μετα καποιος ν αγορασει , ειναι αλλο καπελο και δεν μενδιαφερει καθολου.