Nikon Ζ6 - Z7

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

αυτό μπορεί να καθυστερήσει, καθώς η νικον θα κρατήσει κλειστό το σύστημα, και δεν θα δημοσιοποιήσει τα δεδομένα (ηλεκτρονικά και άλλα) που αφορούν το mount,
το reverse enginnering θα πάρει λίγο ή περισσότερο χρόνο
Αν είμουν η Nikon θα έδινα στοιχεία και κίνητρα σε όλους για να βγάλουν ότι μπορούν με την νέα μοντούρα, πιστεύω ότι η βασική αδυναμία για τους νέους αγοραστές αυτή είναι...

Στάλθηκε από το Lenovo TB-X304L μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

συμφωνώ,
η ύπαρξη διαφορετικών φακών από διαφορετικούς κατασκευαστές είναι επιπλέον κίνητρο να μπει κάποιος στο σύστημα,

από την άλλη θέλουν να πουλήσουν όσο περισσότερους φακούς και αντάπτορες μπορούν,
μέχρι να κυκλοφορήσουν από άλλους
κοντόφθαλμη τακτική για μένα

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Έπρεπε να βγάλουν και έναν ανταπτορα που να υποστηρίζει af με τους afd φακούς όπως αντίστοιχα έκανε η Σόνυ.
Οι νέοι φακοί απογοήτευση από τιμές χωρίς σταθεροποίηση.
Το μέγεθος μοιάζει σαν μετατροπή dslr φακού με ενσωματωμένο ανταπτορα.

Και η βιντεοκεντρικη άποψη του Andrew Reid...
https://www.eoshd.com/2018/08/thoug...hy-the-nikon-z6-is-the-one-to-have-for-video/

Οι νέοι φακοί, μόνο σε μένα φαίνονται "φτηνιαρικοι"...;

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

και σε μένα φτηνιάρικοι φαίνονται,
αλλά πιθανότατα οπτικά να είναι πολύ καλοί

ίσως να είναι το μοντέρνο look που σε πολλούς από εμάς δεν αρέσει πολύ

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

στην ουσια, βγαλανε αντιστοιχες των sony A7 II kai A7 R II, οχι των νεων μηχανων της Sony (ΜΚ ΙΙΙ)...

Και η σονυ φυσικα θα ριξει νεα μοντελα συντομα στην αγορα.

Καλη κινηση της nikon αλλα (για μενα) ειναι 1-2 χρονια πισω ακομα .

Από που το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα;

Οι Sony Zeiss πως σου φαινονται ; Κατι παρομοιο μου φαινεται εμενα...

για τους zeiss ήθελα να γράψω παραπάνω, αλλά λέω άσε.
κοιτούσα τους αντίστοιχους για fuji,
μήπως τελικά είναι θέμα αισθητικής; δηλαδή προτιμούμε τα πολλά και ωραία με εγκοπές δακτυλίδια και τα χαραγμένα νούμερα για διάφραφμα, βάθος πεδίου κλπ;
λέω τώρα...........

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Να πω και εγώ δυο λόγια.
Η Nikon έβγαλε δυο καλές μηχανές δεν αντιλέγει κανείς.
Το λάθος της ήταν ότι όλο αυτό τον καιρό προετοίμαζε τον φωτογραφικό κόσμο ότι θα έρθει η φωτογραφική επανάσταση
δημιουργώντας προσδοκίες για κάτι εξαιρετικό που τελικά έμεινε μόνο στα λόγια.
Όπως σωστά είπατε η απουσία δεύτερης κάρτας και μάλιστα καθόλου Sd, η μικρή μπαταρία, η απουσία eye af, το όχι τόσο μικρό μέγεθος και η μη ανταγωνιστική τιμή
της στερούν το βραβείο της εξαιρετικής.
Θα πουλήσει σίγουρα στους φίλους της Nikon και σε όσους έχουν προίκα από Nikon φακούς αλλά δε θα τραβήξουν εύκολα νέο κόσμο και ακόμη
δυσκολότερα όσους έχουν επενδύσει σε Sony.
Ξαναλέω έπιασα στα χέρια μου μια D850 και ενθουσιάστηκα και αν ήθελα να πάρω μια πολύ ακριβή μηχανή αυτή θα διάλεγα και όχι τη Z7.
Όλα όπως πάντα θα τα κρίνει ο καταναλωτής και η αγορά και μπορεί να μην έχουν σημασία για αυτούς οι όποιες ελλείψεις.

προφανως απευθυνονται στους νικον χρηστες, με φακους νικον στη κατοχη τους.

Πρεπει να δουμε τι θα βγαλει και η canon...

Εχω πλεον πουλησει τα παντα που αφορουν σε DSLR, κι ειμαι ανοιχτος σε ολα.
Περιμενω την τιμολογιακη κινηση της Sony :afro:

Re: Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Από που το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα;

Μονο μια καρτα μνημης, κακη αυτονομια, μικρο Buffer , ριπη καλη αλλα με κλειδωμα εκθεσης ....
Λειπει εντελως το eye af επισης, δεν εχουν καν εσωτερικο n log (εστω και στα 8 βιτ).

Σιγουρα μια καλη προταση, αλλα οχι κατι πρωτοτυπο , ουτε κατι επαναστατικο, οπως περιμεναμε.
Η σονυ εχει ηδη τα επομενα μοντελα ετοιμα.... μενει να δουμε ποτε θα τα παρουσιασει (ισως περιμενει τη canon, ή το αντιστροφο)

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Εχω πλεον πουλησει τα παντα που αφορουν σε DSLR, κι ειμαι ανοιχτος σε ολα.
Περιμενω την τιμολογιακη κινηση της Sony :afro:

Έτσι σε θέλω ανοικτό σε κάθε πρόταση και ευκαιρία.:a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Μονο μια καρτα μνημης, κακη αυτονομια, μικρο Buffer , ριπη καλη αλλα με κλειδωμα εκθεσης ....
Λειπει εντελως το eye af επισης, δεν εχουν καν εσωτερικο n log (εστω και στα 8 βιτ).

Σιγουρα μια καλη προταση, αλλα οχι κατι πρωτοτυπο , ουτε κατι επαναστατικο, οπως περιμεναμε.
Η σονυ εχει ηδη τα επομενα μοντελα ετοιμα.... μενει να δουμε ποτε θα τα παρουσιασει (ισως περιμενει τη canon, ή το αντιστροφο)

Η Ζ6 έχει πολύ καλύτερη οθόνη από την Α7ΙΙΙ, καλύτερο evf, καλύτερη εργονομία, πιθανότατα καλύτερο ibis στο βίντεο και είναι η μοναδική FF mirrorless που δίνει 10bit 422 μέσω HDMI.
Καμία σχέση με την Α7ΙΙ, δεν αξίζει καν να μπούμε στον κόπο να τις συγκρίνουμε.

Βάσει χαρακτηριστικών η Ζ6 φαίνεται να είναι στα ίδια επίπεδα με την α7ΙΙΙ και σε αρκετά σημεία την ξεπερνάει.
Αυτά που αναφέρεις είναι τα μείον της. Δεν είναι αμελητέα.

Πάντως δεν είναι μόνο οι αριθμοί που ορίζουν το πόσο καλή είναι μία μηχανή.

Το σύστημα μόλις γεννήθηκε και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.

Οι καιροί που η σόνυ έπαιζε μόνη της πάντως, ευτυχώς τελείωσαν.
Καλώς ήρθε ο ανταγωνισμός.

ευτυχως που μπηκε και η νικον στο παιχνιδι, προφανως/
Μονο καλο θα κανει στον ανταγωνισμο και σε εμας (ασχετα αν εχουμε τα χρηματα να τις αποκτησουμε).

Δικη μου αποψη είναι αυτή, τη συμμερίζονται και πολλοι ακομα, ότι εχει αρκετο δρομο μπροστα της, όπως είναι λογικο.

Η μπαταρια και η μια καρτα είναι κυριως αυτό που τη βαζουν αντιπαλο με παλαιοτερα μοντελα, κατ εμενα
Δε μπορεις το 2018-19 να δινεις τοσα χρηματα και να μην εχεις αυτά δεδομενα.

Εδώ εκραζαν τη σονυ πριν μερικα χρονια γι αυτά και μαλιστα ασχημα.
Δεν μπορούμε να τα παραβλεπουμε τωρα επειδή η ετικετα γραφει νικον.

Τα μειον της είναι που τη τοποθετουν μεταξυ 2015 και 2018 (όταν βγηκαν τα Α7 ΙΙ και Α7 ΙΙ μοντελα της σονυ)
Γι αυτό Προσωπικα τη κατατασσω μεταξυ Α7 ΙΙ και Α7 ΙΙΙ....

ΥΓ.... καμια σημασια δεν εχει φυσικα η αποψη μας, οι πωλήσεις θα δειξουν αν εκανε καλα η νικον.

Και η διαθεσιμότητα, κρατάω μικρό καλάθι μετά από τόσα flop...

Στάλθηκε από το Lenovo TB-X304L μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για μένα το μεγαλύτερο μείον είναι η έλλειψη eye af.
Σε μεγάλα διαφράγματα είναι πλέον απαραίτητο , ώστε να έχεις και το όφελος της εστίασης σε όλο το κάδρο , και όχι με focus & recompose ή να χρειάζεται να μετακινείς το σημείο εστίασης.
Η έλλειψη δεύτερης κάρτας ή η χαμηλή αυτονομία , θα είναι αποτρεπτική κυρίως για τους επαγγελματίες.
Ως ερασιτέχνης που είχα πάντα mirrorless Sony, ποτέ δεν αγχώθηκα για δεύτερη κάρτα , ενώ για την χαμηλή αυτονομία , πέταγα στην τσέπη άλλες 2 μπαταριούλες που καταλαμβάνουν ελάχιστο όγκο και έβγαζα την μέρα άνετα.

οπως ειπαμε ο διαβολος κρυβεται στις λεπτομερειες...

Πρωτον , τα 9-12 fps ειναι με κλειδωμα εκθεσης , με πολυ μικρο Buffer και δευτερον , σε 4Κ βιντεο Full frame εχει Line skipping...

https://www.dpreview.com/articles/4...on-s-first-mirrorless-full-frame-ilc?slide=10

Nikon's 4K-equipped DSLRs have a small but quite loyal fanbase among enthusiast videographers, but the Z 7 is Nikon's first really convincing video camera. Full-width 4K video is possible at up to 30p, and in the DX crop mode (roughly equivalent to Super 35mm in filmmaking terms) full-pixel readout should offer optimal 4K quality. The 'FX' mode footage is produced by line-skipping, so will have a resolution and noise cost.