Nikon Ζ6 - Z7

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorle

Δηλαδή πιστεύεις ότι η Nikon προτίμησε να μην αφήσει υποδοχές στη μηχανή και να μπει στη διαδικασία να κατασκευάσει στο μέλλον ένα battery grip για μηχανή που ανακοινώνει τώρα, και αυτό το γκριπ να συνδέεται wireless μέσω BT, παρόλο που το γκριπ δουλειά του είναι να βιδώνεται και να γίνεται ένα σώμα με τη μηχανή για να βοηθά στις κάθετες λήψεις.

Και αυτό το φανταστικό γρκιπ του μέλλοντος να μην το βγάζει με τη μηχανή, ούτε να το ανακοινώνει καν, και να ανακοινώνει ένα battery pack στη θέση του, κρατώντας για έκπληξη το BT battery grip για το μέλλον.

Προσωπικά δεν θα μου εκανε εντύπωση. Οι μηχανές αυτές βγήκαν βιαστικά και αυτό φαίνεται. Ακομα και το battery pack που εχουν παρουσιάσει, φαίνεται ξεκάθαρα οτι ειναι ενα draft και μαλλον 3D printed αν κρίνω απο το πλαστικό και την υφή του.
Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν δούμε αργότερα και eye-AF με firmware upgrade, battery grip που χρησιμοποιεί το bluetooth της καμερας , κτλ. Ολα αυτά τεχνικά ειναι παραπάνω απο δυνατόν να γίνουν.

ab747aae3f874c088855cf50fe1a94fc

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Αλλο λεω... η EN-EL15b εχει 5 pins αντι για τα κλασσικά 3-4. Αυτο σημαίνει οτι υπάρχει καποιο serial bus το οποίο χρησιμοποιείται απο την μπαταρία και (ισως) απο καποιο μελλοντικο grip ωστε να περάσει δεδομένα στην μηχανή.

Τεχνικά ειναι δυνατόν με κάποιο I2C bus, smbus η κάποιο proprietary της nikon.

chrome_2018-08-31_12-06-13.jpg

Γιατί, η EN-ЕL15a και EN-ЕL15b πόσες επαφές νομίζεις είχαν;

s-l1000.jpg

Κοίτα πόσες επαφές χρειάζεται το battery grip της D500:
P-NIK-MBD17_17.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Καλά δεν βρέθηκε κανεις να τους ρωτήσει αν υπάρχει μελλοντική πρόβλεψη για γκριπ ? και να πάρει μια επίσημη απάντηση? δεν υπάρχει λόγος να υποθέτουμε εμείς τι θα συμβει στο μέλλον αλλά τι αξεσουάρ έχουν σχεδιαστεί για τα συγκεκριμενα σώματα.

Για τα update με firmware μπορούν να προσθέσουν το οτιδηποτε δέχεται το hardware, π.χ. αν έχουν τερματίσει τον δίαυλο διαμεταγωγης και το buffer δεν πέρνει βελτίωση, είναι δώρο άδωρο μεγαλύτερη ριπή ή ταχύτερη κάρτα. Οι μεγαλύτερες επεμβάσεις βελτιώσεις θεωρητικά θα γίνουν στο ΑF της μηχανής σε συνδιασμό με το εσωτερικό IBIS ώστε να μην επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα εικονας στις φωτογραφίες.

Ακόμη και η OLYMPUS που παίζει στα δάχτυλα τη σταθεροποίηση τα βρήκε λίγο σκούρα σε αυτό σε συνδιασμό με την μεγάλη ριπή και με ταυτόχρονη ενημέρωση της έκθεσης και του AF.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Καλά δεν βρέθηκε κανεις να τους ρωτήσει αν υπάρχει μελλοντική πρόβλεψη για γκριπ ? και να πάρει μια επίσημη απάντηση? δεν υπάρχει λόγος να υποθέτουμε εμείς τι θα συμβει στο μέλλον αλλά τι αξεσουάρ έχουν σχεδιαστεί για τα συγκεκριμενα σώματα.

Μα είναι φως φανάρι ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για κανονικό battery grip, αφού δεν υπάρχουν επαφές.
Το δηλώνουν οι άνθρωποι της Nikon, ότι το γκριπ θα είναι απλά battery pack.
Πόσο πιο ξεκάθαρο να γίνει;

Τώρα πώς κάποιοι φαντάζονται με το μυαλό τους ότι η διαμεταγωγή των εντολών θα γίνεται μέσα από τις επαφές της μπαταρίας, ή ότι θα βγει γκριπ αργότερα με Bluetooth, με ξεπερνά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Μα είναι φως φανάρι ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για κανονικό battery grip, αφού δεν υπάρχουν επαφές.

Τώρα πώς κάποιοι φαντάζονται με το μυαλό τους ότι η διαμεταγωγή των εντολών θα γίνεται μέσα από τις επαφές της μπαταρίας, ή ότι θα βγει γκριπ αργότερα με Bluetooth, με ξεπερνά.

εννοείται,
ούτε το bluetooth έχει νόημα. για κάτι που είναι κολλημένο πάνω στη μηχανή και έχει ηλεκτρική επαφή,
ούτε το bus, για να ενώσεις 3-4 άντε 8 επαφές που κάνουν συγκεκριμένα πράματα,

γκριπ για τα επόμενα μοντέλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorle

Ειπαμε οτι ειναι τεχνικά δυνατόν, οχι οτι θα γίνεται. Το πιο πιθανό ειναι να μην υπάρξει ποτε. Και προσωπικά θα προτιμούσα ενα bluetooth grip. Μπορεις να το εχεις και στο χέρι εκτός κάμερας για ασύρματο remote shutter.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirr

To remote shutter γίνεται ασύρματα με άλλους τρόπους. Υπάρχουν και battery grips aftermarket με τηλεκοντρόλ RF. To τηλεκοντρόλ έχεις μαζί σου από μακριά, δεν κόβεις βόλτες με ολόκληρο το battery grip στο χέρι.

Δεν χρειάζεται να συνδέεται το battery grip ασύρματα με τη μηχανή, από τη στιγμή που η δουλειά του είναι να είναι βιδωμένο πάνω της και να γίνεται ένα σώμα.
Προστίθεται μια αιτία προβλημάτων χωρίς λόγο.

Είναι σαν να θέλουμε και τον φακό να συνδέεται ασύρματα με τη μηχανή.

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

εμένα πάντως η όλη κατασκευή και ειδικά τα επιχειρήματα της νέας μοντούρας με πείσανε,

αν η τιμή ήταν πιο προσιτή, θα έκανα τη μετάβαση από το σύστημα που έχω, χωρίς δεύτερη σκέψη,
το μόνο που θα με απασχοούσε θα ήτανε ο όγκος και το κόστσος των φακών, σε σχέση με aps-c

παρά τα διάφορα θέματα που αναφέρονται,

αυτά μέχρι χθες,
γιατί από αυτα που διαβάζω για την επερχόμενη canon,

κάνουν την z να φαίνεται σαν φτωχός συγγενής

όλα αυτά για εμάς που είμαστε εκτός των οικοσυστημάτων τους και θα θέλαμε να ξεκινήσουμε από την αρχή

(και θεωρητικά προς το παρόν, καθώς δεν προτίθεμαι να δώσω 3 χιλιάρικα για ένα σώμα που θα κάνει σχεδόν 1 χιλιάρικο μετά από 2 χρόνια,
αλλά μπορώ να περιμένω, και εξάλλου θα βγο'ύνε και φθηνότερα μοντέλα σύντομα)

ΥΓ
καλές και οι sony, αλλά μου είναι αδιάφορο το βίντεο, και προτιμώ την πιο κλασσική φωτογραφική προσέγγιση
(και εαι προς το παρόν με fuji)

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Και γιατί να πας ως νέος χρήστης και μάλιστα ερασιτέχνης που σε απασχολεί μόνο η φωτογραφία σε ένα νέο σύστημα που ξέρεις εκ των προτέρων οτι και μεγαλύτερο βάρος φακών θα εχεις και πολύ μεγαλύτερο κόστος φακών? (οι φακοί θα αργήσουν να πέσουν σε τιμές). Αυτά τα δυο είναι αδιαπραγμάτευτα στο FF με την υπάρχουσα τεχνολογία. Τι δεν σε καλύπτει στο σύστημα της FUJI ? Ξέρω οτι είναι off topic αυτό που ρωτώ αλλά πραγματικά θέλω να καταλάβω πως και γιατί ανήκεις στο target group των Ζ και πως πείστηκες για ένα νέο προϊόν μονο και μόνο από την υλοποίηση μιας μοντουρας (σύμφωνα με αυτά που γράφεις) που θα δίνει καλυτερο IQ (θεωρητικά από διαγράμματα αφού αναμένουμε μετρήσεις).

Και αμέσως μετά με 10 specs της Canon μπήκες στο target group των R .... και ίσως από 26 Σεπτέμβρη να μπεις σε αυτό της Panasonic. Εγώ προβλέπω τρομερό συναγωνισμό στο 2019, παρακολουθήστε λοιπόν με πολύ προσοχή τις εξελίξεις και μην βιαστείτε να διαλέξτε οτι σας αρέσει μόνο σε προδιαγραφές αλλά αφού η πρώτη γενιά μηχανων στρώσει και κριθούν τα μοντέλα αντικειμενικά και σωστά, αυτό θα γίνει τουλάχιστον μετά από ένα εξάμηνο ίσως και χρόνο λειτουργίας τους που όλες οι παιδικές ασθένειες θα έχουν σιγά σιγά εξαληφθεί με firmware και η παραγωγή τους θα έχει ισσοροπησει καπως. Μην περιμένετε όμως να εξαληφθει μαζί το κόστος αγοράς των νέων φακών ή το μεγάλο σχετικά βάρος συνολικά των FF φακών από τις νέες υλοποίησεις, αυτά τα πάντρευεσαι και πρέπει να είσαι εξαρχής δεκτικός να κανεις παραχωρήσεις σε αυτό τον τομέα.

Last edited:

ο λογος που εφυγα απο dslr και ειδικα απο FF, ηταν ο ογκος - βαρος του συστηματος.

Ειδικα σε zoom φακους, δεν κερδιζεις πολλα στα νεα FF mirrorless συστηματα, οποτε δυσκολα (εκτος του οικονομικου βεβαια) θα ξαναγυρναγα σε τετοιο συστημα.

Μονο με 2-3 primes θα επελεγα να ξαναπαω σε FF mirroless....

Re: Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Και γιατί να πας ως νέος χρήστης και μάλιστα ερασιτέχνης που σε απασχολεί μόνο η φωτογραφία σε ένα νέο σύστημα που ξέρεις εκ των προτέρων οτι και μεγαλύτερο βάρος φακών θα εχεις και πολύ μεγαλύτερο κόστος φακών? (οι φακοί θα αργήσουν να πέσουν σε τιμές). Αυτά τα δυο είναι αδιαπραγμάτευτα στο FF με την υπάρχουσα τεχνολογία. Τι δεν σε καλύπτει στο σύστημα της FUJI ? Ξέρω οτι είναι off topic αυτό που ρωτώ αλλά πραγματικά θέλω να καταλάβω πως και γιατί ανήκεις στο target group των Ζ και πως πείστηκες για ένα νέο προϊόν μονο και μόνο από την υλοποίηση μιας μοντουρας (σύμφωνα με αυτά που γράφεις) που θα δίνει καλυτερο IQ (θεωρητικά από διαγράμματα αφού αναμένουμε μετρήσεις).

Και αμέσως μετά με 10 specs της Canon μπήκες στο target group των R .... και ίσως από 26 Σεπτέμβρη να μπεις σε αυτό της Panasonic. Εγώ προβλέπω τρομερό συναγωνισμό στο 2019, παρακολουθήστε λοιπόν με πολύ προσοχή τις εξελίξεις και μην βιαστείτε να διαλέξτε οτι σας αρέσει μόνο σε προδιαγραφές αλλά αφού η πρώτη γενιά μηχανων στρώσει και κριθούν τα μοντέλα αντικειμενικά και σωστά, αυτό θα γίνει τουλάχιστον μετά από ένα εξάμηνο ίσως και χρόνο λειτουργίας τους που όλες οι παιδικές ασθένειες θα έχουν σιγά σιγά εξαληφθεί με firmware και η παραγωγή τους θα έχει ισσοροπησει καπως. Μην περιμένετε όμως να εξαληφθει μαζί το κόστος αγοράς των νέων φακών ή το μεγάλο σχετικά βάρος συνολικά των FF φακών από τις νέες υλοποίησεις, αυτά τα πάντρευεσαι και πρέπει να είσαι εξαρχής δεκτικός να κανεις παραχωρήσεις σε αυτό τον τομέα.

καταλαβαίνω τις ερωτήσεις σου,
απολύτως λογικές είναι,
και εξηγούμαι

είμαι σε μία διαδικασία αναβάθμισης της fuji Χ-Μ1 (ή της pentax k-100) που έχω,
σε κάθε σύστημα έχω και έναν 2ο σχετικό φθηνό φακό εκτός του κιτ, συν φλας στην pentax

θέλω να πω, δεν είμαι παντρεμένος με κάποιο σύστημα, οπότε με μικρό κόστος πάω όπου θέλω

δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι το FF αποτελεί το ιδανικό σημείο αναφοράς,
αλλά όταν το mediamarkt έβαλε την προσφορά με το 20% επιστροφή και τιμολόγιο,
βρέθηκα πολύ κοντά στο να αγοράσω μία από τις κορυφαίες φούτζι, και εκεί άρχισα να κοιτάω και τις FF mirrorless της sony, που βγαίνανε λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω

τελικά δεν προχώρησα, κακώς ίσως

οι sony δεν με τραβάνε σα μηχανές, προτιμώ το retro στυλ των olympus και fuji και επίσης μου είναι παντελώς αδιάφορο το βίντεο

από την άλλη ζηλεύω την ύπαρξη τόσων πολλών φακών για νικον ή κάνον ειδικά από τρίτους κατασκευαστές και που συνήθως βρίσκεις σε καλές τιμές
και επίσης προτιμώ τα jpegs τους από αυτά της φούτζι, σαν μέσο όρο, γιατί αλλού προτιμώ τα μεν και αλού τα δε

έτσι βρέθηκα κοιτάω και προς αυτές τις μηχανές, και ξέρεις διάβασε το ένα, διάβασε το άλλο ψήνεσαι, άσχετα άμα τα χρειάζεσαι
στις τιμές που παίζουν βέβαια τώρα, απλά το ενδιαφέρον είναι εγκυκλοπαιδικό για μένα

σε spoiler για το offtopic,
αν και για μένα τέτοιες συζητήσεις και 'offtopic" είναι που σε κάνουν να καταννοείς κάποια πράματα, μέσα από την διαφωνία και αντιπαράθεση

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Πέρα από τον όγκο, που ειναι σχετικό, ενα από τα βασικά πλεονεκτήματα των ακαθρεπτων ειναι το βίντεο.
Αν ο επικείμενος αγοραστής ενδιαφέρεται κατεξοχήν για φωτογραφία, μια D750 αξιοπρεπέστατη και ικανότατη με συμβατότητα όλη τη γκάμα φακών f mount εχει πέσει grey market κάτω από 1000 ευρώ, που θεωρώ καλη ευκαιρία.

Εννοείται ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται μόνο για φωτό, ακόμα και μια ff τετραετίας είναι υπεραρκετή.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

επιτέλους τ αποφάσισε η nikon με z6 k 7,
τώρα μένει μα μαζέψουμε υα χρήματα για την z6

Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

θα μαζέψουμε χρήματα, θα πουλήσουμε και κάτι από αυτά που έχουμε και θα μπούμε στο νέο σύστημα μόλις έχουμε κανονική διάθεση, δηλαδή σε ένα εξάμηνο από τώρα.

Οι μηχανές δείχνουν συμπληρωματικές με τις D850/D810/D500/D750/D7500 δηλαδή είναι πιο ικανές στο βίντεο, ίσως και στην κορυφή, και για καθαρά φωτογραφική χρήση θα συνεχίσουμε ννα χρησιμοποιούμε τις καλές μηχανές DSLR που ήδη έχουμε.

Μια χαρά το βλέπω...

διαβάζοντας τη συνέντευξη των μηχανικών της ΝΙΚΟΝ https://www.imaging-resource.com/news/2018/08/28/nikon-z7-engineer-interview-deep-dive-q βλέπω ότι η ΝΙΚΟΝ θα βγάλει μικρούς φακούς αργότερα, όπως κι ότι θα κυκλοφορήσει και φακούς που δεν θα ανήκουν στη σειρά S. Φαντάζομαι ότι μιλά για PL.

Διάβασα επίσης ότι θα βγάλει και την PRO σειρά των mirrorless (Ζ8?)

καλά τα πάει για την πρώτη της απόπειρα σε FF... ας κονταροχτυπηθούν λίγο μεταξύ τους, για το δικό μας καλο θα ειναι.