Nikon Ζ6 - Z7

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Δημήτρη παρακολουθώ τη δουλειά σου πολύ καιρό τώρα, ξέρω πως ότι κάμερα και να πιάσεις στα χέρια σου θα κελαηδήσει....Καλώς Όρισες!

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

@cacau Σε ευχαριστώ. Το ιδιο και τα δικά σου.
@Billy the Kid Να σαι καλά. Το hobby μας κανουμε και μαθαίνουμε

@Apollwn Με τιμούν ιδιαίτερα τα λόγια σου. Δεν ξερω αν το θυμάσαι αλλά με την βοήθεια σου πριν ενα περίπου χρόνο κατέληξα σε Ζ6 στην αναζήτηση για το επόμενο βήμα απο m43 σε FF!!

Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Πρώτη μικρή παρατήρηση:
Οι Ζ φακοί εστιάζουν πιο γρήγορα και κυρίως πιο αθόρυβα από τον 35mm 1.8 AF-S DX

Αυτό ισχύει σε όλες τις mirrorless.... Οι native φακοί είναι εξ αρχής σχεδιασμένοι, αθόρυβοι κυρίως για το βίντεο, και για αυτό συνήθως είναι και πιο ακριβοί.
Είναι και ο λόγος που σταμάτησα να ασχολούμαι με ανταπτορες .

Συγγνώμη άλλα χωρίς παρεξήγηση δεν ισχύει σε όλες τις Mirrorless, στο σύστημα m της Canon δουλεύουν οι φακοί Dslr της canon άψογα ίσως και και κάποιοι πιο γρήγορα από ότι σε dslr, στην μικρή m100 έχω κάνει sport φωτογράφηση με το ''μπαζούκας'' 70-200f2,8 και δεν έχανα λήψη. Άλλο αν μου έσπασε τα νευρά κατά την διάρκεια λόγω μικρού μεγέθους και απουσία σκοπεύτρου. Εχω δοκιμάσει τουλάχιστον 10 φακούς και δουλεύουν ακριβώς όπως στις dslr. Μιλάω για φακούς με usm και stm moter.

Σε γνωστο καταστημα της Αθηνας οταν συζητουσα με εναν καλο γνωστη της Canon και των υλικων της μου ειχε πει οτι αν και δεν ειχε ξετρελαθει με την Eos R η χρηση φακων ΕF με τον μαμισιο ανταπτορα τον ειχε αφησει αφωνο γιατι σε καποιες περιπτωσεις λειτουργουσαν καλυτερα απο οτι σε σωματα EF.

Οσον αφορα ανταποκριση, ταχυτητα και θορυβο.

Οποτε μην το αποκλειετε αυτο μιας και τα νεωτερα σωματα και οι καλοι ανταπτορες ( ή τελος παντως αυτοι με τα σωστα πρωτοκολλα συνεργασιας εξαρχης και οχι αναζητουμενων μεσω συνεχων firmware) πιθανον να λειτουργουν εξισου καλα ή και καλυτερα με φακους οχι πολυ παλιας τεχνολογιας αλλα διαφορετικης μοντουρας.

Έχω άλλη άποψη και την έχω τεκμηριώσει στο θέμα της Canon EOS r.
Αυτό που είδα είναι ότι ναι μεν δουλεύουν σχετικά καλά, αλλά έχουν περιορισμούς...που εμένα τουλάχιστον Μ εκαναν ν αποχωριστώ τη μηχανή.
Κι άλλο λόγοι βέβαια...αλλά κι αυτός ήταν σημαντικός.

ΔΕΝ δουλεύουν όπως οι native....

Δεν μιλαμε για τους περιορισμους αποδοσης που λογικα υπαρχουν μιας και οι νεωτεροι φακοι εχουν περισσοτερες επαφες οπως και νεωτερες καμερες.

μιλαμε για τις δυνατοτητες και την αποδοση των λιγο παλιοτερων φακων με οσα ξεραμε και συγκριτικα με πως θα απεδιδαν σε ενα παλιο σωμα .

Να τα διαχωρισουμε αυτα.

τα εχω γραψει Ναθ.... δεν λειτουργουν οπως οι native, και φυσικα μιλαω και για φωτο και για βιντεο.
Δεν με νοιαζει πως αποδιδουν σε σχεση με τις dslr αλλα πως αποδιδουν σε σχεση με τους native στα νεα σωματα.

Δεν μπορεις να εκμεταλευτεις πληρως τις νεες δυνατοτητες των mirrorless canon με ανταπτορα και φακους EF.

Το οτι μερικοι λειτουργουν εξισου καλα οπως με τις dslr δεν μου λεει κατι... δεν εχω dslr και αλλωστε γι αυτο εφυγα απ αυτες, για να εχω καλυτερη αποδοση , αθορυβη λειτουργια ΚΑΙ στο βιντεο και αλλες ευκολιες .

Αν καποιος εχει βεβαια φακους οπως εσυ, ειναι μια καλη εναλλακτικη, αλλαι και παλι οχι 100% εγγυημενη λυση, ΑΝ θες ολα τα καλουδια των νεων μηχανων...

Πιο αναλυτικα τα εχω γραψει στο αντιστοιχο νημα, τι χανεις δηλ.

Πολλα απ αυτα μπορει να μην απασχολουν τους περισσοτερους ειτε ν αφορουν το βιντεο κυριως...αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Χαιρετώ την παρέα ελπίζοντας να μην είμαι off topic . Κάποιους τους γνωρίζω (απο ψευδώνυμο) απο το dpgr . Το όνομα μου είναι Δημήτρης και μετά απο 5 χρόνια με Olympus πέρισυ έκανα το μεγάλο βήμα για FF και πήγα στην Ζ6.

Επειδή με dslr δεν είχα πολύ σχέση , η εμπειρία χρήσης της Ζ6 μέχρι στιγμής ειναι πολύ θετική.

Δεν θα μπώ σε συγκριση με m43 , δεν υπάρχει λόγος. Με ενδιαφέρον κυρίως για τοπίο και νυχτερινά απλά θεωρώ οτι μου ταιριάζει καλύτερα το σύστημα της Ζ

Σαν νεος στο FF και στο σύστημα μου πήρε μια περίοδο να εξοικειωθώ και να αρχίσω να παίρνω ικανοποιητικές φωτογραφίες αλλά στο τέλος θεωρώ οτι είμαι εντυπωσιασμένος.

Από φακούς έχω τους 14-30/4 , 24-70/4 , 50/1.8 και συμπλήρωσα με sigma 105 macro , samyang 12mm 2.8 fisheye, Tamron 70-200/2.8 G2 και τελευταία έβαλα και την Ζ50 στην τσάντα μου.

Στα αρνητικά του συστήματος, αρχικά οτι ο αισθητήρας πιανει σκόνη με το παραμικρό και τον έχω καθαρίσει ήδη 6 φορές σε ένα χρόνο , κάποιες ηλεκτρονικές ευκολίες που μου λείπουν απο την olympus , οπως το livetime και το livecomposition και η αργή υποστήριξη απο 3rd part κατασκευαστές.

Κάποια random δείγματα που έχω βγάλει με την Ζ6 και διάφορους συνδιασμούς . Καλώς σας βρήκα

Εντυπωσιακά δείγματα, συγχαρητήρια.
Καλό reference point για τις δυνατότητες της μηχανής για εμάς τους αρχάριους!

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Σε ευχαριστώ πολύ. Καλά δεν ειμαι και ο πλεον εμπειρος, κυριως στο κομματι επεξεργασια ,που οπως φαινεται ειναι η μιση δουλεια πλεον , εγω ειμαι εντελως αρχαριος. Σκεψου οτι συνηθως δουλευω jpeg στο κινητο

Αν είναι έτσι οι αρχάριοι τότε εμείς οι έμπειροι καλύτερα να πάνε σπίτια μας...
Το θέμα είναι ότι η σωστή επεξεργασία θέλει χρόνο και μερακι. Από το δεύτερο έχουμε... από το πρώτο αστα...

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Καλές δείχνουν, δώσε μας κάποια βασικά τεχνικά στοιχεία γιατί στο flickr δεν φαίνονται.

Όλες τραβηγμένες με την Ζ6 + 24-70mm f/4
- 6 sec at f/6.3, ISO 200 at 30mm
- 20 sec at f/6.3, ISO 200 at 30mm
- 5 sec at f/5.6, ISO 200 at 50mm