Νισαφι πια με τους πωλητες.

Απάντηση: Re: Νισαφι πια με τους πωλητες.

Tους νεους χρηστες δεν τους δεχομαστε σαν πωλητες στο forum αλλα δεν θα μας χαλαγανε σαν αγοραστες για το προσωπικο μας οφελος η μηπως θα μετραμε και εκει μυνηματα για να πουλησουμε εμεις κατι! Δεν ειναι λιγο αδικο αυτο?

Έκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται άδικο αλλά νομίζω οτι δεν είναι.
Δεν θα με πείραζε να καταργηθεί το minimum μυνημάτων για να μπορεί κάποιος να βάλει μιά αγγελία, ίσως να είναι και πιό σωστό αυτό, αλλά λογικό δεν είναι τα παλιά μέλη ενός club, όπως είναι το avforum, να έχουν και κάποια προνόμια/πλεονεκτήματα παραπάνω από κάποιον που θα μπεί με ένα post να πουλήσει κάτι;
Αν μείνει μαζί μας, ενεργοποιηθεί κι αποκτήσει τις προϋποθέσεις που χρειάζεται, αυτά τα προνόμια/πλεονεκτήματα θα τα απολαμβάνει κι αυτός.

Tους νεους χρηστες δεν τους δεχομαστε σαν πωλητες στο forum αλλα δεν θα μας χαλαγανε σαν αγοραστες για το προσωπικο μας οφελος η μηπως θα μετραμε και εκει μυνηματα για να πουλησουμε εμεις κατι! Δεν ειναι λιγο αδικο αυτο?
Για να μην παρεξηγηθω εννοω οτι ειναι αδικο για τους νεους χρηστες να τους φερομαστε κατ αυτο τον τροπο. Απο την μια να τους επιβαλουμε κανονες διχως ουσια για να τους αποτρεψουμε απο πωλητες αλλα απο την αλλη να μην μας νοιαζει στην περιπτωση που ενδιαφερθουν σαν αγοραστες για δικια μας αγγελια! Εκει τα χρηματα τους ειναι καλοδεχουμενα και σταματαμε να μετραμε posts?

Το θέμα ειναι οτι οι αγγελίες πλέον είναι πολλές, τα μέλη παρα πολλά και οι ενδιαφερόμενοι να πουλήσουν ή να αγοράσουν επίσης αρκετοί. Μια δοκιμασμένη λύση ώστε να βοηθώνται οι αγοραστές είναι η βαθμολόγηση των μελών, πωλητών και αγοραστών, με positive ή negative feedback και αντίστοιχα σχόλια σχετικά με τη συναλλαγή. Το avforum στην Αγγλία εφαρμόζει τετοιο σύστημα, όπως και το eBay. Δεν ξέρω αν υπάρχει τετοια δυνατότητα στο vBulletin, πιστεύω όμως οτι θα λειτουργήσει καλά επειδή βασίζεται στη δυναμική του forum:τους χρήστες.

Last edited:
Θα ήθελα να καταθέσω και εγώ μία πρόταση : Γίνεται να τεθεί ως κανονισμός, σε περίπτωση που θέλουμε να παραθέσουμε λινκ για κάποιο προιόν να πρέπει να βάζουμε μόνο λινκς προς το σαιτ του κατασκευαστή ή προς ανεξάρτητα reviews και όχι την σελίδα του προιόντος σε συγκεκριμένα καταστήματα; πχ θέλω να προτείνω σε κάποιον το νέο ψυγείο Ζιμενς, να τον στείλω στο σαιτ της Ζιμενς ή στο refridgeratorreviews αλλά όχι στην μεγαλοηλεκτραγορα.κομ/ψυγεια/ζιμενς.

Δε συμφωνώ. Νομίζω ότι ο καθένας είναι αρκετά ώριμος ώστε να ξέρει να επιλέξει την πιο συμφέρουσα γι'αυτόν αγορα.

Αν εσυ βρήκες το ψυγείο 200 ευρώ φτηνότερα στην μεγαλοηλεκτραγορα.κομ, καλα θα κανεις να μας ενημερώσεις όλους, γιατί αξίζει τον κόπο και βοηθάς έτσι τα μέλη.

Αν πάλι η ηλεκτραγορά.κομ σε πληρώνει ώστε να βάζεις στα ποστ σου το URL της, το κάθε μέλος είναι αρκετά ωριμο να ψαξει και αλλα καταστήματα και να μην το αγορασει απαραιτητα απο κει.

Ομως ειναι κριμα να χανεται μια καλη προσφορα.